Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: da li je presitna

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno da li je presitna

Greta sad ima skoro devet mj. i danas smo bili na redovnoj kontroli i cijepljenju.Teška je 7250 gr. i visoka 67 cm.Rođena je sa 2820 i 48 cm.
    I sad naravno pedijatrica izvadi onu svoju tablicu i kaže da je na donjoj granici i po visini i po težini za svoju dob i ja naravno u brizi.
    Trebam utjehu, savjet, bilo što, da li ima netko bebača sa takvim malim težinama, visinama, nemam pojma više.Tako me je isprepadala, pa onda pitanja kakve kašice ona jede, ja odgovorim voće ujutro sa žitaricama, povrće popodne, počeli smo lagano i treći obrok jer je smanjila dnevno sisanje, to joj je samo međuobrok, al po noći zato nadoknadi i pita ona sa čim joj pravim žitarice, ja kažem pa sa voćem i povrćem a ona pa šta joj ne pravite na adaptiranom, ja pa sisa, mislim da nema porebe, a ona PA ZAR JOŠ, pa onda dobro ako nećete adapt. onda uvedite mliječne proizvode, kravlje mlijeko, jogurt, sir, ja je podsjetim da je imala reakciju na kravlje koje sam ja pila, a ona KAKVU, ma mislim si pročitaj si u kartonu.
    Sad sam sve zgurala u ovom postu, ali da li ima još tako sitnih bebača i da li ja pravim od muhe slona... :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Promijeni pedijatricu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Gle ovu tablicu, po meni je ona najbitnija, tj. odnos visine i duljine:

http://www.who.int/childgrowth/stand...irls_p_0_2.pdf

Po njoj je malena malo ispod prosjeka, ništa zabrinjavajuće. Pa ne može ona sa 67 cm imati 9-10 kg, tako da ne znam o čemu to tvoja ped priča. Ako je malena dobro raspoložena, nemaš brige.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: da li je presitna

Citiraj nikolicc prvotno napisa
    I sad naravno pedijatrica izvadi onu svoju tablicu i kaže da je na donjoj granici i po visini i po težini za svoju dob i ja naravno u brizi.
    imaš divnu pedijatricu, vidi se da je žena od iskustva...

ne znam kak si si dozvolila luksuz da rodiš dijete koje se ne uklapa u njene tablice???

skuliraj se, i poslušaj martinuP.

da si mi bliže, ja bih rado s tobom otišla kod te tabelarne pedijatrice

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nemoj previse brinuti, obje rodice od moje malene su uvijek bile malene, dan- danas nemaju vise od 16-17 kg (imaju 4 i 4 ipo god), visoke su normalno za dob ali malo mrsave. vazno je da dijete jede, da nije gladno, mozda je jednostavno tako gradjena...

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Curica naših prijatelja sad ima godinu i 15-ak dana. otpočetka nije neki gurman. Klopa joj je usput i ako baš mora. Ali je živa, vesela, zdrava i naprednija u motorici od nekog prosjeka. Pedica ih svako toliko pošalje na nekakve kontrole i naravno da je sve u redu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a postoje valjda i neki genetski faktori koji utječu na rast djece? :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a kako ste ti i MM u tablicama za odrasle
    na kraju krajeva bar niste ispod donje crte :/
    bitno je da beba napreduje svojom brzinom, da je aktivna , dobre volje (osim kad je vruće, il je zubići bole...) itd

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zaboravih napisati tebi možda najvažnije. Dakle sad ima nategnutih 8 kg. Nešto sitno ispod toga.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sorci, ti me uvijek nasmiješ
    dobro, nisam ni ja od brda odvaljena, sa šest i pol godina sam imala 17 kg i nisu me tad primili u školu, nego tek iduće godine, a ja tulila...
    ma zapravo, ona stvarno ima apetit i dosta pojede, obrok joj je gotov za pet minuta, količinski recimo kao ona veća staklenka od (kršitelj koda)a( ja mjerila)
    moguće da je genetski na mene( na tatu ziher nije on ima 110 kg, ja siroče 46), al stvarno mrzim te tablice i onda kad nešto pedijatri trabunjaju i koliko god da si siguran kao da se trude naći problem tamo gdje ga možda nema
    već sam i sama razmišljala o promjeni pedijatra, ali imaju još dva koji su u istom hodniku i ne znam koliko su oni baš drugačiji od nje :?
    možda da zakažem recimo neki razgovor i sastavim par pitanja, kao anketu
    pitanje prvo: da li se Vama čini da je moja cura presitna
    pitanje drugo: da li mislite da je normalno da još uvijek dojim i što mislite o dojenju dokle god dijete želi
    mislim da na drugom nitko ne bi prošao

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

MGrubi, ja jesam ispod svake crte i to debelo

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorci, ti me uvijek nasmiješ

možda da zakažem recimo neki razgovor i sastavim par pitanja, kao anketu
    pitanje prvo: da li se Vama čini da je moja cura presitna
    pitanje drugo: da li mislite da je normalno da još uvijek dojim i što mislite o dojenju dokle god dijete želi
    mislim da na drugom nitko ne bi prošao
    prva rečenica: problemi se lakše rješavaju uz osmjeh

a ovo drugo - nemaš ti njih što pitati.

rečenica prva: moja cura dobro jede, vjerojatno će biti moje građe
    rečenica druga: ja još uvijek dojim, i dojit ću dok dijete želi - jer je to najbolja hrana za moje dijete.

rečenica treća: želim dobre i kvalitetne savjete, jer moje dijete je unikat, a ne uzorak iz tablice.

ja se nisam dala smetati kod pedijatrica. kad mi neka nije pasala - mijenjala sam. tamo gdje sam odlučila ostati (jadne one ) borila sam se za uvažavanje mog mišljenja. i izborila.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...
    dobro, nisam ni ja od brda odvaljena, sa šest i pol godina sam imala 17 kg i nisu me tad primili u školu, nego tek iduće godine, a ja tulila...
    ...
    nikolicc daj pet
    mene jesu primili sa 6 u školu, ali zato što su me moji gnjavili s hranom pa sam navukla 19 kg. (Ali uspjeli su s gnjavljenjem, od 10-te godine imam kompleks da sam predebela)

Sunčica ima sad mjere kao tvoja cura, ona je mjesec dana mlađa. Ali išla sam pogledati što je moja mama zapisivala, ja sam imala 8kg na kraju 1. godine i 70 cm sa 9 mjeseci.
    Nemoj se brinut, tjerat dijete da jede i brojat žlice

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mihael ima 3,5 mjeseca i danas na vaganju 8100g i 67 cm rođen sa 3650 i 54 cm) i opet nije dobro...prvi mjesec dobio 1300, drugi 2000 a 3. 1400 g i sad imamo vađenje krvi da nije možda dijabetes (iako je simptom dijabetesa naglo mršavljenje)...i pedica prevrće očima na moj odgovor da samo sisa......

ne mogu svi dobivat puno.....eto nije dobro kad puno dobije nije dobro kad malo dobije....

a od susjede mala ide sad u 2 razred i ima 17 kila...jednostavno je takva....a normalno jede

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam krenila u školu sa 17kg i uvijek sam bila mršava ( dok nisam ostala trudna ) . Karlo ima 11 i pol mj i ima 9 kg, nama je pedijatrica isto rekla da je mršav al dijete zadovoljavajuće jede, još sisa, živahan je, još nije bio bolestan, imat će se on vremena debljati ak bude htio. Mislim da nemaš razlog za brigu ak ti je bebač dobre volje

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Čitam ovo,nikolicc, i skoro sam sigurna da imamo istu pedijatricu, iste savjete i mi dobijemo svaki puta kad ju vidimo...

Nisam baš sigurna da je u našem gradu moguće pronaći boljeg pedijatra :/ .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj katja29 prvotno napisa
    Čitam ovo,nikolicc, i skoro sam sigurna da imamo istu pedijatricu, iste savjete i mi dobijemo svaki puta kad ju vidimo...

Nisam baš sigurna da je u našem gradu moguće pronaći boljeg pedijatra :/ .
    joj, još netko iz mog grada :D
    jel možda doktorica na prezime D?

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni mi se bas nismo uklapali u tablice...

rodena 3650g, a sa 7mj je imala 6400g
    no, onda nas je krenulo pa je sa 8mj imala 7500g
    sad, sa 9mj je nismo vagali ali mozda ima oko 8kg.

ne sekiraj se, fuckas tablice

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ni mi se nismo uklapali u tablice a drago mi je što ga nisaqm vodila na preglede koje su mi sugerirali pedijatri....jednostavno je sitan i nije buco...bitno da je zdrav

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nikako se nemoj zabrinjavati! Moja curka je rođena sa 2200 i 46cm, negdje sa 9mj je bila 6600g i 68cm, a na 1. rođendan 7800 i oko 70cm! Iako imam odličnu pedijatricu, zbog alergije na mlijeko mi je dala uputnice za raznorazne pretrage...na koje na kraju nisam otišla jer nisam htjela gnjaviti dijete i mrcvariti je po bolnicama! Inače je sve do nedavno jako puno jela (sada štrajka - no to je valjda u skaldu sa njenom dobi i karakterom!) no to nije utjecalo na to da dobija više na težini - samo je više kakala, a motorički je vrlo napredna!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kada se gledaju percentilne krivulje bilo odnos visina-težina ili dob-visina, dob-težina bitno je da svaka krivulja, kod svakog idućeg pregleda, prati uzlaznu krivulju tj. nema padova ili dugotrajnijeg stagniranja. Ukoliko se dogodi ovo, tada se ide istraživati zašto je to tako.
    Svako je nekakav, zahvaljujući genima svojih roditelja i vanjskim čimbenicima, na koje donekle možemo utjecati. Ako si ti tako sitna i lagana, ne može se ni očekivati da ti je dijete buhtlica ili jako visoka.
    Mislim da je sve u redu, ukoliko je prirast u težini i rast u visinu konstantan i slijedi svoju percentilnu krivulju.
    Moja Katja je također u skupini lakših beba - slijedi krivulju malo ispod 30-te percentile.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nikolicc, ovo što opisuješ je isto kao kod moje jetrve. Curica 2,5 mjeseca starija od moje, a uvijek sitnija i mršavija, isključivo dojena, uvijek jela kratko, a češće. A kad je krenula dohrana nije htjela skoro ništa slano. Majka i dan danas muku muči sa ručkovima. I ona je bila na dnu "tablica". Zdrava, prava i sitna, i vjerovatno neće imati problema sa viškom kila. Moja je bila uvijek preko granica visine, i na gornjoj granici težine za svoju dob. Zašto se niko ne zabrinjava kad dijete fura u napredovanju, a panika je kad ne fura. Nema brige ako je zdrava, vesela i živahna.
    Ja se još uvijek čudim da postoje pedijatri koji spominju adaptirano :? Dohranu- u redu, pojačavanje obroka OK, ali adaptirano :shock: . Pa ono bi trebalo biti "slično majčinom" za nevolju, a nikako kaloričnije.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da,ta doktorica!

I mi premalo dobivamo na težini,jedno vrijeme uopće ništa,pa je savjet bio: rižine pahuljice sa adaptiranim (i to sa 3,5 mjeseca :shock:, a sad sa 5 naravno sokići ).

Uglavnom radim po svom instinktu,beba će već narasti,uostalom ne izgleda mršavo,bolesno ili štogod gore (a kad sam već na ovim svojim špekulicama od dojki zaradila ovolike strije da ih bar pošteno iskoristim za dobru stvar ).

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A što se tiče težine, puno je toga u genetici pa se ne zabrinjavaj.
    Ja sam npr. u prvi razred krenula sa 17 kg., u 6. imala 28, kad sam krenula na faks 45 (na 168 visine) a danas 11 godina poslije to je cifra koju me skoro sram reći (68)

Nadam se da beba neće biti po ovome baš slična mami (a mama je ista njena mama) a ni baki! Ona je rođena sa 3800, sa 5 mjeseci 6800.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Lovro ima 3 i pol mjeseca. rodjen sa 3950g i 54cm, na svakoj viziti u rodilistu su me predstavljali ''ovo je gospodja koja je rodila veeelikog decka'' . no, medjutim, imali smo u stratu problema, uz sav moj trud mlijeka nisma imala dovoljno tako da je od pocetka lovro bio na mom mlijeku i adaptiranom, sad je samo na adaptiranom . sa 3 tjedna zavrsio u klaicevoj zbog aspiracije (zagrcnuo se), otkrili mu alergiju na proteine kravljeg mlijeka. po mojoj pedici slabo je dobivao, u prva dva mjeseca je dobio ''samo'' 1700g, na zadnjem pregledu prije mjesec i pol je imao 5400g. cekamo slijedeci tjedan da vidimo napredak, al po nasoj kucnoj vagi ima oko 6 i pol kila. zdrav je, vesel, ima dobar apetit i polako ali sigurno napreduje, i izgleda mi bas ok, meni kao mali bucko izgleda, dobio je michelinke
    ne zabrinjavaj se, svako dijete ima svoj nacin odrastanja i dobivanja na kilazi, kakve tabele,daaaj! bitno da je raspolozena i zdrava i vesela i da hoce papati.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nikolicc pisah to za tebe

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

e da, lovro ima 65cm.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj katja29 prvotno napisa
    Da,ta doktorica!

.
    od svih tamo sam pogodila baš nju, a tako se činila OK, mi smo dobili rižine pahuljice sa 2,5 mj, negdje sam već pisala, sokići ista stvar, naravno da mi nije padalo na pamet i kad smo došli na kontrodu sa 6,5 mj pitala me da li smo započeli, a ja joj onako školski izrecitiram iz tablice šta joj trenutno dajem, odnosno šta je probala i naglasim da sokove nismo i nećemo
    meni se čini da ona probava, pa ako prođe ,prođe
    ma mislim, ordinacija i čekaona puni letaka, blokići na kojima piše brojeve tel i ostalo, zidni sat sa logom nekog prizvođača
    kad smo bili na kontroli prije dva mj. onda je rekla da smo napredniji, štogod joj to značilo, do jučer je dobila 700 gr. i narasla 3 cm. i onda kaže da smo sad na donjoj
    u biti Greta stvarno dosta jede i sisa, po noći nebrojeno, stvarno me skroz iscijedi, ali možda će biti na mamu, jer ja isto mogu pojesti, a da se ništa ne primi

cure hvala na podršci, ma što bi mi da nema ovog foruma

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo mi sa godinu dana smo imali 8,160 i 70 cm (roden sa 1950 i 41)
    opet nam je rekla da smo jos uvijek ispod donje crte

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Iva je rođena sa 2550g i 48 cm, sada sa 5 mjeseci ima 6300 i 65 cm. Nažalost je na adaptiranom i jedno vrijeme sam imala problema sa hranjenjem i taj mjesec je dobila 600 g i bila je na granici. Sada mi je pedica rekla da ok napreduje, počeli su ispisivati nekakve krivulje i kaže da rastom i težinom prati tu krivulju :D
    Meni ide na živce kad mi netko nagađa koliko ima mjeseci i onda obavezno svi kažu barem mjesec, dva manje nego što ima pa se ja izbediram Ma nije me briga što drugi govore nego mi onda padne napamet, pa mogla bi joj pojačati obroke i onda gnjavim jadno dijete dan dva i onda se vratim i po tko zna koji put skužim da će ona pojesti koliko želi i to je to.
    Da je sitna, sitna je... kad sam vidjela dečkića od 6 mjeseci koji se isto rodio sa 2500g, pa duplo veći je od nje, nema šanse da mu se niti približi kilažom u roku od mjesec dana

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni je najbolje kad vidim svog Marina pored njegovog frenda od 6 mj. a oni isti mozda je cak Marino i malo manji

ma ja ti se nis ne bediram oko toga

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

U principu ne bediram se ni ja, ali nekad mi je baš teško naravno samo zato što želim najbolje za svoje dijete. Kad vidim kako je zadovoljna, kako se smije, guguće, okreće, podiže i sve ostalo primjereno svojoj dobi onda se spustim na zemlju i sretna sam što je sve ok. I ja sam krenula u školu sa 18 kg, a danas me ni UN- dijeta ne može spasiti

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I Petra se rodila malena, sa 2100g. i 49 cm a sad sa 4,5mj. ima oko 5,5kg. i 60-ak cm! A i tata joj je sitan, da ga nisu pustili u prvi razred kad je trebao ići rekavši da je neuhranjen. Tako da ja to povezujem sa genetikom i puštam brigu na veselje! Pa tako i ti! Ako vidiš da je bebica zdrava i vesela i da normalno napreduje, radi kao i do sad i pusti te silne savjete dr.-a!
    :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kad malo bolje razmislim, stvarno mi se čini da oni s tim tablicama pretjeruju, pa nisu sve bebe rođene sa istom kilažom, dužinom i svaka ima svoj tempo napredovanja
    logičnije bi mi bilo da prvo pitaju kako je beba, da li dobro jede, da li je vesela
    ma bitno je da su nama naše bebe vesele, napreduju, a kile nisu ni toliko važne

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nikolicc, Katja, ta vaša D se ni meni po savjetima ne sviđa, tj. ne vodim svoju djecu k njoj, ali ono što čujem od drugih je koma! Nemoj se Nikolicc niš bedirati glavno da ona jede, a što veze ako JOŠ ciki, pa da jede adaptirano da li bi ga trebalo već izbaciti? Katastrofa od liječnika! Ne daj se ženska!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ljerka prvotno napisa
    Nikolicc, Katja, ta vaša D se ni meni po savjetima ne sviđa, tj. ne vodim svoju djecu k njoj, ali ono što čujem od drugih je koma! Nemoj se Nikolicc niš bedirati glavno da ona jede, a što veze ako JOŠ ciki, pa da jede adaptirano da li bi ga trebalo već izbaciti? Katastrofa od liječnika! Ne daj se ženska!
    nedamo se mi 8)
    nego, kakvi su ovi ostali pedijatri, ja bih je rado promijenila
    može i na pp

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nikolicc evo jos jedan sitni: mi smo sa 6mj 67cm i 6450g... nas je pedica poslala na pretrage jer nismo udvostrucili tezinu, ali ja mislim da je sve ok, on je jako ziv i uopce me ne cudi da sve potrosi.

OT: pelene ce valjda sutra si vidjela da ima novih?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mamabanana prvotno napisa
    nikolicc evo jos jedan sitni: mi smo sa 6mj 67cm i 6450g... nas je pedica poslala na pretrage jer nismo udvostrucili tezinu, ali ja mislim da je sve ok, on je jako ziv i uopce me ne cudi da sve potrosi.

OT: pelene ce valjda sutra si vidjela da ima novih?
    nisam, odoh vidjet

tvoj baš i nije sitni, naspram moje, tu dužinu ona ima sada sa 9 mj

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i mi smo izgleda sitni!
    Lara ima 4 mj, a 5630g i 59cm!
    Niti jedna beba, mlađa ili vršnjak nema tako mala stopala!!!
    A kaj? Da očekujemo košarkaša od tate 171 i mame 168? Tata cipele 40!
    Pa valjda bude i naša Mica takvih dimenzija!

Ma ti pedijatri vole zakomplicirati! Pa nisu bebe odojci da im se vrijednost mjeri po težini "žive vage"!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj micika prvotno napisa
    i mi smo izgleda sitni!
    Lara ima 4 mj, a 5630g i 59cm!
    Niti jedna beba, mlađa ili vršnjak nema tako mala stopala!!!
    A kaj? Da očekujemo košarkaša od tate 171 i mame 168? Tata cipele 40!
    Pa valjda bude i naša Mica takvih dimenzija!

Ma ti pedijatri vole zakomplicirati! Pa nisu bebe odojci da im se vrijednost mjeri po težini "žive vage"!
    al smo bar uštedjeli na robici
    Greta je one prve stvari koje su bile br.56 nosila dooobra 4 mj.
    nema šta, šparna mala

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da, mi imamo 4 i pol mjeseca i jos nismo kupili nista vece robice, a kad smo malecku donijeli iz rodilista baka je isla u potragu za brojem 50 i nasla je par komada koje je malecka nosila mjesec i pol :shock: (rodjena sa 45cm)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moj Bruno je cijelo vrijeme na desetoj centili. Sa 14 mjeseci je 9100 g i 74 cm. Ni mi ni pedica se ne zabrinjavamo previše jer prati svoju krivulju.
    Kad smo načeli s njom tu temu rekla je da ćemo pratiti rast i objasnila nam da čak ako i dođe do zastoja i za to ima rješenja. Veli da negdje oko treče godine kod djece koja ne napreduju po krivulji se rade pretrage i može se staviti na hormonsku terapiju koja ima odlične rezulate. Kako sam se ja odmah namrštila objasnila je da je to jako mali postotak djece i da se ta terapija jako usavršila i da ne treba imati razloga za brigu.
    Meni dovoljno, ne razmišljam o tome, smirila me skroz.
    A kako ljudi reagiraju: " ajme kako je malen, gle ga kao već trči i priča" 8)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i Marino je sa 4 mj. imao 5,260/56, a sa 6 mj. 6,470/61
    sa 1.godinu i 10 dana 8,160/70

najdulje smo nosili broj 62

najbolje kad mi kazu "koliko ima 8-9 mj. :? "

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sunčica ima 8 mjeseci, 7400g - jučer smo se vagali (ok malo manje, sestra nije uzela u obzir da je platnena pelenica teža od pampersice )
    Pedijatrica je zadovoljna, preporuka dojenje što dulje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nikolicc, titimita ovo s robicom je ziva istina. meni je osim ustede jos vise drago sto dugo moze iznositi robicu jer mi je u svemu preslatka pa uzivamo! danas smo ubukli kompletic iz HMa koji je nosila kad je dosla iz rodilista, ali dobrano potfrknut. sad je taman iako pise 1-2 mj!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja se na ovu temu moram prištekat da utješim neke. Moja je mala L rođena, živi prosijek, 3310g i 51cm. Samo na cici do 6 mj, kad je počela jesti sve, onda ona jede ama baš sve i puno, pravi je mali termit. Al kaj, aktivna i živa je ko mali vražičak i niš se na nju ne prima. Nikad nije imala onak bucmaste nogice i guzu ko ostale bebe, bila je šlank. Sad je sa 16 mj. imala 8850g i 78.5cm. Nitko se nije zabrinuo, ni ja, ni pedica, ni sestra koja ju je vagala. Samo je dodala " ...pa dobila je u zadnja 4 mj. pol kile, pa to je za nju super"

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

RinaS i moj M. sa 16mj. ima 8850g (u tri mj. dobio 700g)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

oooo, mi onda imamo još fore
    sad smo na oko 8 kg(mjereno na našoj domaćoj vagi )
    a ja se bojala kako je presitna

ali je mala pravi mali žderonja, kada ide jesti sva se trese od uzbuđenja i ukoči nogice kad će ta žlica
    dok ja složim hranilicu, namjestim sve.....

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čim je na donjoj granici-percentili znači da je još ok.Zato i postoje tabele da bi se dalo do znanja kakva je većina bebača.Ako je tvoja u toj tabeli znači da nemaš brige,a ustvari nije mi ni jasno zašto te to toliko uzrujalo ako ti je ped rekla da ti je curka na donjoj percentili,pa samo ti je dala do znanja.Vidiš ja se nebi ni osvrnula na to,a to što te savjetovala kako da hraniš bebu smatram njenom dužnošću.Samo što vam se kose mišljenja po pitanju pravilne ishrane,to je već drugi kraj rukava..i da,i ja mislim da trebaš mjenjati ped čim ne uvažavaš njeno mišljenje i ne smatraš ga ispravnim!
    Bdw. i moja je beba sitnica..po kilaži..

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

...kao da će sekirancija natuć kg i cm...
    opusti se i uživaj...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •