-
Zatvaranje dijela terase
Ne znam koga da pitam, pa evo me sa pitanjem ovdje...
Tvrdi MM da je svako zatvaranje terase, pa tako i kad hoćeš zatvoriti samo dio-na svoju ruku.
Ako netko zna (da mu je struka), da li je ipak moguće tražiti nekakvu dozvolu i zatvoriti u staklo dio terase?
-
-
Ja mislim da treba ako mijenjaš izgled zgrade sa one strane zgrade koja se vidi s ceste.... ili ima neki drugi uvjet, uglavnom, nije eksplicitno da ne treba dozvola...
-
istina - treba ti dozvola - suglasnost od projektanta, nešto tipa građ. dozvole i štojaznamveć, ali sam100% sigurna, da od svih zatvorenih balkona/lođa to nitko nije tražio
čak bi ti suglasnost projektanta trebala i za postavljanje vanjske klima jedinice na fasadu...
-
Ne znam kako je u HR, ali kod nas treba saglasnost udruženja etažnih vlasnika (nekadašnji "kućni savjet"). A čini mi se da treba i nakakva dozvola iz opštine, ali to već nisam sigurna.
-
moji su prije x godina htjeli zatvoriti predvrt (stan u prizemlju) koji susjedima iznad služi da si svakodnevno stresaju od posteljine do koječega dolje, uključujući da je jednom zgodom pored mene sletio komad bureka! :shock: namočen u mlijeko (kako znam? kad sam šokirano pogledala gore i pitala ženu jel normalna rekla je da netko mora nahraniti mice koje ona vidi odozgo i da je bilo šteta da baci burek i mlijeko od doručka, a ja sam bezobrazna i okrutna što ih odbijam hraniti).
e pa ti isti susjedi su mojima uskratili potrebnu suglasnost jer je taj predvrt sa vanjske strane zgrade i njegovim zatvaranjem bi bio 'narušen' prvotno zamišljeni izgled zgrade. jedan od tih susjeda iznad je bio predstojnik zgrade. uglavnom, predvrt veličine jedne pristojne sobe i dalje služi svakodnevnoj borbi moje mame i čopora kvartovskih mačketina koje znaju da će tamo povremeno naći hranu, i zaklon od kiše i koječega.
u načelu, suglasnost ti treba, ali ako su normalni ljudi u pitanju, dobit ćeš ju. u toj istoj zgradi, sa druge strane, isto vanjske (zgrada ide u slovo U) su ljudi najnormalnije zatvorili te predvrtove.
-
magriz je u pravu! Ali nažalost i sami znate da kod nas to baš tako i ne funkcionira. U svakom slučaju kad se radi o stanu tj. terasi/balkonu/ lođi u zagradi ja bih pitala ostale stanare da mi daju suglasnost!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma