Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1135

Tema: Nalaz OGTT

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    venera21 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    ne brini se, samo će ti par dana promatrat razinu šećera i ideš doma uz dijetu. Dok ne uđeš u bolnicu, izbaci ugljikohidrate, sokove slatko, kruh...i pazi na unos voća slatkog
    ma najgore je kaj inače izbjegavam voće, povrće i mliječne proizvode radi ulceroznog kolitisa, koji mi se totalno pogoršao u trudnoći, i doslovno živim na onome kaj bi trebala izbaciti radi dijabetesa.
    na VV vele da bi uz inzulin mogla normalno jesti ono kaj sam i jela do sada. E ja sad ne znam toliko o dijabetesu, da li je to istina?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj venera21 prvotno napisa Vidi poruku
    na VV vele da bi uz inzulin mogla normalno jesti ono kaj sam i jela do sada. E ja sad ne znam toliko o dijabetesu, da li je to istina?
    Načelno da, ali sve skupa treba dobro izbalansirati. Ako govorimo samo o prehrani, uz vanjski inzulin daleko je fleksibilnije.

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Načelno da, ali sve skupa treba dobro izbalansirati. Ako govorimo samo o prehrani, uz vanjski inzulin daleko je fleksibilnije.
    Hmmm, meni baš i nisu dali da bude fleksibilnija dijeta. Vrlo rigorozna dijeta i inzulin zadnja 3 mjeseca.

Ponovit ću, u Petrovoj je hrpa liječnika koji imaju brdo iskustva - a svaka situacija je po nečemu posebna - i treba ići k njima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Nimrod prvotno napisa Vidi poruku
    Hmmm, meni baš i nisu dali da bude fleksibilnija dijeta. Vrlo rigorozna dijeta i inzulin zadnja 3 mjeseca.
    Da, jer na taj nacin ono prvo sto sam spomenula (izbalansiranost) postignes puno brze i jednostavnije. To je sasvim u redu.

Nacelno: ako je netko na granici uzeti inzulin ili ne, puno je lakse (sto se prehrane tice) ako ga pocne uzimati. Ali treba znati omjere (koliko jedna jedinica inzulina spusta GUK za 1 mmol, koliko jedna jedinica inzulina prekriva grama UH). U situaciji u kojoj se venera nalazi, inzulin ce joj omoguciti da unosi i hranu koja bi, uzeta bez vanjskog inzulina, izazivala previsoke glikemije kod nje. Samo treba napraviti jasan plan, koliko UH i kada, uz odgovarajuce doze inzulina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •