Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Preseljenje u ZG i 14 mjesečno dijete

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Preseljenje u ZG i 14 mjesečno dijete

Dragi svi,
    problem je slijedeći: najvjerojatnije se cijela moja mala obitelj seli u Zagreb, sredinom devetog mjeseca. Kvart u kojem ćemo živjeti privremeno su Srednjaci, a poslije namjeravamo naći vlastiti stan koji može biti u bilo kojem dijelu grada (za sada nemamo kriterije).
    Naš maleni biti s tatom do 14.10. (porodiljni), a nakon tog datuma željeli bismo slijedeće:
    - jaslice kod časnih sestara
    - privatne jaslice
    - tetu čuvalicu.
    E, sada - pročitala sam puno vaših razmišljanja što je bolje, kako se informirati, što poduzeti, što očekivati, ali svejedno imam pitanja.
    Koja je vjerojatnost naći slobodno mjesto u jaslicama u 10. mjesecu kod časnih sestara? Da li da odmah počnem zvati privatne jaslice i da li i oni imaju slobodnih mjesta u 10.mjesecu? Koje privatne jaslice prporučujete u centru ili u kvartu za 14-mjesečno dijete?
    Da ne mjenjamo mjesto boravka, odlučili bismo se za tetu čuvalicu zato što je naći nekoga na preporuku u Osijeku puno lakše nego u Zagrebu. Ne znam kako bi riješiti u ZG-u, nemam baš puno povjerenja u svoju intuiciju - svima uvijek dam šansu na prvi pogled, pa ako se razočaram, jednostavno se maknem od takve osobe. Kada mi je vlastito dijete u pitanju, nisam sigurna da je ovo dobar stav. Da li da ipak pokušam tražiti preko oglasa?
    Dakle, sve sugestije, primjedbe, savjeti, iskustva, prijedlozi, ma sve je dobro došlo.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja ću ti samo poželjeti dobrodošlicu u Zagreb, osječanko moja (ja otišla iz Os prije 8 godina i još žalim za njim). Nemam iskustvo niti sa jednom od navedenih solucija jer moja djeca idu u državni vrtić.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam bila u sličnoj situaciji prošlo ljeto. Trebalo nam je par mjeseci da se sve posloži. Prvo smo probali s tetom čuvalicom, cura je bila ok ali nije je mogla više čuvati pa smo ostali u 10. mj. doslovno bez opcije i tada sam otišla kod časni međutim sve je već bilo puno pa sam ih molila da mi izađu u susret. Valjda je točno tad netko odustao i mi smo upali :D .
    Što se tiče vrtića mislim da ti je sve popunjeno mada ima slučajeva da se na jesen odustaje pa se sada javi vrtićima koji te zanimaju neka te imaju u vidu.
    Obzirom da je tvoj dečko još mali razmisli o opciji tete čuvalice do slijedeće godine (ako možeš) jer u vrtiću zimi haraju razno-razne bolešćine.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala cure!Tetu čuvalicu bih i ja najradije, ali kako je u ZG-u naći osim preko oglasa? Već sam napisala da nemam povjerenja u sebe jer se bojim da moja naivnost i odabir "krive" osobe (a stvarno sam naivna) ne našteti malenom! Druga opcija, koja mi je nešto između tete čuvalice i jaslica su časne ili privatne jaslice, zbog manjih grupa. A državne jaslice, prema postovima koje sam pročitala, mogu slobodno zaboraviti u to vrijeme kada meni treba. Ja se iskreno nadam da privatne jaslice imaju slobodnih mjesta na jesen, ili se varam? Marena, možda nam se posreći s časnim, kao i vama.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko su velike grupe kod časnih sestara? I mi smo jedno vrijeme bili zainteresirani, ali su mi časne (na Krugama) rekle da baš i nemaju mjesta, a i grupe su po 20 i ponešto djece na dvije tete - dakle isto kao i u gradskim vrtićima...a cijena je jedno 5x viša....
    Možda ja imam krive informacije, ne znam....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa
    a i grupe su po 20 i ponešto djece na dvije tete - dakle isto kao i u gradskim vrtićima...a cijena je jedno 5x viša....
    Možda ja imam krive informacije, ne znam....
    Ajoj! Ja sam iz postova shvatila su grupe puno manje 8 - 12. E, sada da li je to za časne ili privatne jaslice? Iskreno sam se nadala da je kod časnih situacija drugačija jer u Osijeku idu 4 časne na 20-ak djece (prije u Wilsonovoj, a sada na Jugu II), ovdje na Rodi se pisalo o manjim grupama pa sam sada :?
    Da li su i u privatnim jaslicama grupe velike?

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma najbolje ti nazovi vrtiće i pitaj kolike su im grupe - info o veličini grupe sam dobila od časnih ali možda one to tako kažu da odustaneš...moja preporuka telefon u ruke i zovi. Na www.zagreb.hr imaš popis vrtića u ZG.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kao prvo, cijena nije 5x skuplja, jer jaslice kod časnih plačamo 600 kn. Ne vjerujem da državni košta 120 kn. Jaslička grupa je manja, ima ih 14 u grupi. Vrtička je možda veća. I mi super zadovoljni.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni su rekli 1000 kn. A to je 5 X 200 (koliko je gradski). Ako su mene lagali lažem i ja vas :/ A za veličinu grupe su rekle 20 na 2 tete...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

AndrejaMa, slažem se.
    Privatni vrtići su dosta skuplji, ali u časnih je sasvim prihvatljiva cijena.
    Samo, tamo je dosta teško upasti, a u privatne se može i sada koliko znam.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala, upravo me to i zanimalo - da li je negdje moguće upasti u to vrijeme. Cijena nije bitna jer smo ranije htjeli tetu čuvalicu, ali ona dolazi u obzir isključivo preko proporuke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •