Stranica 14 od 23 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1135

Tema: Nalaz OGTT

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Visibaba, Đelmis je i dijabetolog..ali oni surađuju i sa VV tako da nema problema

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Visibaba, Đelmis je i dijabetolog..ali oni surađuju i sa VV tako da nema problema
    odlicno, hvala za ovu info. nisam doduse na pt u petrovoj, nego na cefu, al svi su oni tamo pa ak zatreba... a mozda mi se posreci pa me u ovoj trudnoci i zaobidje GD

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa Vidi poruku

o ovome:
    Dijagnoza hiperglikemije u trudnoci - najnovije smjernice
    http://www.hdgo.hr/Default.aspx?sifraStranica=171
    Pa no, eto i nove smjernice potvrdjuju da nemas gestacijski dijabetes

Citat s linka:

Preporuke za dijagnozu gestacijskog dijabetesa
    HAPO studija dala je preporuke za dijagnozu gestacijskog i manifestnog dijabetesa u trudnoći po principu graničnih vrijednosti glukoze u venskoj plazmi: a) natašte, b) nakon 75 g glukoze (OGTT) i to mjerenja koncentracije glukoze nakon sat vremena i nakon 2 sata od opterećenja.

Glukoza u venskoj plazmi natašte 5,1 mmol/L
    OGTT: glukoza nakon 1 sata 10,0 mmol/L
    OGTT: glukoza nakon 2 sata 8,5 mmol/L
    Posljednje uređivanje od Marsupilami : 19.07.2012. at 22:52

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Pa no, eto i nove smjernice potvrdjuju da nemas gestacijski dijabetes
    Marsupilami, ne znam koji/ciji nalaz komentiras, ali ako ovaj buckin:

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    rezultati ogtt testa su mi bili 5,60 natašte i 8,80 nakon 2h nakon šečerne vodice
    onda ima gestacijski dijabetes (kao sto su i rekli na VV), upravo po tim novim smjernicama. i glukoza nataste i nakon 2h joj je povisena.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Komentirala sam buckin dnevni profil, onaj test sto su joj u bolnici radili nije ogtt jer pravi ogtt prati vrijednosti secera u intervalima a ne "evo vam glukoza i vidimo se za 2 sata"

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Komentirala sam buckin dnevni profil,
    ok, ali ne mozes onda za nalaze profila glukoze reci da prema kriterijima za ogtt, bucka nema GD . mijesas kruske i jabuke.

onaj test sto su joj u bolnici radili nije ogtt jer pravi ogtt prati vrijednosti secera u intervalima a ne "evo vam glukoza i vidimo se za 2 sata"
    sto je to po tvom "pravi ogtt"?
    na linku koji sam dala lijepo detaljno pise kako se radi ogtt. sto se sve radi po nasim bolnicama, a pogotovo po domovima zdravlja i pritom naziva ogtt-om, bolje da ne komentiram. kako je na VV, ne znam. po onome sto sam ja vidjela, vecinom se radi ogtt iz kapilarne krvi, a lijepo pise u ovim novim smjernicama da se radi iz venske plazme.

profil je samo pokazao da se s prehranom moze secer dobro drzati pod kontrolom.

i stvarno mislim da ne bi trebalo usporedjivati kriterije za dijagnozu dijabetesa kod trudnih i kod netrudnih osoba.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene iz bolnice . s 24satnog profila. tih 24h nisam bila ni na kakovoj dijabetičkoj pehrani. jela sam sve kao i obični smrtnici, a što mi je bilo žao jer su "dijabetičari" imali 5 obroka dnevno (a po tom se principu hranim još od veljače), dok smo mi ostali imali samo 3. nisam ništa jela sa strane i vrijednosti su mi se kretale u omjeru 4.4 (na tašte) do 5.7 (nakon što sam ipak sitno "zgriješila" i pojela pola integralnog peciva oko 15h kao međuobrok, a koje sam kupila prije bolnice- očito je to samo kemikalija i "pisalo je na plotu" integralno, u stvari je puno nekih aditiva, kad mi je šećer nakon 6 sati nejedenja njihove hrane bio najveći, tj. 5.7), pa mi je ukupni profil, suma sumarum iznosio 4,93.
    e sad, to po meni, laiku i nestručnjaku, i nije neki gestacijski dijabetes. po meni. ali dr mi je svejedno rekao da se moram ko pijan plota držati njihove prehrane koju ću dobiti, a koja je u principu jednaka onoj koju sam dobila od njih u velajči. e sad, ja se tak redovito hranim svih ovih mjeseci, jedino sam se raspojasala s voćem jer mi stvarno fali to kiselkasto, pa sad jedino da se probam pridržavati tog da ne jedem tak puno voća?? i naravno, naručili me za mjesec dana da ponovno napravim taj profil. po meni, to je nepotrebno, ali nisam ja stručnjak i stvarno nemam pojma koje su gornje granice za trudnice da bi se okarakteriziralo nešto kao gest.dijab., tako da ću se ja na toj pretrazi opet pojaviti - najviše zbog zdravlja bebice i svojeg nekog mira.
    Te vrijednosti (4.4 na tašte i 5.7 dva sata nakon jela) su idealne - dapače, čak više idu u smjeru hipoglikemije nego hiperglikemije. Sretnica! Neki ima ju na tašte GUK viši od 5.7...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

8,5 i 8,8 mislim...ono...zapravo ne znam sta bi rekla na to.
    mozda bi ponovila test

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa Vidi poruku
    ok, ali ne mozes onda za nalaze profila glukoze reci da prema kriterijima za ogtt, bucka nema GD . mijesas kruske i jabuke.

sto je to po tvom "pravi ogtt"?
    na linku koji sam dala lijepo detaljno pise kako se radi ogtt. sto se sve radi po nasim bolnicama, a pogotovo po domovima zdravlja i pritom naziva ogtt-om, bolje da ne komentiram. kako je na VV, ne znam. po onome sto sam ja vidjela, vecinom se radi ogtt iz kapilarne krvi, a lijepo pise u ovim novim smjernicama da se radi iz venske plazme.

profil je samo pokazao da se s prehranom moze secer dobro drzati pod kontrolom.

i stvarno mislim da ne bi trebalo usporedjivati kriterije za dijagnozu dijabetesa kod trudnih i kod netrudnih osoba.
    ogtt sam prvi put vidjela da rade 2 vadjenja u DZ kad sam bila trudna.
    da se ne ponavljam, procitaj koju stranicu nazad.
    i u zivotu nisam radila iz kapilarne krvi, a samo sam u prvih 15g zivota radila ogtt svaka 3mj.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 20.07.2012. at 23:04

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

visibaba, meni je osobno prof. Djelmis rekao da iako vise voli nize secere nego vise u trudnica tolerira prag od 8.

Ja ne brkam pojmove, ja tocno znam sto je dijabetes a sto je intolerancija na glukozu.
    Ako se seceri mogu drzati pod kontrolom iskljucivo prehranom, ako su oni nataste 3,5-4 bez ikakve terapije...vjeruj mi to nije dijabetes.
    Dijabetes u trudnoci lijeci se iskljucivo i samo inzulinom, intolerancija se drzi pod kontrolom prehranom.
    Cinjenica je da sama intolerancija upucuje na problem i da je pojacan oprez potreban, ali trudnici odmah zaljepiti dijagnozu GD-a a profili super...najveca vrijednost 8,0...bez potrebne terapije...meni je nebulozno :/

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja mislim da je vazno i o kojem stadiju trudnoce se radi..nije isto dal je secer 8 sa 12 ili 32 tjedna trudnoce..jer prema kraju trudnoce seceri imaju tendenciju pogorsavanja, a ne poboljsavanja

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja ne brkam pojmove, ja tocno znam sto je dijabetes a sto je intolerancija na glukozu.
    Ako se seceri mogu drzati pod kontrolom iskljucivo prehranom, ako su oni nataste 3,5-4 bez ikakve terapije...vjeruj mi to nije dijabetes.
    ako tebe vise veseli to zvati intolerancijom glukoze, nego gestacijskim dijabetesom, nek ti bude.

Dijabetes u trudnoci lijeci se iskljucivo i samo inzulinom
    s ovim se uopce ne bih slozila.

Cinjenica je da sama intolerancija upucuje na problem i da je pojacan oprez potreban, ali trudnici odmah zaljepiti dijagnozu GD-a a profili super...najveca vrijednost 8,0...bez potrebne terapije...meni je nebulozno :/
    zaista ne znam zasto toliko inzistiras da se to ne naziva GD nego intolerancija glukoze , kad sam ti lijepo dala relevantan izvor u kojem jasno stoji:
    "Preporuke za dijagnozu gestacijskog dijabetesa
    Glukoza u venskoj plazmi natašte 5,1 mmol/L
    OGTT: glukoza nakon 1 sata 10,0 mmol/L
    OGTT: glukoza nakon 2 sata 8,5 mmol/L "

i tocno u te brojke bucka upada.

ako ti to ipak zelis zvati intolerancijom glukoze, samo daj, ja te necu ni u sto vise uvjeravati. potpuni sam laik, ali dala sam ti relevantan izvor s relevantnim podacima.

a bucka, kako god te svoje secere zvala, bit ce na dijeti/dijabetickoj prehrani.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

visibaba, meni je osobno prof. Djelmis rekao da iako vise voli nize secere nego vise u trudnica tolerira prag od 8.

Dijabetes u trudnoci lijeci se iskljucivo i samo inzulinom, intolerancija se drzi pod kontrolom prehranom.
    oprosti nisam čitala cijeli temu od početka, ali da li si ti imala GD u trudnoći da znaš o čemu uopće govoriš?
    ja sam ga imala u dvije trudnoće i to oba puta vrijednost je bila preko 8,0. točnije u prvoj 8,9 , a u drugoj trudnoći 9,5
    nikakva terapija mi nije trebala, terapija ti je da se nepržderavaš sa slatkim, dijeta od 1800 kilokalorija mi je bila jedina terapija
    terapija inzulinom ide kad je vrijednost šećera iznad 12 mmol/L dva sata nakon jela

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne samo da sam imala gestacijski dijabetes nego mi je 6 mjeseci nakon poroda dijagnosticiran dijabetes tip 2 i to ovisan o inzulinu.
    U bolnici sam zbog komplikacija provela 2 mjeseca na P1 kod prof. Djelmisa.
    Vidjela sam svasta, cula sam svasta i nista sto govorim nije info iz trece ruke ili studije jer ja sam pacijent koji pita i zahtjeva odgovore a prof. je uvijek bio spreman odgovoriti na takva pitanja (specijalizanti pogotovo).

Meni je prof. Djelmis, koji cijeli svoj radni vijek specijalizira dijabetes u trudnoci, kompetentniji nego studija koju cu ja kao laik procitati i donjeti zakljucke na temelju procitanoga.
    Da je jedan OGTT dovoljan za dijagnozu ne bi se radili profili.
    Bitno je kako se organizam ponasa pod ekstra opterecenjem, ali puno bitnije je vidjeti kako se ti seceri ponasaju tokom dana pod normalnim opterecenjem i na temelju toga se donosi dijagnoza.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja se samo s tobom ne bi slozila da je gd samo kad je terapija inzulinom.
    imala sam gd u obje tridnoce, a intoleranciju izvan trudnoce gdje su mi rekli da ovo nije predkoncepcijska obrada da ne bi reagirali, ali posto je, da moram na dijetu. s tim da su mi untar 2h seceri isli preko granica. fest. u obje trudnoce sam bila na dijeti iako mi je pod preparom secer isao do 15. no na njihovoj dijeti bio je pod kontrolom. dva dana nakon CR primala sam inzulin jer ako ne jedem, a nakon CR ne jeds, inzulin mi se ne luci.
    i da, i ja sam lezala nekoliko mjeseci kod njih na odjelu.
    sori na greskama, na mobu sam.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja isto prvi put cujem da se za GD iskljucivo daje inzulin..mislim da to bas nije tako, ali nema veze.. Vazno je drzati secere pod kontrolom kako god se imenovala dijagnoza.. A Bucka tebi super ide

slonicanelica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

eto da se i ja javim na tu temu.
    ogtt na tašte 5,2 nakon 2 sata 8,4.
    dobila upute za dijetu od 1800 kalorija i aparatić kojim doma mjerim.
    4 dana mjerenja svaki drugi dan uglavnom vrijednosti od 4.7-5,7.
    jedan dan pretjerala s voćem i zapečenim grahom pa skočilo na 8,9.
    sad opet pazim i za dva tjedna imam kontrolu.
    nadam se najboljem.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

offtopic: slonicanelica, zbunio me sad skroz tvoj ticker. 117 dana do kraja, a kaze da si trudna 21 tjedan. Kod mene 121 dan do kraja, a ja sam 23+1 (i zadnja menga mi je bila 15 dana prije tvoje, no kod mene je ticker prema ovulaciji, s obzirom da je poznata).

ontopic: zivjet cu u neznanju jos malo manje od mjesec dana. Tu ne rade OGTT prije 26, 27 tjedana, kako kome. Odnosno rade prije ako se pojavi glukoza u urinu, koji religiozno kontroliraju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I kod nas se OGTT radi nakon cca 26. ili 28. tjedna, osim ako ima specijalnih indikacija za prije.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Cure, na moru sam bez neta pa tipkam s moba i ne otvara mi onaj link sa smjernicama za GD.
    Danas si sama radim GUK profil, mjerim svaka 3h (posudila rezervni aparatic i trakice od svekra) i malo me brine ova zadnja vrijednost. Na taste mi je secer bio 4.8 pa 3h nakon 4.9 zatim 5.2. te me vrijednosti me brinu jer sam pazila kaj jedem.sad mi je sat vrem.nakon rucka bio 8.8 (pasticada s njokima i kineska klopa s rizom - imamo goste i nisam se stedila). Sad me zanima jesam li dobro shvatila ginicku kad je rekla da mi ukup.vrijednost,ona konacna,zbrojena pa podijeljena, ne smije biti veca od 6 jer se u tom slucaju moram vratiti s mora po inzulin? Imate li kakve podatke od koje se vrijednosti dobiva inzulin??sad me fakat savijest pece kaj sam rucala normalno .

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Franny nemoj brinuti, nije nista strasno.. Ove prve tri vrijednosti su ti dobre.. Zadnja nije, ali to znas i sama.. Pa pazi ubuduce..njoke su big no ako si na dijabetickoj dijeti..rize mozes malo.
    Nisi nastetila bebici ako te to brine

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I ne trebas se vracati s mora jos.. Samo pazi kaj papas..jer ipak si se ubila u ugljikohidratima tako da je ova vrijednost od 8.8 ocekivana..ali mjeri se redovito..jer nekad se, nazalost, seceri pogorsaju i uz dijetu pa je onda ipak potreban inzulin

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

potpis.
    i ja bi na tvom mjestu izmjerila 2h nakon jela pa da vidis koliko je pao secer.
    8,8 1h nakon njoki, koliko ja kuzim, nije strasno.

i ne znam o kakvom zbrajanju i dijeljenju pricas, nisam za to nikad cula.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 25.07.2012. at 17:52

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i inzulin se ne daje tako olako, narocitno ne nakon pasticade i kineske klope

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala cure, malo ste me utjesile.
    Radi se o tome da ne mjerim secer konstantno, svaki dan, vec sam nakon onog GUK profila u bolnici morala za mj.dana ponoviti profil.kako sam na moru,morala sam se sama pobrinut za aparatic i trakice i trebam samo danas mjerit, tj.do sitra.trebam 8 mjerenja imati, svaks 3 h. Sad si opet mjerim za 10 minuta.zadnji njok sam pojela u 15h i bas je tak ispalo da mjerim sat vr.nakon,tj.u 16h.
    Posljednje uređivanje od Franny : 25.07.2012. at 18:54

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, na moru sam bez neta pa tipkam s moba i ne otvara mi onaj link sa smjernicama za GD.
    Danas si sama radim GUK profil, mjerim svaka 3h (posudila rezervni aparatic i trakice od svekra) i malo me brine ova zadnja vrijednost. Na taste mi je secer bio 4.8 pa 3h nakon 4.9 zatim 5.2. te me vrijednosti me brinu jer sam pazila kaj jedem.sad mi je sat vrem.nakon rucka bio 8.8 (pasticada s njokima i kineska klopa s rizom - imamo goste i nisam se stedila). Sad me zanima jesam li dobro shvatila ginicku kad je rekla da mi ukup.vrijednost,ona konacna,zbrojena pa podijeljena, ne smije biti veca od 6 jer se u tom slucaju moram vratiti s mora po inzulin? Imate li kakve podatke od koje se vrijednosti dobiva inzulin??sad me fakat savijest pece kaj sam rucala normalno .
    Gle, nakon takvog ručka i ne možeš očekivati drugo (čak i da je još veći ne bi me čudilo). Od jednog višeg šećera ništa neće biti ni tebi ni bebi, ali ne bi smjela jesti takve stvari (njoke pogotovo). I to ti nije baš "normalan" ručak za trudnicu koja pazi na šećer (ne špotam, samo konstatiram, ne srdi se).

Ovo zbrajanje i dijeljenje - prvi put čujem, nema mi nekog smisla.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ma kaj bi se ljutila .
    Evo,pojasnit cu.ja NE mjerim secer svaki dan.prije mjesec dana radila sam u bolnici 24satni GUK profil(pikali me 8X,svakih 3h).svih 8vrijednosti se zbroji i podijeli s 8 te se dobije koliki mi je ukupni secer u 24h.meni je to tada bilo 4,93 pa su mi dali dijbeticku dijetu.no ja se tako hranim od veljace(u pocetku T sam izgubila 7kg,a sad je situacija da sam svega dobila pol kile pa sam jos uvijek 6,5kg u minusu s 30+6,a beba je za 2tj.veca nego po ZM.to mi je 2.dijete pa je to ok).rekli su mi da za mj.dana ponovim profil sto sam ja radila kucno jucer,sama se pikajuci.
    Ukupni profil mi je bio 5,5 nakon tih 24h.bio bi i nizi da nisam zeznula s tim ruckom,ali me zivo zanimalo koliki bi bio sec.da se ne pszim.sve su mi ostale mjere bile od 4.5 do5.2.imala sam samo 10trakica,a trebalo mi je 8,ali sam 2 zeznula.inace bi si neki drugi dan mjerila nakon kakti nedijabeticke klope.i mjerila bih 2h nakon klopr,ne nakon 1h kako mi je sad padalo da mjerim.
    Btw,da li neka od vas zna koliki taj secer treba biti da se daje unzulin?na moru sam i ne zelim se zekat ako su tevrijednosti od 5,5 previsoke i stetne za dijete.odmah se pakiram doma ako je i to previsoko,iako mi zvoni u glavi da je dr.rekla da ne smije biti preko 6.
    Hvala i puse.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja isto prvi put cujem da se to tako zbraja i dijeli :nezna:
    Gle kaj se tice inzulina, prema onom kaj sam ja vidjela u bolnici (a vidjela sam puno toga) to je vrlo individualno. Ja imam tip 1 tako da je to druga prica i ne mogu ti pomoci direktno svojim iskustvom..
    Ali kod tih granicnih vrijednosti, nekom su davali inzulin, kod nekih sa gorim secerima su se i dalje drzali dijete..mislim da ne postoji bas neka određena vrijednost nakon koje ide inzulin (osim ako su koma gukovi ofkors), nego je to malo kompleksnije i ovisi o vise faktora..
    Ali vjeruj mi da kod tebe jos nema mjesa panici Samo se pridrzavaj dijete i nemoj vise eksperimentirati

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I nazovi svoju doktoricu pa je pitaj za misljenje

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Da,tak su mi zbrajali i dijelili ovi u bolnici i rekli mi da tako i ja radim.ne znam kak se radi taj 24satni GUK profil na VV,ali mislim da isto tako.
    Mozda se javi Bucka pa mi otkrije.
    Ova dr.koja mi vodi T je iz bolnice i ordinira samo cetvrtkom. Sad je ns g.o.pa cu ipak pricekat dok joj ne dodjem na redovnu kontrolu 16.8.,a do onda cu i dalje pazit.hvala ti .

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

guk na vv se radi tako da se sam pikas nataste i 2h nakon svakog obroka, epruvetice stavis u frizider i sutradan odneses gore do 8h

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Franny, ja bih si kupila kutiju trakica i mjerila tu i tamo šećer, da sam na tvom mjestu (bila bih tako mirnija - ja sam si ga dosta često mjerila iako nisam imala problema s GUK-om).

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, slažem se.. Izmjeri si ponekad natašte, a ponekad sat vremena nakon ručka

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Bucka,hvala ti na odgovoru .

MartinaP, vis nije ti ni to losa ideja. Medjutim svekar je imao tih gratis lanceta i trakica pa me zanima,ako mi moze posuditi aparatic, da li se i lancete kupuju u apoteci kao i trakice ili to ide samo prek HZZOa??

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Lancete isto kupuješ, ali one su ti sitna cifra, manje od 1kn/kom (a uglavnom ih možeš kupovati i na komad). Trakice su oko 4kn/kom. Uglavnom su pakrane po 50 komada, ali neke imaju i manja pakiranja (10, 25) - kako koje trakice.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ako nekome trebaju lancete ( znam da nisu trakice, ali ipak..), ja dam for free..jer imam ih jedno brat bratu 300 komada neiskoristenih

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

A kaj lancete pasu u bilo koji lancetar?ja imam aparatic Accucheck performa. Sad sam na moru,kupila si bum trakice(znam da ima tihmanjih pakovanja,ak ih imaju taj tren u ljekarni)i lancete pa mjerila dok sam jos tu,a i kasnije u Zg.
    Hvala na odg..

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, lancete pašu u sve, trakice ne

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Da, lancete pašu u sve, trakice ne
    Ne pašu u sve. Većina zapravo paše, ali accuchek nikako.

Performa ima bubnjiće (6 lanceta u jednom bubnju), a peforma nano ima pojedinačne lancete (koje opet ne pašu u niti jedan drugi lancetar).

Franny, imam ti kutiju od 10 traka za performu koja vrijedi do 10/2012, javi adresu da ti pošaljem (meni ne treba, trake će propasti).
    Posljednje uređivanje od martinaP : 29.07.2012. at 07:16

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku

Franny, imam ti kutiju od 10 traka za performu koja vrijedi do 10/2012, javi adresu da ti pošaljem (meni ne treba, trake će propasti).
    Sorry, zanemari ovo, prošao rok, 06/2012.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala ti MartinaP,ko da jesi .
    Da,ovaj moj lancetar ima max 6 lanceta. Budem se raspitala u ljekarni.
    Hvala cure .

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dan!Treba mi jedan vaš savjet.Termin mi je 05.12.12. i prošli tjedan sam vadila krv iz vene na tašte,uputnica je bila za GUK i vrijednost je bila 4,1.To sam na pregledu donijela ginek. i to je bilo dovoljno što se tiče šećera.Ovo mi je druga trudnoća i u prvoj me nije slala na OGTT.Da li je ta pretraga obvezna kod svih trudnica ili samo ako ima nekih naznaka za nju?Vidim koliko je opasan povišeni šećer u trudnoći i sada sam zabrinuta zašto mene nije poslala,sada sam u 21 tjednu i dobila sam do sada 6 kg i na mirovanju sam jer nisko nosim.Imam kući trakice i aparat,ima li smisla da sama iskontroliram šećer u nekim vremenskim intervalima?Pregled mi je 14.08. i pitati ću tada doktoricu za OGTT,zašto ne šalje?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pretraga nije obavezna za sve trudnice..visoki secer se ne pojavljuje bas preko noći. Ali ako ti netko u obitelji ima dijabetes, spomeni to ginekologici...to naravno ne znaci da ces ti imati gestacijski

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

imam jedno bedasto pitanje
    na moru sam i znam pojesti više voća nego što bih trebala i smjela, a nakon toga redovito imam trčkalicu
    može li to imati ikakve veze sa gest dijabetesom ili je slučajnost?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Možda je voće pretoplo ili nezrelo. Ili piješ vodu poslije. To je najvjerojatniji uzrok trčkalice.

Ali...ako pojedeš preporučene količine vjerojatno neće biti ni trčkalice. I nećeš morati brinuti da li je šećer kako treba. Još malo trebaš paziti, rujan je tu, iza ugla.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

thanx
    ja sam vec mislila da je to neka reakcija organizma na "nedopustenu" kolicinu voca.
    Btw.ne jedem niti toplo voce niti mijesam sa vodom

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vjerojatno se samo rjesavas vlakana. Nema nis' lose u trckalici, osim ako bas izadje sve sto pojedes. A vjerojatno nije nista bas tako strasno.

(Rado bih se mijenjala s tobom ovih dana; opet sam na kili viska zbog nedostatka trcaklice. )

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

meni je u DZ u 6. tj izmjereno 0=5,9 i 120=9,9 (mama imala gd u obje trudnoće). Na VV su svi GUKovi do sada ok ali... dok sam se pridržavala njihove dijete bila je trčkalica i u 4 tjedna sam izgubila 4 kg!!! Nije da mi baš fale jer sam i inače too much ali su mi na VV rekli da zanemarim dijetu i jedem normalno (osim šećera naravno) i u količinama koje mi odgovaraju dok god mjerim vrijednosti do 6. Dapače, rekli su mi i da smijem povremeno zgriješiti sa slatkim ali da pazim na količinu i da onda taj grijeh mjenja čitav jedan obrok. Naravno, kad ne smijem jela bi a inače uopće ne konzumiram slatko i masno

Pitanje za žene koje su dobile trakice i lancete na teret HZZOa: da li vam je opća praksa bez problema pisala doznaku ili ste bile uporne? Ja sam doslovno morala biti uporna i naporna da to ishodim obzirom da na blesavim doznakama ne postoji opcija terapije dijeta pa mi je doktor puhao na hladno.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Popila bocu splacine s okusom narance, izvadilo mi krv nakon 60 minuta i sad od jutra cekam da me netko vise nazove i kaze hocu li krepat', ili ne.

Moram priznati da je ovo bilo lakse za popiti od obicne guste glukoze koju su mi dali u Vinogradskoj tamo negdje dvijetisucite.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dosli rezultati: 5.7 nakon jednosatnog testa, bez posta, iliti na americki nacin. Daleko ispod alarmantne granice (u njihovim jedinicama je 102, a panicare kad je iznad 140). Woohoo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •