Potaknuta inspirativnom lucky day koja me potaknula da pogledam rad od Byron Katie, shvatih koliko dugo nisam radila na sebi i koliko mi to treba i koliko je to oslobađajuće i divno. Sjetiti se koliko smo (only totally) 100% odgovorni za svoj život i sve što se u njemu zbiva, može zastrašiti, no mene oslobađa jer ujedno shvaćam koliko sam moćna. No, to je samo djelić....
http://www.thework.com/index.asp
Voljela bih na ovom topicu da iznesemo tehnike sa kojima smo imali iskustva, pa ih predstaviti na svoj način, u kratkim crtama sa objektivnog i subjektivnog aspekta.
Iskreno. Ovdje ne bih nabrajala hrpu meditacija, a znamo da ih ima koliko hoćemo, nego baš tehnike samopomoći na kojima svjesno radimo svojim umom na svojem umu. Svjesno pročišćavanje, ne guranje pod tepih, ne oblikovanje vlastite osobnosti po načelima kojekakve svetosti (ovo je jedna od zamki mnogih ili čak svih religija i nj. grana) i čistoće koja zanemaruje sve naslage koje ipak čine našu osobnost u ovom životu, koja nam uostalom i daje realnost koju imamo i to sa razlogom, a ujedno je i temelj da radimo na sebi.
Još bolje ako možemo ovdje ponuditi besplatne materijale sa kojima se može započeti rad.
I nadajmo se da se ovdje nitko neće posvađati jer kužim kad ljudi otkriju nešto iscjeljujuće, jako i divno, da bih voljeli tu mudrost podijeliti sa cijelim svijetom, no kao što negdje rekla, ja smatram da je blagoslov uopće dobiti informaciju, pa još veći prihvatiti informaciju i odlučiti raditi na sebi. A na to ne možemo utjecati. Ljudi moraju biti inspirirani i motivirani da rade na svoj način, u svoje vrijeme, upravo zato otvaram ovaj topic, jer smo različiti i baš me zanima koliko različitih ključeva smo otkrili za ista vrata.![]()