Ovisi o količini, ali maksimalni peak kod zdravih ne prelazi 7.8 mmol/L, afaik.
Pri tome, kućni glukometri nisu dovoljno precizni pa brojke niti nisu pouzdane, nema smisla fokusirati se na decimale kad odstupanja znaju biti i preko 1 mmol/L.
Kad je u pitanju gestacijski dijabetes, mislim da je najvažnije osvijestiti prehranu, pratiti situaciju, znati što se događa i u slučaju potrebe reagirati dodatnim mjerama. Ako si jela grožđe, ne mora biti da ti je GUK ikada išao preko 8. Ako je s bebom sve u redu, nemaš razloga za brigu.

Odgovori s citatom
. s 24satnog profila. tih 24h nisam bila ni na kakovoj dijabetičkoj pehrani. jela sam sve kao i obični smrtnici, a što mi je bilo žao jer su "dijabetičari" imali 5 obroka dnevno (a po tom se principu hranim još od veljače), dok smo mi ostali imali samo 3. nisam ništa jela sa strane i vrijednosti su mi se kretale u omjeru 4.4 (na tašte) do 5.7 (nakon što sam ipak sitno "zgriješila" i pojela pola integralnog peciva oko 15h kao međuobrok, a koje sam kupila prije bolnice- očito je to samo kemikalija i "pisalo je na plotu" integralno, u stvari je puno nekih aditiva, kad mi je šećer nakon 6 sati nejedenja njihove hrane bio najveći, tj. 5.7), pa mi je ukupni profil, suma sumarum iznosio 4,93.
. u svakom slučaju, vidim po svom GUK profilu, a to nije ostavilo nekog utjecaja niti traga u mom organizmu.
dodje ti na isto. 
.
)