Vidi rezultate ankete: rano praćenje trudnoće: uzv ?
- Glasači
- 27. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
-
uzv : da ili ne?
otvaram temu: rana trudnoca : praćenje uvz : da ili ne?
čitala sam da ste mnoge radile uvz poslije ET dok druge niste.
konkretno ja sam isla svakih tjedan dana na uzv, i tako 3 mjeseca, dok nisam u meduvremenu pobacila ( 11 tjedana : missed)
isto tako sam čula da je uzv štetan za plod.
s obzirom da se spremam u 9-om mjesecu u nove pobjede , htjela bi imati više informacija, a koliko vas pratim, vidim da ste bolje informirane od mase doktora
-
Vjerujem da bi sve majke najradije imale kućni UZ i obuku za iščitavanje istog, a posebno sve one koje prolaze kroz traume potpomognute.
Ipak UZ ima potvrđeno neke nedobre utjecaje i svakako ga treba svesti na minimum. Mislim da je uobičajeno do 2 UZ-a po tromjesečju..znam da je moja sestra uz patologiju trudnoće imala svega 4 u cijeloj trudnoći upravo na inzistiranje liječnika!
Tebi ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nove akcije i naravno neka završe malenim pulsiranjem na UZ-u!
-
Osoblje foruma
imas dobar tekst o tome na portalu
-
Ja sam u trudnoći radila uzv svaka tri tjedna. Mislim da je svaki tjedan previše.
-
-
pujica, hvala ti na tekstu.
koliko sam shvatila, i dobar je i nije.... ovisi kaj ocekujes od njega, ak je nalaz ok onda si sretan do neba, a ak nije
a u cijeloj prici, svi zaboravljamo pouzdanost uzv. to je problem.
pa sad ti budi pametan........ :?
u svakom slucaju, hvala na odgovorima.
-
-
Ja sam do sada bila na uzv mislim 8 puta, jedino mi žao dva uzv-a kod socijalnog ginića koji mi ništa pametno nije rekao pa sam nakon njega svejedno išla privatno (ali sam jedva pričekala da prođe bar tjedan dana, iako bih najrađe u onoj nervozi i brizi otrčala odmah na drugi uzv) da se smirim i provjerim da li je sve u redu.
I ja mislim da tvoj spontani nije nastupio zbog uzv-a. Idi onoliko puta koliko ćeš se ti osjećati najmirnije, mislim da je psiha puno važniji faktor u svemu tome. Sretno
-
-
ja sam imala kucni trbusni ultrazvuk (samo na mikrofon, bez monitora). Koristila sam ga svaka dva dana od 11. tjedna pa dobrano tamo kad se bebica pocela micati, znaci 22 tjedna, a nakon toga nesto rjedje. Koristili smo ga mozda minutu ili krace svaki dan, tek toliko da cujemo srceko i pobrojimo otkucaje. Bebica nema nikakve posljedice. U koristenju takvog ultrazvuka nisam jedina, dapace.
Razliciti tipovi ultrazvuka imaju razlicite jacine, npr. 3D ili 4D ultrazvuci su jaci od onih obicnih 2D koji su ja mislim jaci od ovih kucnih "hand-held".
Mislim da je stetnost ultrazvuka u rangu onoga o stetnosti mobitela - moguce, nedokazano, ali ne bas vjerojatno (s obzirom na to koliko se vec dugo koriste).
-
Ajme, pino. Kućni UZV? Šta to ima u Americi za kupiti, koliko košta? Tako nešto je moj davnašnji san, čak sam se jedno vrijeme šallila da ću pisati T. Cruiseu da nam pošalje svoga... Ma, šala, šala. Iako, mene stalno "pere" frka da jesam li još trudna da bi se najrađe svaki dan testirala, jer mi je idući UZV tek za 4 tjedna (ako izdržim toliko). Valjda su ti osjećaji normalni.
-
-
znači ina odi u udrugu i traži da ti se posudi uzv 
ima to i kod nas za kupiti-košta oko 1500 kuna i digitalni je.
ovaj je "analogni" koji je pino poklonila-znači morate same odbrojavati odkucaje.
jedino ina ti sad taj mali uzv ne bi koristio, mora se pričekati 12 tjedana gestacije da beba bude veća tako da ju možeš detektirati sondom.
-
Ajme, super, znači da nisam jedina
! Moj muž će se oduševit, mi sve čekamo dan kad će se UZV-ovi moć' kupit po tipa Pevecima, a ono, taj dan već osvanuo
. Hvala, bitno mi je znat da postoji ta mogućnost, a možda se i prošećemo do udruge. Iako, ja se nekako mislim (sad me to drži) da šta bude bit će, ja na to stvarno ne mogu utjecat, ponašam se normalno, a ostalo, u ruke Božje. Dao Bog da ta faza potraje. Hvala puno, rvukovi2, hvala puno, pino
!
-
BTW, a di ima kupit te digitalne? Za vjerojatni slučaj skorog "pomračenja uma"
? Cure, nevjerojatne ste, ja sam stvarno oduševljena!
-
joj neki naš je to patentirao i prodaje, a ne znam kak se to točno zove-budem malo proguglala da vidim-ček
-
-
Skidam kapu i zahvaljujem! Ako razum popusti i kupim, donirat ću i ja udruzi!
-
Ufff, to je trebala biti autoironična šala na inu33, pino, rvukovi2, nemojte krivo shvatit please, vi ste mi među najdražima na ovome forumu
! Kad mi brži "jezik" tj. prsti od pameti... Idem malo radit, to mi je najbolje.
-
ma daj ina šta ti je ko je to shvatio zločesto, trenutno sam pod utjecajem oksitocina pa mi je baš super
-
Evo MM, i inače tip inženjera - know it all and can do all - renesansnog čovjeka - oduševljen i ne može vjerovati da to postoji. On je tip da bi me sam punktirao, kad bi mu neko pokazao kako se to radi - takav stil čovjeka.
-
-
Ja sam prošli tjedan pitala mog ginekologa za štetnost ultrazvuka i u ranoj trudnoći i poslije pa mi je odgovorio da se UZV koristi već 50-ak godina i da ukoliko bi imao štetno djelovanje da bi se to do sad već 100 puta dokazalo. I još je rekao da bi uzv bio štetan kad bi me pregledavao po ure radi toga sto uzv valovi zagrijavaju tkivo ali budući da pregled traje cca 1-2 min ( s tim da kad zamrzne sliku, ne emitiraju se valovi) da je to zanemarivo. Eto . I ja mu vjerujem!
-
ima i fetalni dopler i nije baš preskup iako koji je bolji neznam
-
400 kn zbilja nije puno ja sam kontala ispod 150€ da tog nemosh naci
-
taj fetalni dopler ti dođe isto što i Baby watcher.
samo cure nemojte bebače previše gnjaviti s tim.
moj je svaki put prilično mrdao kad sam to uključila jer mu je ometalo " normalni život" u maternici.
treba dosta samokontrole za korištenje te stvarčice
.
-
Ovaj BebeSounds fetalni dopler sa slusalicama nije za ranu trudnocu - tu se otkucaji cuju tek sa 7 mjeseci, a to je prekasno. I meni su se okice odmah zasvijetlile kad sam vidla u trgovini - bio je jedno 30$ - pa sam mislila kako cu jeftino proc, a onda sam se informirala na internetu (customer reviews) i odustala od toga. Tako da sam isla traziti ono sto je najslicnije onome koji koristi moj ginic (btw, on isto koristi analogni i broji otkucaje dok gleda na sat, oko 25 otkucaja u 10 sekundi za 150otkucaja po minuti).
Ovdje postoji servis za unajmljivanje doplera, pogledajte ovdje
Ina, ja ti predlazem da prvo odes pogledati u Rodu kako to izgleda prije nego sto kupis. Postoje razna misljenja od kada se moze koristiti - neki kazu da uspiju naci srceko i vec nakon 8 tjedana. (obicno ginici koji su tome vicni.) 11 tjedana sigurno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma