bat'ko prvotno napisa
![]()
A siroče.![]()
Možda tvoja draga bude milostivija od mene.![]()
bat'ko prvotno napisa
![]()
A siroče.![]()
Možda tvoja draga bude milostivija od mene.![]()
morat ćemo sistemom eliminacije.maria71 prvotno napisa
Ja nisam!
MM je htio Rafael, a kako sam ja stavila Veto, sporazumno smo se dogovorili da će biti Bartol, iako ga on već zove Bartek. Prezime nam je na K i malo dujže, meni je sve duže što nije 5 slova, pa nisam htjela neko dugačko ime. Da je curica bila bi Tonka.
Inače ja imam 19 najbližih rođaka, a MM 21 tako da je hrpa super imena zauzeta, poput djece od MM strica: Jakov, Lovre i Šimun, a ne želimo se ponavljati.
mislim da nam se nekako mora pomoći
dajte neki hint
broj postova
datum registracije
Meni pada na pamet netko za koga znam da pokušava već jedno vrijeme i bilo bi mi jako drago da je na putu još jedan bebač jer je prvi preslatki mali genijalac![]()
preširok opis
SVA su forumska djeca genijalna
Mislim da ipak nisam u pravu :/
Neka, valjda imaju razlog zašto ne žele da svi znamo![]()
Poštujmo privatnost!
Čut će se valjda kad rode,ali će klinci biti inkognito do polaska u školu ?![]()
Sve u svemu, sretno!!!!
Moje prvo dijete ima dva prezimena, ako opet ne prolupam imat će i drugo - jedno je klasično mađarsko (ali neću k'o Mommy), drugo pravo tvrdo naše, tako da bih neko ime koje liježe na ta dva prezimena. Svekrva bi rado da damo neko mađarsko ime po mojoj strani, ali meni su Zoltani, Pište & co. jao, pa nekako preskačem.
Inače mm-ove ideje za Nevu-dečka su bile, božepomozi, Lazar i Ilija.
Meni je lijepo Tibor i mislim da je mađarskoovca_i_janje prvotno napisa
Jest, Tibor je mađarsko, ali mi se ne sviđa.
ja sebe pronasla u ovom opisu.mommy_plesačica prvotno napisa
![]()
![]()
no, iako je menga kasnila 5 dana ipak je na kraju dosla. corak, dakle.![]()
ali zato ne znam sto nam nosi slijedeci mjesec....![]()
i ja, i ja...Olivija prvotno napisa
a sa time mi dolazi nocna mora oko izbora imena. jer ako opet bude decko, bit ce jako tesko odluciti se za ime.
za curicu imam pregrst imena, ali za decke bas nista. :/
Ma daj Alki nemoj zezat..pa nećeš se valjda tim opterećivati? Uzmi ime koje ti se sviđa i gotovo! Meni će mala biti Lucija iako imamo 4 u obitelji,ali lipo mi je i šta me briga.Alkemicarka prvotno napisa
Ako bude (ipak) dečko rekla sam MM da želim da se zove ko i on (znaš ga,R.),jer mi je ime baš super. On me na to samo pogledao :/
naši favoriti su
Isa(već dali),Davud i Jahja
moja prijateljica je dala ime samuel![]()
vidis vidis ta nisu loša. i ja sam si razmišljala o samuelu.
ero zar nije to kao neki naziv za hercegovca?
ne sviđa mi se, no opet ako tebe veseli......
Majke ti, vratite se onom Grigoru...
ovca_i_janje prvotno napisa
![]()
![]()
Ma već smo odustali, držalo nas jedan dan...
vitekova mamuška:
grigor, grgur, gregor - prekrasna imena!Mislite da je Grigor too
much?![]()
arpad, alemprekrasno!
ilija, vid - jako lijepa imena!
leonard, kak vam se sviđa?
poznavala sam jednu curu imena višnja hruška...
Ilija mi je katastrofa ime...
Grigor je ok, ali mi je puno ljepša verzija Gregor.![]()
Ja sam Sara.
David je jako lijepo ime, osim što dječaci dviju mojih prijateljica nose to ime (jedan će se roditi vrlo uskoro).
ne dirajte mi gregora!to sam si ime pospremila za J. brata
MM i ja smo se vec vise manje dogovrili da ce nam se (ako bude) sinek zvati Karlo, ali sam ja dosta dugo navijala za Ksaver, ali MM nemre nikak to prozvakat. Reko mi je da ce ga u skolici zvati : "Ej, kss, kss"![]()
![]()
xavier (ksavier), alex ili aleks, frederik...
meni je čak bilo lijepo to ime jednom davno, ali mi se skraćenica Rafo nikako ne sviđa - asocira me na rafu :/ (rafa - šporkica)Alkemicarka prvotno napisa
...kaži mi. Ja svoju Lauru od pustog tepanja već "prekrstila" u Laulinkić grozno zvuči, znamsporazumno smo se dogovorili da će biti Bartol, iako ga on već zove Bartek..![]()
Evo ja započela cijelu ovu diskusijuo muškim imenima još prije 1,5 dana i eto me opet tu. Nekako sam se potajno nadala da će ova beba završiti na imenima za curice (i tu ne bi bilo nikakvih dilema), ali što je tu. Sad ćemo se opet boriti i tražiti NOVO muško ime (MM i ja smo se jedva dogovorili za Ivora-kako ćemo za ovu bebu, nemam pojima).
Ja sam napisala listu (podužu) i jedva je izdvojio slijedeće:
Robert
Antonio
Petar
Oskar
(i njegov favorit još od 1. T koji se meni ne sviđa baš -Antun).
Kako vam se čini?
Jedino me muči kod Oskara, kako bih mu tepala(Oskarčiću hehehe malo predugo...)
Meni je Robert super ime, još ako se lijepo slaže s prezimenom..
Antonio mi isto nekad zazvuči zanimljivo, a nekad bzvz.
Oskar se zove mali od suside stan ispod mene![]()
Pa ok je Robert s prezimenom, što ja znam... nije predugačko prezime, tako da može proći.
Jedino što će ga vjerojatno skraćeno zvati Robi :/
Pa da, jedno i drugo su dosta "ozbiljna" imena i nemam ideje kako ih malo "umanjiti"![]()
I mi opet na nultoj točci... pali neki novi prijedlozi no nešto još ništa nije leglo.
Mala - i Oskar i Robert mi super idu uz tvoje prezime. Antonio i Antun bi mi bili previše "obični"...
Petar je i na mom popisu 8)
moji favoriti su redom
Marko
Adrian
Dominik
Leon![]()
Ja se ne bih ni trena mislila da je dečko, bio bi David 8)
U početku smo se mislili između njega i Gabrijela, ali David je definitivno pobijedio...samo što će izgleda ipak biti pišulinka a ne frajer![]()
David se i meni sviđa, ali MM ne želi ni čuti. Ajme kako je to teško uskladiti..Nina2007 prvotno napisa
meni se Petar sviđa
da izmišljam, ne izmišlja mi se na štetu djeteta, samo ne bi li bio jedini,
a ova moderna imena tipa Luka, Lovro, Roko..... su mi ok, ali mislim da je svako drugo muško koje se rodi Luka ili Roko, to je najezda modernih imena pa kad krenu u školu bit će ko u naša doba Ivan ili Marko (svaki drugi)![]()
Sjetila sam se još jednog imena VEDRAN. Možda ga predložim pa ću vidjeti kakav je odaziv![]()
meni Roko i Luka nisu "moderna" imena. Jako su mi lijepa, ali su čak više tradicionalna nego moderna, bar ovdje u ST-u (pogotovo Roko :/)niccoleta prvotno napisa
Mala01, Vedran je predivno![]()
To i Sunčica od ženskih su mi u istom rangu. Ne zvuče toliko lijepo ali su im značenja zrače optimizmom![]()
Na ovo moram priznati da sam odvalila, odmah sam se sjetila kada mi je MM rekao kako mu se jedna korisnica na poslu zova Nevina Lipotica. Jadna žena.U školi bila sa mnom Zvjezdana Prašina
Ovo mi je jos bolje od Vesele Lesine.
Moji favoriti za muško ime ( iako je dr. zadnji puta na UVZ rakla da joj se čini kako bi mogla biti cura, a ja to kao ne znam da su šanse 50-50, ali nije sigurna) su oba imena koja se koriste večinom na jugu dalmacije. Prvo je Lovro ( zaljubih se u to ime čitajući Gordanu, bio je tako sladak i strpljiv) iliti što je moj pokojni svekar rekao Lovorko u njegovom kraju ( meni se sviđa kraće) a on je rodom iz DU.
Drugo ime koje mi je već godinama wow je Orlando i to od kada sam prvi puta bila u DU prije kojih 10 godina, nisam još upoznala MM-a, a Bloom još nije bio poznat, ali ime mi je baš zapelo za uho.
Dakle ako bude dečko ( znati ćemo nadam se uskoro) biti će ili Orlando ili Lovro ( ovaj puta ja biram ime djetetu uz pravo postavljanja veta od strane MM-a).
Orlando mi je jako lijepo i moćno ime, ne radi Blooma, nego radi epa.
gdje god se okrenem ili čujem ili pročitam ime Maksimilian tako da ja mislim da je sudbina odradila svoje!![]()
a još ne znam ni spol a da ne velim da mi to ime nikada ranije nije palo na pamet!