Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: Nemir u nogama

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

I ja se pridruzujem "nemirnim nogama" a povremeno i cijelom tijelu :/

Meni je ginicka rekla da noge tusiram naizmjenicno toplom pa hladnom vodom..znaci nikako samo hladnom sto moze dovesti do prehlade i upala!
    A sto se magnezija tice,iskljucivo uzimati magnezij u obliku obicnoh tableta, NE sumecih..o tome je vec nekoliko doktora skretalo paznju..

SRETNO!

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

vidim ti si u austriji, ja sam dosta oprezna s uzimanjem magnezija u tabletama, a pp mi je da ga ne uzimam dok nema opravdanog razloga, koja je pp kod vas- zašto ne šumeći??

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Iako sam u Austriji,puno komuniciram i sa nasim doktorima i mislim da je bas dr.Radoncic jednom spomenuo da ne pijemo sumeci Mg.prvenstveno sto on pojacano nadrazuje zelucanu kiselinu a navodno je i smanjena koncentracija Mg. u sumecem obliku od onoga u tabletama..

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nije koncentracija, nego ako se u tabletama nalazi magnezij oksid, jako je slaba njegova apsorpcija- oko 10ak %

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sve ovo je možda OT, ali moram i ja da kazem da se šumeći magnezijum ne preporučuje kako iz navedeniha razloga, tako i zbog dodatih pomoćnih elemenata koji mogu biti štetni za trudnicu (ali i ostale), npr. zloglasnog aspartama , koji se najčešće i ubacuje kao zaslađivač u šumeće.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kopiram s drugog topica:

Nina20

Postano: ned kol 31, 2008 9:28 pm Naslov: neugodan osjećaj u nogama

--------------------------------------------------------------------------------

kad legnem krene taj neugodni osjećaj u nogama pogotovo dolje u zglobovima. kao da me nešto lagano škakilja u zglobu. baš mi je to čudno i neugodno. da li je koja od vas to imala?? šta da radim?

[Vrh]

Pepita

Postano: pon ruj 01, 2008 7:47 am Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Uh...cijelu trudnoću to imam, već sam i navikla pa ne obraćam više pažnju, ma to se zove kao "nervoza u nogama". Smeta i jednostavno se noge ne mogu držati na mjestu jer baš nekako nervira.
    Ako je to isto što ti govoriš onda nema nekog posebnog lijeka, meni pomaže tuširanje nogu do koljena u hladnoj vodi, nakon toga mi bude lakše i odmah zaspim.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mene muči nemir u nogama i to ne u obliku grčeva (za koje je spas magnezij), nego baš kao potreba micanja nogu. Danas sam prelistavala stari broj M&B i prepisujem:

Nemirne noge

Dobijete li nekontroliranu potrebu da mičete nogama, radeći kružne pokrete, imate osjećaj kako vam se noge iznutra lagano tresu, ili vas prolaze trnci, pogotovo dok se odmarate, vjerojatno patite od RLS-a, sindroma nemirnih nogu.
    To stanje nije još u potpunosti istraženo, ali se zna da ga mogu izazvati ili pogoršati kofein i alkohol. Stoga, patite li od RLS-a, izbjegavajte to dvoje. Topla ali nikako prevruća kupka može pomoći u opuštanju mišića. Dr. Phillippa Ridley smatra kako je RLS uzrokovan manjkom željeza, stoga preporučuje svima kkoji imaju taj problem da naprave krvnu sliku i provjere razinu željeza i ostalih minerala u krvi.
    Da biste si sami pomogli, jedite hranu bogatu željezom, poput mesa, špinata, ribe i sušenih marelica.

Baš me zanima ova povezanost nemirnih nogu i manjka željeza. Nisam u zadnje vrijeme pravila pretrage krvi, ali možda neka od vas koje jeste može dati svoje mišljenje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Čuj ,ne znam .
    Ali ja već mjesecima patim od toga.
    Krv sam vadila prije dva dana i Fe "mi je u podrumu".
    Na početku trudnoće mi je bilo 25 ,a sad u 35 tj.je 4 (donja granica je 7).
    Tako da bi to moglo biti povezano.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam na početku trudnoće osjećala nemir, međutim poslije i nisam baš toliko to osjećala. Mislim, zna se javiti ali nekako je zanemarivo. Željezo mi je dosta visoko pa možda zbilja ima nekakve veze.

Meni je pomagalo držanje stopala u hladnoj vodi ili bi kadu napunila hladnom vodom i hodala po vodi, dokle god se noge ne bi skroz rashladile.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zadnjih dana više ništa ne osjećam u nogama Mislim da mi je bilo najgore do šestog mjeseca trudnoće. Ne mogu se sada točno sjetiti, ali hladna voda mi je pomagala najviše.

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Joj mene to isto povremeno muči a noćas me posebno izludilo. Ni ja ni MM nismo oka sklopili koliko sam ja bacala noge po krevetu. MM sam u par navrata pošteno opalila . Nije mi baš puno pomogla hladna voda. Bilo je to trenutno olakšanje ali brzo bi se opet sve vratilo na staro. Pomaže mi kada je hladno u prostoriji i ne smijem se ni slučajno pokriti po nogama a da ne spominjem da mi ne pada na pamet obući piđamu

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma kakvi pokrit noge :shock: najgore mi je to bilo :/

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dundo, kako stojiš s željezom?

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mene je to isto mučilo u početku trudnoće, sad manje.
    Al kad ste spomenule željezo, uvijek mi je bilo nisko to željezo na kontrolama krvi, a prije dva mjeseca mi je gin prepisao tablete željeza da pijem svaki dan zajedno s prenatalom čak i nakon poroda, za vrijeme dojenja. I sad su mi noge puno mirnije.
    Vidi,vidi, znači ipak je željezo krivac!

P.s. To s nemirnim nogama je bilo za poludit!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene je taj nemir mučio prije trućn ponekad, za vrijeme cijele trudnoće, a i sad 2,5 mj nakon poroda me zna gnjaviti.

Rješavam to tuširanjem nogu hladnom vodom jakim mlazom i istezanjem mišića. Kad nisma bila trudna znala sam po pola sata raditi čučnjeve ili trčkarati po stanu ko luđak u 3 ili 4 ujutro
    Bedasto, ali meni je pomoglo

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa uvijek sam imala nisko Fe ali sada ne znam jer mi gin nije htio dati uputnicu za raditi Fe kaže da mi je hemoglobin dobar pa da nema potrebe sada raditi i Fe

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pa nije ni meni gin pregledao Fe niti je znao da mi je loše (jedino ako nije pisalo na nalazu krvne slike što sam radila na početku trudnoće) nego mi je samo rekao da pijem željezo do kraja i kasnije i napisao mi recept.
    I od tada nemir u nogama je manji i to dosta manji. Iako to ne mora bit povezano. Neznam, nisam dr.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je željezo uvijek bilo savršeno, tako da kod mene nije bio problem u tome..

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa sada razmišljam otići u lab i platiti tu jednu pretragu pa da znam čisto zbog sebe

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pa otiđi, mislim nemaš šta izgubiti.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

priključujem se temi mada nemam točno to o čemu vi pišete. ja imam osjećaj kao da rastem pa me noge onako čudno bole. zna me to,rjeđe, probuditi noću,ali uglavnom je prije spavanja...možda fakat rastem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene su na trudnickom tecaju ucili da se trudovi mogu osim u trbuhu osjecati i u nogama i u ledjima

po toj logici moguce je u trudnoci osjecati trudove i u nogama i u ledjima bas kao sto ih je moguce osjecati u trbuhu

mene je rasturalo u ledjima

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj crazy-daisy prvotno napisa
    priključujem se temi mada nemam točno to o čemu vi pišete. ja imam osjećaj kao da rastem pa me noge onako čudno bole. zna me to,rjeđe, probuditi noću,ali uglavnom je prije spavanja...možda fakat rastem
    E da, dobra ti je ova

Ja kad zbrojim sve zajedno onda su mi ustvari ovi tjedni pred porod i najbolji. Ništa me ne smeta, dobro osim žgaravice...
    Ostalo uživam...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam i prije trudnoće imala očajnih problema sa nogama, i ništa nije pomagalo ni tuš ni hladna ni topla voda, jedino šetnja po kući, treskanje nogu i to nepokrivanje, stalno su morale bit hladne... a sad u trudnoći se to povremeno pojavi po par dana al onda ne spavam noćima...

zanimljiva mi je ova teza sa željezom, evo ja baš nekidan radila kks i željezo mi nisko, pa ga moram počet pit... uzela sam u kapsulama, nekako mi se čini najjednostavnije za popit... sad ćemo vidit oće to šta pomoć jer sam baš sad u toj nekoj fazi "nervoze"...

Kako vi željezo pijete?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jobe evo ja jutros dobila Heferol tablete željeza jer sam lagano anemična.
    Pit ču ih 1 čim se probudim, i 1 popodne par sati prije ručka.

A što se tiče boli u nogama, mene najviše rastura lijevi kuk kojeg doslovce zlostavljam ovim silnim mirovanjem. Noge su me jučer rasturale nakon cijelog jutra vanka po bolnicama. A leđa nažalost osječam sve više, najgore u predjelu trtice, zategne i boli za pop*zdit! Kad stojim na nogama javi se nakon 5 minuta. Odma moram leć.

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja Fe podnosim jedino u šumećem obliku. Onaj neki sirup za djecu i trudnice mi je izazivao grčeve i bolove u želudcu a tbl su me zatvorile tako da sada pijem šumeće

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam pila posebno željezo, jer mi je visoko cijelu trudnoću.
    Zadnji put sam vadila krv u 34. tjednu trudnoće i sve je bilo ok.
    Pijem samo Prenatal.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I ja sam jutros uzela Heferol al mislim da ću ga ja pit samo jednu ujutro na tašte... malo mi se čini puno dvi dnevno?!

A još moram pit i Ormidol pa mi se to čini malo too much tableta... Roza?!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa ja ču vidjet kako ču se osječat prvih 4-5 dana sa 2 na dan. Navodno bi mi trebale i snagu malo povratiti, jer ja sam stvarno jedva pokretna i sve mi užasno teško pada. Ako vidim da mi vračaju snagu, onda ču nastavit, a ako ne vidim nekog posebnog poboljšanja, idem na 1 na dan.
    Naravno ako me budu mučile ko što Dundo govori, možda se prebacim na šumeće...

Najviše me strah tog zatvora, jer i ovako idem pomalo, a ne želim se over-dose čepićima...koliko se uopče smije čepića uzimati??? Ja sam u zadnja 2-3 tjedna uzela 6, jel to puno?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj dundo prvotno napisa
    Ja Fe podnosim jedino u šumećem obliku. Onaj neki sirup za djecu i trudnice mi je izazivao grčeve i bolove u želudcu a tbl su me zatvorile tako da sada pijem šumeće
    Isto i ja,samo sumece,inace me boli zeludac...hemoglobin mi je malo ispod granice,a i posto lezim valjda ce mi dati malo vise snage.
    A magnezij isto samo tablete-tako je i moj ginic rekao.
    Dali neka od vas ima neki link da mi da oko toga koje kolicine uzimanje vitamina mogu biti stetni?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Molnja što se tiće magnezija i željeza, po dvije tablete dnevno (bilo šumeće il obične)...nikako više, a može i po jedna. Ja uzmem sad 2 željeza i 1 magnezija, a kad stvarno osječam nekakve bolove il tegobe uzmem si 2 magnezija.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

već sam mislila da sam malo šiznula . Isto kao i vi imam problem s nogama i nisma imla pojam ada to ima ime. Uf, sad mi je lakše, znam da nisam jedina. Ja imam problem kad legnem, dok gledam tv, dok sjedim za kompom.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Podižem temu. Već tjedan dana, u trenucima odmora trljam stopalo o stopalo ili o krevet bez osjećaja olakšanja. Nije da svrbe, nije da bole, jedan čudan osjećaj koji prvi put imam i bez obzira što ne boli, jako je neugodan. Sa željezom je sve ok. Radi otvaranja sam na magneziju (dvije tablete) i spazmexu. Mislim da mi ne preostaje drugo nego čekat da rodim.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Evo i mene. Nesanica i nemir. Noge skakuću same
    Optimistična kad je termin?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

termin mi je početak drugog, ali već se preko mjesec dana otvaram, tako da računam prvi mjesec.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni kada to bude prolazi dužinom čitave kralježnice, a ne samo u nogama. Odvratan osjećaj.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Pocelo i to u proslom tjednu... prvo kad sam citala ovu temu misla sam si ono "koji klinac oni pricaju"... al zbilja vrlo neugodno i frustrirajuce!!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, grozno je. Kada se iznerviram još se pojača.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •