Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Palčići na stopalima

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Palčići na stopalima

Imam jedan problem, pa eto da pitam za mišljenje. Ovako, moja E. je bila vježbač do godine dana i sa prvim koracima prestali smo vježbanje jer je stvarno uspješno savladala sve vježbe i prepreke, baš po "školski". A sad, mjesec-dva kasnije, primjećujem dok hoda da joj se palčići na stopalima odvajaju od prstića, idu prema unutra, ponekad se i spotakne na njih. Proučavajući je, čini mi se da bi to možda moglo biti i od nošenja na boku (to sam počela poslije njene prve godine u slingu), tada se ko zakvači sa palcima za moje noge pa sad i to izbjegavam jer je ona sklona zapamtiti baš te loše načine hendlanja. Cipelice još uvjek niema nikakve, niti sandalice, još je u čarapicama sa štoperima, jer sam mislila cipele kupiti tek na jesen. Ne znam šta da radim, da li da pustim pa se možda to samo ispravi, da li da ipak kupim neke cipelice ili odem ortopedu?
    Možda se previše brinem, što bi vi na mojem mjestu učinili, ima ko slično iskustvo?
    Da, i zanima me postoje li kakve univerzalne vježbice za stopala i nogice, da potiču zdrav razvoj stopala?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi smo vjezbaci i morali smo kupiti cipele cim je dosla do stadija dizanja i prohodavanja. nogice su joj se uvrtale prema unutra dok bi hodala i prstice bi imala skvrcena, no odgovor na svako moje pitanje je bio "u cipelama i uz hod ce se ispraviti". i je.
    zasto ne posjete vaseg terapeuta i pitas za savjet? sumnjam da ga neces dobiti. ako trebaju kakve vjezbice, najbolje je da ti ih strucna osoba i pokaze.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moja pak u zadnja 3tj. frče samo lijevu nogicu unutra.
    I u cipelama i kad je bosa :/ .
    Fizijatra imamo tek najesen.
    Leonisa kak je tvoja frkala, samo prstiće ili cijelu nogu? Jel morate i papučice nosit ili ste doma u čarapicama?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Naručila sam se ja na pregled, ali i mi kao i Iki tek dolazimo na red početkom devetog mjeseca i kod naručivanja pitala sam sestru (koja inače vježba sa djecom i ja sam baš nabasala na jednu lošiju jer se je sjećam ) da li da dolazim ili da možda odem ortopedu. Ona je samo hladno rekla da nema vježbica za to, ali da me ona može naručiti ako baš hoću. I naravno ja sam se naručla, samo sad opet moram otići k svom pedijatru po uputnicu i njemu objašnjavati zbog čega, a da sam samo njega pitala moja E. ne bi uopće išla na vježbanje prvu god. života. Nažalost, u takvoj sam sredini da mi je muka kad moram prolaziti takve stvari i kad "bezveze paničarim". Hvala bogu fizijatrica je žena koja vidi svaki milimetar kod djeteta, ali trnovit mi je put do nje :/ .

Uglavnom, ja sam ju tako dugo držala bez cipelica za njeno dobro, a izgleda da sam joj ipak napravila medvjeđu uslugu :? .
    Leonisa, vi sad nosite sandalice ili baš čvrste cipele i imate li uložak ili ne?

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj oka prvotno napisa
    Uglavnom, ja sam ju tako dugo držala bez cipelica za njeno dobro, a izgleda da sam joj ipak napravila medvjeđu uslugu :? .
    Leonisa, vi sad nosite sandalice ili baš čvrste cipele i imate li uložak ili ne?
    Baš tako, do sad su svi trubili "čarapice", a sad odjednom to nije dobro :/ .
    Moja je u zatvorenim cipama (prsti i peta), a ima otvorčiće sastrane.
    Leonisa?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo bili vježbači a ujedno je Frida imala i jako zaležana stopala od položaja u maternici zbog čega smo bili i kod ortopeda i vježbali stopala.
    Također kad hoda okreće palac unutra na obe noge i ja sam to zapravo povezivala s njenim zaležanim stopalima, makar su se stopala jako ispravila i na kontroli prije ohoho vremena ortoped je bio vrlo zadovoljan.
    Mi smo dobili uputu da je (u Fridinom slučaju) kod biranja cipela važno obratiti pažnju osim na čvrstu petu i podupiranje gležnja, da prednji dio cipele ne bude preširok da ne može obuvena okretati stopalo prema unutra. Ali nije potrebno da stalno nosi cipele.
    Frida je doma bosa i kako mi rekoše na Goljaku + ortoped nema potrebe nikakve nositi cipele po kući pa to niti ne radimo. U cipelama smo samo vani i ja vjerujem da će se ovo ispraviti.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Iki, a te cipelice prsti peta imaju onak visoku kopču oko gležnja? Mislim da sandalice imaju remenčić oko gležnja pa bar malo drže nogicu. :/
    Ne znam, samo primjećujem da smo ovdje vježbači i zaključujem da je u tom slučaju ipak možda bolje da se cipelice prije uvedu :? radi mogućih problema. Ma ja sam ljuta i na sebe jer dok sam u kuhinji onda hoće k meni i držim ju na boku, a ona se sad već sama sa nogicama kvači i sad dok to pogledam vidim da je stopalo u položaju prema unutra pa si mislim da ju je to možda potaklo da zapamti krivi položaj stopala.
    I sad ju po cijele dane mazim i škakljam nogicu da ispravlja stopalo tj. isteže prema gore, to je trenutno jedino što znam da bi bilo dobro raditi.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj oka prvotno napisa
    Iki, a te cipelice prsti peta imaju onak visoku kopču oko gležnja? Mislim da sandalice imaju remenčić oko gležnja pa bar malo drže nogicu. :/
    To su ciciban cipele za prohodavanje, dakle čvrsto drže nogicu, na peti je visoko i čvrsto zategnuto naprijed sa čičkom.
    Provjerili smo ih kod dr.(fizijatar) i kaže da su te ok.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ah, dobro, sad sam totalno zbunjena. Ja nisam htjela kupovati ciciban jer nisam našla cipele bez uloška jer se navodno stopalo onda ne formira prirodno već po tom ulošku, a sa uloškom ide tek kad je vidljivo da je potreban.
    Ja u subotu planiram u ZG po prve cipelice, jer ovdje sad niti ima broja niti bez uloška, nadam se da ću naći nešto iako ne znam više prema čemu da se orjentiram. Nadam se da ću druge cipelice lakše kupovati, a za treće da ne govorim.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nama je isto jedno stopala zalezano jos od polozaja u maternici.
    ona, kad bi se digla, hodala je/stajala je po unutarnjim rubovima a svi prsti su bili savijeni, skvrceni.
    ni mi nismo morali biti non-stop u cipelama ali kad bi vjezbali vjezbali bi uvijek u cipelama. sto znaci i doma kad se radi.
    cipele su bile one koje imaju kopcu oko gleznja, znaci iznad zgloba. kupljene kod valeka (igrom slucaja. moze i ciciban i bambi). bez posebnog uloska, zatvoreni prsti i peta, otvori samo sa strane, na kopcu.
    sad cu pitati da li smijemo za more uzeti sandalice, jer ove moraju imati carapice, a ipak je ljeto, more...
    rekli su nam da su to cipele za prohodavanje- zatvoreni prsti i peta, remencic oko gleznja i da je odozada (iznad pete) tvrdo, da nisu presiroke, jer ne smiju plesati, mora se osjecati sigurno i stabilno u njima. ne smiju biti prevelike jer tada, npr. u iskoraku ne vuce nogu vec dize, jer smeta dzon.
    evo da ne dizem nove, na ovoj slici se vidi- http://public.fotki.com/Leonisa/trav...7/img5551.html remen je visi od onih koje smo prvobitno gledali- poput ovih http://www.cipele-valek.hr/katalog/u...ruza2_1826.jpg
    uz to, na jednoj nozi kaziprst (ako se na nozi tako zove) ide preko ostali prstica (onako kako bakama zna stajati). i mene je toga strah jer se on mora spustiti u ravninu ostalih i kad ne stoji on nije spusten. ali pitala sam i fizijatra i terapeuta i nije trebalo ici ortopedu. idemo u ponedjeljak pa cu ponovo pitati.

a sto se tice savjeta, oka, mislila sam posto si rekla da ste bivsi vjezbaci da navratis do terapeutice koja je s vama vjebala i samo je pitas za savet dok cekate termin kod fizijatra.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se nisam odlučila kupiti Fridi sandale s otvorenim prstima, nekako mi to nije za prvo ljeto i prohodavanje. Ali ove zatvorene joj oblačim i na bosu nogu, ne žuljaju je i ne buni se.

Evo slike:
    http://img119.imageshack.us/img119/2...2007904zd9.jpg

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

super su. otvorenije su od nasih a imaju visoko kopcanje. koje su to/di si ih uzela.
    Lea svoje ima vec 3 mj (vidim, ona slika je kraj travnja :shock: ) i ne znam dal treba vece i kako da znam kad treba vece.
    prvo dijete, da....

a Frida je WOW! kako je narasla! divna je

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ovo je starija slika, sad mi je nekako još narasla.... zapravo joj je kosa narasla, uozbiljila se...
    I Lea mi je prava velika cura već, tako ima neki pametan pogled , a kao da su jučer bile male bebe, stvarno vrijeme leti. :shock:
    Ove cipelice su Falcotto, ona nosi br. 20 sada i ja stalno pipkam gdje joj je prst, dok ima malo lufta naprijed (a F još ima) ne trebaju veće iako primjećujem da joj je noga narasla otkad smo ih kupili.
    Meni je baš bio problem naći joj odgovarajuće cipele jer mi je Tiefenbach naglasio da bi oko gležnja trebale stajati čvrsto a Frida ima baš usku nogu oko gležnja i većina cipelica joj je tu bila preširoka. Pogotovo jer je sad većina cipelica na čičak i taj čičak se ne da dovoljno stegnuti koliko bi trebalo da čvrsto stoji.
    Ovo su zapravo jedine koje su joj baš stajale kako treba, najskuplje naravno.
    Jučer sam baš vidjela kod frendicine curice preslatke cipelice slične ovima ali su Chiccove - još su sa strane malo otvorenije i od ovih a prsti i peta zatvoreni i visoke oko gležnja.

Na kraju od topica nastao traktat o cipelama.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da nisam napisala, kupili smo ih u dućanu Katka na Horvaćanskoj. Oni drže Ciciban i Naturino.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sad cu pitati da li smijemo za more uzeti sandalice, jer ove moraju imati carapice, a ipak je ljeto, more...
    Leonisa ja sam baš to išla pitati fizioterapeuticu i odgovor je bio-bolje ne.
    Kaže da se strpimo ovo ljeto dok još ne hodaju kak spada, a iduće može...
    Meni se jako sviđaju ove Fridine

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •