ovca_i_janje prvotno napisa
![]()
Predivno, meni jako posebno ime koje je nosio jedan jako poseban čovjek...Yuna prvotno napisa
![]()
baš slatko![]()
vidiš, sve ovisi o tom na koga te asocira!Luna Rocco prvotno napisa
Mene asocira na jednu užasno antipatičnu osobu pa mi nije lijepo, ali nisam htjela komentirati jer je to presubjektivno...
A ime kao ime mi nije ni lijepo ni ružno![]()
Kod mene su u uži izbor za muško ime ušli Noa, Jan i Ivor!
Međutim se doc predomislio i na sljedećem ultrazvuku objavio da će ipak biti mala pišuljica![]()
Ni mi se nikako ne možemo dogovoriti oko imena... Ja bih Petar, a mm hoće Vili. Vilija sam jedva izbjegla prvi put, ali mm ne odustaje.
Angie75 prvotno napisa
tako sam ja prvi puta jedva izbjegla Antun!! Sad opet forsira za to ime... eh, kad nas neće curice
pa sad opet ima priliku.
Ja se priklanjam vašim muževima, Vili mi je super ime, a ni Antun nije loše.![]()
To ti je Megica neki dan predložila!Luna Rocco prvotno napisa
![]()
Je, i lijepo mi je ime. Ne bih ga dala djetetu jer mi ima i posebnijih, ali mi se za tuđe dijete skroz sviđa.Linda prvotno napisa
OT, imate li i vi imena koja su vam lijepa, za tuđu djecu?![]()
Meni ima masu jako prekrasnih muških imena, ali nijedno ne bih dala svom djetetu. Još uvijek sam u potrazi, ali po svemu sudeći, izgleda da mi pišonja nije suđen.
Pa nije ti tako luda teorija: i mi smo na listu stavili neka imena koja nisu za naše dijete,a li su jako cool imena (npr. Oton, Vigo, Artur...)
Naš pišonja još čeka svoje...
Linda - nešto nam sugeriraš? Jesi li ti tajna trudnica?
Ne, ne.Olivija prvotno napisa
Kad imam viška vremena za razmišljanje (npr. sad), onda tražim potencijalna imena za sineka, za "možda jednom"...
Ja sam htjela da bude Vilim ako bude dečko ali nam prezime počinje s M pa bi zvučalo kao Vili. MM nije htio jer ga je podsjećalo na pesa od Sport BillyaAngie75 prvotno napisa
![]()
Meni je Antun lijepo za tuđe dijete, ali isto mi ima "posebnijih" koje bih dala svom djetetu, a i želim nešto što se slaže sa Ivor (koje mi je ipak među posebnijima).
Na žalost, MM se ta "posebnija" baš ne sviđaju :/ A kako su nama očito pišonje suđeni (da je pišulinka, lakše bi se dogovorili), sad opet imamo problem (kao i prvi put).
Ajde dobro, za Oskara MM nije baš odmahnuo glavom tako da je to još uvijek opcija, ali sad je meni to ime malo PREposebno... ne bih voljela da me poslije dijete mrzi jer sam mu dala vrlo rijetko ime koje nitko nema... jesam paranoična?
Ja sam protiv Vilija jer očekujem da će danas sutra svi klinci znati engleski i znati što je willy (što mogu kad sam jezičar po struci) i jednostavno ga želim poštediti mogućih frustracija.
Eh daAngie75 prvotno napisa
Sad sam se sjetila zašto MM ne želi Vilija...
Tak i moj - uvijek mu padne na pamet neki zafrkantski nadimak/poštapalica/rima pa samo križamo...
MM je težak za muška imena i isto zbija pošalice s mojim idejama. Meni su Jakov, Mislav i Lukas super no on ni čut. Za sada smo se oboje složili oko Vito. No ne znam ni jel bude dečkić ili curica...
mi htjeli ako bude dečko TIN a ono se curka rodilamamino!!!
Mi 99,9% odlučili :D
GREGOR
A kako smo odlučili? Tako što smo pitali Gaba:
- Kako ćemo zvati bracu? Kristijan?
- Nje.
- Borna?
- Nje.
- Svebor?
- Nje.
- Petar?
- Nje!
- Gregor?
- Grega!!! i osmijeh od uha do uhaJutros ljubi trbuh i sam od sebe ga opet zove Grega (naravno s jako mekanim r) Moj mali miš presudio!
Ajme Olivija, kako lijepo ime i kako lijepa priča! Nama F. na sva imena samo odmahuje glavom, al najveći je problem što se mm i ja ne možemo složiti. Bojim se da iz svega ne proizađe još veći sukob - mm se već buni kako se njega ništa ne pita. A prijedlozi su mu ajme majko :/
i ja sam u potrazi muških imena, makar nemam pojma šta nosim, osim što mi šesto čulo prstiće odvuče do "Imena za dečke"
od vaših prijedloga mi se dosta sviđa Ian, Noa, Lukas
a nedavno sam čula za ova dva imena koja mi super zvuče Pjer, Paskal, šta kažete?
uh, sa mnom u osnovnu je išao jedan Paskal... em nije baš bio neki prizor, em je uz to ime imao prezime koje mu nikako nije pasalo na ime, tako da meninikako.
Ime Pascal sam čula ovo ljeto na moru i zazvučalo mi je pregenijalno. Međutim, MM me u korijenu sasjekao.
Mi još nismo ni blizu imena, em ne znamo još spol, em su nam ukusi totalno različiti.
Za sada ni ne forsiram razgovore o imenima, barem dok ne saznamo hoćemo li se svađati oko muških ili ženskih imena![]()
Ja poznajem jednog malog Pascala (ali ne znam da li se piše sa "c" ili "k").
meni je Pascal mjerna jedinica za tlak
Maria, i meni je bila dok nisam čula kako to ime genijalno zvuči u zbilji.
Uostalom, kako smo u globalu jako pismen narod, ne znam koliki bi postotak ljudi to ime uopće povezalo sa tlakom i fizikom.
Moraš znati da sam ja osoba koja preferira hrvatska imena.
Ako se tebi sviđa ,ti nazovi dijete kako god hoćeš, ja sam napisala svoju prvu asocijaciju.
Da budem još iskrenija pol dječijih imena na forumu mi se ne sviđa![]()
A osoba koja razmišlja o Pascalu nek zna da je to i ujedno mjerna jedinica za tlak, jer svatko od nas tko sluša prognozu na pol uha čuje da Vakula priča o hektopascalima......
Mi smo trenutno na Oskaru, Svenu ili Petru![]()
Ali to se mijenja iz dana u dan, tako da još uvijek nismo ziher.
Bartul ili Judita
imamo već Luku, Marka i Frana
Nama sa jako sviđa ime Marek a vama?
Meni to zvuči ko neki nadimak, Ivek, Jožek, Štefek itd.... Znam par dečki koji se zovu Mario pa su ih ko klince zvali Marek.
da sada ja upadnem jer smo MM i ja, naravno, imali dva imena za curicu, ali za decka niti jedno![]()
i dodje on meni s prijedlozima antun i vanja, a meni se niti jedno to ime ne svidja :/
kao sto je mala napisala, super za tudje dijete!
meni je super toma
I meni je super Toma, ali MM![]()
Naš će najvjerojatnije biti Petar, izborila sam se kod mm-a (ipak ću ga ja roditi pa sam si to uračunala kao pravo "prvokupa")
Hehe angie, a koje su bile TM opcije? Baš me zanima... moj ima jednu (Antun), a što se tiče Petra-nama je isto top 5!
Vidim da i nisam tako originalna kao što sam mislila...
Petar nam je prva (zajednička) opcija, meni je favorit Toma, nije mi ni Fabijan za odbacit, Bartol... A kad bih bila skroz 8) izabrala bih Celestin, ali je MM uložio veto.
mendula prvotno napisa
moj favorit
Šta je novoga, mendula, niš te nema...![]()
kaj je s tim bartolom, u zadnje vrijeme je to svima favorit?
Tu sam ja, cijelo vrijeme. I čekam,.. za jedno pola godine bit će nas malo višeAdioMare prvotno napisa
![]()
Koja famozna vijestmendula prvotno napisa
Oduševljena sam!
Slabo pišeš po forumu, to sam mislila... ali, što kažu cure za prinovu i jeli brat?![]()
pp, da ne oftopičarimo..
Mala01, mm ima već godinama jednu te istu opciju - Vili. Sto put sam mu objasnila da nemam ništa osobno protiv imena, čak mi je i simpatično, ALI, uvijek se sjetim jednog natpisa na t-shirtu, nešto tipa "hey dude, don't be silly, put that condom on your WILLY"
Neću da mi netko zeza dijete! Za koju godinu svi će klinci znati engleski, a zna se što je willy 8)
Mi smo u trudnoci pregovarali o tri opcije. Muz je htio Demian, po omiljenoj Hesseovoj knjizi. Ja se nisam mogla odluciti izmedju Dorian i Alan. Onda se bebac rodio, pa smo se jos malo mislili, i sesti dan pala je odluka da bude Alan.
Ja sam ime Bartol pročitala na obiteljskom stablu Drašković i istog trena se dopalo i MM i meni, ali nama još ne treba za sad.