Ayan prvotno napisa
kao što sam rekla razgovarala sam s više stručnih osoba o ovom ponašanju.
zadnja je bila jedna poznata psihijatrica s kojom sam osobno radila.
objasnila sam joj da moja kćer voli biti u centru pažnje, ali ne samo kod kuće, nego svugdje, ona svugdje mora biti zapažena. stane usred šoping centra i maše sa svojom malom guzicom, plljeksa i pleše i svi joj se dive, a ona cvate.
gdje god da dođemo, u dućan, park, dovoljno je da se nasmije i privlači sve oko sebe kao pčele na med, ljudi nas puštaju preko reda, uvijek nekaj nažica, sad nemojte misliti da sam prepotentna i luda majka, ali ljudi joj govore i kako je lijepo dijete, totalno nepoznati, što je meni osobno koma, jer ne znaš tko su, neke klinke su se htjele i slikati s njom, kad smo u šetnji ljudi u prolazu joj mašu, tepaju.
a ona cvate.
dr. tvrdi da ju moramo učiti da bude i pametna, da biti lijep nije dovoljno. da pazimo jer ima svakakvih ljudi.
psih. tvrdi da to nije dobro i da zato vrišti, da će to stvarati probleme kasnije jer će naučiti da sve u životu može postići na najlakši način, da se samo nasmije i zatrepće okicama, što sad i radi, kad to napravi sve dobije.
i mene to sve brine, kak da ju skinem s tog trona na koji smo ju prvo mi stavili, a onda ju stavljaju i drugi?