Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: preporučena kiretaža - što uradit?

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno preporučena kiretaža - što uradit?

Moja seka, u šestom tjednu tudnoće, danas saznala je da se plod ne razvija. Kako je njezin liječnik na g.o., a drugi joj je liječnik preporučio kiretažu, pitamo se što zaista napraviti? Ako se mora na kiretažu (čitala sam neki dan da kiretažu rade i bez anestezije :? ),imate li preporuku gdje to u Zagrebu napraviti i naravno, uz anesteziju. Ili je prerano? Koliko bi se eventualno smjelo čekati? .... i sve ono što ne znam da bih vas trebala pitati ..... a znate da bi moglo pomoći ...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

obavezno potražit drugo mišljenje prije ičega i to možda privatno s dobrim UZV i brzo. Ne bi bilo na odmet niti raditi betu da se vidi da li možda raste pa postoje neke šanse... dr. u ranim fazama trudnoće svašta vide na UZV i sigurni su da su u pravu... mene su npr. nakon pozitivne bete i laganog pada kiretirali jer su mislili da nešto ima u maternici, a nije bilo ništa nego sam bila vanmaternično trudna ( to naravno nisu vidjeli ), dakle treba provjerit stvari na više načina i barem dva doktora. Ako seku ništa ne boli, ne krvari, nema temperaturu, ne osjeća se loše onda stignete obaviti neke stvari.
    Kiretaže se rade ambulantno u bolnici, ja sam radila u Vinogradskoj, dali mi potpunu anesteziju, a ima žena kojima su to radili pod lokalnom, ne znam koji je princip.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zaboravila sam reći da mi je jako žao ako dođe do toga javi se

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ZO hvala ti puno.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

najprije, potraziti drugo misljenje.
    sto se tice mjesta - meni je kiretaza radjenja u Vinogradskoj (u 8 tjednu) i to pod potpunom anestezijom. sve je proslo ok.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kao prvo, jako mi je zao!
    Slazem se sa svim sto su cure rekle.
    Ne znam detalje sto je lijecnik tocno vidio kod tvoje seke, no lijecnici u nekim slucajevima i sami savjetuju cekanje kako bi bili sigurni sto se zbiva.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja ne znam gdje mozes raditi kiretazu jer zivim daleko ali mogu vam reci da obavezno potrazite drugo misljenje!U tako ranoj trudnoci moguce je svasta a da doktor to ne vidi odmah i preporuci nesto tako drasticno! Obavezno kod drugog doktora,po mogucnosti dobrog!Meni je moj u sestoj sedmici rekao da uopste nisam trudna,da sam to umislila i da nisam dobro uradila test,rekao je da imam cistu na jajniku ali od trudnoce ni T!A ja sad ulazim u 38 sedmicu SRETNO

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

6 tjedan je još poprilično rana trudnoća i čudno mi je da su već zaključili da se plod ne razvija dobro. :?
    Moguće je svašta, npr. da je začeće bilo kasnije pa je trudnoća još kraća i od toga. Svakako treba pričekati i potražiti drugo mišljenje. S kiretažom se ne može zakasniti ako nema krvarenja, bolova ni bilo kakvih smetnji, nema potrebe žuriti nigdje.

Ja sam imala kiretažu na Sv. duhu (čak dvije :/ ), pod lokalnom anestezijom ali nekom koja ošamuti pa nisi potpuno svjestan događaja. Sve je prošlo u redu.

Nadam se da tvojoj sestri ipak neće trebati.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja bi tražila drugo mišljenje. ma kod bilo kakve diagnoze, a pogotovo kad je dr savjetovao kiretažu.

potpisujem Barbi da se ne može zakasniti sa kiretažom ako nema krvarenja ili jakih bolova.

Mojoj šogorici je dr rekla na početku da je beba mala da ne odgovara dobi trudnoće iako ona ima uredne cikluse. Negdje oko 20-og tjedna bebine mjere su odgovarale prosjeku za taj tjedan, znači došlo je sve na svoje.

držim fige da sve bude ok

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Potpisujem cure što se tiče drugog/trećeg/kojeg god mišljenja i samo dodajem da sam kiretažu radila u Petrovoj pod općom anestezijom kod doktora Blajića-pokazao se kao velika ljudina

Nadam se da kiretaža ipak neće biti potrebna ~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jako mi je žao što ti seka mora prolaziti kroz ovo
    Savjetovala bi čekanje i naravno, drugo mišljenje.
    Imala sam zadržani spontani u 12tj., a prema UZV beba je umrla u 8tj. Nisam imala nikakvih simptoma do 12tj (tj. imala sam, ali trudničkih).
    Prvi simptomi javili su se dan prije redovtog pregleda u 12tj. I bila sam skroz šokirana.
    Čekanje i samo čekanje toliko dok je sve ok sa sekom.
    A kiretaža - neka ide tamo gdje daju potpunu anesteziju - ja nažolst nisam bila te sreće.

I još jednom, ne žuriti s odlukama

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Drage moje, iskreno vam hvala na savjetima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prije kiretaže će napraviti još jednom ultrazvučni pregled.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo da i ja kažem isto za drugo mišljenje. Prije 8 tjedana ne šalje se na kiretažu dok se ne bude sto posto sigurno, zbog kasnije implantacije, ovulacije itd.itd.itd.

Kod mene je bio blighted ovum i čekala sam da samo ode, jer mi je liječnik rekao da nema opasnosti ako čekam. Prošlo sve 5, bez većih bolova, komplikacija i sl. Puno bolje od stresnih kiretaža bez anestezije i dr. iskustava koja sam ovdje pročitala.

Pusa i zagrljaj podrške seki koja kroz sve prolazi

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Definitivno potraziti drugo misljenje, najbolje privatno i ne zuriti s odlukama sve dok stvarno nema izbora.
    Ja sam kiretazu radila na SD kod Hafnera pod opcom i sve je proslo super. Nakon sat vremena sam isla doma.

Drzim fige za seku!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

6. nedelja je stvarno rana trudnoca, pa ako jos nije ni betu vadila, mislim da nema sanse da nesto posebno zakljuci jednim uzv pregledom.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako ti je seka,jel isla kod drugog dr.?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

samo lijepe vijesti

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Na žalost, ZO draga, nisu lijepe.... Potražili su drugo i treće, čak i ponovljeno mišljenje .... Svi se slažu da se plod ne razvija i nema nikakve šanse da će biti promjene. Maloprije mi je sekin M javio da su odlučili obaviti kiretažu na Merkuru. Moja seka je od onih koje ne žele odgađati neminovno.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Drage moje, hvala vam još jednom na trudu i savjetima.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

iva_luca, žao mi je zbog seke

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ali neka ne odustaju.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jako mi je žao, znam kako je... da se bar nikada nikome više ne dogodi...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jako mi je zao!
    Drzite se!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uf, znam kako je, strašno mi je žao

ivana31

Početno

Ja sam radila kiretažu na Merkuru,pod totalnom anestezijom.Sve je prošlo dobro,nisam niti poslije osječala nikakve bolove,tako da sam ja bila jako zadovoljna sa zahvatom tamo.Pozdravi seku i reci joj da kiretaža nije ništa strašno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

iva_ luca žao mi je

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

"kiretaža nije ništa strašno."
    Fizicki nije ni meni bila,bila sam pod totalnom anestezijom,poslije me nije nista ni boljelo,mislim jeste malo ali ne tako strasno,bolilo me dok sam pila one kapi,dva dana cini mi se,pomalo,ali psihicki...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Džite se i pazi na seku.
    Mene poslije nije ništa boljelo, isti dan sam došla doma i igrala se sa sinom (naravno lagano), počela raditi za 3 dana...
    Ali psihički oporavak još traje (najgore je bilo na dan kad je bio termin).
    Puno pričaj sa sekom i reci joj nek nam se pridruži - meni je forum puno značio i još znači...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I ja sam isto imala spontani u 12 mjesecu trudnoće.
    Rekli su da je srčeko prestalo kucati,obavili su kiretažu na sv.duhu pod lokalnom anestezijom jako me je boljelo fizički ali i psihički.
    Iako sam tada imala jedno djete a nakon tog rodila još troje te sad čekam još jedno,uvjek se sjetim tog djeteta i pomislim da ću ga sigurno srest u nebu,a dotle mu mama šalje veliku pusu i raduje se danu kad ću ga vidjeti.Tu ljubav mi nitko nemože oteti iz srca

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure moje, još jednom hvala na svemu.
    Kiretaža je protekla bez problema, seka se dobro drži, ali, ne želi pričati o tome što je bilo. Ona nije tip koji verbalizira probleme, jednostavno, njoj treba tišina i vrijeme da prebrodi teškoće. Progovorit će tak onda kad bude imala potpuni i čvrstu kontrolu nad osjećajima.
    Ja se osjećam pomalo nemoćno jer joj ne mogu pomoći. Jedino čime joj mogu pomoći je dati joj do znanja da sam uz nju i da ću šutiti...
    Još jedno, i seka i ja smo u postupku potpomognute. Tim je cijela ova situacija još teža.... vi koje me znadete s "potpomognute" savršeno dobro znate koliko je teško doći do bete.... a to je tek prva stepenica ...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovo što sad radiš za nju je dovoljno, vjeruj mi...
    iz sveg srca vam želim uspjeh što prije

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

iva_luca,
    budi uz nju, sad je to najvaznije.
    drzite se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove