Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Nesanica i alergija na kravlje mlijeko

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Nesanica i alergija na kravlje mlijeko

Večeras nešto "hodam" po netu, čitam strane forume nalik na ovaj, i u oči mi upadne naslov Insomnia and Cow's Milk Allergy. Jedna mama opisuje malog dječaka (toddler) koji slabo spava, često se budi sa vriskom, beskrajno se uspavljuje... Navodno su sve "tehnike" isprobali ne bi li ga uspavali, ali nije pomoglo. Onda su saznali da nesanica može biti uzrokovana alergijom na kravlje mlijeko, pa su u očaju izbacili sve sa kravljim mlijekom iz ishrane i mame i djeteta. Spavanje mu se, navodno, poboljšalo nakon 2-3 nedjelje. Nakon što sam pročitala, ostala sam :shock: Kao da je nako opisivao kako izgleda moj dan i prosječna noć. Moje dijete jako malo spava, mi se svi šalimo da "mrzi spavati". Bude pospana, nervozna, cendrava, ali kao da ne želi/ne može zaspati :? Na rukama odspava kojih pola sata, i pri pokušaju spuštanja u krevet - operska arija! Psihički sam jako iscrpljena od tog silnog vrištanja, cendranja, cvrčanja, tuljenja... Dovoljno sam očajna da se odreknem mlijeka i mliječnih proizvoda, da probam i to. Onu jednu bočicu adaptiranog koju još nismo iskorijenili, od sutra neće dobiti. Pošto smo počeli sa dohranom, dobiće večeru umjesto ručka. I, naravno, sike koliko želi. Javiću ako bude rezultata.
    Naučni rad na tu temu (ko zna engleski) ima ovdje Insomnia and Cow's Milk Allergy in Infants

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne čudi me, jer moja mala je imala grčeve jer sam ja konzumirala mlječne proizvode, spasili smo se kad sam ih izbacila iz prehrane

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moj ne samo da je imao grčeve, nego je stenjao cijele noći i porduckao, a kakao je 10 puta na dan (znači i noću), smrdljive i sluzave tekuće stolice...
    kad sam potpuno izbacila sve što sadrži i trag mlijeka/mliječnog u sebi, skoro svi problemi su nestali, osim činjenice da i dalje spava nemirno, nacicava svaka 2-3 sata i meškolji se cijele noći, a ima 17,5mj...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma nema ona grčeve (znam kako izgledaju). Samo "ne želi" spavati od kako se rodila. Pitali smo pedi kad je M imala dva mjeseca, zašto tako malo spava/teško se uspavljuje. Veli ona kroz smijeh "mnogo se bavite s njom kad je budna (igramo se, pričamo...) pa je njoj dosadno spavati jer misli da bog-zna-šta propušta dok spava" To mi jeste imalo smisla donekle, ali nije u potpunosti objasnilo kratko dnevno spavanje (mi se zezali da dijete "trčeći spava pa se brzo naspava"). Ima ona dana kada skoro pa i ne cendra, kada sasvim lijepo zaspi i više puta na dan, i lijepo spava noću (budi se da jede, i nakon jela opet lijepo zaspi). Međutim, ovo sada postaje nepodnošljivo. Negdje od podneva počinje "koncert sa pauzama", koje se sve više skraćuju, kako dan odmiče. Uspavljivanje je noćna mora. Mislim, zaspi ona na siki vrlo brzo, ali drži siku u ustima beskrajno dugo (ne vuče). Ako i uspijem da je bez plača odvojim od sise, spuštanje u krevet je nemoguća misija. Sinoć se budila 7 puta. :shock: Povuče kratko i zaspi. Ja je spustim u krevet - dreka. Sve mislim vruće joj, žedna, pa ima pravo i na skok u razvoju sa 6mj., ... Ali kad sam sinoć pročitala ono o alergiji na km odlučila sam da probam i to. Vrućina i skok će proći "sami od sebe", a alergija, ako postoji, neće. Javiću rezultate nakon sedam dana.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hmmmm...
    moje dijete je tek negdje s godinu dana uspjelo dnevno spavanje protegnuti na sat vremena...
    prije toga je bio - 2-3 sata budan, pola sata spava... i tak od 6 ujutro do 9 navečer...

sad spava 2x dnevno po sat-sat i pol

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prošlo sedam dana. Jedini rezultati vrijedni spomena su da smo konačno izbacili adaptirano :D u korist večere kašikom (riža i voće) i da sam ja stala u svoje farmerice
    I dalje jako slabo spava. Uz sav naš trud, posmatranje djeteta i "pripomaganje" da zaspi kad joj se prispava (trlja oči, zijeva). Sračunah da je u protekla 24h spavala 6,5h! :shock:
    Ne znam šta da radimo. Nastaviću još dvije nedjelje bez km (i ja i ona), mada mislim da to ne donosi neke rezultate (osim što ja više ne tamanim vrhnje ) Ideje, sugestije, dobronamjerni savjeti, sve prihvatam!
    Pozdrav svima od jaaaako neispavanih roditelja.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Možda je tvoje dijete jednostavno željno tebe! Po ovome što si napisala (budi se kad je odvajaš od cice, plače kad je spuštaš u krevet) meni se čini kao da ona zapravo želi biti s tobom: na cici, u tvom naručju, pored tebe u krevetu, a tvoje pokušaje da je odložiš samu u krevet doživljava kao odvajanje i protiv toga se bori tako da se isti tren budi. Budući da si vjerojatno i ti uz nju neispavana, probaj se leći s njom preko dana (neka se drugi pobrinu za ručak, večeru i ostale obaveze) i dozvoli joj da spava s cicom u ustima, neka osjeti da si uz nju i da ne ideš nikamo. Po noći, probaj je staviti kraj sebe u krevet (zajedničko spavanje!) i nemoj čekati da se skroz razbudi za cicanje već joj ponudi čim se počne meškoljiti. Baš me zanima hoće li biti rezultata...

PS Ne vidim kako bi kravlje mlijeko imalo utjecaja 7 dana nakon što si ga izbacila.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma ne mislim ni ja da izbacivanje KM ima nekog uticaja nakon samo sedam dana, nego sam obećala da ću javiti rezultate
    A što se tiče blizine... ona "visi" na meni (nemam bolji izraz). Nosam je na rukama, u slingu, valjam sa s njom po podu, po krevetu, sisa kad god želi, bilo da je gladna, bilo da se samo mazi... I ta "večera kašikom" u stvari je bespotrebna što se nutritivne strane tiče. Ona je navukla dovoljno mlijeka da može pošteno da se najede prije spavanja, ali je ostala navika da se pred večernje spavanje jede i nešto drugo osim sike ( flašica!). Zajedničko spavanje nisam ni pokušala, jer se ja ne bi mogla naspavati od silne brige hoću li se okrenuti i prignječiti je (ja jako tvrdo spavam). A dojim sjedeći, nikad nismo uspjeli ležeći (čak ni sad ne bi uspjela popuniti grudnjak "pristojne" veličine). Kad jede po noći, ne razbudi se potpuno. Tek kad je pokušam spustiti s ramena u krevetić probudi se. Ne uvijek, ali većinom. Jedino da probam da zaspim s njom na podu :?, a da neko (MM) bude u blizini i "nadgleda situaciju". Anvi hvala na sugestijama
    Sve probavam, samo da se (bar malo) naspavam!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vještičice, probaj možda da vas dvije zajedno spavate u bračnom, a tm-a stavite na neki kauč ili madrac u blizini, ako te strah stiskavca.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

probam - javim
    MM i onako jadničak spava u dnevnoj, zaspi pred TV-om, kao gleda seriju (gleda on, al "iznutra") Meni ga žao dirati, ko velim, nek se makar on naspava, da ne posrće na poslu. Puse svima, odoh spavati, pametnica je zaspala

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Ma ne mislim ni ja da izbacivanje KM ima nekog uticaja nakon samo sedam dana, nego sam obećala da ću javiti rezultate
    Zapravo sam mislila reći da je 7 dana puno i da bi nakon toliko vremena sigurno već vidjela neki učinak. Ako ga nema, onda znači da uzrok nije bio u mlijeku.
    Citiraj vještičica prvotno napisa
    Zajedničko spavanje nisam ni pokušala, jer se ja ne bi mogla naspavati od silne brige hoću li se okrenuti i prignječiti je (ja jako tvrdo spavam).
    Nećeš je prignječiti, sigurno. Kao što je čuješ u snu, tako ćeš je i osjetiti, vjeruj mi. Nemaš uopće razloga za brigu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo mene opet!
    Mica sinoć zaspala uz nunanje, spavala od 21 do 24. Sikila, pa se nosale, gledale Mjesec i ulicu kroz prozor, njihale se uz Sinatru na radiju, pa opet sikila i zaspala oko 1h. Spavala do 3, sikila, na siki zaspala. Oba puta nije imala primjedbi na spuštanje u krevetić, mada se u "procesu" probudila. Skužila gdje je (krevet je jedino mjesto gdje se spava, ako izuzmemo goste i šetnju u slingu), zaključila da će nastaviti dremku.
    Probudila se oko 3:30, ja opet dala siku, zaspala opet na pola sata. Nakon toga nije htjela dalje spavati. Prenijela je kod sebe u krevet (oko 5h) i spustila između sebe i gomile neopeglanog veša Spustila potkošulju da se dijete posluži kad joj bude ćeif, i dremuckala sa jednim okom otvorenim. Ona je sve radila, ali nije spavala. Verala se po meni, malo sikila, pa se verala po vešu, pa opet sikila, pa pođe da se prebaci preko mene, ja je vratim natrag (krevet je dosta visok, ne bi bilo ni malo dobro da padne), pa mi nešto "priča", ...
    Tako smo se zabavljale do nekih sedam sati, pa smo onda ipak ustale. Sve u svemu, ipak je bilo bolje nego prethodnih noći. Hvala svima
    Zaboravih napomenuti da je juče po danu spavala u tri navrata (:shock po sat, sat ipo. Biće da je stvarno istina ono "što više spavaju - to bolje spavaju"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •