KATJA....AHHHH....![]()
..-NADAMO SE JEDNOG LIJEPOG DANA KARLOVOJ SESTRICI DOTIČNOG PREPREPREPREKRASNOG IMENA....
KATJA....AHHHH....![]()
..-NADAMO SE JEDNOG LIJEPOG DANA KARLOVOJ SESTRICI DOTIČNOG PREPREPREPREKRASNOG IMENA....
Mene ovo podsjeca kao naziv neke fine pricewhite_musk prvotno napisa
![]()
![]()
dali bi ime stefani izgovarali sa s ili š ?
jel netko zna jos koju izvedenicu od stefani,stephani...?
sa S
(sa Š bih izgovarala jedino ako Stefani upoznam u Austriji ili Njemačkoj)
šteficabraziljanka prvotno napisa
![]()
ili steffi /kao štefi graf/
stefanija
Lutonjica prvotno napisa
... :/ ..to je i problem...trazimo ime koje pase i tu i u hrv...
Mora biti Stefanija?braziljanka prvotno napisa
Ima puno internacionalnih imena, a obicnih u RH:
Maria, Laura, Martina, Lara, Sara, Zara, Helena, Hana, Ira, Andrea, Magdalena...
Deaedi prvotno napisa
...ime lara je toliko in da koja god curica se rodi zove se lara ili zara...
nije da mora biti stefanija...ali mi je ime stefani jako lijepo ...
Stefanija (HR)braziljanka prvotno napisa
Stefania (cesto u Italiji)
Stephany (engl. izgovor)
Steffi (njemacki izgovor, sa š)
pa nadimak Fani, Fanny, itd.
To me podsjetilo... mozda ti se svidja ime Tiffany?
Zvuci slicno kao Stephany, a plus je to sto se izgovara na svim jezicima isto - Tifani.
Zapravo, poznam HR roditelje koji to ime i pisu Tifani, iako je, IMHO, uvijek bolja opcija ne nasilu prilagodjavati strana imena pa ih pisati onako kako se cita u HR, npr. kao kad ime Nicole ili Denise pisu Nikol i Deniz :/ .
Elly prvotno napisa
...odustali smo od tog imena..bas zbog toga iskrivljavanja i zbunjivanja sa s i š pa da beba nebi ovdje imala jedno ime,a u hrv drugo..![]()
Naša će se zvati Petra! tata odlučio...a ja nemam ništa protiv...
![]()
Cure zakon ste, koliko kombinacija :D ...
Imam još 6,5 mjeseci![]()
Sjetila sam se jednog meni lijepog ženskog imena. Možda ne ide uz Janko ali baš mi je onak lijepo i nije često. Zpravo, mislim da ne znam da li sam ikada čula da se koja djevojčica tako zove. DUNJA! Doduše, ja sam veliki obožavatelj Smogovaca pa mi se još dodatno to ime sviđa![]()
I meni je to prekrasno ime! Inace, tako se zove moja sestricna (rodjena prije ere Smogovaca.)ana.m prvotno napisa
dunja je super, tako se zove i kćer od moje frendice
mi se nikako odluciti za ime, pa ih imamo dva.
zara je odlucila da se beba dok je u stomaku zove gea, a kada se rodi zvat ce se andrea.![]()
i meni je Dunja predivno ime i ide usper uz Janka![]()
andrea i zaraAngel prvotno napisa
![]()
a kombinacija ta dva imena andrea-gea ne dolazi u obzir?
Kod moje prijateljice se kćerka zove Rea![]()
Sve više razmišljam o tome, još samo da bude curawhite_musk prvotno napisa
![]()
ne, ako će se zvati andrea onda želim da je tako i zovu, a ne dea ili rea ( ili gea) iako su mi sve to lijepa imena. andrea je andrea.a kombinacija ta dva imena andrea-gea ne dolazi u obzir?
i da, maša mi je predivno ime, ali mi ih imamo par bliskih.
Mi imamo Zaru,a lijepo mi je i Ameli ili Mayda
Moj muž se nakon Mia Rahela,Emili,Natali sada odlučio za EMANUELA!
Ja bih htijela da je Ruth,Noemi ili Laura.
Emanuela znači:s nama Bog
Sekica mi je trudna :D i ako bude pisulja (za koju ja silno navijam) biti ce Zina...
Edita to mi je tak super za curicu, za ženu i za baku.
ili Eda![]()
Meni je Eny i lea super imena samo cu morati smisljati druga neka ja se zovem evelin pa nebi s E i djecu a sestricna mi je Lea pa mi opet glupo jer je jos beba..
jest da nemamo bebu na vidiku... ali imamo imena.. on bi Lucija, a ja sam htjela Lana. na kraju je on pristao na Lanu, ali se meni to ne sviđa više. Meni su lijepa Anamaria ili Martina.... a on bi Luciju, ok mi je to.... ali.... ma vidjet ćemo kad se bebač primi!!!!!
Tako su zovu moje dvije najbolje prijateljice. No, to su imena koja ce sigurno biti kracena: njih svi zovu Maja i Tina.niccoleta prvotno napisa
i nama je super ime lana,ali tako se zove bakin pas...tko li mu je samo dao ime ?![]()
tak da mi je malo glupo da kad cu si zvati kcer ce mi dotrcati i ona i pas...![]()
jedno pitanje...pri odabiru imena,koliku paznju dajete na imendane??
Nimalobraziljanka prvotno napisa
![]()
Erin nije ime koje je u kalendaru, nije ni krstena, a ako jednog dana pozeli biti krstena, sama ce si odabrati ime.
Meni je npr. rodjendan isti dan kad i imendan (iako je ime jedno, a krsteno ime neko drugo), pa mi dodje na isto.![]()
Moj svekar slavi svoj imendan. To sve zavisi od tradicije.
Setila sam se još jednog lepog ženskog imena. Teuta. Grčka boginja (ili muza, nisam sigurna), a kasnije, albanska kraljica.
mi slavimo imendane.braziljanka prvotno napisa
i moje se frendice tako zovu, ali za divno čudo nitko im nije skratio imena..... no vidjet ćemo. od moje frendice mala se zove Ana,a svi ju zovemo Buco..... a jednu drugu Anu zovemo Čičak.... jadna djeca....Deaedi prvotno napisa
Koliko god kratka imena imali, opet će se naći neko deseto ime da ih se zove :/
znam jednu dunju i baš je mila i draga curaana.m prvotno napisa
inače, meni to ime zvuči tako mmmmmmirisnooooo
i odmah mi krene ona pjesma "jesen stiže, dunjo mooooojaaaaa..."
šmrc
Elly, Ilirska boginja ili?
A da daSecam se price o bacanju sa kule, tako nesto...
A meni je to baš dobroJakov mi je super izbor, jedino što isto počinje na J, a već sam napisala da ne bih djecu zvala istim početnim slovom.... Još kad je isti samoglasnik u drugom slovu...
Npr. Karlo i Katja. Dva tako različita a ipak povezana imena.
Povezana početnim slovom, melodijski, jednakim brojem glasova. Svako zasebno dovoljno snažno i drugačije.
Naravno, nije svaka kombinacija s istim slovom jednako sretna.
Meni je ženski favorit bio i ostao Eva![]()
Kratko, zvučno, lijepo. Uz nju bi lijepo pasao Ivor. Počinju sa samoglasnicima, drugi suglasnik im je isti. Povezani, a upravo totalno različiti.
ana.m, Jana i Jakov mi je sasvim OK. Imena si pašu, iz istog su korijena, a potpuno su različita. Dorja i Dorijan manje, jer vuku na muško-žensku inačicu istoga imena. To mi se ne sviđa uparivati.
Tino i Nino mi je drastičniji primjer preklapanja identiteta vlastite djece kroz ime. Kao da nemaju osobnost, a svaka je osoba po nečemu posebna. Jedno uz drugo, ta mi imena zvuče kao dobra šala.
Baš ste se dobro razvezale na tu temu. Bar da sam mogla komentirati s vama kada mi je trebalo.
Nastja
Ada
Una
Iva
Lena
uh, pa gdje nađete i smislite ta imena...jadna djeca.
ja volim najviše duga imena za curice,,,onako bajkovita...
i sviđaju mi se slavenska imena...
Mi sad razmisljamo izmedu sljedecih imena:
Sara, Iman, Amal, Amani, Lamija, Lana, Nadja... Pa vi sad pomozite i recite koje vam se od ponudenih najvise svida...
Ja i MM smo izabrali Lana ako jednog dana dođe curica.
amalkaproljetna beba prvotno napisa
![]()
aha![]()
ona malena što pleše među cvijećem