Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Kako AS učiniti sigurnijom?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Kako AS učiniti sigurnijom?

Naime, imamo odličnu MaxiCosi Isofix sjedalicu ALI - Vita je počela izvlačiti ruke ispod remenčića tako da ostane zakopčana samo oko struka/nogica a gornji dio tijela skroz oslobodi.

Ja zategnem remenčiće, međutim ona uvijek nekako uspije izvuć ručice. Kad je netko iza s njom to nije toliki problem jer je odmah vratimo, ali kad ja npr vozim a ona je iza sama - e to je problem!

U Kanadi sam vidjela da imaju na remenčićima u predjelu prsnog koša dodatnu kopču koja sprečava upravo to izvlačenje ruku. Može li se takva kopča posebno kupiti i tako učiniti sjedalicu sigurnijom ili da jednostavno zavežem neki rubac u tom predjelu? Da li je to dovoljno?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

loonalee ovo vam se ne bi smjelo dogadjati.

remencici ili nisu dosta zategnuti (smije ici max jedan prst kod prsne kosti), ili mozda nisu u dobroj visini (trebaju biti izmedju vrha ramena i usiju), ili vam se pojasi otpustaju.

ovo sve pisem za sjedalicu grupe I, znaci 9-18kg. jel je ta sjedalica?

na sjevernoamerickom trzistu autosjedalice jesu sa prsnom kopcom koja ima i svoje nedostatke i na europskom trzistu nemoze dobiti atest ako je ima.

ili da jednostavno zavežem neki rubac u tom predjelu
    ovo nikako

ajd pliz reci tocno o kojoj se autosjedalici radi, koliko je curka velika

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ima 2 godine. 14 kg. Visoka cca 94 (skoro mi se čini da je pre velika za tu sjedalicu)
    Sjedalica Maxi cosi od 9-18 kg. Isofix

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj isto to radi :/ srećom samo ponekad. ima 18mj, maxi cosi je, priori xp. Pojas nemogu jače stegnut :/ . u ravnini je s ramenima, tj, u najvišoj točki

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo da se ubacim sa svojim problemom: imamo romer king ts plus, 9-18. stavim ju u auto (mazda 323f iz 1998.) na zadnji sic, zategnem sve kako pise u uputstvima, a ona se mrda kao da je jedva pricvrscena.
    probala sam ju staviti na suvozacki sic (u uputstvima pise da moze), i tamo je sjela kao salivena, ni makac. medutim, busy bee mi je rekla da ne moze na prednji sic. tako da je ona sad instalirana na zadnji, tako plahutava, i svaki put kad vozim me je frka.
    pise u uputama da se sjedalica ne smije koristiti s pojasom u 2 tocke, samo s onim u 3. ja nemam pojma da li su zadnji pojasevi na mazdi u 2 ili 3 tocke. ako su u 2, sta mogu napraviti? nemam para za novi auto, naravno. ima li tko kakav pametan savjet?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    ima 2 godine. 14 kg. Visoka cca 94 (skoro mi se čini da je pre velika za tu sjedalicu)
    autosjedalica vam sigurno nije mala. probaj jace zategnuti pojas i provjeriti sa koje visine izlaze pojasevi

Moj isto to radi srećom samo ponekad. ima 18mj, maxi cosi je, priori xp. Pojas nemogu jače stegnut. u ravnini je s ramenima, tj, u najvišoj točki
    snoopygirl jesi sigurna da je pojas na najvisoj tocki. s obzirom da ima 18mj :shock:

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    zategnem sve kako pise u uputstvima, a ona se mrda kao da je jedva pricvrscena.
    prije nego ju zategnes, jel udjes u nju sa koljenom pa onda jos zategnes i onda zakopcas?

probala sam ju staviti na suvozacki sic (u uputstvima pise da moze), i tamo je sjela kao salivena, ni makac. medutim, busy bee mi je rekla da ne moze na prednji sic. tako da je ona sad instalirana na zadnji, tako plahutava, i svaki put kad vozim me je frka.
    u uputstvima pise da se moze staviti naprijed jer su uputstva pisana za sve zemlje gdje se as prodaje. kod nas se ne smije montirati na suvozacko mjesto. a da ne velim da je to najnesigurnije. romerica se u najcesce slucajeva dobro montira tako da bi trebalo postici da ne mrda. ono kako ste postigli na prednjem sicu. kad ju montiras jel to radis sama ili sa nekim?

pise u uputama da se sjedalica ne smije koristiti s pojasom u 2 tocke, samo s onim u 3. ja nemam pojma da li su zadnji pojasevi na mazdi u 2 ili 3 tocke.
    pojas u 2 tocke je najcesce onaj u sredini. pojasevi u 3 su sa lijeve i desne strane na zadnjim sjedalima i oni na prednjim.
    pojas u 3 tocke ide 'od iza ramena' (1 tocka), sa jedne strane bedara (2 tocka), preko bedara i kopca se sa druge strane bedara(3 tocka)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

radim sama, ali zategnem dobro. znam to jer je stajala super na suvozackom u mom autu kad sam probala, a stajala je super, bez mrdanja, i u autu od staraca kad smo isli s njihovim autom na izlet. znaci jedino imam problem sa instalacijom tamo gdje je najpotrebnija, na zadnje sjediste mog auta. :? sve napravim isto kao kad dobro sjedne, a ona plahuta.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa je u najvišoj :/ . baš sam mu neki dan prebacivala jer je u nižoj točki bio par cm ispod ramena. sad mu je baš negdje između ramena i ušiju, malo bliže ušima, ali bolje je nego u nižoj. Doki je još uvjek malo veća beba, rođen je s 4250.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mikka nemoj se ravnati po tome koliko treba zatezati na sjedalima gdje dobro sjeda. stvar treba prilagoditi sjedalu koje je problematicno. utiskuj sjedalicu prema dole koljenom i rukama oslonjenim, prema naslonu.
    druga osoba neka zateze pojas i kopca.

snoopygirl stvarno je veca 'beba'

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

radim sama, ali zategnem dobro. znam to jer je stajala super na suvozackom u mom autu kad sam probala, a stajala je super, bez mrdanja, i u autu od staraca kad smo isli s njihovim autom na izlet. znaci jedino imam problem sa instalacijom tamo gdje je najpotrebnija, na zadnje sjediste mog auta. :? sve napravim isto kao kad dobro sjedne, a ona plahuta.
    e sad ja ne znam koja je mazda 323 F iz '98. naime koliko vidim po netu '98 je bilo i one stare linije i novije linije.
    naime moj tata ima 323 F iz 2000.g i ja sam u njoj imao mali problem sa montažom roemerice na stražnje sjedalo. problem je bio što je kut između donjeg sjedala i naslona bio prevelik pa sjedalica nije baš najbolje usjedala u sjedalo. japanci pametni kakvi jesu, na tom autu su ugradili mogućnost promjene nagiba naslona sjedala, te kad sam naslon stavio u okomitiji položaj sjedalica je super sjela. pogledaj dakle na naslonu od sjedala da li imaš kao male trakice za povući i onda podesiš nagib naslona.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja imam '98. staru liniju (onu koja nema krugove u zadnjim svjetlima ). daddycool,
    da znas da sam se pitala, gledajuci sastrane, da li je moguce da ima kakve veze s nagibom. naravno, znam gdje su trakice za pomicati nagib sjedala, to sto je promjenjljiv nagib i sto se zadnja klupa moze pomicati naprijed-natrag je bio jedan od razloga da se odlucim za tu mazdu (i inace pratim auto industriju i automobilizam, to je moj hobi ).
    hvala ti, idem dole isprobati novi sistem.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

[quote="Inesica"]
    Citiraj loonalee prvotno napisa
    autosjedalica vam sigurno nije mala. probaj jace zategnuti pojas i provjeriti sa koje visine izlaze pojasevi

pojas je na najvišoj točci i ja stvarno zategnem do kraja, koliko mogu...
    ako joj spustim pojas za jednu točku onda joj dođu ispod razine ramena pa je pritišće prema dolje..

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

i? jel upalilo?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Imam još jedan pitanjac. kad vežem as, stisnem je stvarno dobro nemiče se ni centimetra. sad, kad je stavim u polu ležeći položaj, više se miče, jer onaj jastuk za glavu više ne dolazi uz sjedalicu (onaj na sicu) pa sad ima više lufta. šta da radim- dal da dignem jastuk, ili da sjedalicu stežem u ležećem položaju?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    i? jel upalilo?
    dc, hvala, o hvala ti. sjela je ko salivena!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    i? jel upalilo?
    dc, hvala, o hvala ti. sjela je ko salivena!
    BRAVOOOO DEDIIII :D

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

baš mi je drago :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •