antonio hladno mi je...Nina2007 prvotno napisa
antonio vruće mi je...
(uzmi ledenog čaja draga)
antonio hladno mi je...Nina2007 prvotno napisa
antonio vruće mi je...
(uzmi ledenog čaja draga)
meni je dimitrij fora ime, (nakon čitanja braće karamazovi)![]()
Za sada je Oleg. Bezveze mi je samo nadimak koji mi se namece: Lego :/ Vec vidim kako deca trce za njim i zovu ga Lego kockica :shock:
Oleg znaci-onaj koji je zdrav, zenska verzija je Olga.
videh da je neko vec razmisljao o tom imenu, meni je nekako leglo i tako mu se obracam jos negde od 7,8 nedelje
Da li netko zna što znači ime Zara? To mi je prekrasno ime![]()
A inače su mi lijepa imena Vid, Grgur, Jana, Tin, Tara...
rebeca, prema babynames.com, zara znači princeza
![]()
Jučer saznah da u meni raste jedan mali pišulinac, već sam smislila hrpu ženskih imena i ne znam koje mi ljepše, ali muška su uvijek teža.
Morat ću početi intezivnije pratiti ovaj topic. Moji prijedlozi su Lovro i Ivor, kako vam se sviđaju? Čak mi nije loše ni Fabijan jedino mi je malo predugačko....mislim da se neću odlučiti dok ne rodim.
Meni je Fabijan lepo. za ime Ivor sam prvi put cula ovde na forumu i jako mi se svidja.
kada sam pitala cerku svoga supruga (9god, iz prvog braka) da li joj se vise svidja ime Oleg ili Aljosa, ona je rekla da joj se nijedno ne svidja i pitala zasto biram imena koja niko nema. Ja sam joj objasnila da mi se bas to svidja i buduci da nam je prezime kratko a cesto, neko uobicajeno ime bi startno ubilo individualnost bebi, zalicilo na serijsku proizvodnju etc...
sutradan za doruckom, ona, onako pospana i bunovna, kaze da je razmisljala celu noc i da je odlucila da ako bude musko bude Bili, ako bude zensko bude Mendi.
i kaze- eto ti, to bas niko nema![]()
priča mi frendica da je htjela da joj se sin zove Luka, međutim sve muške bebe u rodilistu Luka ili Lukas, a ona dala na kraju Stjepan.Nina2007 prvotno napisa
Kod nas su po statistici Luka i Lana najčešća imena u Vk bolnici.
Roko mi je dalmatinski, kod vas vjerojatno normalno, ali u zadnje vrijeme ovdje ti ih ima puno. sad moderna ili ne, tradicionalna bi mi više bila Stjepan, Ivan, Marko, Ante, ali ovo je nova pojava....
no dobro, ako se nekom nešto sviđa neće gledati koliko ih ima, ja jedino gledam da iz obitelji nema. Ime Marin mi je lijepo, ali već ima jedan s našim prezimenom, Mm bratić, tako da sam odustala.
e to sigurno ne bih dala! tako mi se zvao dugogodišnji bivšiniccoleta prvotno napisa
pravo zboriš niccoletaRoko mi je dalmatinski, kod vas vjerojatno normalno, ali u zadnje vrijeme ovdje ti ih ima puno. sad moderna ili ne, tradicionalna bi mi više bila Stjepan, Ivan, Marko, Ante, ali ovo je nova pojava....![]()
U u varaždinskoj istoniccoleta prvotno napisa
![]()
vjerojatno na mene mislišJelenaML prvotno napisa
![]()
nakon što sam rodila S. odmah sam razmišljala o drugom muškom imenu i Oleg mi se baš svidjelo.
a sad kad je došlo vrijeme da konačno odlučimo hoće li biti Oleg više nismo sigurni.moram reći da ni okolina ne reagira nešto oduševljeno.ali to sigurno neće utjecati na naš konačni izbor.
tko zna,možda će na kraju na zimskim trudnicama ipak biti dva Olega.
Cure ajd mi malo komentirajte ime Gašpar,kak vam zvuči....dan kad ću ugledati svog sina je sve bliže i ja sam još uvijek pri ovom imenu...ajd da čujem vas...u igri mi je još bio i Gabriel al ono Gašpar mi veća fora, totalno staro, meni pravo muško i neiskorišteno ime.....i ak bude jednog lijepog dana još koji dečko već imam imena koja savršeno idu uz Gašpara(Melkior i Baltazar) i lijepo mi ide uz naše prezime Šandor(nekad je Šandor kao ime bilo u opciji al sam u međuvremenu odrasla
).....i super mi ime paše uz ime naše kćerkice...
inače mi baš i nije, ali uz prezime ti super paše, šta je -je![]()
i mi smo (pardon: jabuca prvotno napisa
) htjeli Olega, ali MM je ipak više htio Svena (zapravo njegov prvi izbor je bio Vanja, a ja to nisam htjela pa eto Svenčine sinčine
)
meni je gašpar prelijepo ime.
a gašpar šandor - pregenijalno.
gle,gle, pa ipak ima još fanova imena Olegthalia prvotno napisa
![]()
ali i Sven je krasno ime, što je da je![]()
lol, sad sam tek skužila. jesam blondiebuca prvotno napisa
![]()
a niš, ak ćemo obje imat Svena i Olega, nadam se da ćemo barem neku kavu upriličit nekad![]()
Nina2007 i camel,thnx...odma mi lakše da me neko malo podrži![]()
...ovak me moja okolina u čudu gleda di sam ime izvukla a i kod nas ima prezime Gašpar...e onda im ja spomenem sveta tri kralja pa im je "kao" odmah jasno otkud mi ime :/ ..
pa i to sam ti htjela reći, ima vremena i za Olega, a ako stvarno budemo imale obje Olega i Svena bio bi red da ih i upoznamothalia prvotno napisa
iako si i nismo baš susjede
![]()
ljepše mi je Gabrijel nego Gašpar. Svako dijete s tako nekim neobičnim imenom dođe u fazu da luduje otkud mu roditelji dali takvo ime (moje ime isto nije česta pojava) i tako, ali navikne se.....
Meni je Gabrijelja htjela, ali mislim da ću teško nagovoriti MM
da priupitam za Olega, kakvo je to ime? Nisam do sada čula za njega, di ste čule za to, baš me zanima, ja zbilja nikad čula....[/b]
Mi smo još uvijek na Oskaru, ali sad mi više nije baš nešto :/
Isto me strah da će njemu biti čudno i da će ga čudno gledati da kakvo su mu to ime roditelji dali.
Meni je Sven isto lijepo. I paše uz brata 8) Ivor i Sven hehe
I ja sam razmišljala o Gašparu, no onda mi je palo na pamet da će ga odmah svi skartiti na Gašo, a to mi je nije nešto...
Izgleda da se našoj sagi oko davanja imena bliži krajDa si skratimo muke, nazvat ćemo nadolazećeg sina Jan (nemamo više inspiracije smišljati nešto originalno, a ne prenapadno i da se pritom slažemo oko toga). Jan lijepo ide uz naše prezime, a i ok zvuči Vito i Jan. Eto
![]()
Osvježavajuće nakon brojnih Iana!
(meni je isto bitno da se imena njih dvojice slažu)
Olivija pa mog tatu cijeli život zovu Gašo zbog prezimena Gašparuš,čak i mm tak zovu jer je oženil mene,Gašinu kćer...a mene ti to opće ne sekira...uvijek će biti nadimaka, da dam neznamkakvo ime djetetu...ja znam neke ljude kaj ih zovu nadimcima kaj nemaju veze ni s imenom ni prezimenom....a meni ti lijepo pašu Gabrijel i Gašpar...
hej, buca i thalia,
bas lepo. meni je oleg, neka sredina,dovoljno je retko, a nije preegzoticno, a znacenje mu je lepo. ja sam u pocetku mislila da je to cisto rusko ime, ali sam posle videla da je ukrajinsko (jos se u 9. veku pominje njihov princ Oleg)
kod mene isto nesto ne reaguju odusevljeno, ali kako prilazi vreme,sve me to manje zanima
cini mi se da nemam pravo da dam detetu neko opste ime (ja sam citav zivot imala problem sa nenormalno cestim imenom i prezimenom, prvo nas je u odeljenju bilo 2 a u generaciji 4!!!), a kada sam pocela da se bavim umetnoscu, to je postao ozbiljan poslovni problem)
naravno, ne mislim ni da mu dam neko ime koje ce pozeleti da promeni jos u vrticu
znate kako kaze Dusko Radovic: Kad dajete ime detetu, zamislite da ce jednoga dana tako zvati neka ulica ili trg.
mislim, da je Oleg L. sasvim adekvatno, pa makar za neko sokace![]()
nama se sviđa jedno žensko ime i tu smo složni, ali muška imena![]()
ja sam bolesna za imenom Davud, a MM
jako mi se sviđa i Jahja![]()
koje se vama više sviđa davud ili jahja
(oni kojima se ne sviđa ni jedno nek zaobiđu)
Kako li se čita Davud, s naglaskom na prvom ili drugom slogu?
pa ispravno bi bilo dugo u(kad se čitana arapskom) i v nije v nego više u,ali mi izgovaramo isto kao i david![]()
Ja bih glasala za Davud!white_musk prvotno napisa
WMjesu to imena poslanika?
radije Davud nego Jahja svakako :/ (ako već ne može Davidwhite_musk prvotno napisa
)
Gašpar mi je super, meni je prekrasno i definitivno mi je opcija, ali MM-u se ne sviđa.
Jedino muško ime oko kojeg smo se dogovorili je Jakov i to mi je prekrasno.
btw Marina mama ne kužim kako te pitaju otkud ti Gašpar, blesavog naroda.
Meni se jako sviđa tvoja kombinacija Marija i Gašpar i nemoj se bojati nadimaka moja se nećakinja zove Dorotea, dušu dalo za nadimke (Dora, Tea itd.) ali šogorica je inzistirala i par prvih pokušaja "krštenja" je srezala u startu i sad je doslovce svi zovu punim imenom.
![]()
kakvo vam je ime Evan?
palo mi je na pamet,kombinirala sam neka imena,iz zezancije,i onda skuzim da se tak zove onaj novi film evan almighty..
meni je ime fakat lijepo,a kome god ga kazem:neeeeeee![]()
pa to je normalno ime, irsko, škotsko ili tako nešto
a ja odlučila Petar ma me mama davi kako će ga svi zvati Pero.
Iskreno ne znam kako će biti, ako bude muško, jer mi se niti jedno muško ime ne sviđa, baš sam neki freak.... od ljepših su mi Matej, Gabrijel, Petar, Kristijan.... ali onda me pukne da će biti Petra, a ne Petar pa sam samu sebe ukopala sa sviđanjem i ne sviđanjem, a vjerujte dali vi djetetu ime Ivan ili Marko uvijek će se naći netko od bližnjih kojeg će baš svako ime podsjećati na neku krezavu babu ili zajedljivog dedu isl.
Vidiš - mene manje smeta Pero nego Gašo! A to valjda kako si naviknuo na neke stvari... Čak me ne smeta kada tu po ZGu Gabrijela zovu Gabrek, a mislila sam da hoće jer mi to nekako nije lijepo. Ipak ga većina skrati na Gab ili Gabi...
Trenutno nam se motaju po glavi:
Svebor
Petar
Borna
Kristijan. (Gabi i Kiki).
MM preferira Svebora, a ja sam još neodlučna. Kako vam zvuči Oton?
ja sam razmišljala o imenu Gabrijel, ali sam odustala baš zbog nadimka Gabrek
Olivija, meni se sviđa Sveborali MM ni čut
![]()
A i možda mio je malo preslično Ivoru, pa...
Petak je i nama varijanta, a trenutko ga zovemo OskarčićSvako toliko promijenimo ime kad mu tepamo pa da vidimo koje će nam najviše ući u uho. Nije ni jedno do sada
![]()
isto je kao kod nas...tesko nam je nać musko ime...onda sam dobila prosvijetljenje da može biti David jer je dvostruko, a opet vjersko- a to su mi glavni uvjeti za ime...a njemu je ružno i gotovo...white_musk prvotno napisa
![]()
sad sam ga poslala da prijavi ime i da me iznenadi, (ako uopće može bez mene) pa ćemo vidjeti šta je smislio.
Ja i MM smo počeli jednom sa pričom oko imena i uspjeli smo jedino se svađati punih sat vrimena!Nikako se uskladiti!
Uglavnom, meni se sviđaju Šimun, Frane, Roko, Vito i Moris!
Od vaših prijedloga su mi lijepa David, Gašpar i Gabrijel!
ček tren, jesam li ja dobro skužila :shock: da si poslala muža samog da upiše djete u matičnu knjigu rođenih i upiše ime koje on želi???Yuna prvotno napisa
Pa da, jer mi dojadilo raspravljati o imenu.
Javim vam ime 8) .
Kod nas moraju doći i otac i majka, nema švercanja.
ovca jeste odlučili kako će se zvati najmanje janje?
Meni je trenutno super ime Gael (opet sam na španjolsko/meksičkim filmovima)
Da sam amerikanka sin bi mi se zvao Charlie, da sam svabica Hening, posto nisam situacija je drugacija...![]()
A kako vam se sviđa Sandro?
Frida, recimo da je najmanjem janjetu ipak mjesto na onom topicu sa djevojčicama! Inače, vjerojatno Pave.
Meni se sviđa, ali MM sigurno ne bi :/Yuna prvotno napisa