Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Isofix

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Isofix

Prorondala sam net, pitala u dućaniuma, gdje tete uglavnom pojma nemaju, pa se nadam da ću ovdje dobiti odgovor. da li je postolje za isofix univerzalno? Odnosno kad dijete prijeđe 9 kg i bude trebalo novu AS jel se i dalje može koristiti isto isofix postolje?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isofix autosjedalice od 09 do 18 kg nemaju posebno postolje, vec je isofix dio sjedalice.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Na netu sam našla da se isofix kupuje odvojeno. Mislim na stranicama maxi-cosi. Znači taj odvojen i dio je samo za 0-9 kg?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da!

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Onda se u principu to ne isplati, jer je sam taj isofix cca 100 €, a koristi se dok dijete ne dosegne 9 kg.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ustvari je ISOFIX postolje (Maxi-Cosi ga zove EASYFIX) za autosjedalicu Creatisfix Grupe 0+ (0-13kg). Autosjedalice Grupe 0 (0-9kg) teško da se više mogu i naći u prodaji.

Recaro ima ISOFIX postolja koje možeš iskoristiti za obje grupe autosjedalica (Grupa 0+ (0-13kg), Grupa 1 (9-18kg)), ali njihove autosjedalice ne možeš kupiti kod nas, mislim da je najbliže u Austriji.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pa ja mislim da riječi isplativost i sigurnost djeteta nekako treba drukčije iskazivati. Kako da kažem, pna tebi je odluka, nekome nije ispaltivo kupovati sjedalicu jer drži dijete u ruci. Ne mislim da si ti mislila tako, al riječ isplativost me zabolila.

Maxi cosi cabriofix sa isofix-om je jedina sjedalica u povijesti sjedalica svih kategorija koja dobiva ++ na testovima (mislim da je to sehr gut), pa se ja tu ne bih puno premišljala.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sorry, ne mislim dijete držati u rukama. Do sad nisam vidjela da itko koristi sistem isofix, a to je koliko sam skužila novo, a ne baš da se teško može naći u prodaji. Većina starijih modela auta nema sistem za isofix. Samo me je zanimalo jel to postolje sa isofix sistemom iskoristivo i za sjedalicu kad beba malo poraste.
    Prvenstveni razlog razmišljanja o tome je taj što na adac-u piše da je to najsigurniji sustav i da bi to trebali imati svi auti i roditelji.

Neke bebe jako brzo dosegnu težinu od 9 kg, a ima i drugih AS koji nemaju isofix, a ocijenjene su jako visokim ocjenama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Te stolice nisu do 9 kg nego barem do 13!!! Moj malac je vec sa 5 mjeseci imao 9kg pa me pitala frendica da kaj ga ne prebacim u vecu jer je dosegao kilazu! Sada ima vjerojatno vec 10-11kg i uredno stane u nju

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nakon razgledavanja u dućanima: AS 0-13 kg sa isofixom je oko 2000 kn, a sa bazom koja se pričvršćuje pomoću pojaseva je svega oko 400 kn jeftinija.

Svi raspravljaju o kolicima, bojama i oblicima, a mislim da je bitnija ocjena sigurnosti AS.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

E sad, ja sam kupila römerov buster. Nešto mi nije jasno. Dali se na njega može montirati taj isofix da bude sigurije. Nekako mi ovo samo s pojasevima djeluje puno "jadnije" od ovog kopčanja preko ramena. Ne kužim ni ovo s 3 i 5 točaka. Help.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

najbokje nađi neke romerove stranice, čini mi se da imaju isofix. Nije univerzalan za sve sjedalice.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    E sad, ja sam kupila römerov buster. Nešto mi nije jasno. Dali se na njega može montirati taj isofix da bude sigurije. Nekako mi ovo samo s pojasevima djeluje puno "jadnije" od ovog kopčanja preko ramena. Ne kužim ni ovo s 3 i 5 točaka. Help.
    roby, koji si booster kupila?

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kid PLUS

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taj booster se veze na nacin da kad dijete sjedne u njega zavezes klinca pojasom vozila i to je to. Nista vise.
    Malo nam je cudno svima kad klinci prelaze u booster iz sjedalica koje se ne mrdaju.

Romer ima i kidyfix ili tako nekako, booster sa isofixom, no ne postoji neko postolje na koje bi se booster nataknuo.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da sam barem ranije pitala, dala bih još 300 kn.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U nabavci sam sjedalice od 9-18 kg. Nemam pojma kako izgledaju konektori za isofix u autu. U mojoj corsi, između naslona i sjedišta stražnjeg desnog i lijevog sjedala postoje po dvije metalne kukice. Zvala servis, oni pojma nemaju, u knjižici od auta nisu nacrtane (samo piše da neki modeli imaju, a neki ne, ali ne i koji su to) pa sam ih ja poslikala i ako ima neka dobra dušica da pogleda fotku i veli mi da li je to možda isofix ili nekaj drugo.

Hvala!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, to izgleda kao isofix kuka. Sa sigurnoscu ti to moze potvrditi samo distributer/proizvodac vozila (jel u uputama pise ista o koristenju isofixa i jel ima kakav dijagram da mozes potvrditi?). Al po svoj prilici, to jeu isofix kuke.

Provjeri i otraga u gepeku ili sa straznje strane naslona sjedista jel ima kuka za top tether/gornje sidro. Nekad se tesko nadu jer su u novim autima cesto skriveni ispod tepisona gepeka - skuzis ih trazeci proreze u tepisonu.

A mozda ti pise i u uputama jel ih imas.

Ovo ce ti pomoci u odluci koju marku sjedalice da kupis, ako se odlucis za isofix. Romer, kolko znam, dolazi samo s gornjom sponom (za koju moras imat tu kuku otraga) dok M-C dolazi s nogom (i ne treba ti kuka).

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ančice, Roemer je izašao i sa AS (9-18kg) s nogom - SAFEFIX Plus.

Vjerojatno jer puno auta nema kukicu za Top Tether ...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala! Kak sam skužila, proučavajući Romerove stranice, sjedalica se može učvrstiti i bez top tethera. Ili?

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni se isofix čini najsigurnijim jer su kukice sa isofix povezane na šasiju auta, dok su pojasevi sa strane, pa i mali udarac u bok auta može dovesti do popuštanja pojasa.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo je baš komplicirano!

Ne znam zašto svi nemaju standardizirano sve i gotovo!
    Iskilavit ću se dok ne nađem autosjedalicu od 0 a da ima Isofix koji paše mom autu i da nađem pripadajuća kolica i da ne košta bogatstvo!
    Baš nas oderu na svemu (ako želiš biti odgovoran roditelj)... a radi se o dvije, tri kukice!
    Baš sam ljuta na to

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Isofix je unificiran i razmak između kukica je jednak i u automobilima i na kvačicama autosjedalica. Svaka Isofix AS može se pričvrstiti na svaki isofix u automobilu.
    Razlika je jedino u dodatnom učvršćivanju (nogu ili kukica u gepeku).

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala JBT!

Znači, mogu biti sigurna da će se Isofix kukice u mom Chevrolet Laccettiu "poklapati" sa isofix sistemom recimo Maxi-cosi AS?

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Isofix kukice su ti univerzalne za sve aute, bez brige. Možeš u biti i sama otkriti kako izgledaju, trebale bi biti s desne i lijeve strane stražnjih sjedala, malo proviri ruku unutar sjedala i nađi ih, izgledaju kao metalni prstenovi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam čitala na forumu i onda provjerila u uputstvima od auta, po tome ispada da su tom našem konkretnom autu, odn. njegovom isofix sustavu, kompatibilne dvije marke stolica - Roemer i još neka Kiddy :/ ????

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo vam link za car fitting list; iako mislim da sva novija auta im aju barem pripremu za isofix, a te kukice dodatne mislim da nisu skuplje od 500 kn.

http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/ca...uagecode=it-en

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Recaro AS ima univerzalno postolje za svoje sjedalice.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Svaka sjedalica ima svoje postolje. A isofix su samo kukice u autu i u svim autima su iste.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •