Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: bolovi u križima - kao da sam se "rastavila"

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno bolovi u križima - kao da sam se "rastavila"

Bok svima, ja patim od križa, bolovi su počeli taman pred trudnoću, tako da nisam stigla na rendgen.

To je bol kad se više krećem ili radim nešto, recimo kompletno čišćenje kuće, pa poslije kad legnem, pogotovo kad se potpuno ispravim, skoro ne mogu podignuti koljena da ih lagano savijem, kad stojim, na lijevoj nozi je ok, a kad stanem na desnu, pa idem težinu prebaciti na lijevu, osjećaj je kao da su mi se križa rastavila i da će se krivo sastaviti, bol je nemoguća, probadajuća.

Tek sam 13 tjedana trudna, ali već imam trbuha (od papanja), trudim se što više umjereno šetati, ali me ovo brine, šta će biti kad bude trbušina.

Imate li savjete za nekakve položaje ili možda vježbe, ne znam šta da radim

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja imam problema s bolovima u križima i išijasom, osobito kao što ti kažeš spremam detaljnijestan ili proviše hodam okolo.Trudna sam 18 tjedana i dr. me upravo poslala da napravim urinokulturu kako bi vidjela jesu li bakterije uzrok, ako ne onda je vjerojatno uzrok težina (koju sam stekla prije trudnoće i to +15 :shock: ), pa kralješnica pruža otpor i poručuje da usporim...Danas krećem i na vježbeistezanja preko lopte kod fizijatra što će mi nadam se pomoći bar malo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo me uhvatila jaka bol u križima. Ne znam što je najbolje: vježati ili mirovati. 36. tjedan mi je. Uh......koja bol!!!!!

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ej ljudi i meni je isto bole leđa.za poludit.25. tjedan mi je a još imam i skoliozu.grozno ali čim rodiš sva bol prođe i na sve zaboraviš stoga moramo se još malo strpit i sve će biti ok. glavno da s bebačom bude sve ok.....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

imala sam probleme sa križima od početka trudnoće pa negdje do 18.-19.tj.Sad sam 23+3 i boli nema :D :D
    Nadam se da se neće natrag pred kraj trudnoće vratiti

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja imam tih problema, kad se dugo krecem ili predugo sjedim, kriza me strasno bole i bol se seli na desnu nogu. A vec tjedan dana mi je ukocen nekakav misic ili zivac ispod desne lopatice i to me toliko muci da se ponekad rasplacem jer nemogu jesti okrenuta prema stolu, moram se sva savit na lijevu stranu da bi mogla sjediti bez boli. Ja pretpostavljam da je to od spavanja na lijevom boku. Izluduje me to jer nemogu popit nikavu tabletu za bolove niti neznam s cim bi masirala.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A mislila sam da sam jedina koja ima problem s mišićem ispod lijeve lopatice!!!
    Dva tjedna umiranja, ni sjediti, ni ležati, sagnuti se, a o peglanju da ne pričam!!!
    A onda je moja sveki donijela "kozmodisk" (kako god da se piše), i već drugi dan je bilo lakše!!!!
    Možda je autosugestija, ali ja sam ko curica otkad ga nosim!
    Par sati po kući...i nema beda!

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj jele blond prvotno napisa
    Dva tjedna umiranja, ni sjediti, ni ležati, sagnuti se, a o peglanju da ne pričam!!!
    A onda je moja sveki donijela "kozmodisk" (kako god da se piše), i već drugi dan je bilo lakše!!!!
    ...ISPOD DESNE LOPATICE....

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj jele blond prvotno napisa
    ...ISPOD DESNE LOPATICE....

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

DESNA LOPATICA!!!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pridružujem se sa križoboljom
    Uhvatilo me s lijeve strane, lijeva strana guze mi otkida a ako se isforsiram boli do nožnog palca. Nisam primijetila razliku ako hodam ili mirujem; boli svejedno. Najgore je po noći kad se okrećem s boka na bok, a daleko najteži sport mi je izlaženje iz auta. Rezultat svega je da šepam; malo pomaže sjedenje na lopti i kruženje zdjelicom. A nisam se puno udebljala, sa 33 tjedna sam na +8
    Ginić mi je predložio masažu sa DEEP RELIEFOM sa kojim ne bi trebalo pretjerivati, ali ako se maže na malu površinu ne može škoditi.
    Recept: upregnuti muževe da masiraju svaki dan pa nam možda malo olakšaju. A ako ne prije, proći će kad se porodimo

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam imala problema s krizima, bolovima ispod desne lopatice (od racunala) i pocetak ishijasa oko 18. tjedna trudnoce. Onda sam krenula na vjezbe za trudnice i masazu ledja i preporodila se. ishijas je nestao cim sam dosla na more i pocela lagano plivati. Bila sam cijelo ljeto na moru i plivala do 3 tjedna prije poroda. Bila sam ogrooomna (ivan je bio tezak 4630 i dugacak 55 cm) ali zbog vjezbanja i plivanja jako pokretna, cak mi se cinilo pokretnija nego u prvoj polovici trudnoce. Babica je razrogacila oci kada je vidjela kojom se brzinom saginjem po prosvercani mobitel u radjaoni

Jao sto sam se raspisala!!! Dakle cure, ako imate mogucnosti preporucam vjezbe za trudnice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •