Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: kremica za lice

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno kremica za lice

Laura ima problema sa licem. U bolnici je kupaju sa nekom katastrofa kupkom i ovaj puta se nije osula ali joj se područje oko obrva i dio čela baš peruta i onako je jako jako suhi. Teta u apoteci mi je rekla da joj lice smijem namazat becutan kremom. Naravno da sam je kupila jer tome nemrem odoliti, ali da li je to ok?
    da li da mažem samo suhe djelove ili da u tankom sloju namažem cijelo lice?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja ti neznam za becutan , mi koristimo godinama mustelu ja da je skupa ali i vrjedi
    moja kobinacija losijon za čišćenje bez ispiranja plus cold krema

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Tako slično je i nama bilo...vjerojatno se mijenja koža ili se tjemenica malo spustila. Ja to mazala dječjim uljem i gazicom bi prebrisala i ubrzo nestalo

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja to radim ili s uljem ili s Becutan kremom.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

meni je teta u Biopharmovoj ljekarni rekla da je Becutan za malo vece bebe i preporucila mi sebamed.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kolko sam ja čula becutan je super, savršen i nije skup.
    mo koristimo LinollaFett (turbo masna krema) za isto očajno lice (posebno obraze), ali tek od godinu dana. ne znam stvarno da li može i ranije.
    ako može, ja preporučam. košta oko 100 kuna.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Greta je isto kao mala beba imala problema sa kožom i ja joj kupila od Mustele neku hidratantnu kremu za bebe po preporuci farmaceuta i mazala, ali ništa se nije popravilo
    i onda sam prestala mazati i sve je došlo na svoje, sad samo kad idemo van stavljamo neku sa zaštitnim faktorom, inače ništa i koža joj je super

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja bih rekla da je to kod Laure tjemenica.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako jest tjemenica.
    Mi smo za to koristili samo obicno maslinovo ulje, poslje isprati s obicnom vodom.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi koristimo Eucerinovu za neurodermitis, odlicna je, ne mora se nuzno koristiti kada dijete imas osip vec i inace, odlicna je krema.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi koristimo Becutan i do sad je sve 5!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi koristimo Weledino kremu za lice, nije jeftina ali je stvarno odlicna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mi se uopce ne mazemo i sve 5. ja nekak zazirem od bilo kakvog mazanja beba osim ako nije prijeko potrebno.

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nasem bebacu se napravila tjemenica po obrvama i izmedju. Apotekarka nam je dala par probnih uzoraka Stelaktiv kreme od Mustele (da ne kupujemo cijelu tubu ). To je navodno za guzu, ali djelovalo je. Jedino kaj je jako gusta i bijela pa se malo zasusi preko noci. Da se to lijepo skinuti bebi ili maslinovim uljem. Otislo za dva dana.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo javljam da se staje smirilo. Koristili smo becutan i sada je super. Ne mažem je svaki dan već samo po potrebi, ali moram priznati da joj ukradem nekad malo kremice za sebe

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

**** kremice su super
    mi ih skupa koristimo
    i nivea intenzivna nije loša

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo počeli sa Mustelinom kremom za lice i nakon što je Greta dobila nekakav dermatitis prešli smo na A derma Exomega kremu i isto mlijeko za tijelo.
    Koža joj je i dalje jako suha, pa sve misli mda joj to baš ne odgovara. U ljekarni su mi rekl i- probajte sam ozamisliti kakva bi joj koža bila da to ne koristite, a ja si sve mislim da ima i bolje rješenje :/
    jel ima netko iskustva???

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A vidiš, nama Exomega nije pomogla a Mustela Stelatopia uljna kupka i krema - je! Imala je neki dermatitis, kao crvene lišajeve po koži, općenito ima suhu kožu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moj Luka isto ima neki čudni neurodermatitis.Velim čudni jer u početku se pojavio na licu,rukicama i nogicama i onda nam je pedica dala recept za neki losion koji rade u ljekarni i kad sam mu namazala drugi dan je bio ko nov.Ja i MM :shock: .Skoro nismo mogli prepoznati vlastito dijete.Međutim za dva dana opet bi se počelo javaljati i to prvo na očima tj.kapcima i ispod oka.Odmah sam namazala i prođe samo tako.Ja bila sva sretna dok mi nakon 5 mjeseci takvog tretiranja pedica nije rekla: Je to su vam kortikosteroidi! :shock: Skoro sam opala u nesvjest jer sam čitala o njima i nikako ih nisam htjela koristiti.Hvala Bogu,sad se to jako prorijedilo a kako dermatitis ima za nuspojavu suhu kožu koristili smo Excipial U Lipolosion i mogu ga toplo preporučiti za bebice koje muči suha koža.Specijalno je za tu kožu koja je zbog,npr.dermatitisa ili dr.suha i pomaže da se brže obnavlja i predstavlja neku zaštitu, ma da sad sve ne pišem.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Zna li netko od kada (koje starosti djeteta) se može koristiti Mustelina Stelatopia? Oni imaju program za bebe i djecu, Stelatopia spada u dermopedijatriju pa nisam sigurna a mazala sam bebicu s tim zbog izrazito suhe kože

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi stavljamo navecer A dermu a danju joj mazuckam onim Mustelinim stickom na bazi voska, jer joj je koza oko usta inace koma zbog puno slinjenja. sad je barsun cisti

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam svom jos dok je bio svega par dana star i lice i tijelo mazala s ****-ovim bademovim uljem za bebice. Jako se ljustio cijeli. A i sad nedavno mu se po obrvama pocelo ljustit, 3 dana sam mazala s uljem i proslo.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni je mustela ok
    ali kad joj se perutalo čelo i oko nosa melem je u dva dana riješio stvar, mustelina krema za lice tu nije pomogla

starije diejte mi je imalo ad
    na pregibu nožice
    nivea intenziv je bila super za to
    koristili smo i stelatopiu i a dermu, ali intenzivka mi se činilA učinkovitijom, barem u našem slučaju
    a kad bi eskaliralo morali smo dva tri dana mazati blažom kortikosteroidnom kremom koju su nam mješali u ljekarni

i babylove calendula cream je isto super za sve

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kako je došla zima od grijanja joj bude jako suha koža lica. Puno je pomogla cold creme Avene.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mom je toliko bila suha koža na licu da je bilo crveno i jedino je pomogao becutan

D 1998.
    I 2007.

maar

Početno

Moj Jerko ima mjesec dana i bio je čist ko suza, a onda su mu se po licu počeli pojavljivati prištići koje on onda rukama iščeše i to se sve zacrveni i ja sam očajna. Zovem ga "žaba krastača". U kosi, pak, žuti prištići se nakon kupanja sasuše i ljuskaju - nije ona tipična tjemenica, al ajd tome se još nadam da će kupanjem otići, ali ovo po licu ne znam čime mazat?
    Pedijatrica rekla nećemo kortikost... ajmo čekat, al ja ne vjerujem da to može proći samo od sebe. Zahvatilo obrve, obraze, podbradak i krug poprsja ispod vrata! I to ga sve svrbi pa lošije spava jer kao da se pokušava češati... Inače normalno doji i spava. I sve ok. Mislite da mi teta u ljekarni može pomoći preporučiti?

maar

Početno

Moj Jerko ima mjesec dana i bio je čist ko suza, a onda su mu se po licu počeli pojavljivati prištići koje on onda rukama iščeše i to se sve zacrveni i ja sam očajna. Zovem ga "žaba krastača". U kosi, pak, žuti prištići se nakon kupanja sasuše i ljuskaju - nije ona tipična tjemenica, al ajd tome se još nadam da će kupanjem otići, ali ovo po licu ne znam čime mazat?
    Pedijatrica rekla nećemo kortikost... ajmo čekat, al ja ne vjerujem da to može proći samo od sebe. Zahvatilo obrve, obraze, podbradak i krug poprsja ispod vrata! I to ga sve svrbi pa lošije spava jer kao da se pokušava češati... Inače normalno doji i spava. I sve ok. Mislite da mi teta u ljekarni može pomoći preporučiti?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nama je mustelina cold krema super pomogla sa suhu kozu, sad je glatka kao guza

ali nam zato tjemenica nikako ne prolazi

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj maar prvotno napisa
    ne znam d aće ti u ljekarni dati nešto ako doktorica ne prepiše

tak je i mene sa starijim djetetom pediajtrica zavlačila
    a ti prištići nikako otići
    on se isto grebao i bio nervozan, sav prištav i crven
    na kraju mi je dala betrion i sve otišlo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lucylu prvotno napisa
    ali nam zato tjemenica nikako ne prolazi
    Postoji i mustelin šampon za tjemenice i nama je bio odličan za F.
    A sa L sam ga koristila preventive radi i nikad joj se nisu pojavila tjemenice.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bok!
    Potaknuta ovim tvojim postom:

Citiraj happyness prvotno napisa
    Moj Luka isto ima neki čudni neurodermatitis.Velim čudni jer u početku se pojavio na licu,rukicama i nogicama i onda nam je pedica dala recept za neki losion koji rade u ljekarni i kad sam mu namazala drugi dan je bio ko nov.Ja i MM :shock: .Skoro nismo mogli prepoznati vlastito dijete.Međutim za dva dana opet bi se počelo javaljati i to prvo na očima tj.kapcima i ispod oka.Odmah sam namazala i prođe samo tako.Ja bila sva sretna dok mi nakon 5 mjeseci takvog tretiranja pedica nije rekla: Je to su vam kortikosteroidi! :shock: Skoro sam opala u nesvjest jer sam čitala o njima i nikako ih nisam htjela koristiti.Hvala Bogu,sad se to jako prorijedilo a kako dermatitis ima za nuspojavu suhu kožu koristili smo Excipial U Lipolosion i mogu ga toplo preporučiti za bebice koje muči suha koža.Specijalno je za tu kožu koja je zbog,npr.dermatitisa ili dr.suha i pomaže da se brže obnavlja i predstavlja neku zaštitu, ma da sad sve ne pišem.

htjela sam te zamoliti za savjet. Moja beba ima 6 mj. i AD u blagom obliku. Pocela sam koristiti a-dermu (na preporuku u apoteci) i nekako mi se nije cinilo da pomaze, tj.koza lica bi uskoro nakon namazanog opet bila jako suha, ali sad nakon 5 dana koristenja mislim da ipak ide na bolje ali jaaaaaaaaako sporo sve skupa pa sam otisla dermatologu i dala mi je kremicu (kortikosteroide, kaze neke skroz razblazene). Sve si mislim da li da je kupim uopce ili nastavim samo s a-dermom. Napisala si da zapravo nisi htjela koristiti kortikosteroide, pa mozes li mi napisati zasto. Sto si citala o njima? I da, kad sam rekla da mi a-derma ne smeksa bas kozu licu, rekla je da probam s eucerinom. KOja su tvoja iskustva ?

Hvala ti puno na pomoci i savjetima

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Avene Trixera creme emolliente je nama super pomogla kod atopičnog dermatitisa. Samo u slučajevima jakog crvenila smo koristili Afloderm i Pantenol pomiješane u jako tankom sloju. Koristili smo i sapun za kupanje i neki omekšivač vode u kupku da se neisušuje koža od Avene.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mamažabica prvotno napisa
    Zna li netko od kada (koje starosti djeteta) se može koristiti Mustelina Stelatopia? Oni imaju program za bebe i djecu, Stelatopia spada u dermopedijatriju pa nisam sigurna a mazala sam bebicu s tim zbog izrazito suhe kože
    ja sam svoju malenu mackala s njom od početka jer je imala jako suhu kožu, (imala sam je već kod kuće, koristili moj D. i ja, nama je super, ona je baš protiv ljuštenja kože i kod dehidrirane kože), međutim kako je njena koža sad super već duže vrijeme koristimo niveino mlijeko za tijelo i sebamed baby soft kremicu za lice (jeftino, a njoj odgovara).
    btw, vezano uz dermatitis, jeste li probale kupati djecu u uvarku od hrastove kore ili ispirati lice s istim? nekima zaista pomaže i mom D. je svojedobno pomoglo

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čisto za ilustraciju zašto ne krema s kortikosteroidima!
    ja sam sklona svakakvim alergijama pa tako sam u svom dugogodišnjem alergijskom stažu razvila u neko doba i alergiju na sunce koj se pokazivala bolnim, crvenim, peckajučim prištičima koji su užasno svrbili!
    naravno, dobila sam kremicu s kortikosteroidima s uputom da mažem samo prištiće, izbjegavajući zdrave dijelove kože!
    ti prištići su bili jako sitni tako da sam uredno zahvaćala i zdrave dijelove!
    prištić se povuče za par sati a okolna zrdava koža koju sam namazala pobijeli i taj bijeli flek se ne povuče par dana!
    i to ti je samo vanjska manifestacija!
    ne kortikosteroidima!
    mora postojati i drugo rješenje!
    mi isto imamo suhu kožu, uglavnom po nogama i za sad nisu pomogle cold od mustele, exomega od a-derme, pavlovićeva, bademovo ulje, niveina intenzivka!
    a tako joj je suho da ju svrbi pa čim se skine tak se češe da već ima i par krastica!
    sad ćemo probati uljnu kupku i balzam od noćurka dr.Theissa, navodno je super!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj maar prvotno napisa
    joj maar, nisam doktor, ali meni to više zvuči kao neka kožna bolest. Mi isto imamo prištiće na čelu i koristimo mustelu i stvarno nam je super. Ja sam ti imala problema sa rukama, na šakama su mi se stvorile crveni prištići koji su popucali i to me bolilo strašno (ja pretpostavljam da je od stalnog pranja ruku i suđa, ruke stalno u vodu, pa je koža bila isušena). Ruke su mi izgledale kao da imam gangrenu, pa sam počela mazati mustelovom kremom i prošlo. Tebi ipak ne bi preporučila, jer ako je zahvatilo i vrat i kožu glavice, nije to obična suhoća kože, to je ipak nekaj drugo.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Elin, koju mustelinu kremicu, onu cold nesto? Nama to bas nije pomagalo kod crvenila.. Tacno sa mjesec dana i kod Maka je bilo lice uzasno, crveno, puno malenih, sitnih, crvenih pristica, ma grozno... Proslo samo od sebe.. Ali sada se pojavilo crvenilo na pregibu ispod koljena, bojim se atopijskog dermitisa..

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam tek nedavno otkrila Johnson's baby kremu sa pantenolom i bez mirisa i odlična je! Svojoj djevojčici mažem i lice i guzu tom kremom.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da napišem i ovo:
    Curica moje rodice je skoro od rođenja imala problema sa suhom kožom cijelog tijela, plus alergija na kazein i još svašta nešto...Probali sve i svašta i tek prije nekih 10-ak dana čuli za nekog dermatologa privatnika u Zenici, otišli njemu, on preporučio za curicu neke kreme ili masti, ne znam sad, od prirodnih sastojaka i već nakon nekoliko mazanja kod male koža ko bombona. Djevojčici je sada 8 mjeseci. Kome nije daleko Zenica, rado ću upitati za ime i adresu tog dermatologa.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama je za suhu kozu (zimsko dijete, od grijanja u kuci), pomogla Mustela. Iako sam cula da je jako dobar ZG melem

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OT
    Pilica avtar

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nama nema do musteline stelatopie

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anne prvotno napisa
    OT
    Pilica avtar

Hvala

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bepanten krema, kad je nadraženo lice ili suha koža, i brzo se popravi,
    a za predio pelena ako je malo jače crvenilo pomogla je Bepanten mast.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mi imamo istih problema. Od rođenja ima suhu kožu. Po tijelu još nekako i prošlo, u kosi i dalje tjemenica, a lice je koma. Pedijatar nam je dao Maxidex mast. U toj masti ima kortikosteroida, ali je jako blaga jer je to ustvari mast za oči. Problem je u tome što se ta krema smije koristiti samo kratko vrijeme. Mi smo prema uputi mazali 3 dana. Nakon terapije lice se izlječilo, ali čim smo prestali mazati lice se opet pogoršalo. U međuvremenu mažem sa Aveneovom Cold kremom i to mu fino namasti i nahrani kožu, ali opet je prisutno to crvenilo i suhoća.
    Unazad par dana primjetila sam dermatitis i na bedrima i listovima i sve se bojim da je sve to ustvari od alergije. Još ću probat s nekom kremom, a onda ću izbaciti iz prehrane sve potencijalne alergene. Sumnjam na mlijeko i mliječne proizvode jer mi je i starija kćerkica alergična na kr. proteine.

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

provajte sa Linola fett kremom, ublažit će odmah sve crvenilo, suhoću kože, prištiće...mogu koristiti i male bebe, ima je za kupiti u ljekarni, ulica pokornog, to je specijalizirana ljekarna. Meni je tu kremu preporučio privatni dermatolog za moje dijete, neutralna je i bez problema se može koristiti

sanda:)la avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam koristila i ad i od nivea intenzivnu kremu, ali mi nije ništa pomoglo. a mama mi je rekla da su one koristile kremu za guzu, glavno da je masna. pokušala sam s pavlovićevom masti i uspjelo je. crvenilo je prošlo u roku dva dana.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj lavica27 prvotno napisa
    Ja ti neznam za becutan , mi koristimo godinama mustelu ja da je skupa ali i vrjedi
    moja kobinacija losijon za čišćenje bez ispiranja plus cold krema
    Baš tako, a imamo još i hidratantnu kremicu za ljeto.
    Inače, kad preračunate koliko traju Mustelini proizvodi uopće nisu skupi. Mi smo npr. kupku koristili ravno 8 mjeseci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •