-
što vaši jedu?
Zanima me vaše mišljenje! Luka ima 15mj i jede 5 obroka dnevno: jutrani i večernji mliječni, najčešće voće za prvu užinu i jogurt za drugu užinu te glavni obrok ručak (meso i povrće s nekim mahunarkama, rižom, palentom ). Ručak mu kuha teta čuvalica, samo za njega.
Da li ste im i kada počeli davati jesti sve ono što vi jedete? Pečeno, saftovi i sl.? Stalno mi govore da bi on trebao već jesti sve što i mi, ali ja nikako da se na to odlučim. :?
-
Re: što vaši jedu?
Nama su mliječni obroci cica (obavezno jedan tijekom noći, ujutro pri buđenju i prije spavanja), a uz to imamo još neka 3 obroka (doručak je voće+neke žitarice, ručak je kombinacija povrća i mesa, povrća i žitarica, povrća i jaja..., večera je najčešće giz, palenta ili žitarice sa sušenim voćem na rižinom/zobenom mlijeku. Ni na kraj pameti mi nije davati mu pečeno, što se tiče saftova, ovisi - ako nema mljevenog mesa, gljiva i ako nisu instant umaci - zašto ne. No, on baš ne voli začinjeno, pa mu ipak napravimo posebno, a onda sebi na taj temelj dodajemo začine i što već, po želji.
-
slično kao i LR - mliječni obrok je cica - prije svakog spavanja, navečer i ujutro za buđenje + n-puta po noći
nekih sat-sat i pol poslije buđenja (oko 8) je doručak - žitarice u riž. mlijeku, ponekad palenta, šmarn
marenda neka 3 sata nakon toga (oko 11) - komad voća (pola banane, kruška, borovnice...=
ručak oko 14 - uglavnom lešo meso/riba, povrće, riža/tjestenina/krumpir; ponekad na paradajzu prodinstam povrće pa onda dalje kuham u malo vode - sve je izrezano na komadiće
marenda (oko 17-18) - opet malo voća
večera (oko 20.30-21) - žitarice na riž. mlijeku, riža s povrćem, palenta, malo kruha i margarina
uz ručak i večeru obavezno hoće paradajz narezan na komadiće...
solim gotovo neznatno, jedino masl. ulje, kuham mu odvojeno
-
ovi smajlići s naočalama - trebao je biti br 8
-
Sad mi je malo lakše jer vidim da smo tu negdje. Na moju veliku žalost Luka sad cicu papa samo u jutro, ali i to nešto slabo zadnje vrijeme
. Više se mazi, povuče tek toliko i onda se zaigra, ili nešto čeprka okolo tako da to više i ne smatram obrokom. Ne znam da li da više inzistiram ili kaj?
Ali ga zato jako zanimaju ove konkretne stvari. Komadići mrkve su mu jako fora i to može jesti u svako doba dana. A skužio je i di držimo kruh tako da nam je ponekad jako veselo.
-
-
Moj bi živio od tjestenine i paradajz juhe.. :/
-
-
-
Osoblje foruma
s otprilike 2 godine je počela jesti kao mi
s 3 je počela piti kravlje mlijeko
sad s 4 još jedino ne jede gljive
-
Janko voli juhe-paradajz, krem od cvjetače, govedska, povrtna, pileća...
Voli rižu u kombinaciji sa svim i svačim...povrće, meseko, samo tikvice, plodovi mora..Od tjesta voli špagete, pužiće i krupnije tijesto neće....
Meseko-pohano, na naglo-uglavnom piletina, puretina, teletina, svinjetina....
Naravno slatko- monte, dukatino, milkšnite, kinder čokolade, palačinke s pekmezom od jagoda, linolada-ljenšnjak...
Voće-jabuka, kruška, grožđe, sve bobičasto (maline, kupine, jagode, trešnje)...
Ne jede baš salate i to ne znam kako da ga naučim :/ . Jedino hoće kisele krastavce
Mlijeko pije od godine dana, namaze od sira, sir-svježi je počeo htjet jesti tek nedavno, jogurt još uvijek neće.
Gljive ne jede. A voli pizzu i to uglavnom onu vani
.
-
Doručak: svježi sir s kis. vrhnjem i voćem (dinja. lubenica, banana, breskva, ... po želji). Za ručak povrće i meso, uglavnom ono što i mi. Kad imamo pečeno, to ne jede, kao ni začinjenu hranu. Večera - miješane pahuljice i sušeno voće na rižinom mlijeku; palenta na rižinom mlijeku ... kombiniramo. Međuobroci - voće. I to ga tamani sve u 16
Pije samo vodu, a još je za sada na mom mlijeku: navečer, tokom noći i ujutro. Ostale napitke (sokovi, čajevi, ...) ne konzumira - jedino svježe iscijeđene sokove od voća.
-
S 15 mj. još mu nisam davala sve što jedemo mi. Pazili smo. Meso je jeo samo kuhano (ako je jeo...), mljeveno ne, jako začinjeno ne, slatko u minimalnim količinama... ali s 18 mj. smo postepeno popuštali, pa pošto je općenito slab jedač za "neslatke" stvari, kad nešto hoće, sretni smo... sad samo ne dajem gljive i školjke, sve drugo bih mu dala da proba. Naravno, izbjegavamo gotova jela, ali ako mi jedemo, a on baš navali da proba, dobije.
Njegov jelovnik sada: doručak - cornflakes s jogurtom ili mlijekom, griz, jaje, musli sa suhim voćem, kruh i sir...
užina - voće
ručak - uglavnom juhice, tjestenina, ostalo u tragovima... :/ Od salate -kupus, cikla ili kiseli krastavci
užina - sladoled, obavezno voće, rižine kuglice, cornflakes (suhi)
večera - kruh i sir, kruh i pekmez, čokolino, neke žitarice s mlijekom i obavezno još doza mlijeka pred spavanje (1-1,5 dl)
-
Kad se sve sabere i oduzme - nista.....
Jaja, puru, supu, rizu, banane i lubenicu....i moje nerve....
-
-
Petra ima 18 mjeseci:
ujutro oko 6 - 200 ml mlijeka
oko 8 i 30 doručak, najčešće zobene pahuljice + banana + nektarina
oko 11 bioaktiv + kruh
oko 15 nakon spavanja ručak(meso, povrće)
18 neko voće
oko 20 i 30 večera (kravlji sir, kruh, domaći špek, npr.)
prije spavanje bočica mlijeka s medom
-
Ja sam trudna i doma, pa moja dvogodišnjakinja i ja imamo vrlo sličan menu, jedino ja ne cicam, a ona ne popije kavu. Jedemo svaka dva do tri sata redom od ujutro: voće, žitarice/kruh s mliječnim namazom ili putrom, suho voće/voće, maneštrica ili neko povrće s rižom/sojom (rijetko malo pašte) ili nešto morsko, opet suho voće/Mavrović keksi, kefir/kruh/putar/žitarice. Sad kad čitam izgleda mi nekako skromno. Zapravo, stalno nešto grickamo, pogotovo grožđice i lubenicu.
-
Moja curka voli papati, ali je prestala prije mjesec dana papti ciku, ja sam bila malo
, a onda me uhvatila panika kako joj nadoknaditi mlijećni obrok, :? . Tako da ujutro zna papati cornflakes s jogurtom, ili popije oko 1,5 dcl tekućeg jogurta, u toku dana još zna pojesti dva voćna jogurta, to me još uvijek brine i neznam kaj da radim, a glupo mi je davati joj kravlje mlijeko. No, opet si postavljem pitanje, što će biti u devetom mjesecu kad krene u jaslice :? .
-
Lea sve više hoće i voli slatko :/ sad me to već i počelo brinuti - kaže da voli slatko i pečeno. Probala je kruh putar i med, to joj je super, a sad joj je pekmez hit - palačinke nije prije uopće htjela a sad bome hoće, sa pekmezom, i to onom Podravka marmeladom od marelice (ja sam joj bila kupila neki pekmez u bio&bio, bio joj je bljak). Krafna, kroasan, sve prolazi dok ima pekmeza a kad ga pojede maže si dodatni. Voli i voće (valjda jer je slatko) - grožđe, smokve, lubenicu, manje dinju - to je tek sad probala. Od druge hrane najviše voli juhe, a posebno paradajz juhu sa noklicama. Još nije jela gljive, i izbjegavam orašaste plodove.
-
Bok curke!
Samo da vam se pohvalimo. Uvela sam crvenu leću i Luki je mljc-mljac. :D Do sad ju nikad nisam spremala pa sam oduševljena kaj imam još jedan super prilog i za nas.
Uz njega i mi smo počeli više jesti na lešo i puno, puno povrća,dakle zdravije. :D :D
-
skoro nista.
necu niti citati sto ste napisale jer cu pasti u bed.
-
Ne sjećam se otkada, ali sad ima 20 mj. i jede sve što i mi osim mesa jer - nema dovoljno zubi
-
Ja sam isto u komi što se Tiinog jela tiče. Naš menu je vrlo jednostavan.
Mlijeko, jogurt, pecivo ili kruh, jaja, šunkica, pršut, sir, ribu,riža i tjestenina solo, od voća jabuke i grožđe.
Povrće i meso trenutno ne, ostalo voće ne.
-
I.papa dosta toga-gotovo sve hoce probati.
Voli griz na vodi, a pocelii smo mu davati i na kravljem mlijeku i nema reakcije, pa smo nastavili.
Ja, majka-nemajka dajem mu i pohani batkic ili bijelo meso dinstano u povrcu-voli covjek meso-nemam srca samo mu kuhati kada vidim kako papa ono sto i mi(pohano jako volimo).
Prolazi i jogurt i kiselo mlijeko.
Jedino sto voce jede samo u kasicama-inace ga pregleda,zagrizee i 'bljak'
Valjda ce i to kasnije...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma