Tadej, Sergej, Jona, Damian...ovca_i_janje prvotno napisa
Tadej, Sergej, Jona, Damian...ovca_i_janje prvotno napisa
Tadej je prekrasno
Ili Tadija
Tradicionalno Marko, Ivan, Luka, Nikola, Petar
Malo modernije Lukas, Ivano, Sandro, Vigor, Vibor, Vigo, Vito, Vid
Stefan
Meni je lijepo Jakob-nije tako cesto kao Jakov
i jos...favorit mi je Marko-snazno i lijepo,a opet svjetsko,svugdje se izgovara isto.
...Max,Fran...![]()
Lordan, Gregor, Lar, Pavel, Miron, Natan.ovca_i_janje prvotno napisa
Sorry, nisam čitala svih 11 stranica. možda ću nekoga ponoviti....ali baš sam sretna što smo se MM i ja danas definitivno dogovorili oko imena našeg bebija koji stiže 30.9.. Bit će Martin! Stariji sin (5,5 g) je Fran. I moj argument je na strani imena koja su svuda u svijetu izgovorljiva, i u engleskom i njemačkom i španjolskom-talijanskom govornom području. A ipak ćemo i mi biti dio Europe uskoro, a tko zna gdje će "mali" danas-sutra poželjeti biti....
Inače u konkurenciji su bili još Leon, Marko, Oliver, Borna, Tin, Ivor.
mojisu Ivor & Gregor
Druga imena nisu ni dolazila u obzir - MM se "morao" složiti,ali moram priznati da je odluku prepustio meni.
kad čujem Gregor, sjetim se Stankeca iz Malnarove 'Noćne more'
prosto ili ne, ali stvarno mi je to prva asocijacija
:shock: JUBITO
Utanačili smo neka muška imena, nemojte se smijati:
- meni ostaje Jagor kao najljepše (ali je mm rekao da će Neva i jagor biti kao Benito i Adolfo)
- Rusko (ali je previše 'rusko', a premalo Ruslan)
- Tadija
- Pave (to mi je sada najnježnije, ona pjesma 'Zaspal Pave pod orihon')
- Mijat (mm-ov prijedlog, ali nam je ipak malo previše jer zaista nema veze s nikakvim i ničim našim).
Nekako mi je Pave leglo.
meni se od navedenog sviđa pave, odnosno inačica pavel i junačina mijat tomić![]()
Mijat je bio faca i po 8)
rastjerivao Turke na buljuke itd
Meni je super Lun, ali MM kaže da zvuči prehipijevski
![]()
Zakon je komentarovca_i_janje prvotno napisa
![]()
A Potjeh? Mislim, je iz iste šume, ali... Meni se sviđa. MM ni čut (nije da nam sad treba, nego kažem...)
meni je prva asocijacija na lun onaj lun kralj ponoći
Lun - Kralj ponoći - kao dječaka su ga oteli kriminalci, omogućili mu najbolje obrazovanje u namjeri da stvore super-kriminalca. Na njihovu žalost, Lun se posvetio borbi za pravdu i svoje nevjerovatne sposobnosti iskoristio u borbi protiv zločina. Laka literatura, žutih papirnih korica ("Lunov magnus strip"). Autor Frederik Eston je, u stvari, iz Novog Sada (nedavno je umro).
Ma rekla sam ja da je meni lijepo i Stribor, ali je /opet/ mm rekao da onda još samo nedostaje da se po kući odijevamo u domaće i skakućemo. Mislim da pasioniranost Pričama iz Davnine možda ipak treba ostati na Nevi. A opet, to mi je vrelo najljepših imena i nekako nam je blisko, Ivana je živjela dosta dugo nedaleko nas. Mijat mi je već nešto strano, ono, samo vunene čarape su nam zajedničke. Pave mi je lijepo zbog pjesme. riječ je o siromahu, pa u starohrvatskoj tradiciji - da bude bogatun.
Lun mi je slatko, ali mm ne zna dobro izgovoriti 'l', osobito u kombinaciji s 'u', jer mu je spojena ona opna ispod jezika.
Od curica su nam lijepa: Nuša, Cvijeta, Zora ili Zoja, a nijedno nema mušku inačicu koja nam nije grozna.
Lun je fenomenalno ime! 8)
S tvog popisa mi je najljepše Pave, ali isto u verziji Pavel. To nam je ime bilo u užem izboru.
Meni je Pavel too češki, al znam curicu Pavlu i super mi je ime.
meni je Pavel Štulićevski i baš mi je super imeLinda prvotno napisa
Pavel bi me uvijek podsjetio na jednog kolegu Bugara, a onda asocijacija ide dalje jer je jedna očeva tetka uvijek govorila "Ružan k'o Bugarin..." :/
Ovo mi je zapravo super kako nam imena daju različite asocijacije...
MM glatko odbio Vihora. Lun bi čak i mogao proći (MM je stripoljubac) ali će rodbina![]()
A kak vam zvuči Svebor? I nama je Stribor malo too much (Neva mi je jako lijepo)
meni se sviđa,a kako ti se slaže s prezimenom ?
Ok je zajedno... vrlo uobičajno prezime na H (duža varijanta)![]()
Ako je onako kako ja mislim ,jako lijepa kombinacija....
Vidiš, a ja bih baš Pave, nekako mi je hrvatskije (kaže jedna polu-Mađarica). To me podsjeća na maminu Ćićariju. Pavel mi je nekako izvitopereno. Osim toga, ovdje se sve umanjuje, pa bi začas postao PAVELIĆ, pa baš i ne bih.
Meni je Svebor lijepo, za mene malo suviše snažno. Lijepo mi je, recimo, Svanimir, jako lijepa simbolika.
Ja sam htjela da Sven bude Oleg, ali MM nije nikako htio :/
Eto, ako se nekom sviđa... Možda se uspijem izboriti za Olega ako drugo bude i ako bude dečkopa ćemo imati imenjaka.
A Orest? Grčko je. Naravno da nama nije prošlo, ali možda nekome i prođe. Meni se sviđa Grga i Grgur, ali ne ide baš uz prezime. Bilo bi mi dijete predmet sprdnje.
Orest mi je dobro, ali mi više odgovara za morsko podneblje ili bar uz dalmatinsko/primorsko prezime.
Grgur/Grga mi je super, ali je u mojoj obitelji već zauzeto...
vitekova - imaš jedan glas za lun!
ovca - pave, definitivno![]()
![]()
Mi smo se konačno odlučili za Vito. Meni se sviđao Gaj (veli MM da će ga zezati), Gabrijel, Ozren... Lun mi je super iako nisam čula još za to ime. Zato nam je za curicu bila favorit Luna, ali će (ako nas iznenadi) biti Lara.
Još jedno ime koje mi je OK (iako sam gotovo 100% sigurna da bi ga M odbacio) je Danilo.
Muca prvotno napisa
![]()
Rodbina bi stvarno zadnja trebala brinuti pri odabiru imena. Glavno da se vama sviđa.Lun bi čak i mogao proći (MM je stripoljubac) ali će rodbina![]()
pa bi začas postao PAVELIĆ![]()
Ok, ok, ništa od Pavela.![]()
meni bi pavel umanjeno bio pavlek ili pavić, uopće mi pavelić ne bi palo na pamet
al dobro, ja svoju djecu zovem zarusina i mardž, više sam tip za uvećanice![]()
zarusina od milja ili?
mardž mi je baš cool nadimak za bebu, a jel ima kose za frizuru ko original?
zapravo, jbg, kad sam iskrena tvoja imena za djecu su mi na ovom forumu najbolje sjela .....mmoover ne ulizujem se ako ovo čitaš![]()
ja svog geliptera zovem Markan
Meni se baš ne sviđa Pavel, zato kaj kod nas tak zovu ljude koji se zovu Pavao, pa mi je to isto ko da mu daš ime Joža, Franc i sl.
Lun je koliko znam selo na Pagu, ali nisam još čula da se neko tak zove. Luna za curu mi je super.
Slažem se da nije bitno kaj misli rodbina, ali ja baš ne bi htjela da mi beba ima ime koje se sviđa samo meni i MM, a većina ljudi misli da je bezveze.
ma od milja, naravno![]()
a marge ima prilično kose, samo je narančasta a ne plava![]()
najbolje mi je što ju i zara zove marge, kak to guba zvuči
i neću vam opet ispričati kako smo zaru zbog kefalohematoma zvali klingonka i čunjoglava, a margitu, jer je rođena sa nekim pes nešto zakrivljenim nogicama, marge krivonogić
nećemo im reć, možda same pročitaju![]()
Ne mogu prežaliti što smo djetetu dali dva imena, a praktički od rođenja koristimo samo jedno tj. zovemo ga Arpad (Arpi, Arpika, Arpili...), a Alem je pao u zaborav.
"Ispucali" smo prekrasno ime bezveze, a mogla sam ga iskoristiti za drugog sina.
U Belgiji upoznala Nizozemca koji se zove Arjan i izgovara se s "francuskim" R. Prekrasno!
Vidi li se da su mi fetiš muška imena na A?
pa drugog nazovi Alem-Arpad
šteta da propadne ime
a što ako budu 2 cure-blizanke ?
maria71 prvotno napisa
![]()
Prvo pljuc-pljuc-pljuc da me ne urekneš (za blizance, bez obzira na spol). Moglo bi npr. Alma i Eva? Ženskih imena imam napretek, muška su mi teža pa mi je zato tako žao. Najbolje je kad nekome kažem njegovo puno ime, a ljudi se rastope- Aleeeem, kako lijepo ime... :hrkljuš:maria71 prvotno napisa
Al' dobro, ime Arpad ima dobru vibru, to je bio je dobri vođa Mađara.
meni se više sviđa Arpad
Arianne je žensko ime i ima ih brdo (čita se arian ili arjan), ali nikad nisam čula to ime u muškoj varijanti :?mommy_plesačica prvotno napisa
Evo, išla sam provjeriti. Piše se Arjan, tako se i čita. Bit će da su mu starci frikovi![]()
MP, a sta se ti motas po ovom topiku - da nisi jedna od one dvije 'tajne' trudnice koje LUtonjica spominje?![]()
Ne d'o dragi Bog (još)![]()
Ja ću spontano sagoriti od znatiželje glede identiteta misterioznih trudnica.momze prvotno napisa
![]()
hehe ja imam malu kosjenkuovca_i_janje prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
meni je najdraže ime bartol
volim kako se kotrlja dok ga izgovaraš. još samo moram nagovoriti ženu da bartol i slova u prezimenu pbr tako DOBRO zvuče.
I moj dragi je navijao za Bartola.bat'ko prvotno napisa
![]()
jooj... po tvom potpisu vidim što me čekaLuna Rocco prvotno napisa
![]()
i ja :D :DOlivija prvotno napisa