Dragi svi,
problem je slijedeći: najvjerojatnije se cijela moja mala obitelj seli u Zagreb, sredinom devetog mjeseca. Kvart u kojem ćemo živjeti privremeno su Srednjaci, a poslije namjeravamo naći vlastiti stan koji može biti u bilo kojem dijelu grada (za sada nemamo kriterije).
Naš maleni biti s tatom do 14.10. (porodiljni), a nakon tog datuma željeli bismo slijedeće:
- jaslice kod časnih sestara
- privatne jaslice
- tetu čuvalicu.
E, sada - pročitala sam puno vaših razmišljanja što je bolje, kako se informirati, što poduzeti, što očekivati, ali svejedno imam pitanja.
Koja je vjerojatnost naći slobodno mjesto u jaslicama u 10. mjesecu kod časnih sestara? Da li da odmah počnem zvati privatne jaslice i da li i oni imaju slobodnih mjesta u 10.mjesecu? Koje privatne jaslice prporučujete u centru ili u kvartu za 14-mjesečno dijete?
Da ne mjenjamo mjesto boravka, odlučili bismo se za tetu čuvalicu zato što je naći nekoga na preporuku u Osijeku puno lakše nego u Zagrebu. Ne znam kako bi riješiti u ZG-u, nemam baš puno povjerenja u svoju intuiciju - svima uvijek dam šansu na prvi pogled, pa ako se razočaram, jednostavno se maknem od takve osobe. Kada mi je vlastito dijete u pitanju, nisam sigurna da je ovo dobar stav. Da li da ipak pokušam tražiti preko oglasa?
Dakle, sve sugestije, primjedbe, savjeti, iskustva, prijedlozi, ma sve je dobro došlo.