Results 1 to 12 of 12

Thread: zapečeni grah

  1. #1
    petarpan's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb-Trnje
    Posts
    2,136

    Default zapečeni grah

    eto..treba mi fini i NEkomplicirani recept za zapečeni grah...
    ja imam onaj pravi kuharski di se svašta svačega stavlja i sprema se pola dana...a to ne moguuuuuuuuu...
    znači, da je mljac, da n ije komplicirano, a i da je express.

  2. #2
    snoopygirl's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    dalmacija
    Posts
    1,201

    Default

    Mama ga je pravila po tetkinij recepturi.
    Skuhani grah, dinstati sa dosta povrća, mrkva, crveni luk, rajčica, paprika, slanina, malo bijelog luka, peršina, sol papar. mora biti sa što manje vode, staviti u pećnicu u vatrostalnu posudu i zapeći na 200 stupnjeva oko 20 minuta. fino je :D

  3. #3

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    S topica "Ručak za 20 minuta":

    Quote Originally Posted by Joe
    gravče na tavče-jednostavni recept
    grah iz konzerve se propere od one ljigave vode, luk i češnjak se nasjecka- ja to radim u multipraktiku, mora biti dosta sitno ali ne kašasto, to se promiješa, doda se sol i papar i po želji ljuta paprika, dosta se zaulji sa običnim uljem i zapeče u pećnici. Uz to kruh i salata.

    A na ovom topicu ima puno raznih recepata za pripremu graha pa ćeš sigurno naći nešto za sebe:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...highlight=grah

  4. #4
    petarpan's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb-Trnje
    Posts
    2,136

    Default

    na kraju ja napravila ovako i bilo za prste polizat:

    na malo masl.ulja popržila sitno,najsitnije sjeckani luk, ubacila kobasicu i malo slanine, dodala grah iz konzerve (onaj najeftinijji jerbo se raspada, pa je tak bolje), ubacila pelate, mljevene crvene poarike(ljute), posolila, popaprila, pustila da se zakuha. ubacila u vatrostalku i pekla na 200 dok nije dobilo onu finu koricu gore.

  5. #5
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Baš sam juče pravila taj zapečeni grah. Nakon kuhanja u expres loncu, ocjedila vodu ali ne svu. Na ulju prodinstala luk, slaninu, dodala brašna i crvenu sitnu papriku. Istresla onaj grah u to, dodala bibera , soli (i narezane kobacice ). Sve to stavila u tepsiju, na površini posipala sa malo peršina lista i poslagala narezane svježe paprike i zapekla.
    Kobasica može biti narezana u grahu ili pečena kao prilog, a može i bez kobasice i slanine tko pazi na kalorije.
    Brašno sam dodavala radi bolje povezanosti, pa se iz tepsije mogu vaditi komadi koji se ne rasipaju.

  6. #6
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,172

    Default

    Se moze zapeci u mikrovalki?

  7. #7
    Cubana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East end
    Posts
    6,747

    Default

    Ne

  8. #8
    silkica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    U srcu daleko
    Posts
    1,091

    Default

    Meni je najljepši bez te suvovine,onako postan.Skuhan grah ocjedim,ostavim malkice vode.Dosta crvenog luka izdinstam na ulju,dodam crvenu papriku.Pola te zaprške dodam u grah,promješam,stavim u tepsiju,ostatak zaprške stavim odozgo.Zapečem.Svi se dave u tome.

  9. #9
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,172

    Default

    Ovak slicno ko silkica sam napravila tj. Nisam dodqla zapesku vec zlicu kukuruznog brasna
    Last edited by jelena.O; 06.10.2019 at 11:17.

  10. #10
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,350

    Default

    Ja dodam i mrkvu i papriku i paradajza svježeg ako imam i cesnjaka

  11. #11
    silkica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    U srcu daleko
    Posts
    1,091

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Ovak slicno ko silkica sam napravila tj. Nisam dodqla zapesku vec zlicu kukuruznog brasna
    Ne pravim zapršku sa brašnom,već ulje,luk i crvena paprika.Bude mljac.Meni ne treba ništa uz to,samo domaći kruh.To je jedno od najomiljenijih mojih jela(a nema ih puno).Druga varijanta je da grah izgnječim,dodam zapršku(ulje,luk,cr. paprika),promješam,serviram i odozgo prelijem ostatkom zaprške.Nešto najfinije!

  12. #12
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,534

    Default

    Probat cu svakako za muza,on obozava te varijante zapec graha.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •