Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: otupljela u trudnoći

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    defimira

Početno otupljela u trudnoći

nadam se da mi se nećete smijat ali imam osjećaj da sam doslovno otupjela. trudna sam 17 tj i prva mi je trudnoća neznam dali hormoni imaju veze s time čak su i moji bližnji primjetili da sporo kopćam otkad sam trudna. inače studiram dva faksa i to mi ne ide u prilog jer jednostavno nemogu ništa naučiti da dam još koji ispit prije poroda, do trudnoće je sve bilo ok.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

eh da, hoće to, a još kada se sve poklopi s umorom na početku trudnoće

ja sam pred kraj trudnoće doslovno pozaboravljala xy stvari, stalno sam nešto zaboravljala, pa se nisam mogla sjetiti naziva, bila sam malo dezorijentirana u prostoru

neznam jel prošlo , pošto za sada samo šečem malu po kvartu i nemam nekih obaveza, ali kažu da je to tako u trudnoći pa da poslije prođe

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hihi, i ja sam u trudnoci sva neka "usporena"...pogotovo sto se faksa tice. kao da imam sve vrijeme svijeta!?! mogu ti samo dati savjet, da se trudis dati jos koji ispit, ali nemoj se forsirati - tvome tijelu sad nema NISTA vaznije od tog malog u tvom stomaku...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

to je normalna pojava......i meni se to stalno događa...i kad pričam sa nekim nekad se skroz izgubim i nemam pojma šta su ljudi rekli

Za to je kriv G-hormon (glupavost) od milja nazvan...

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Otupjelost intelektualna - prijavljujem.

Preosjetljivost emotivna - i ovo.

Seprtljavost u obavljanju svakodnevih poslica - a tek ovo!

Ja za to kazem da sam hornormalna, ali ovaj G-hormon mi se jako svidja

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ček tek da rodiš pa da vidiš tupavosti

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    i topic sam o tome otvorila.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Otupjelost intelektualna - prijavljujem.

Preosjetljivost emotivna - i ovo.

Seprtljavost u obavljanju svakodnevih poslica - a tek ovo!

Ja za to kazem da sam hornormalna, ali ovaj G-hormon mi se jako svidja
    ja množim ornelino x 100.
    to je stvarno drugo stanje.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tupava sam jos uvijek, premda mi je danas 26 tjedana. Dakle isprobano - ne prolazi. A sto se seprtljavosti tice, kad sam otkrila da sam trudna, popiknula sam se i slomila prst na nozi :shock: A to je bas zgodno kad ne smijes ici na RTG i piti analgetike.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Hehe, evo jos jedne tupave trudnice!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    e za to je zaslužan T-hormon

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj SS prvotno napisa
    Tupava sam jos uvijek, premda mi je danas 26 tjedana. Dakle isprobano - ne prolazi. A sto se seprtljavosti tice, kad sam otkrila da sam trudna, popiknula sam se i slomila prst na nozi :shock: A to je bas zgodno kad ne smijes ici na RTG i piti analgetike.
    nema to veze sa tjednima.....traje do kraja trudnoće a nekima i neko vrijeme poslje poroda...al kažu da to prođe...pa vidjet ćemo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Presretna što sam završila faks jer s ovim mozgom ne bih daleko išla. Doktorica mi je dala uputnicu za vaditi krv pod opterećenjem (OGTT) i ja je na kraju pitam da šta neću ići vaditi krv. Mislim da ništa više ne trebam dodati.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da ne pričam o tome da imam pamćenje muhe...max 3 sec....niš ne mogu zapamtiti...uspijem tu i tamo.....ne mogu se sjetit imena ulica....zaboravim po što sam krenula...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    da ne pričam o tome da imam pamćenje muhe...max 3 sec....niš ne mogu zapamtiti...uspijem tu i tamo.....ne mogu se sjetit imena ulica....zaboravim po što sam krenula...

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja u životu nisam bila gluplja. Nije simpatično, baš G-L-U-P-A. Pitam mužića koliko je OSAM plus TRI. Zaboravljam ugasiti štednjak, ponijeti ključeve od stana. Idem na preglede bez knjižice. Zaboravljam rođendane, za Božić sam otkrivala tko će šta dobiti (oj, pameti lijepo blago). I nastavlja se otkako sam vidjel plus, i traje. Nadam se da će prestati... AKo ne, bit ću prava plavuša iz vica.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

navodno je dokazano da se mozak u trudnoci cak i smanji pod utjecajem hormona, a kako sam ponovo trudna ne pitajet me da li se vrati u prethodno stanje , mozda vam kazem za koju godinu kad djeca malo postanu veca 8)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ah.... na raport!
    Tupavci ujedinimo se!

defimira

Početno

hvala vam odmah mi je lakše kad čujem da nisam jedina. kad ljudi ćuju da si trudna pričaju sve i svašta ali niko nije spomenuo otupjelost a meni bilo neugodno pitati. nadam se da će proći bar s porodom jer sam se prestala ukljućivati u razgovore da se ljudi ne smiju mojoj "inteligenciji".

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj erina prvotno napisa
    Ah.... na raport!
    Tupavci ujedinimo se!
    nije loša ideja

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

navodno je dokazano da se mozak u trudnoci cak i smanji pod utjecajem hormona
    smanji se mogućnost koncentracije i pamćenja, ne smanji se mozak

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam trudna 12 tjedana i već sam se pitala kaj mi je; koncentracija 0,usporena turbo (uvijek su mi išli na živce usporeni ljudi ),pamćenje turbo smanjeno.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sva sreca sto sam otisla na cuvanje trudnoce u 5. tjednu trudnoce jer bi korporaciji za koju radim vjerojatno nanjela golemu stetu Zaboravljiva sam, brkam rjeci, bolno sam spora, trenutni mi je vrhunac intelektualnog rada nizanje ogrlica :/

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Dobro, znači to nije ništa čudno. Sad mi je puno lakše kad vidim koliko ima nas glupih
    Ja isto pokušavam raditi, pisati, učiti i privesti postdiplomski kraju prije bebe, ali užasno sam oglupila pa mi baš i ne ide po planu.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja se samo nadam da se utjecaji tih G ili T hormona ne gomilaju s brojem trudnoća.
    Samo jedan moj primjer: Pita me gin na prvom pregledu koliko je prošlo od zadnjeg poroda, a ja u sebi računam godine, mjesece i nikako da izračunam. Nakon što sam bubnula oko 4 godine, sjetim se da mi kčer ima 4g. i 2mj.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A nitko ne spominje da se tupavost nastavlja i poslije poroda?!
    Barem meni
    Ja brijem da to ima veze s dojenjem, hormonima...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ah...odoše naše nade u vjetar

Meni je ok ovak....niš me ne živcira, briga me za sve osim za MM-a i bebu....srećom posao još odradim kako treba.....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni je super ovak...MOZAK NA PAŠU
    Na bolovanju sam od 15 tjedna,a sad sam u 36,
    ma SUPAĆ,nitko me ništ ne pita i nitko ništ ne traži... :D

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja se izvlačim da mi to beba popapala mozak kad napravim nešto veoma očito pod utjecajem hormona G i T.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    navodno je dokazano da se mozak u trudnoci cak i smanji pod utjecajem hormona
    smanji se mogućnost koncentracije i pamćenja, ne smanji se mozak
    to znam pod utjecajem hormona, ali sam citala neku studiju gdje se zapravo smanji volumen mozga, ali detalje ovaj put moram preskociti iz navedenih razloga. kad ulovim vremena i budem na kompu s IP adresom gdje mogu citati te clanke izvadim dio. opet naravno ako se sjetim

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja prijavljujem zaboravljivost i glupavost, evo danas nisam mogla izgovoriti ime današnjeg dana - nedjelja, jedno 5 puta sam rekla krivo :shock: , pa zar nije bilo dost jednom
    dobro mi je što sam na komplikacijama pa ne moram raditi sa strankama inače bi bilo svašta
    pozdrav svim "pametnim" trudnicama

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ah sta rec na ovu temu...u trudnoci sam redovito izlazila van u kucnim papucama,jednom sam dosla i do garaze u njima a garaza je od zgrade udaljena nekih 150m i treba prec prometnu cestu Onda bi mi sveki vikala s prozora da sam nesto zaboravila

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne znam, nisam to primijetila u trudnoći, ali znam da je dobro uzimati Omega 3 masne kiseline za razvoj djetetova mozga (ja uzimala i imam malog lumena....baš kao i sve druge mame ovdje), pa možda pomaže i trudnicama....

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svedska poslovica kaze da zena dok je trudna i dok doji umjesto mozga ima - kasu (s kvacicom ) 8)

jel istina, ne bih vam (jos!) mogla odgovorit - il sam trudna il dojim u kontinuitetu tamo negdje od studenog/prosinca 2001. :shock:

valjda mi toliki utjecaj g i t hormona nece trajno naskodit

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...ja kod sebe nisam primjetila taj problem...

AYA avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ha, ha, ha - evo kako je to kod mene. Vecinu dana sam kao blago nafiksana, sa blentavim osmehom na licu, ali me u sekundi nesto iznervira i mogla bih da nekog bijem... Od izgovorenih "bisera" izdvajam "blablatorija" (umesto "laboratorija"). Ili muz mi nesto prica (ja naravno, posle 2 minuta se iskljucim zbog nedostatka koncentracije) i onda odjednom, kao da sam pala sa Marsa, usred njegove recenice prekinem ga sa "MOLIM?" i to se jos proderem tako da se on ziv isprepada...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a ja jučer kupujem biljege na kiosku i naravno da zaboravim uzet račun, i vraćam se prema autu i skužim da nemam račun i odem do kioska i pitam tetu jel bi mogla dobit račun.....a ona će meni.......ma naravno, razumijem ja, trudni ste..... ( a starija teta, nekih 40-50 godina)

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bio je jedanput topic o lobotomiji (tj. porođaju)...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

samo da prijavim da se vec nekoliko dana pokusavam ukljuciti na neke teme ovdje na forumu.
    pisem, brisem, neeeemrrrem sastaviti 3 suvisle recenice.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja dok sam bila trudna imala sam pet ispita do kraja faksa. A ja umjesto da spremam ispite surfam po rodi i čitam Bebe... To je trajalo još neko vrijeme poslije poroda, a sad opet štrebam ko i prije i ostao mi još jedan ispit. Znači da je ta dekoncentriranost ipak prolazna.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja dok sam bila trudna imala sam pet ispita do kraja faksa. A ja umjesto da spremam ispite surfam po rodi i čitam Bebe... To je trajalo još neko vrijeme poslije poroda, a sad opet štrebam ko i prije i ostao mi još jedan ispit. Znači da je ta dekoncentriranost ipak prolazna

Ja sam u 3.5 godine od kad sam 1. put zatrudnila jedva uspjela dati jedan ispit - toliko o vraćanju koncentracije. Doduše možda bi se malo i vratila da nema Rode

A planirala sam već odavno riješiti sve i diplomirat do 1. rođendana, a S će uskoro već i 3. slaviti. Možda uspijem diplomirat skupa s djecom... nadam se da će mi se do onda ipak malo popraviti stanje ali onda će već i staračka senilnost

Nadam se da će mi se stanje makar mrvicu popraviti kad počnem raditi. A zaozbiljno se osjećam jako glupo, mislim da mi je IQ pao bar za polovicu, a uz to i zaboravljivost i nemogućnost koncentracije- osim ako je u pitanju nešto oko djece- onda se i uspijem donekle koncentrirat...

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: otupljela u trudnoći

Citiraj defimira prvotno napisa
    inače studiram dva faksa i to mi ne ide u prilog jer jednostavno nemogu ništa naučiti da dam još koji ispit prije poroda, do trudnoće je sve bilo ok.
    kod mene isto ovako. osim 2 faksa
    totalni gubitak koncentracije.

i nažalost trajalo cijelu trudnoću... nekako sam si ja to objasnila da organizam odbacuje stvari koje bi ga mogle previše opteretiti, jelte? neznam... ja sam na kraju samo čitala o trudnoći, porodu, dojenju... provodila beskrajno puno vremena na forumu i to je bilo sve što me interesiralo.

sunchi

Početno

Jooooj curke za krepat ste!!! Ovo mi je definitivno najbolji post! Tu sam se do sada najviše nasmijala! Možda zato što sam i ja trudnica pa suosjećam!
    Ajmo još. još! Pišite!!! :D

nina nana

Početno

bas sam napisala na nekom topicu ovog pdf-a, kako mi ova druga trudnoca bas prolazi u psihicki normalnom stanju.

evo, da se ovdje pohvalim i intelektuom

u 5 mjeseci polozila 5 ispita na poslijediplomskom kojeg nisam taknula od kada su predavanja zavrsila. jedino, kada ucim, muku mucim sa spavanjem... naime, svaki put kada uhvatim knjigu, pocnem zijevati pa odspavam sat vremena medju skriptama na krevetu 8)

nina nana

Početno

tako mi i treba kad se hvalim - nije "intelekutom" vec intelektom

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mene senilnost puca pogotovo zadnjih par tjedana(sad sam u 27-om), npr. već 6 mjeseci, nosim na poreznu id i pdv, i uvijek kerćem s posla u 12:00 je idem tram-om, a malo je dalje(oni rade do 13:30), prošli tjedan ja fino krenula u 13:00, dođem tamo(oko 13:50) a neljubazna bab na ulazu me zaustavi s poviko"kamo?!? :shock: ", ja joj kažem a ona meni veli da rade do toliko i toliko :shock: , niš je i dalje ne kužim, mislim si promijenili radno vrijeme, ja "pametna ja" i pitam kad su promijenili radno vrijeme , a veli baba več živčana "pa takvo je od kad postoji porezna" :? :? , skužila sam da sam se smotala tek poslje nekih 1 h, do tad sam si mislila?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo, a i ovaj prethodni post mi je pun pogreški!!

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo i kod mene ista dijagnoza
    Treća sam godina faksa, dosad sam sve položila bez problema, a zadnja 2-3 tjedna sam se baš pitala gdje je nestao sav moj talent
    Nije mi bilo jasno kako sam se naglo poglupila i otupila...užasno sporo kontam, mozak mi baš i ne radi

Drago mi je čut da je to normalna nuspojava trudnoće ...valjda će nam se naše intelektualne sposobnosti vratit za koji mjesec :/

Glavno je da s bebicom sve bude u redu

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mene zbog komplikacija u trudnoći pucaju 3 normabela dnevno pa mi se samo spava i ništa ne kužim..da mi nema kablovske i national geographica totalno bi oglupila Ne mogu ni da spremam ispite za pds a baš sam se ponadala kako će mi dobro doći trudnoća da ga što prije zavšim - čini mi se da su i profesori fleksibilniji sa trudnicama, valjda će mi se smilovati kad me vide s truščićem

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Otupila u trudnoći - imam osjećaj da je stanje irevirzibilno. Je li to zbog godinu dana i više neispavanosti nakon rođenja djeteta ili trajna posljedica trudnoće - dođe mi na isto. Tupa sam ko top. Ono, baš blentava.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •