-
-
a jesi sigurna da on nema trodnevnu???? dva -tri dana temp. a onda bas takav sitni osip...
-
imao je temperaturu samo jedno vecer a ove tackice traju evo vec skoro 7 dana. gledala sam da nisu rubeole ali nisu jer je za rubeole simptom uz tackice jos i balav nos i otecene zljazde na vratu a on nema ni jedno ni drugo
-
Ako znas koji je sastav lijeka, mogu potraziti u kompasu koliki mu je period poluraspada u organizmu. Ako uz to znas i dozu moze se sracunati kad' se OK da ponovo pocnes dojiti!!!
-
lejla
ja pijem ljek koji se zove: k
-
tesko da ces se ovog moci sjetiti toliko unatrag, a i djeca u adrianovoj dobi jos uvijek cesto doje, ali je li mu se osip pojavio unutar nekoliko sati (do 2) od zadnjeg podoja i koliko prije tog podoja si ti uzela antibiotik?
vrijeme poluraspada antibiotika bi trebalo biti nekoliko sati, ali ja ti savjetujem da pitas lijecnika za savjet kad ponovo dojiti.
ivar je kao mali dobio osip po zglobovima, doktor je povezao sa lijekovima koje je uzimao i posumnjao na penicilin (a mm je jako alergican, ko dijete je dozivio anafilakticki sok), ali krvnim testom je kasnije dokazano da alergije na svu srecu nema.
-
evo bas se mislimo ali ne mozemo se sjetiti koliko je vrimeno proslo od tablete do podoja i reakcije. adrian je visio stalno na meni pa su tako i ti podoji bili cesti ali kratki ( ja sam lezala pa bi on dosao da me mazi, malo posisa pa ode i tako u krug cili dan)
-
Na zalost Fortuna ne mogu da nadjem nista o tvom lijkeu u mom kompasu, bit' ce da se radi o imenu koje se ne pojavljuje internacionalno.
Slijedeca mogucnost je da nazoves svog apotekara i da ga pitas za kineticke osobine tog lijeka i da li se rastvara u mastima.
Sto te zanima od kinetike je period poluraspada (vrijeme za koje doza padne na polovinu) i resorbcija (preko bubrga, jetre!!). Ako se rastvara u masima, onda prolazi u mlijeko, ali ti si ti vec utvrdila!
Moj primjer:
nakon 3h = 1.25 mg,
nakon 4h = 0.68 mg,
nakon 5h = 0.34 mg,
nakon 8h = 0.04 mg.
Nakon 5h mu u principu dajem da doji cim zatrazi, ali radije cekam da prodje sto duze naravno.
Zao mi je sto ti ne mogu konkretno pomoci.
-
Penicilin se u principu brzo izlučuje, i zato se pije svakih 8, a neke vrste i svakih 6 sati. Pravilo je, da što se lijek brže razgrađuje odnosno izlučuje, moraš ga češće piti. Ako si lijek pila svakih 8 sati za dva dana ga vjerojatno više uopće nema u tijelu.
-
ja ovaj pencilin ne pijem svakih 8 sati vec ujutro 2 i nevecr 2 s tim da ih moram popiti sat vrimena prije jela ili 2 sata poslije
-
Fortuna , a jesi li otišla s malim do pedijatra da ga pogleda i da mu eventualno neki lijek koji će smiriti alergiju.
Ja sam ovo ljeto imala groznu alergiju na antibiotik i bila sva u koprivnjači. Iako više nisam uzela taj antibiotik morala sam dva dana na injekcije i još tri dana piti tablete pa da se alergija smiri. Neznam kako je to kod male djece, ali možda ima neki lijek namjenjen djeci koji bi smirio alergiju.
I svakako traži neki zamjenski lijek za sebe. Valjda ima neki koji na koji mali nije alergičan.
-
A da ti nije Adrian cjepljen onim MMR cjepivom u protekla dva tjedna?
-
nije dobio nikakvo cjepivo vec 4 miseca. zvala sam sos-telefon za dojenje i one su mi rekle 12-24h nakon zadnje tablete da ne dojim, zbog svake sigurnosti ali da se posavjetujem sa ljecnikom.
birgita dobila sam bas zbog dojenja jedan od blazih pencilina a ja dok ga pijem sada nakon adrianove reakcije ne dojim ga vec se izdajam pa prosipam ( usput receno... evo vec drugu noc da je mali prespavao skroz bez budenja i trazenja cike)
-
evo pricala sam i sa ljecnicom. ne trebaju mu tablete za smirivanje reakcije posto se vec samo po sebi povlaci tj tackice su bljedje i bljedje ( ali se pod dlanovima osjeti da mu je koza sva prikava) a on je dobro.
tackice mogu doc od miljun stvari(temperatura, infekcija u tjelu, promjena praska, hrana, vrucine) i kaze mi da je dobro da smo povezali sa pencilinom i prestala mu davat ciku i zato je u kompjuter odma upisao u njegove podatke da je dobio reakciju na pencilin. sta se tice dojenja nakon zadnje tablete trazila je za k
-
zbog mog zdravstvenog stanja, jako niskog tlaka i drugih sitnica ljecnica i je jucer predlozila prestanak dojenja pa je tako 16 ipo misecno "ispijanje" u "milk baru" od jucer i zvanicno prekinuto.za sada je sve o.k jer smo onu najgoru krizu prosli prije par dana kad je zbog reakcije na pencilin morao prestat
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma