Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 228

Tema: Imena za curice (3)

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno imena

meni su super imena Jan, Iva...Nera...
    mi smo odlučili da će se naš sinčić zvati Sven---i to i prije nego je začet...
    gotovo jednoglasno izglasano....
    a da je curica...e onda ne znam...mi kao da smo odmah znali da je dečko pa nismo puno ni pričali o ženskim imenima..iako mislim da bi se zvala Lana...znam da ih ima puno, ali...
    ali u zadnje vrijeme mi je nadošlo ime Nia...
    što mislite?

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme meni, ajme meni... i ja probam zamisliti kako cijeli život izgovaram to ime, i pokušavam ČUTI KOJE JE TO IME, ali ne ide... nijedno mi nije ono savršeno SJELO...
    Oduvijek mi se sviđalo Barbara jer nosi nešto ženstveno u sebi - ne volim kratka jednosložna imena - točno vidim kako je kišilo nad Brestom tog dana a ona je stajala pokapana pod strehom,
    ali dragi se buni, moja stara se isto mršti,
    i onda sam počela razmišljat dalje... i sad sam u bumbaku...
    Sviđaju mi se Adriana, Stela, Blanka, Lara, Irma, Mirta, nekako bih da ostanem u hrvatskom duhu a opet da nije neko obično ili prečesto... Sviđa mi se i Ljerka ali znam da nema šanse da dragi pristane na to, a možda bi i dite bilo ljuto na mene: "Kakvo si mi to ime dala!"

Uh nije ovo lako... Za muškog sam imala spremno - Šime ili Marko - al jučer je ultrazvuk pokazao da je curica... Imam još 3 mjeseca fore do poroda, doduše... :?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Gioia prvotno napisa
    točno vidim kako je kišilo nad Brestom tog dana i kako je ona stajala pokapana pod strehom
    Sad si me vratila u djetinjstvo... ... točno vidim svoj dnevnik u koji sam pisala pjesme, bilježila misli ...

Ali, nikada mi se nije sviđalo ime Barbara .. pregrubo mi je .. i čudno, nekako :/

Moja sestra je Mirta, i to mi je oduvijek lijepo ime. I rijetko. Zamjerala sam mami jer sam ja Katarina, a ona Mirta, a znam da je obrnuto, sigurno bih joj opet zamjerala .

Tako da od imena koja si ti izdvojila, meni je definitivno Mirta the one. Potom Blanka.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nama se nešto u zadnje vrijeme sviđaju:
    Merjem(favorit MM-a),Iman,Asja i Emani

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je ime moje kčeri predivno. i ne bi ga zaminila ni za jedno drugo.

a isto se nikako nismo mogli složit (mm i ja) oko imena. onda smo kombinacijom slova (koje smo izvukli sa pet papirića-toliko je bilo odlučeno za izvlačenje ) dobili ime. i nikad ga prije nismo čuli (a tko god ga je čuo isto ga nikad prije nije čuo) i još nisamo čuli da je netko kazao da mu se ne sviđa (ne znam šta misle u glavi, ali na glas ga hvale). doduše, triba ljudima malo dok ga zapamte, ali kad ga zapamte ne zaboravljaju ga. a i ne mišaju je sa nikim drugim.

da imamo sina, ja bi bila navijala da se zove Moreno ili Loris.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Imam dva lijepa i relativno rijetka ženska imena iz moje bliže okolice:

Ozana i Erna

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Gioia,od tvojih što si nabrojila,najljepša su mi Stela i Blanka

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moja princeza je Ela , eto nitko nije spopmenuo to ime a meni je predivno... Ako slucajno budemo imali jos jednu curicu zvat ce se Luce... (mozda Lucija li mi je Luce lipse)...

joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kako vam se svidaju moja imena?
    Odabirali smo muz i ja zajedno.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Za stranu zemlju - odlična imena! Bravo. Ja se osjećam zbilja ograničenom u odabiru imena jer mi ovdje ne možemo nazvat dijete recimo Skarlet ili Vivien ili Opra ili Bijonse... tko to učini, ljudi mu se smiju. A Afrička Amerikanka nazove dijete Dunja usred Amerike i to se tamo normalno prihvaća.

Moji se svi udruženo mršte na Barbaru pa sam/smo se dosjetili Katarine - dovoljno je ženstveno a može se fino skratit na Kate :D I fino ide dugačko ime uz tatino kraće prezime :D

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ja u susjedstvu dobila malu curicu i zove se ANI.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja znam jednu Ani, meni je to lipo ime...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    Jako lijepo ime,i ja znam jednu(s nama je na forumu)!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm... tko koga kako zove?

mene nila asocira na prašak
    iris na parfumerije
    ozana na jednu udrugu
    etna na vulkan
    itd...

:?

ja sam za kikicu odabrala ime s mojih 21 godinu... na ajfelovom tornju, gledajući pariz ...

moja druga omiljena imena obično imaju francuski štih...
    npr. monik (monique), madlen (madeleine), žislen (ghyslaine), klelia (clelia)

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sorci, a sta kazes na Michele?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    predivno ... s malom korekcijom

micheLLe

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Gioia prvotno napisa
    Ajme meni, ajme meni... i ja probam zamisliti kako cijeli život izgovaram to ime, i pokušavam ČUTI KOJE JE TO IME, ali ne ide... nijedno mi nije ono savršeno SJELO...
    Oduvijek mi se sviđalo Barbara jer nosi nešto ženstveno u sebi - ne volim kratka jednosložna imena - točno vidim kako je kišilo nad Brestom tog dana a ona je stajala pokapana pod strehom
    "Tko nevjerne usnice čeka s okusom meda i mlijeka taj ime tvoje zna Barbara"
    moji favoriti su Nadja, Saša, Greta i Sonja

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj momze prvotno napisa
    predivno ... s malom korekcijom

micheLLe
    da, da.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa
    moji favoriti su Nadja, Saša, Greta i Sonja
    I meni je Greta lijepo i neobično, i Nadja u obliku Nadia. Lijepo!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

od imena za cure favoriti su mi
    Inga (malo njemački)
    Karla
    Laura

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije sam imala pregršt ženskih imena u glavi za svoje buduće kćeri, al sva su mi isparila pred Nolom Zaljubljena i u nju i u imejoj.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nola je krasno ime ,ako bude cura mislim da cu joj ipak dati ime Laura pa cemo joj tepat Lori .

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bibita prvotno napisa
    od imena za cure favoriti su mi
    Inga (malo njemački)
    Karla
    Laura
    vidi mi potpis
    ...iako ne znam kako da joj tepam :/
    kad pričam s pupicom, obraćam joj se: Laulinkić, Laulikice i sl. varijacije na temu ...a groooozno zvuči, ne znam šta ću

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

od poznanice kćer se zove Laura -oni je zovu LORA - LORI ...(možda nekom to zvuči kao ime za neku životinju ,ali meni ne )

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    Ja sam baš jučer sanjala to ime. Mislim si otkud mi to, pa nikog ne poznajem tko se tako zove, i sad naletim na ovu temu. Jako mi se sviđa

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Napokon je odluka pala da ako se rodi curica biti će: Helena, Gabriela ili Magdalena. Sve ovisi kako će mi se ime slagati s bebicom kada ju ugledam. Za prvu kćer su solucije bile Dorotea ili Magdalena, ali baš mi je nekako pasala ovom prvom imenu na prvi pogled. Baš sam sada već znatiželjna koje će mi ime odgovarati bebi kada ju ugledam.

Početno

magdalena, eva, debora

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Prije sam imala pregršt ženskih imena u glavi za svoje buduće kćeri, al sva su mi isparila pred Nolom
    Ista stvar, samo je kod mene ime Tesa. Imala sam listu od 50 imena, a kad se iskristalizirala Tesa, sva ostala su mi postala samo blijeda zamjena.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bibita prvotno napisa
    od poznanice kćer se zove Laura -oni je zovu LORA - LORI ...(možda nekom to zvuči kao ime za neku životinju ,ali meni ne )
    zašto djetetu dat jedno ime,a zvat ga drugim??
    mislim,jasno mi je kad ga djeca kasnije u školi tak preimenuju,ali roditelji odma-to mi se ne sviđa.

moja je frendica dala dugačko ime curici,pritom govoreći-ionako će joj to ime pisat samo na dokumentima,svi će je zvat skračeno(to skračeno ime također postoji).

btw.,ja sam za kratka imena,kojima se teško izvuku nadimci

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja recimo volim duža imena jer su mi ženstvenija. A volim kad se može izvuć nadimak, nadimak mi je nešto simpatično i poželjno. Mene recimo nitko živ ne zove po imenu nego svi po nadimku, pa zato kad me netko NAZOVE imenom, to mi je neki poseban, važan osjećaj.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM i ja smo se odavno dogovorili da ja biram prvo ime za deckica a on za curicu, pa onda ja biram za sljedecu curicu a on za deckica....Tako je ispalo da sam ja izabrala Karlo za deckica i Gabi za curicu, a on Kate za curicu i Luka za deckica....Srecom smo se oboje slozili sa izborom....(ako ih bude vise morat cemo razmisljati )

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo da malo podignem topik a i možda nekom pomognem oko imena...naime, neki dan je bil filmić o prodaji djece i pojavilo se žensko ime Janka, meni baš lijepo leglo...u ovoj trudnoći mi u igri za curu bilo Franka i Jana a sad znam da je cura da bi definitivno bila Janka, tak mi slatko i milo to ime zvuči, ko za neko janje ...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam tek nedavno čula za ime Janka, nisam uopće znala da postoji i baš sam se iznenadila. Ali moj je sinek Janko tako da....
    I samo da kažem kako je moj prvi izbor za curu bio Jana...Ne mogu sada ni zamisliti da mi se cura tako zove. Nije da mi se ime više ne sviđa, ali...
    Iva joj baš prekrasno stoji!

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

MM i ja samo odlučili još prije da ako će biti opet cura da će se zvati Tara.
    Ali ja sam neki dan nešto čitala i naišla na ime Lota. Kako vam se sviđa?

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj blondie prvotno napisa
    MM i ja samo odlučili još prije da ako će biti opet cura da će se zvati Tara.
    Ali ja sam neki dan nešto čitala i naišla na ime Lota. Kako vam se sviđa?
    Meni se sviđa jer me sjetila na knjigu "Blizanke" od Ericha Kästnera, u kojem se jedna blizanka zove Lujza, a druga Lota. A mama im se zvala Lujzelota. To je ona knjiga po kojoj je snimljena "Zamka za roditelje" s Lindsay Lohan...
    U svakom slučaju - lijepo!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ana.m meni je Janko isto pre,preslatko ime, i kužim te da si nemreš pojmit da je tvoja curka Jana, malo preslično....i meni se ovaj tvoj izbor bolji čini...
    blondie meni je Lota neobično i lijepo a ono meni bitno i dosta rijetko....moja cura je dobila ime po želji mm jer mu se mama tako zvala, da se mene pitalo bila bi Bria,Heda,Nora i sl...al sad kad je već cura Marija i bratu moramo dati ime koje paše uz nju ...

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iako sam tek u 13-tom tjednu, počinje me malo frustrirati što se ja i MM ne možemo nikako složit oko imena, u početku kad bi izmišljali imena i smijali se al meni nije više do smjeha!!
    Evo ja bi curici dala ime : Dina ili Klara
    Za dečka: Adam
    Inače moja seka je dala ljepa imena svojim curama Iman i Amal

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Printemps i meni je Klara lijepo, podsjeća me na prijateljicu od Hajdi iz istoimene priče...

Ja sam se s dečkom dogovorila tek prije nekih mjesec dana oko imena, a sad sam u 8.mjesecu trudnoće. Isto tako smo počeli ležerno, i sve što bih ja predložila njemu nije leglo. Rekla sam neka onda on da prijedlog(e), on je rekao da treba razmisliti. I mjesecima od njega nijedne ideje! U sedmom mjesecu sam počela stavljat imena na papir, neka koja se i meni sviđaju, ali za koja sam mislila da bi se i njemu mogla svidjeti. S tim da sam se pomirila s time da moj prvi odabir - Barbara - moram zaboravit. Čitala sam mu ime po ime i kad sam došla do Katarine, čelo mu se od-mrštilo i rekao je "e, to nije loše, to ćemo staviti na vrh"... Onda kad nas je netko pitao jesmo li smislili ime, pogledali smo se i on je rekao "jesmo, bit će Katarina".
    Hoću ti reći da im moramo pomoći !!!

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gioia, Klara je iz priče Hajdi, :D moja omiljena slikovnica iz djetinstva i uvjek kad bi se igrali ko klinci mene su svi morali zvati Klara jer sam ja tako htjela!
    Da morat ću i ja stavit imena na papir i češće mu ponavljat pa mu možda neko i legne, za cure ćemo se još nekako i dobovorit al dečka ni blizu!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Koliko smo se mi premišljali oko imena kad se sjetim, baš sam neki dan pronašla papirić sa spiskom (ja pisala on prekrižio sve i dodao svoje).

Ako Lola bude imala seku ja imam u vidu par imena (Heda, Delma, Maris) ali to ne znači da se opet nećemo premišljati i odabrati neko skroz drugo ime.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Koliko smo se mi premišljali oko imena kad se sjetim, baš sam neki dan pronašla papirić sa spiskom (ja pisala on prekrižio sve i dodao svoje).

Ako Lola bude imala seku ja imam u vidu par imena (Heda, Delma, Maris) ali to ne znači da se opet nećemo premišljati i odabrati neko skroz drugo ime.
    Fali mi Gala.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Imamo 4 sekice u komsiluku, indijke...Alisha, Virali, Divia i Sindia...imena su mi za peticu.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Imamo 4 sekice u komsiluku, indijke...Alisha, Virali, Divia i Sindia...imena su mi za peticu.
    Ah da, kako to da zaboravim. Moja mala seka treba da rodi svaki tren...Zinu jednu malenu

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Irinea i Dana (moje kćeri )
    Iris (ali tako mi se zove teta )
    Tagrid (ovo mi je apsolutno predivno i najrađe bi još jednu curu samo da je tako nazovem )
    Amal
    Sahara
    Siobhan (ilitiga Šivon - kako se izgovara)
    Noela
    Aristea

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja pisala on prekrižio sve i dodao svoje.
    Kod mene situacija: ja pišem, on prekriži, al ne doda svoje
    I meni se Klara jako sviđa, al je sestričnina curica Karla, pa će ih rodbina mijenjati. Sviđaju mi se još Erin, Nika, Korina i Dora. U pregovorima smo do daljnjeg

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mišika prvotno napisa
    ja pisala on prekrižio sve i dodao svoje.
    Kod mene situacija: ja pišem, on prekriži, al ne doda svoje
    I meni se Klara jako sviđa, al je sestričnina curica Karla, pa će ih rodbina mijenjati. Sviđaju mi se još Erin, Nika, Korina i Dora. U pregovorima smo do daljnjeg
    Jednostavno od Klara skratiš na Lara i nemaš mijenjanja a samo ti je slovo razlike.

smaja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Maša

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj L@ra prvotno napisa
    Jednostavno od Klara skratiš na Lara i nemaš mijenjanja a samo ti je slovo razlike.
    Sestričine pišulje su Karla i Lana
    Ima stvarno prekrasnih imena, ali se uvijek nađe razlog zašto ne bi naš curetak nosio to ime: ili ga već ima u bližoj rodbini, iskoristile ga već prijateljice, podsjeća nas na nekoga itd,itd...

Uglavnom još imamo vremena do konačne odluke!
    Nekako se najviše u zadnje vrijeme zadržavamo na Erin. I MM i meni se čini sve slađe samo da se priviknemo

I Maša mi je slatko

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

LOLA baš mi to nekako slatko zvuči za malu curicu...

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Maša mi je super! Na bivšem radnom mjestu su dvije kolegice imale Maše. Baš mi je slatko!

Nola je i meni i MM

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •