Results 1 to 28 of 28

Thread: Do kada baby štapići za uši?

Leina mama's Avatar

Default Do kada baby štapići za uši?

Zanima me do kad ste koristili, tj. do kada mislite koristiti baby štapiće za uši za svoje dijete? Postoji li neka dobna granica prije koje nije preporučljivo prelaziti na štapiće za uši za odrasle?

Zanima me to iz razloga jer Lea danas skroz kopa po uhu, kao da ju svrbi. Probala sam joj čistiti baby štapićem i nije na njemu bilo gotovo ničega. Onda sam probala štapićem za odrasle (gurnula sam možda 1/3 vatiranog vrha) i sve je bilo tamnožuto :shock:

Ali nisam sigurna da li smijem koristiti te štapiće za uši, pa me zanimaju iskustva. Hvala

**mial**'s Avatar

Bokić!
    iskreno nemam pojma.
    ali baš zbog tog čohanja po uhu ( a i sama si je htjela bilo šta unutra gurnuti jer ju je jako svrbilo ) mi smo prešle na štapiće za odrasle već jedno 4-5 mj. ona je jako mirna i da mi da joj lagano očistim , takvo detaljno čiščenje radimo jednom mj otprilike il kad počne se jače češati, a inače poslje svakog kupanja sa baby štapićem. na zadnjem detaljnom tražila je sama duge tapiće jer jako cubi.

Lora163's Avatar

ja svojim klincima od prvog dana čistim uši sa štapicima za odrasle i sve je ok ( jedino moraš pazit da ne gurneš preduboko )

Moj otorinac je rekao da bi stapici za usi trebali biti zabranjeni zakonom. Samo ono sto se rucnikom ili recimo platnenom pelenom da pokupiti posusi se a ostalo se nedira. I ne nemamo usi pune prljavstine i od kad nekoristimo stapice z usi nemamo ni upale usiju. Fakat kazu da se samo izvana skoljka treba posusiti kako kod djece tako i kod odraslih. Pisali smo puno o tome pa malo potrazite.

suzyem's Avatar

Ja im nikad u životu nisam stavila ništa u uho! Ako se baš vidi obrišem pelenom...

magriz's Avatar

nikad nisam koristila baby štapiće
    od prvog dana koristim pelenu za posušiti vanjski dio ušne školjke, a normalni štapić malo za ući u uho - niti 1/4 štapića

Osoblje foruma tweety's Avatar

ni ja Franu nikad nisam ništa stavila u uho.
    nikad nije imao upalu uha. uši uvijek čieste ko suza. ono što se opere kod kupanja i tuširanja to je to.
    (jednom smo bili na hitnoj zbog uha, ali je ispalo da mu se šlajm slio, pa je to ispala lažna uzbuna)

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

štapiće za uši djeci - NIKAD !!!
    to će vam reći svaki otorinac
    bacite to u smeće

Honey's Avatar

Mi nismo to nikad koristili (za uši). Imamo ih u kući, ali služe za čišćenje teško dostupnih mjesta na namještaju i posuđu

Deaedi's Avatar

Nikad ne cistim s tim. Nakon kupanja obrisem uha sa rucnikom i to je to.

Maruška's Avatar

Moja sestra je prije dvije godine završila na hitnoj s vatom sa štapića za uši u uhu. Otorinac ju je pošteno oprao!

Lovri uši čistimo samo gazom.

magriz's Avatar

Quote Originally Posted by Maruška
    Moja sestra je prije dvije godine završila na hitnoj s vatom sa štapića za uši u uhu. Otorinac ju je pošteno oprao!
    naravno ako ga je zabila u uho...

Leina mama's Avatar

Sad ste me, bogme, dobro zabrinuli :shock:

Znam da nisu baš predobri, ali su mi i patronažna i doktor rekli da ih koristimo, pa ja i jesam - lagano i samo oko ulaza u uho.

Al sad se baš brinem da joj i time nisam nešto naudila

bucka's Avatar

a ja sam skro pa ovisna o stapicima za usi!!
    imam paranoju da ce mi usi biti prljave, pa ih cesto tako cistim!! :/

6,841

Quote Originally Posted by Natasa30
    Moj otorinac je rekao da bi stapici za usi trebali biti zabranjeni zakonom. Samo ono sto se rucnikom ili recimo platnenom pelenom da pokupiti posusi se a ostalo se nedira. I ne nemamo usi pune prljavstine i od kad nekoristimo stapice z usi nemamo ni upale usiju. Fakat kazu da se samo izvana skoljka treba posusiti kako kod djece tako i kod odraslih. Pisali smo puno o tome pa malo potrazite.
    I nama je ovako rekla pedica - štapići su nepotrebni (i štetni onako kako ih većina koristi), dovoljno je gazom ili pelenom obrisati ušnu školjku i to je to.

momze's Avatar

Quote Originally Posted by Lutonjica
    štapiće za uši djeci - NIKAD !!!
    to će vam reći svaki otorinac
    bacite to u smeće
    X

na proslom pregledu pedijatrica gleda Zachove usi...
    ja:'malo su mu izvana prljave, nisam to ostrugala'
    ona:'ma nema veze'
    ja: 'nikada mu nisam usi cistila stapicem'
    ona: 'pa, zato su ovako ciste i u odlicnom stanju'
    8)

ne znam zasto je svima strasno pomisliti da se djetetu ne ciste usi stapicem (oni samo jos vise i dublje naguraju prljavsitnu u uho).
    kada se pojavi malo zutoga, ono samo od sebe, izadje van u usnu skoljku i ja to samo prstom skinem ili rubom rucnika.

Leina mama's Avatar

Quote Originally Posted by momze
    Eeeee, odsad štapići za uši samo za čišćenje prstenja, naušnica i odvoda u lavabou.

Moja mama si je u odrasloj dobi razvalila bubnjić sa štapićem, pukao po sredini. Ako je to mogla učiniti sama sebi, vjerojatno nije teško ni djetetu. Ja obrišem tetra pelenom.

momze's Avatar

Quote Originally Posted by Leina mama
    Quote Originally Posted by momze
    Eeeee, odsad štapići za uši samo za čišćenje prstenja, naušnica i odvoda u lavabou.

blis's Avatar

Quote Originally Posted by bucka
    a ja sam skro pa ovisna o stapicima za usi!!
    imam paranoju da ce mi usi biti prljave, pa ih cesto tako cistim!! :/
    I ja sam bila ovisna. Ako ujutro nisam dobro obrisala slušni kanal štapićem nisam mogla funkcionirati. Imam kroničnu upalu slušnog kanala i stalan osjećaj da su mi uši vlažne, a to mrzim. Jedva me pred par godina dr uvjerila da mi uši nisu mokre i da to ne činim, a bilo mi je baš ružno "skidati" se sa štapića za uši. Kao i sa kapi za nos. Sada se više niti ne sjetim očistiti uši. A čistim samo školjku daleko od ulaza u kanal.

Slažem se da štapići uopće nisu potrebni , znam da otorinci to zabranjuju,i ....nije mi jasno kako se mogu prodavati kao "štapići za uši" ako ih struka zabranjuje. Ljudi pročitaju naziv i koriste za ono šta piše. Nije mi jasno :/

6,841

Quote Originally Posted by Veki
    Slažem se da štapići uopće nisu potrebni , znam da otorinci to zabranjuju,i ....nije mi jasno kako se mogu prodavati kao "štapići za uši" ako ih struka zabranjuje. Ljudi pročitaju naziv i koriste za ono šta piše. Nije mi jasno :/
    Na štapićima lijepo piše (i nacrtano je) kako se pravilno koriste. I kako se ne smiju koristiti.

Honey's Avatar

Skužila sam da mm često čisti uši štapićima. Sad mi je jasno zašto onda ne čuje dobro. Recimo, ja kažem: "operi posuđe", a on ne čuje

Quote Originally Posted by martinaP
    Quote Originally Posted by Veki
    Na štapićima lijepo piše (i nacrtano je) kako se pravilno koriste. I kako se ne smiju koristiti.
    Nije stvar u tome da li se pravilno koristi ili ne nego stručnjaci savjetuju da se uopće ne koriste radi veće štete nego koristi i potencijalne opasnosti.

Ja sam s njima "sušila" bebin pupak nakon pranja. Ono, šta ne može ručnik duboko obrisati pa da mu se u toj vlazi nešto ne "nakoti" !

Sebi znam, jednom godišnje u prosjeku, kad mi se čini da mi je neš u uhu malo pročačkat.

Znam da otorinci ne vole štapiće jer se njima samo gura "onoštosamzaboravilakakosezove" dublje u uho i time radi veći problem!

Mi ih nikada nismo ni koristili. od rođenja poslije kupanja pobrišemo ručnikom,(ranije gazicom) ito je to.
    Ja osobno nemam baš dobrih iskustva sa čišćenjem uha štapićima pa onda ne čistim niti njemu.

uf, a ja kao bucka :/

camel's Avatar

Quote Originally Posted by hrčkić
    uf, a ja kao bucka :/
    i ja.