eto..treba mi fini i NEkomplicirani recept za zapečeni grah...
ja imam onaj pravi kuharski di se svašta svačega stavlja i sprema se pola dana...a to ne moguuuuuuuuu...
znači, da je mljac, da n ije komplicirano, a i da je express.
eto..treba mi fini i NEkomplicirani recept za zapečeni grah...
ja imam onaj pravi kuharski di se svašta svačega stavlja i sprema se pola dana...a to ne moguuuuuuuuu...
znači, da je mljac, da n ije komplicirano, a i da je express.
Mama ga je pravila po tetkinij recepturi.
Skuhani grah, dinstati sa dosta povrća, mrkva, crveni luk, rajčica, paprika, slanina, malo bijelog luka, peršina, sol papar. mora biti sa što manje vode, staviti u pećnicu u vatrostalnu posudu i zapeći na 200 stupnjeva oko 20 minuta. fino je :D
S topica "Ručak za 20 minuta":
Originally Posted by Joe
A na ovom topicu ima puno raznih recepata za pripremu graha pa ćeš sigurno naći nešto za sebe:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...highlight=grah
na kraju ja napravila ovako i bilo za prste polizat:
na malo masl.ulja popržila sitno,najsitnije sjeckani luk, ubacila kobasicu i malo slanine, dodala grah iz konzerve (onaj najeftinijji jerbo se raspada, pa je tak bolje), ubacila pelate, mljevene crvene poarike(ljute), posolila, popaprila, pustila da se zakuha. ubacila u vatrostalku i pekla na 200 dok nije dobilo onu finu koricu gore.
Baš sam juče pravila taj zapečeni grah. Nakon kuhanja u expres loncu, ocjedila vodu ali ne svu. Na ulju prodinstala luk, slaninu, dodala brašna i crvenu sitnu papriku. Istresla onaj grah u to, dodala bibera , soli (i narezane kobacice ). Sve to stavila u tepsiju, na površini posipala sa malo peršina lista i poslagala narezane svježe paprike i zapekla.
Kobasica može biti narezana u grahu ili pečena kao prilog, a može i bez kobasice i slanine tko pazi na kalorije.
Brašno sam dodavala radi bolje povezanosti, pa se iz tepsije mogu vaditi komadi koji se ne rasipaju.
Meni je najljepši bez te suvovine,onako postan.Skuhan grah ocjedim,ostavim malkice vode.Dosta crvenog luka izdinstam na ulju,dodam crvenu papriku.Pola te zaprške dodam u grah,promješam,stavim u tepsiju,ostatak zaprške stavim odozgo.Zapečem.Svi se dave u tome.
Ovak slicno ko silkica sam napravila tj. Nisam dodqla zapesku vec zlicu kukuruznog brasna
Last edited by jelena.O; 06.10.2019 at 11:17.
Ne pravim zapršku sa brašnom,već ulje,luk i crvena paprika.Bude mljac.Meni ne treba ništa uz to,samo domaći kruh.To je jedno od najomiljenijih mojih jela(a nema ih puno).Druga varijanta je da grah izgnječim,dodam zapršku(ulje,luk,cr. paprika),promješam,serviram i odozgo prelijem ostatkom zaprške.Nešto najfinije!
Probat cu svakako za muza,on obozava te varijante zapec graha.