Dobro ninochka kaze, Jona je musko ime (Biblija - Stari zavjet).ninochka prvotno napisa
Kad smo mi izabrali ime, nije se nijedna curica u nasoj blizoj okolici tako zvala.Eci prvotno napisa
6 mjeseci nakon toga, nasi susjedi su svoju curicu nazvali istim imenom. I onda im je bilo krivo (rekli nam) da se i nasa (iako starija) tako zove.
Ako budemo zivjeli u Istri, postoji sansa da idu u isti razred (bez obzira na "neobicnost" imena).
Nakon nekog vremena sam u Getrou u Puli srela jos jednu bebu istog imena, zena (kad je cula kako ja moju zovem) je rekla da je procitala ime u obavijesti u rodjenjima i da je da joj se dopalo - smijale smo se obje kad je skuzila da smo to bili mi .![]()
Na jednom forumu kojeg posjecujem se nedavno rodila curica istog imena...![]()
Ne znam, mene ne smeta sto se ime koje sam odabrala mom djetetu daje drugoj djeci, to mi je simpaticno, drago mi je da se ime ljudima dovoljno svidja da bi ga dali i svojoj djeci.![]()
Pretpostavljam da je nezgodno ako se isto ime ponavlja u istoj vrtickoj grupi-razredu-na poslu, ili ono sto AdioMare kaze, na ljetovanju, no nikad ne mozes znati koliko ce se neko ime popularizirati. Ako das djetetu neko ime koje je oduvijek cesto (Ana, Marija, whatever - bilo koje cesto ime) onda moras unaprijed na to biti spreman; ako das ime koje je rjedje ali se naglo popularizira (Noa, Zara, sta ja znam - imena koja su "nova" ali se ponavljaju u zadnje vrijeme), onda se jednostavno trebas na to naviknuti.
Moje ime je relativno rijetko, poznajem 3-4 osobe koje se tako zovu, jedna forumasica ovdje ima curicu s tim imenom, pa na to drukcije gledam.
Uglavnom, mislim da bih izbjegla dati ime koje je dao netko u mojoj neposrednoj blizini.
I, sto je na kraju rodila?AdioMare prvotno napisa
![]()