Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: problemi s hodanjem u pl pelenama?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno problemi s hodanjem u pl pelenama?

molila me jedna dusa da vas pitam...

ima djevojcicu od 14 mj. malena je prohodala s 11, i sad vec trci uokolo sasvim sigurna, no cini se da jednu nozicu nekako vuce za sobom, odnosno malo drukcije njome gazi.

je li moguce da to ima ikakve veze s pelenama? je li tko imao slicnih problema?

ovih dana idu ortopedu, no zanima ju ipak vase iskustvo. ako moze, sto prije. hvala.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dečki su mi prohodali sa godinu dana-u jednokratnima.
    bruna sa 10 mj.-u platnenima
    mislim da nije to problem
    barem nama nije
    držim fige da nije ništa ozbiljno

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskreno - ne vjerujem da ima veze s pelenama.

ida je prohodala s 10 u jednokratnim.
    noa s 11 gol

ja s 11 u ondasnjim platnenim (onima prije 35 godina )

moja mama s 9 i uopce ne znam je li imala veze s pelenama ili ne

a sto dijete vuce jednu nogu - to je problem koji svakako mora odrediti lijecnik

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja bih odmah na kontrolu kukova s djetetom.... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na kontrolu kukova idu sutra, ali mamu ovo posebno zanima jer joj se cini da su njihove pelene bas nekako krute izmedju nozica, odnosno bas jako velike. pa ju zanima jesu li sve takve i ima li to ikakve veze.

ona koristi kamaris pelene. tri mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dijete bilo kod ortopeda, radi se o atorziji kuka, ako sam dobro zapamtila. nije nesto strasno, treba vjezbati i proci ce.

no doc je pogledao pelene koje malena koristi i rekao da to sigurno nije uzrokovalo problem, no da nece pomoci rjesavanju istog i da on to ne bi koristio za svoje dijete. cinjenica je da su jako siroke medju nogama i da je na taj nacin dijete siroko povijeno, zapravo.

pogotovo te kamarisove. e sad, mene samo nacelno zanima:

sto drugi ortopedi kazu o tim pelenama
    i kako drugoj djeci ne smeta to siroko povijanje
    i jesu li druge pelene drukcije
    i tko je 'blagoslovio' kamarisove i rekao ok, to moze

ha?

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pretpostavljam da je svjetlana sigurno prošla hrpu inspekcija prije nego je dobila dozvolu, no da ne lupam bezveze, čekam nju da se javi.
    istina je da kamarisova pelena, kao i druge koje ja imam, bude široka kad se zakopča. no za 5 minuta se ta pelena formira po tijelu djeteta.
    moji čim ustanu nakon prematanja, otrče dalje i nemaju nikakav problem s kretanjem, niti široko hodaju.

ne čudi me da je doktor negativan prema tome
    i kako to misli-neće pelene pomoći problemu. a jednokratne hoće? one liječe takve stvari?
    i kako misli pogotovo kamarisove? koje je on to još vidio?

sorry ivana, ne napadam tebe, nego mi zvuči lupanje bez veze, kao da doktor plaši roditelje bez osnove.

sumnjam da ima podatke na temelju kojih bi mogao potvrditi svoju teoriju.

a što je s onim mamama koje izrađuju platnene doma? po tome bi njihova djeca sva krivo hodala.
    itd...mogla bi još do sutra, ja sam prije kupnje tri puna mjeseca istraživala, i imam preko 200 linkova o pelenama.
    a sumnjam da je doktor ijedan vidio.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hm... i meni zvuči da doktor lupa. Kako su tek prije bebe bile previjene s onim krpetinama oko nogu... Po tome bismo svi hodali ko Herr Flickovi...

Baš bih voljela da doktor nešto kaže o tome koje platnene misli da su okej, što kojima zamjera i na temelju čega je donio te zaključke...

svjetlana

Početno široke pelene

Pelena nije ortopedsko pomagalo i za nju ne treba dozvola. Bilo za platnenu bilo za jednokratnu. Ona ne može izliječiti neku anomaliju kuka, bakterije u mokraći itd... . Sve pelene koje sam imala u rukama su u ulošku približno jednako široke. Do sada nigdje u svijetu nije evidentirana štetnost platnenih pelena. Naše pelene probijaju led pošto ih do sada nije bilo na našem tržištu i većina medicinskog osoblja nikada nije ni čula ni vidjela takve pelene pa se čuju svakakva mišljenja i komentari. Neki ih nakon malo informiranja promijenje neki ne. Onome tko dođe drugi biti će puno lakše. Isti je slučaj s maramama. Dođu im Slovenci i govore o korisnosti marame u rehabilitaciji djece s određenim teškoćama. Prva reakcija je negativna i tek nakon nekog vremena je prihvate i priznaju da bi im zaista koristila. Platnene pelene ne mogu biti uzrok nikakvih razvojnih poremećaja kukova i u svima je guza veća nego u jednokratnim pelenama. Svaki roditelj mora procijeniti i odlučiti da li takvo previjanje odgovara djetetu, a i njemu samom što je jako važno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem svjetlanu

osim sto nemaju pojma o platnenim pelenama nemaju pojma o dojenju, ranom ucenju i nosenju djece, za AP nisu culi (nizozemski pedijatri)

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam odnjela jedan primjerak pelena našoj pedijatrici nije ih još nikad vidjela, ali stav joj je bio jako pozitivan. Rekla žena da svaka čast nama i da će preporučiti i drugim roditeljima.
    Negativan stav je odraz čistog neznanja jer je jednostavno nemoguće da su jednokratne bolje. Jedino što sam ja primijetila je da mi je dečec ipak malo manje pokretljiviji u platnenima. Kad se počeo okretati išlo mu je malo teže. Ali sada ga ništa ne može spriječiti.
    Prošla godina je bila dosta plodna, trudne su mi 4 frendice. Bez obzira što sam im toplo preporučila platnene pelene nijednoj se to neda. Ne kužim.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

od prije nekoliko dana poceli smo koristiti platnene. u splitu su imali samo 4 kamarisove pelene u ducanu koje smo kupili, a internetom smo narucili 10 smibovih pelena.
    i sad, vezano za ovu temu, u kamarisovim pelenama ona jako siroko hoda. prohodala je taman 10-ak dana prije nego smo poceli s platnenima, i odmah je bila stabilna, uopce nije padala. imamo i jedne kushies AIO i one su dosta uze medju nogama i ne hoda tako siroko u njima kao u kamarisovima

jel zna tko jesu li smibove uze od kamarisovih ili je to sve isto?

i jeste imali ovakvih zapazanja?

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moji su klinci prohodali u platnenima,tako da nismo imali sličnih problema.Moguće da djetetu koje je naviklo na jednokratne i prohodalo u njima sada ovaj prelazak na platnene može biti malo čudan.Ali vjerujem da joj je potreban samo jedan kraći period prilagodbe-jer što je je-platnene su ipak malo glomaznije i šire među nogicama,pa u prvim danima djetetu koje nije naviklo da ih nosi mogu biti u najmanju ruku "čudne".
    Treba joj samo nekoliko dana da se "saživi" sa njima i mislim da tu nebi trebalo biti nekih većih problema oko navikavanja na platnene.
    Smibove ti jesu nešto malo uže od kamarisovih,ali zapravo je kroj nešto drugačiji i cijela pelena je dosta manja.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj twinmama prvotno napisa
    Smibove ti jesu nešto malo uže od kamarisovih,ali zapravo je kroj nešto drugačiji i cijela pelena je dosta manja.
    super, jer je lara manja i ove kamarisove nam malo klapaju. jedva cekam da nam dodju!
    hvala

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam odustala od korištenja platnenih pelena upravo radi toga što mi je fizioterapeutica rekla da dijete nikako ne povijam široko, radi bolje pokretljivosti, a platnena pelena mi je na djetetu izgledala identično kao široko povijanje. No ne vjerujem da motorički zdravom djetetu takva pelena može na bilo koji način štetiti - ali onaj tko sa djetetom mora vjžbati najpametnije će napraviti ako se oko pelena, kao i oko svega drugoga, posavjetuje sa fizijatrom ili terapeutom.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja sam svoju kod fizijatrice vodila u platnenima i nije imala nikakvih negativnih komentara, dapace. svi su mi prohodali vrlo rano, njih dvoje u pampersicama, treca u platnenima, tako da ne vidim nikakve razlike.
    lara26, ima nas koji koristimo platnene u splitu, slobodno se javi ako te zanimaju razne vrste

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eto, a moja nije prohodala vrlo rano. Pa očito fizijatrica nije imala primjedbi jer djeca nisu imala većih problema, što dokazuje činjenica da su vro rano prohodala.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moje dijete je bilo neurorizicno i na vjezbama ali platnene nam nisu bile bas na nikakvu stetu. dapace, kukovi su joj uvijek bili super, doduse mi smo se puno nosili u marami, to je sigurno doprinjelo. premda moram priznati ja koristenje platnenih nisam ni spominjala fizijatrima jer mi nije palo na pamet da bi to moglo biti lose...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam niti ja spominjala korištenje platnenih nego sam na prve vježbe došla sa djetetom u peleni na čičak za široko povijanje koju sam obukla namjerno da ju pokažem (za platnene pelene koje sam imala je bila premala jer je imala dve kile) i terapeutica mi je rekla da nikako ne povijam široko jer dijete treba biti što pokretljivije, dapače da ju što više držimo golu da maše nožicama jer to jača muskulaturu. A ja nisam vidjela nikakvu razliku između platnene pelene i te za široko povijanje, dapače, platnena je bila još puno masivnija.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma da, naravno, ja samo kazem da mi osobno nismo imali nikakvih problema.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo samo da kažem da su i moji klinci išli na vježbice,jer kao blizanci spadaju u neurorizičnu skupinu.Na vježbice smo dolazili u platnenima i pohvalili se fizioterapeutu.Nije nam nikad rekla ništa u smislu da bi ih te pelene na bilo kakav način sputavale u prohodavanju,već ih je pregledavala i divila im se-žena ih je tada prvi puta vidjela

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

i moja je neurorizicna i isle smo na vjezbice i zato sam to i napisala da je fizijatrica bila pozitivna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •