Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Kako s prijateljima?

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Kako s prijateljima?

Trebam savjet, opisati ću vam situaciju: imam auto i 19 mjesečnjaka koji ima svoju AS i uvijek se vozi u njoj. Imam četiri prijateljice sa djecom otprilike iste dobi, (neznaju se medjusobno, nego sa svakom imam isti problem), njihova djeca se takodjer voze u AS u njihovim autima, dvije od njih su i rodice i navodno kuze važnost svega toga. Nekad se dogodi da idem sa jednom od njih negdje (na more, na izlet...), a sa svima se dogadja ista situacija: odmah padne tema - ajmo sa jednim autom, šta će nam dva. Meni odmah padne mrak na oči jer znam šta slijedi. One se ponude: idemo sa mojim? Ja kažem: ne hvala, moje dijete se vozi u njegovoj AS i tu nema diskusije. One kažu, ok, idemo sa tvojim. I, sjednu iza sa djetetom u krilu, mada sam protiv toga. Pokušam reći, pokušam ponuditi da prebacimo njihovu AS, ismiju me. No, bojim se odbiti ih, mislim si: ionako se rijetko vidjamo a to mi je jedina prilika da idemo u društvu vršnjaka na neki izlet. A priznajem da i pomislim: to je tvoja stvar ako si tako neodgovorna. A odmah pomislim: ali ako se nešto dogodi imat ću ja to na savjesti. Uglavnom, mučim se sa savjesti već i sada, a nemam hrabrosti ništa reći. Šta vi mislite? Šta trebam raditi? Nisam pametna...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trebaš raditi ono što je ispravno, a to znaš i sama. Samo, ako imaš stav, onda se moraš i boriti za njega. Čitajući tvoj post, činiš mi se malo plašljiva... ali mislim da će cure, kad shvate da si u pravu, ipak slijediti tvoje savjete.
    Ili, ako baš nikako ne uspijevaš, idite svaka svojim autom, nije ni to smak svijeta.

Bez autosjedalice NE!! Nikada.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jednostavno reci da ne želiš voziti ničije dijete bez auto sjedalice - makar to značilo da ide vas 10 s 10 auta...

ako odbiju - odi sama na izlet. drugi put će razmisliti .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

To sam napravila samo jednom u životu i neću više nikada, cijelo vrijeme sam bila napeta i u strahu da se nešto ne dogodi, moji kulturno vezani, a njen između njih vezan trećim pojasom od auta bez sjedalice, a ima samo pet godina. Neznam di mi je mozak bio, jedva sam doćekala da se vratimo doma. sreća što nismo išli daleko i što se ništa nije dogodilo.
    Ja sam naučila i nema šanse da to ponovim. sada se isprićam i dogovaram sastanke svaki sa svojim autom pa kome pravo kome krivo.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Potpuno te kužim. Sestrična mi ima 4 curice koje su često kod bake. Znalo se dogoditi da ih trebam tu i tamo nekud voziti i odmah mi je bilo koma zbog sjedalica (a još ni nisam imala svoju bebačicu). Jednom sam lijepo rekla mami: ne može se voziti dijete od 4 godine bez sjedalice! I onda, zbog mira u kući i međurodbinskih odnosa - vozila dijete na put od 80ak km bez sjedalice. Naravno, ni jedna nije nikad vožena u sjedalici (ne mogu reći zbog love, mogu se danas nabaviti i jeftinije sjedalice, posuditi i sl.), a voze se često, i kad ja Slatkicu strpam u sjedalicu: "Pa kaj ju mučiš!" Samo odmahnem rukom i radim po svom, jer nema koristi od onog kaj im ja pričam.
    Fakat ne znam kaj bi ti rekla. Niti ja ne mogu narušiti rodbinske odnose, pa je vjerojatno i tebi teško prijateljske.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: Kako s prijateljima?

Citiraj alga prvotno napisa
    A priznajem da i pomislim: to je tvoja stvar ako si tako neodgovorna. A odmah pomislim: ali ako se nešto dogodi imat ću ja to na savjesti. Uglavnom, mučim se sa savjesti već i sada, a nemam hrabrosti ništa reći. Šta vi mislite? Šta trebam raditi? Nisam pametna...
    ne znam sto one pomisle tada o odgovornosti ali nije stvar samo u tome da one ne brinu o sigurnosti SVOJE djece u tvojem autu. stvar je u tome da one UGROZAVAJU i tvoje dijete i tebe. svi koji su nevezani postaju opasnost i po one koji su vezani. da se nesto dogodi jako lagano mugu naletiti bilo gdje oko sebe pa i na tvoje dijete, tebe...

kuzim te sto pricas jel sam i ja 'plasljiva' ali sam odbila svoju jako dobru prijateljicu da ju MM preveze cca 1km bez AS za njenu curku. ponudila sam joj da svi odemo pjeske da nejde sama. nije htjela i tad se naljutila. ona je meni 'vratila' tako da nas nije vozila kad je njen MM dosao do nas na more samo sto to meni nije smetalo

mislim da je tada i skuzila nesto, a i dalje smo si prijateljice.

ako ces ti inzistirat na vezanju mozda tvoje prijateljice i skuze da je to ipak vazno

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: Kako s prijateljima?

Citiraj alga prvotno napisa
    Imam četiri prijateljice sa djecom otprilike iste dobi, (neznaju se medjusobno, nego sa svakom imam isti problem), njihova djeca se takodjer voze u AS u njihovim autima, dvije od njih su i rodice i navodno kuze važnost svega toga.
    da li pod ovim misliš da su registrirane na forumu ili su članice udruge? ukoliko su samo registrirane na forumu onda one nisu Rodice. ukoliko su članice udruge onda ih podsjeti da osim zakonske obveze, koju imaju u svakom slučaju, razmisle i o image-u udruge koja se zalaže za upotrebu AS uvijek i bez iznimke.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Rodice su rodjakinje, sestrične , a ne članice Rode.

Ja sam odustala od tupljenja drugima jer time samo gubim društvo. Kad vozim tuđe dijete bez sjedalice, tijekom vožnje oko 8 puta spomenem kako mi je grozno voziti tuđe dijete bez sjedalice i što ako se nešto dogodi. Sve čekam da se nešto promijeni, ali ništa se ne mijenja. Uzalud je i gotovo, ja sam frikuša.

Svekrva mi je očajna samnom (nema stražnje pojaseve u autu pa ne dam, al ona bi, povrh moje zabrane), zadnja (prekjučerašnja) izjava je bila da će se mali valjda opametit (ima 3,5 godine i mama ga educirala ) pa će htjet u njen auto da mogu landarat okolo.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam isto skužila da se radi o Rodama u umanjenici, a ne o rođakinjama.... još se mislim, kud žena piše ovakav post, pa prepoznat će se neka od njih u njemu

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam se i posvađal s mamom i sestrom kad sam odbil voziti sestrinu malu u našem tutaču od groblja do kuće (oko 1 km po jako slabo prometnoj cesti), pa je onda i sestra morala stati kod mame da bi se nećakinja malo poigrala s mojim sinekom.

I još nešto: ako se nešto desi nevezanom djetetu, dio odgovornosti (mislim da čak i veći dio) leži na vozaču koji je pristao to dijete voziti na nelegalan i nesiguran način.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    I još nešto: ako se nešto desi nevezanom djetetu, dio odgovornosti (mislim da čak i veći dio) leži na vozaču koji je pristao to dijete voziti na nelegalan i nesiguran način.
    De, ako autosjedaličarke imaju izvadak iz kakvog zakonika, da daju link, pa da isprintam i držim u autu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    De, ako autosjedaličarke imaju izvadak iz kakvog zakonika, da daju link, pa da isprintam i držim u autu.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja tuđu djecu u autu vozim isključivo u sjedalicama, svoju djecu ne dam nikome u auto osim ako će se voziti u sjedalici i to svi moji prijatelji dobro znaju tako da im (više) ni ne dolaze drugačije ideje na pamet.
    Kad sam ja vozač smatram da je veliki dio odgovornosti za putnike u autu na meni a odgovornost vožnje djeteta bez sjedalice ne želim preuzeti. Nisam se s nikim posvađala zbog toga, dobro, svi misle da sam malo friki ali prihvatili su me takvu.

Zadnje vrijeme imam situacije da roditelji neke djece iz vrtića predlažu da Patrik dođe kod njih na igranje poslije vrtića, i slične kombinacije pa da ga oni u dogovoru s nama preuzmu iz vrtića taj dan. Meni to dolazi u obzir samo ako će ići tramvajem jer znam da nitko baš nema extra sjedalicu u autu. Jedni su se čak ponudili da onda Patrika voze u sjedalici a njihovo dijete bez sjedalice pa sam i to odbila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, vozač je odgovoran ako se nešto dogodi njegovom krivnjom.

Ja isto ne pristajem voziti ni svoju ni tuđu djecu bez sjedalica, niti dozvoljavam da moju djecu itko vozi na takav način. Čak i pesa vežem (pasjim) pojasom kad se vozi na sicu

I ama baš SVI misle da sam skroz luda. :/ ponekad čak i mm :/

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne vidim problem: ti si kao vozac odgovorna za sigurnost sviju u autu. Neces voziti ako nisu svi propisno vezani, a time i djeca u AS. Kao majka si odgovorna za svoje dijete pa ga neces staviti u tudji auto bez AS. Ako se tko ljuti, njgova stvar, ne tvoja. Kad je sigurnost u pitanju, a POGOTOVO sigurnost moje obitelji, meni tu nema alternative.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Ja tuđu djecu u autu vozim isključivo u sjedalicama, svoju djecu ne dam nikome u auto osim ako će se voziti u sjedalici i to svi moji prijatelji dobro znaju tako da im (više) ni ne dolaze drugačije ideje na pamet.
    X

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa
    Rodice su rodjakinje, sestrične , a ne članice Rode.
    đizs, sad mi je

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja i MM ničije dijete ne vozimo u našem autu bez sjedalice. Svi to znaju i ne bune se. Nisam zbog toga u lošem odnosu s frendicom koja (unatoč mojim pokušajima) olako shvaća korištenje sjedalice (čitaj ne koristi je).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •