Naprosto želim podijeliti svoje neugodno iskustvo s vama. Možda moja priča uštedi živaca kojoj Koprivničanki.
Dakle... danas sam se uputila u Dom zdravlja Koprivnica-Zdravstvena zaštita žena. Inače moju trudnoću vodi privatan ginekolog (30+0), a za specifične uputnice sam se obraćala "socijalnom" koji je do sada uvijek bio susretljiv. Nažalost, dr. B, moj dosadašni "socijalni ginekolog" je prešeo u ginekološku ambulantu bolnice, a moj karton je po defaultu pripao doktoru koji je došao na mjesto dr. B-a.
Namjeravam se poroditi u Varaždinu i znam da za nekoliko posljednjih pregleda u Varaždinu trebam uputnicu. I tako ja, ne budi lijena, odoh u Dom zdravlja Koprivnica pospominjati se s dr. Odehom, da vidim kako će biti glede uputnica. Koliko sam vidjela dr. Odeh je bio u žurbi i na hodniku mu iznesem svoju "želju" za uputnicom . Na što je on vrlo neugodno i bezobrazno, povišena glasa objasnio da nije on pisar i da moram napraviti 2-3 pregleda kod njega, da neće on pisati uputnice na osnovu nalaza nekog tamo privatnika :? meni ispala vilica na takov nastup i ako mi vodi trudnoću privatnik, neka još onda i dr. O par puta prčka po meni, ma ni u ludilu mu ne bih dala ni da me pipne. Rekla sam mu da se nema on šta izderavati na mene i hvala, vrlo ste ljubazni. u redu, čovjek ne želi dati uputnicu na slijepo, to mogu razumjeti, ali takav nastup neandertalski i bezobrazan? Garant bih zaradila šamar da sam mu žena.
I što sam napravila?
otišla kod sestara u sobu i pukla, rasplakala se.pitalasam što mi je činiti. Kao da su moju priču već čule i suosjećajno rekoše da je dr. O naprosto takav da ne da uputnice i pomogle mi da se prebacim kod doktorice S. btw, dr. S mi je ljudski i ljubazno rekla da neće biti problema s uputnicama i da dođem kad ću ih trebati :D