-
grijesim li u necemu?
skoro pa odmah kad smo uveli dohranu (6 mjeseci) interes za ciku je opao, tako da se nakon nekih mjesec i po svelo samo na nocno da bi se nedavno i to 'ugasilo'.
e sada, problem je u tome da ne zeli piti adaptirano osim ako nije u to nesto umjesano (gris, palenta i sl.). dakle ako stavim u casu na kljun, tako inace pije vodu, mozda povuce dva puta flasicu ni ne pogleda.
mene muci jel to onda previse obroka dnevno (skoro pa 10mj.) jer kao sto vidim tako male bebe ne jedu inace toliko 'pravih' obroka dnevno.
dnevni meni izgleda vise manje ovako:
oko 7- 8 - adapt + griz, palenta, riz. pahuljice, zob ... ponekad i malo voca
oko 10-11 voce + neka zitarica
oko 14-15 povrce +zitarice + svahik par dana perad ili riba
oko 17-18 jogurt
i oko 19-20 mlijecna kasica ili isto kao dorucak...
raspored je naravno okviran, ponekad spava, ponekad nije raspolozen, ponekad je 4 obroka dnevno.
pomalo sam vec luda od te dohrane, pokusavam da jede zdravo i raznoliko, a opet grijesim li negdje?
-
:shock: :shock: tvoja beba u odnosu na moju jede jako, jako puno!
Mi sa 10 mj. imamo "samo" 1-2 obroka dnevno, uz malo grickanja voća ili rižinih pahuljica ili štapića od pira, kako kad, a jedino je fiksan ručak.
Ne brinem jer jako puno još uvijek doji.
Šaroliki menu mi se čini super, a kolika je količina toga što pojede - pitam jer mi se čini ovo jako puno hrane?
-
Mi smo prestali s dojenjem prije nekoliko dana i raspored obroka nam je skoro identičan. Ja sam također brinula o broju "čvrstih" obroka kada je imao 7 mjeseci jer je već jeo i voćni i povrtni obrok. Ja sam se morala ovako organizirati zbog posla, ali sam prije pitala pedijatricu da li će mu to biti previše i rekla mi je da ne. Ja bih osobno radije voljela da je drugačije moglo biti, ali nije pa sam to tako i prhvatila. Ne mislim da je ovo velik broj obroka za tvoju bebu jer i moj maleni tako papa i ima 9,4 kg. Znači, nije mu to previše!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma