Pozdrav svima,
dugo već pratim ovaj forum, radujem se kod svakog uspjeha, tugujem kod neuspjeha... i evo me među vas.
MM je 35 god. meni 33, u braku 5, pokušaji, pokušaji, pretrage, brisevi, spermiogrami... sve vam je poznato i predobro, sada čekamo prvu inseminaciju..
Kroz cijelo ovo vrijeme naš stav je da ništa u vezi "našeg slučaja" ne tajimo, ne skrivamo.. Uži članovi obitelji detaljno su upoznati sa svime, daju nam podršku, bodre, i oboma nam to puno znači.
Načelno, ne vičemo na sav glas da imamo problema sa plodnošću, ali isto tako, a znam da je to često slučaj, niti to skrivamo kao zmija noge..
Meni je to nešto što nipošto nije sramotno, a mi nismo neki NEljudi, ili MANJeljudi, ili ČUDNIljudi zato jer (još) nemamo djecu.
Moje je mišljenje, da što otvorenije govorim o tome, manje su glasine oko mene (koje me btw. ne opterećuju), ali ljudi kao ljudi, kada nema "materijala" odmah ga pronađu..
Kada me netko pita " što čekate? ", a takvih pitanja sam se načula u ovih pet godina, ja otvoreno kažem; Čekamo svoj trenutak.
Ne moram naglašavati da zlobnici odmah zašute..
Zanima me Vaš stav, jer sam često bila suočena s optužbama (nekih) da je to nešto preintimno i kako mogu tako otvoreno govoriti o tome?
Naglašavam, da ni ja baš ne dođem na gradski trg, pa obznanjujem svoje termine ovulacije, svoju bazalnu temperaturu.. ali meni bliska okolina je sa svime upoznata..
Isto tako shvaćam i one koji šute, taje...
Samo mi se čini da su oni nekako "više shvaćeni", jer su "jadni ipak u nezavidnoj situaciji i nije ni čudo, čim šute to znači da je to tako bolno, pa ih nitko ništa i ne pita itd. itd."...
Što vi mislite, i kako se nosite sa spomenutim?

Odgovori s citatom
(naravno nakon MM-a). Na žalost naša trudnoća je završila kiretažom u 11 tjednu. Uz to što je gubitak trudnoće grozno iskustvo nas su najviše izmaltretirali ljudi oko nas, i to bliski (muževi roditelji, bliski prijatelji..) Kad su doktori (njih 5) ustanovili da našoj bebici srčeko više ne kuca i da ću morat na kiretažu prijatelji i muževi starci su nas počeli gnjaviti da su se doktori sigurno prevarili, da im ne vjerujemo, svaki od njih je imao svog "čudotvornog" doktora koji će mi sigurno pomoći, da moji doktori niš ne valjaju i ništa ne znaju.....i tako, svaki put kad bih se ja koliko toliko smirila, obrisala suze i prihvatila da moram na K zazvonio bi telefon i opet bi se javio netko pametan sa svojom teorijom. Na kraju su MM i moji starci doslovno zabranili svima da me zovu i nek me ostave na miru. Znam da su ljudi bili dobronamjerni ali u tom trenutku nisu mi baš pomagali. Imala sam osjećaj da svi oni misle kako meni nije stalo do te trudnoće kad odbijam njihove prijedloge.
)
), tj. kao što ste i vi neke rekle, ne vičem na sav glas nego kad se povede razgovor o tome.