Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Kako da se popiški?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako da se popiški?

Ne znam da li ova tema tu uopće spada, pa molim moderatora da ju preseli na pravo mjesto.

O čemu se radi?
    Prošli tjedan smo bili na "redovitom servisu" sa godinu dana, i pedijatrica nas je poslala na analizu krvi i urina. Dobili smo onu vrećicu za popiškiti se. Kada smo ju prvi put stavili (doduše naopačke) uspjeli smo uloviti nekoliko kapi, ali problem je u tome što sam ja skužila da vrećica na Lauri može biti max 30 minuta, pa dok smo mi došli do laboratorija, pa dok smo stigli na red, sve skupa je prošlo skoro dva sata. I naravno da je nalaz urina bio loš. Pa nas je pedijatrica ponovno uputila - vrećica smije u upotrebi biti max 30 minuta (dakle od otvaranja iz zaštitne vrećice do obrade u laboratoriju, inače se razvijaju bakterije i urin mijenja sastav). Rekla je da ako nam je to komplicirano, da pokušamo da se Laura popiški u bočicu, po mogućnosti srednjim mlazom :shock: . Ma mislim, kako nagovoriti dijete od godinu dana na takvo nešto!!? Tako da smo se opet odlučili na ludu vrećicu.
    Drugi dan, spremili smo se i neposredno prije nego smo krenuli, prilijepili smo vrećicu. Došli smo u laboratorij točno nakon 25 minuta, ja sva sretna, skidam Lauru, kad ono vrećica prazna, i pelena naravno suha. Odem kod laborantice po savijet, što sada, a ona će meni :"Evo vam bočica, pa nek se popiški u nju!"
    Treći dan, odemo u laboratorij i tamo "namontiramo" vrećicu, čekamo, čekamo, i dočekamo 2 kapi u vrećici, koje naravno nisu bile dovoljne za urinokulturu koju je pedijatrica tražila.
    Ne moram ni napominjati da sam Lauri svaki put davala vode da pije (nije bas neki ljubitelj caja), ali kao sto se vidi iz priloženig, bilo je to bezuspješno.

Pa sad ja vas molim za savjet - kako da se popiški u što većoj količini, da ne moramo svakodnevno hodočastiti u laboratorij ranom zorom!!??

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ida je imala vise puta upale mokracnih puteva. i, nazalost, imali smo veliku praksu s piskanjem u vrecice

po nasem iskustvu - jako je bitno da vrecica s urinom ne bude u blizini topline (znaci u peleni) dulje od 30ak minuta. mi smo vrecicu stavljali malo ukoso, pa je vrsak vrecice virio van iz pelene. na taj smo nacin lakse vidjeli je li ista u vrecici i istovremeno se vrecica manje zagrijavala. tu "taktiku" pokazala nam je sestra u laboratoriju. cinjenica je da se ida cesto nije htjela popisat dok joj je vrecica bila zaljepljena. tu treba puno strpljenja... a u casicu se popiskila prvi put mozda tek nakon druge godine...

mi smo se trudili da, cim primjetimo da se vrecica napunila (koliko god to malo bilo), odmah je skinemo, dobro zatvorimo (ne dirajuci ni ono ljepilo s rukama) i stavimo u frizider. obicno sam urin nosila u malom prijenosnom frizideru s jednim onim ledenim uloskom. stavljala sam vrecicu u neku plasticnu casu ili slicno da se ne tumba i prolijeva.

a kako ih na kraju ipak natjerat da se popiske? tu treba puno improvizacije (jednom smo dva sata setali po hodniku laboratorija i ida nije htjela piskih ni nakon skoro litre popijene tekucine, bila je nesto malo starija od godinu dana... uzas...). pokusaj joj razgolitit nogice? pripremit joj vrecicu i stavit pelenu pa je golih nogu stavit u kadu i smocit joj noge (ne ledenom vodom, nego mlakom, toplom, bitno da je mokro )? neku varijaciju na temu - voda-mokro-vlazno-piskim

sretno...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

wtp, kupi u apoteci onaj mali kanistar za urin i prebaci urin iz vrecice. stavi joj vrecicu cim se ujutro probudi, vrati pelenu, sacekaj, kad se popiski, prebaci urin i neka netko odnese. tako smo mi radili, nikad nije bilo nikakvih problema.

sorry, vidjela tvoju poruku, ali bez kuna na mobitelu; ovom prillikom sa zakasnjenjem - zahvaljujem i nadam se da ste se ugodno proveli.

Početno

Ma divno...meni su tu vrećicu stavili na Karla i uopće mi nitko, ni u Splitu ni u Zagrebu nije rekao da ima 'rok upotrebljivosti'...

Hebate, pa još da se popiškio u nju i da su radili nalaze mislim da bi ispalo da ima neizlječivu bolest...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi bi urin presuli u sterilni kontejner (kupis u apoteci) cim bi vidjeli da ima dovoljno, pa u frizider. Tako moze stajati i 24h. Bitno je jedino da nije na toplom!!! Onda ga neko odnese do laboratorije i sve OK.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •