Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Zatvaranje dijela terase

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Zatvaranje dijela terase

Ne znam koga da pitam, pa evo me sa pitanjem ovdje...

Tvrdi MM da je svako zatvaranje terase, pa tako i kad hoćeš zatvoriti samo dio-na svoju ruku.

Ako netko zna (da mu je struka), da li je ipak moguće tražiti nekakvu dozvolu i zatvoriti u staklo dio terase?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm... mi smo zatvorili cijeli balkon naseg stana u stambenoj zgradi (stambeno naselje) i nismo trazili nikakvu posebnu dozvolu!
    Nije bilo nikakvih problema, samo financijski izdatak !

I cesto je to kod nas po Rijeci, mislim na zatvaranje balkon, lodja... !

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja mislim da treba ako mijenjaš izgled zgrade sa one strane zgrade koja se vidi s ceste.... ili ima neki drugi uvjet, uglavnom, nije eksplicitno da ne treba dozvola...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

istina - treba ti dozvola - suglasnost od projektanta, nešto tipa građ. dozvole i štojaznamveć, ali sam100% sigurna, da od svih zatvorenih balkona/lođa to nitko nije tražio
    čak bi ti suglasnost projektanta trebala i za postavljanje vanjske klima jedinice na fasadu...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne znam kako je u HR, ali kod nas treba saglasnost udruženja etažnih vlasnika (nekadašnji "kućni savjet"). A čini mi se da treba i nakakva dozvola iz opštine, ali to već nisam sigurna.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moji su prije x godina htjeli zatvoriti predvrt (stan u prizemlju) koji susjedima iznad služi da si svakodnevno stresaju od posteljine do koječega dolje, uključujući da je jednom zgodom pored mene sletio komad bureka! :shock: namočen u mlijeko (kako znam? kad sam šokirano pogledala gore i pitala ženu jel normalna rekla je da netko mora nahraniti mice koje ona vidi odozgo i da je bilo šteta da baci burek i mlijeko od doručka, a ja sam bezobrazna i okrutna što ih odbijam hraniti).
    e pa ti isti susjedi su mojima uskratili potrebnu suglasnost jer je taj predvrt sa vanjske strane zgrade i njegovim zatvaranjem bi bio 'narušen' prvotno zamišljeni izgled zgrade. jedan od tih susjeda iznad je bio predstojnik zgrade. uglavnom, predvrt veličine jedne pristojne sobe i dalje služi svakodnevnoj borbi moje mame i čopora kvartovskih mačketina koje znaju da će tamo povremeno naći hranu, i zaklon od kiše i koječega.

u načelu, suglasnost ti treba, ali ako su normalni ljudi u pitanju, dobit ćeš ju. u toj istoj zgradi, sa druge strane, isto vanjske (zgrada ide u slovo U) su ljudi najnormalnije zatvorili te predvrtove.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

magriz je u pravu! Ali nažalost i sami znate da kod nas to baš tako i ne funkcionira. U svakom slučaju kad se radi o stanu tj. terasi/balkonu/ lođi u zagradi ja bih pitala ostale stanare da mi daju suglasnost!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •