-
večernja papica i još par pitanja
Bok drage moje mamice i bebice!
Uskoro ćemo vam se pridružiti (7.8. Ella puni prvu godinu) :D
Mene dakle buni jedna stvar pa vas molim za vaš savjet i želim "čuti"
na koji način vi imate te nazovimo "večernje rituale".
Od mnogih mama koje sam susrela čula sam da svojim bebicama daju zadnju
papicu prije kupanja/tuširanja (jer navodno lakše zaspu dok im nije full napunjen trbuščić)
Ja obično prvo idem sa kupanjem pa onda oblačenjem i onda papica i na spavanje.
(kaj se tiče spavanja - teže mi zaspi i budi se nekoliko puta u noći - al koliko znam to je normalno)...((bila je faza spavanja sa jednim buđenjem,al su sad zubi pa...da ne duljim))
1.Da li vi hranite bebe prije kupanja il poslije i mislite li da to ima neke veze sa lakšim spavanjem?
2.Čula sam isto tako da obrok prije te zadnje papice je kao obično konkretniji (??kaj bi to bilo) i koji bi to vremenski razmak poprilici onda trebao biti? (Ella obično oko 18h pojede voća ili jogurt il tako nešto i oko 20h popije mlijeko i spavanje)
3. Držite li se rasporeda u dnevnim obrocima ili ipak češće izlazite iz tih "okvira" ?
Eto,poduži post...al nadam se da je jasno kaj je "pjesnik htio time reći"
-
bok,evo ovako je kod nas-zapravo vrlo slicno-
1.prvo ju kupam a nakon toga joj dajem bocu za zadnji obok prije spavanja
2.voce jede ili kakvu kasu isto tako oko 7 a bocu oko 9,nista konkretnije
3.ne drzim se bas striktno ali na kraju uvijek ispadne da je to-tu negdje
-
Dok su moji klinci bili te dobi, bilo je ovako:
1. kupanje pa klopa
2. adaptirano do 5. mjeseca života, a onda griz ili čokolino ili keksi u mlijeku. Sa 5 mjeseci prestali su se buditi noću pa im je odgovarala konkretna večera.
3. trudili smo se držati reda i rasporeda. Eventualni vremenski odmak sutradan smo korigirali, i nismo od toga radili paniku.
-
Mi isto prvo kupanje pa klopica, par puta sam cula da je bolje ne kupat je i prevrtata punog trbuha (dok je bila puno,puno manja...). Al nismo to radili iz tog razloga vec jer mi je ovako prirodnije. Kupanje je jos malo i razbudi. Nas "konkretni obrok" uvecer je 2,5 dcl mlijeka s cokolinom i to jedino prolazi.I otkad su boljke sa zubicima prestale to joj je dovoljno do ujutro. I ne, ne drzimo se rasporeda u dnevnim obrocima jer nam je svaki dan drugaciji.Dorucak i vecera su nam jedino u uvijek slicno vrijeme.
-
Mi imamo prvo papanje i to jogurt sa sirom i žitaricama, pa kupanje i spavanac i tako svaki dan njezinog života, bez iznimke.
Kod nas nije moguće obrnuto jer je gotova poslije kupanja i u obzir dolazi samo cicanje. I to je to!
-
kupanje pa onda papanje (vrlo raznoliko - ili ostaci od ručk ili griz ili palenta s povrćem ili sirići - ma stvarno svašta.. nakon toga cicanje do sna
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma