Stranica 8 od 23 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1135

Tema: Nalaz OGTT

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj stella bella prvotno napisa
    Bok cure moje!
    Jedno pitanje; bila na ogtt-u u 24tj+4, vrijednosti više nek dobre (4.00 nakon 120 min 4.90)...s obzirom da se ogtt preporučuje raditi između 26. i 28.tj, mislite da moj nalaz nije toliko vjerodostojan jer sam ga napravila nešto ranije ili ne mjenja se znatno u par tjedana????
    Hvala puno i
    Vjerodostojan jest, ali sad sam od svog dijabetologa-ginekologa i kaže da se vrijednosti šećera ipak počinju mijenjati nakon 24. tjedna, odnosno-za bebu je relavantan taj iza 24. tjedna (a, naravno, ako imaš šećer ranije-bolje je znati-no ako si ga radila prije 24. tjedna-ja bih ga ponovila kasnije, to je moje mišljenje)

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure koje morate biti na dijeti, što jedete tijekom noći? Naime, muči me nesanica pa imam napadaje glada tijekom noći, a nemam pojma kaj da jedem oko 2-3-4-5 ujutro?! :?

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    Cure koje morate biti na dijeti, što jedete tijekom noći? Naime, muči me nesanica pa imam napadaje glada tijekom noći, a nemam pojma kaj da jedem oko 2-3-4-5 ujutro?! :?
    Imaš li aparatić, mjeriš li šećer po noći? Moguće je da ti pada, pojedi nešto, ja popijem čašu mlijeka ili kreker od žitarica

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    Citiraj tinaka prvotno napisa
    Imaš li aparatić, mjeriš li šećer po noći? Moguće je da ti pada, pojedi nešto, ja popijem čašu mlijeka ili kreker od žitarica
    Nemam ništa, ja sam tek od ovog tjedna u ovoj grupi, na žalost.
    Tako da sam još uvijek na početničkim koracima i učim polako, ali teško.
    Hvala za mlijeko, to će biti sasvim oke.

Nego, negdje sam pročitala da trudnice s gestacijskim mogu jesti čokolino, al mi to malo čudno, nekako mislim da je on ipak pun šećera ili sam u krivu?! :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Glad možeš osjećati i zbog višeg šećera. U tom slučaju, mlijeko odnosno bilo kakva hrana nije baš dobra odluka.

Trebala bi znati koliki ti je šećer kada se tako osjećaš, pa onda vidjeti što dalje.

Čokolino nemoj jesti, pun je šećera. Plus mlijeko... recept za superbrzo dizanje. (Godinama sam na inzulinu i takvu hranu jedem samo kad sam u jakoj hipoglikemiji, da izbjegnem padanje u nesvijest od niskog šećera.)

Inače, šećer dižu i svi drugi ugljikohidrati, samo se donekle razlikuje brzina kojom se to događa (zbog toga postoji glikemički indeks, za pojedine vrste ugljikohidrata).

Važno je znati kakav je dnevni profil tj. kako se kreću šećeri kroz dan, koliko UH po obroku je OK uzeti, ne jesti grickalice bez da su uklopljene u ukupni broj kalorija i UH koji je planiran kroz dan, oprezno s voćem (jer sadržaj šećera varira) i tako dalje...

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danka, hvala

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Podižem topik.
    U 24 tjednu sam radila OGTT i nalaz je sljedeći :
    0h 5,2 nakon 2h 6,2
    Moram biti na dijeti od 1800 kcal jer je dr. rekao da po novim smjernicama imam gestacijski dijabetes.
    Sad sam 27+2 i tek sam danas bila na kontroli sa nalazom iz 24-og tjedna. Malo sam prestrašena jer se nisam nadala ovoj dijagnozi.Prema ref.vrijednostima na nalazu šećer mi je O.K. tj. u granicama je normalne podnošljivosti glukoze.
    Ima li vas još s ovakvim vrijednostima i koje su vam dijagnoze?
    Hvala vam unaprijed!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj cyber-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem topik.
    U 24 tjednu sam radila OGTT i nalaz je sljedeći :
    0h 5,2 nakon 2h 6,2
    Moram biti na dijeti od 1800 kcal jer je dr. rekao da po novim smjernicama imam gestacijski dijabetes.
    Sad sam 27+2 i tek sam danas bila na kontroli sa nalazom iz 24-og tjedna. Malo sam prestrašena jer se nisam nadala ovoj dijagnozi.Prema ref.vrijednostima na nalazu šećer mi je O.K. tj. u granicama je normalne podnošljivosti glukoze.
    Ima li vas još s ovakvim vrijednostima i koje su vam dijagnoze?
    Hvala vam unaprijed!
    Prema novim smjernicama sa VV 24-satni profil rade tek kada je vrijednost GUK-a nakon 2 h iznad 8.3 (iz kapilarne krvi) i tek tada preporučuju dijetu.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala ti bibai, evo stvarno ne znam što bih rekla, inaće se radi o poznatom dr.iz Petrove bolnice koji je rekao da su rađena 10 godišnja istraživanja i da je na temelju njih pomaknuta granica prema dolje a ja gdje god čitam nailazim na to da se granica pomaknula prema gore. Sad, ko tu koga ?! Nego daj mi reci kad bi bilo najbolje da ponovim OGTT, tj. u kojem se vremenu šečer može znatno povećati ili smanjiti? Meni ga je dr. preporučio zbog brzog dobivanja na kilaži, tada sam bila 20+2 i u plusu 7 kila (sada sam 27+2 a u plusu sam 9 kila) s tim da sam prije trudnoće bila na relativno idealnoj kilaži (61 kg na 170 cm) i naravno kad sam zatrudnila prestala sam s pušenjem i još k tome moram mirovati jer sam od 20-og tjedna otvorena za jedan prst. Kad sve to zbrojim nije ni čudo da sam se udebljala. U prvoj trudnoći sam dobila 25 kila, bila puna edema i nitko me nije slao na nikakve dijete. Hvala ti puno na odgovorima!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa i ako buš na djeti, djete bu dobilo kaj treba od tebe, a ti buš bila malo lakša.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jelena.O, s dijetom sam se pomirila ali me je dijagnoza zdrmala. Nisu mi jasne te različite ref. vrijednosti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možda te samo čuva od nečega kaj bi moglo slijediti naknadno. Tak je i meni rekal šef kak mu je žena u četvrtoj trudnoći dobila 3 puta manje kila nek u svakoj prijašnjoj, jer je bilo komlikacija s klincima kod poroda. A svi su rođeni od 4500 pa na dalje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala ti bibai, evo stvarno ne znam što bih rekla, inaće se radi o poznatom dr.iz Petrove bolnice koji je rekao da su rađena 10 godišnja istraživanja i da je na temelju njih pomaknuta granica prema dolje a ja gdje god čitam nailazim na to da se granica pomaknula prema gore. Sad, ko tu koga ?! Nego daj mi reci kad bi bilo najbolje da ponovim OGTT, tj. u kojem se vremenu šečer može znatno povećati ili smanjiti? Meni ga je dr. preporučio zbog brzog dobivanja na kilaži, tada sam bila 20+2 i u plusu 7 kila (sada sam 27+2 a u plusu sam 9 kila) s tim da sam prije trudnoće bila na relativno idealnoj kilaži (61 kg na 170 cm) i naravno kad sam zatrudnila prestala sam s pušenjem i još k tome moram mirovati jer sam od 20-og tjedna otvorena za jedan prst. Kad sve to zbrojim nije ni čudo da sam se udebljala. U prvoj trudnoći sam dobila 25 kila, bila puna edema i nitko me nije slao na nikakve dijete. Hvala ti puno na odgovorima!
    Ja sam u 3 vađenja nakon 2 h imala vrijednosti 6.4, 7.3 i 7.6 pa su me svi uvjeravali da je nalaz uredan!
    Bilo bi idealno da ogtt ponoviš sa 28 tjedana.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bibai,daj mi reci kad si ti vadila ogtt ? Jesi li imala kakve druge simptome (npr.debljanje)?
    Znači, sad bih već mogla ponoviti test jer sam sad 27+2.
    Sljedeći tjedan idem kod dr. po uputnicu.
    Hvala ti!
    jelena.O, inaće beba je po UZV-u tjedan dana veća nego što je po zadnjoj menstruaciji pa je dr. naveo da je to zbog šečera.

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

očito sve bolnice imaju različite vrijednosti za ogtt. ja sam pod pterećenjem imala 7,6 i svi mi govorili da imam gestacijski dijabetes. bila sam u bolnici na profilu i šećer mi bio stalno u granicama normale od 4,5 na tašte do 6,4 iza jela. a cura koja je bila samnom u sobi je imala isto 7,6 pod opterečenjem i njoj je njezin ginić rekao da je nalaz uredan i nije morala raditi profil ni biti na dijeti. e pa sad ga ti znaj! SVAKO TRUBI SVOJE!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

bibai,daj mi reci kad si ti vadila ogtt ? Jesi li imala kakve druge simptome (npr.debljanje)?
    Test sam radila u 20, 28. i 33. tjednu zbog pretjeranog debljanja, a i zbog toga što mi svi imaju diabetes, osim mame.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo i mog iskustva da te malko smirim...
    mene je dr. poslao na ogtt jer sam od 20.-24. tj. imala nagli skok u kilaži od 4kg... uglavnom taj nalaz je bio ok, ali moj dr. je htio da još jednom odem u 34.tj. za svaki slučaj iako više nisam imala nikakvih skokova kilaže... i uglavnom, radila sam pretragu na vv i nakon 2 h je bilo 8,6 i oni su velikim slovima napisali DA JE NALAZ UREDAN, ali sam ja znala da vv ima te povišene vrijednosti kao normalne i da to nije baš ok... i tak mi je dr. preporučio da ovih zadnjih mjesec dana smanjim na 1800kcal i smanjim slatko... trudim se smanjiti slatko, ali teško je sad odjednom promijeniti prehrambene navike... a inače - beba mi se cijelu t. razvija baš po nekoj "zlatnoj sredini" i sve je ok s njenom težinom
    tebi bih preporučila da probaš malo zapisivati koliko kcal cca dnevno unsoiš i da si smanjiš slatko, ali stvarno ne trebaš brinuti... samo treba pratiti kak se beba razvija i kakvi će ti biti ostali nalazi

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bubička. hvala na odgovoru!
    Ma nakon 2 dana dijete odustala sam jer sam bila totalno iscrpljena njome i još sam više razmišljala o hrani i o tome da sam gladna.
    Jedem jako malo slatkog jer hvala Bogu u ovoj trudnoći me više vuće na slano dok sam u prvoj znala pojesti po 4 muffina dnevno + hrpa sladoleda.
    Jučer mi je stric mjerio onim uređajem šečer ali pol sata nakon konzumacije hrane i slatkog, bio je 9,6 a nakon sat vremena 5,7.
    26.-og sam naručena na UZV pa se nadam da će s bebačem biti sve kako treba što se tiče kilaže i ostalog.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma nema smisla ići na neku strogu dijetu... niti za tebe niti za bebu - samo malo regulirati prehranu (naravno, ak je s bebom sve ok)

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mene ginekologica salje na OGTT nemam neki veliki porast tezine, nego ona smatra da je to uz kks, suk, Fe normalno za napravit, isla sam jucer u 25 tj. i posto jos uvijek ujutro povracam nakon cega moram nesto pojest, tamo sam nataste popila tu grozotu i sve ispovracala...Moze li se ta pretraga radit na neki drugi nacin??

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo i mene sa svojim iskustvom,, radila OGTT sa 20 tjedana,,bio uredan,,ni mrvicu povišen i mislila da sam i to završila ,,jer mi je stvarno katastrofa piti to,,ni kavu ne šećerim,,dobila sam 12 kila sada sam u 32. tjednu sa blizancima i opet me šalje na to,,kukala sam,.rekla da mi je to grozno za piti,,ali nije ga to diralo,, ljuta sam i neznam sama dali da idem,, rađe bi da mi cijeli dan vade krv ,nego da pijem to
    bubučka
    vidim da su i tebe 2 puta slali

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam uvijek sa sobom nosila limun i tražila da mi ga ocijede u tu čašu sa šećerom.... uopće mi nije bilo strašno, kao da pijem zašećerenu limunadu (ali ja inače volim slatko)

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja baš ne volim slatko,,,a ako budem išla ponijet ću taj limun ,,možda mi daju ,,hvala na savijetu _-)

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bolje da izdrzis i to popijes nego da propustis pretragu, misli na bebice.

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Budem nekako ,,kad sam sve ovo ,,budemo i to već nekak,,

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde mene zanima ona trakica koja se stavi u mokraću kolko se ona mora baš držati, ja po prilici brojim do 30 , pa izvadim, znam da neke sestre to kažu, ali naša baš ne veli, a i ne sjećam se od prije.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ima više vrsta test-trka za analizu urina, u ovisnosti što se sve određuje. Npr. postoje trake za određivanje glukoze i ketona, a postoje i one gdje ima puno različitih indikatora, pa pored glukoze i ketona može se očitati prisustvo proteina, nitrita, eritrocita, bilirubina, urobilinogena, odrediti pH vrijednost urina...

Pri korištenju, treba pročitati uputstva koja se dobiju uz kutiju.

Testiranje se obično izvodi tako da se traka kratko (ne dulje od par sekundi) uroni u urin (ili se stavi kratko ispod mlaza urina), a zatim se očitava nakon točno određenog vremena. To vrijeme može biti 15, 30... ili čak 120 sekundi, ovisi o tome što se određuje kao i o proizvođaču.

Koliko znam, nijedan tip trakica ne drži se u uzorku, samo se kratko uroni.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to su oni testovi kaj sestra da kod kontrola, i ima puno ( 10) onih različitih boja u kockicama.Između ostalog proteini, šećer i još masa drugih.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.06.2010. at 08:19

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ima više proizvođača, ne znam koje ti koristiš.

Ali opet, ako sam dobro shvatila, sestra ti savjetuje da trakicu držiš u uzorku urina 30 sekundi? Mislim da to nije u redu (osim ako u uputstvima ne piše tako, ali čisto sumnjam).

Trakica se vrlo kratko popiški, a očitava se nakon određenog vremena. Glukoza se obično očitava nakon 30 sekundi (točno vrijeme piše nekad i na kutiji samoj). Dakle, 30 sekundi nakon to je izvađena iz uzorka. U kojem je bila sekundu-dvije maksimalno.

Usput, određivanje glukoze u urinu u trudnoći nije test kojim se prati eventualna pojava gestacijskog dijabetesa.

veca-veca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

pomoc ja sam danas dobila nalaz ogtt-a
    glukoza 0h - 6.1
    glukoza nakon 2h 3.5

molim ko se razumije za brz odgovor

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovaj prvi nalaz bi ti trebao biti oko 5, e sad najbolje će ti dr reći. Možda ćeš morati ponoviti ogtt.
    Posljednje uređivanje od ardnas : 01.08.2011. at 16:50

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

veca-veca, da li si trudna, da li si tek rodila?

Normalni nalaz u krvi trudnice je:
    natašte, tj 0 sati između 4,4 i 6,4. mmol/L
    1 sat - manje ili jednako 8
    2 sat - najviše 8, ali uglavnom pada u odnosu na 1. sat

Da li si povraćala u toku testa? Da li si bila natašte? U mokraći mora uvijek biti negativna glukoza.

Najpametnije je da se javiš liječniku. On će ti sve objasniti.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 01.08.2011. at 17:31

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Normalni nalaz u krvi trudnice je:
    natašte, tj 0 sati između 4,4 i 6,4. mmol/L
    1 sat - manje ili jednako 8
    2 sat - najviše 8, ali uglavnom pada u odnosu na 1. sat
    prema kojim je ovo kriterijima? izvor?

prema HAPO studiji novi kriteriji za dijagnozu GDM su:
    Glukoza u venskoj plazmi natašte - 5,1 mmol/L
    OGTT: glukoza nakon 1 sata - 10,0 mmol/L
    OGTT: glukoza nakon 2 sata - 8,5 mmol/L
    sve u venskoj plazmi
    izvor: http://www.hdgo.hr/Pages/Print.aspx?...171&kultura=hr

veca veca, tvoj nalaz je u najmanju ruku cudan; pretpostavljam da ces ga morati ponoviti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovdje su takve vrijednosti koje si ti navela:
    http://www.webmd.com/baby/oral-gluco...ce-test?page=3

Ali, ovako:
    0.sat MANJE od 5,3 ( iako se sve do 7 tolerira)
    1.sat MANJE od 10
    2.sat MANJE od 8,5 mmol/L

Ja sam referentne vrijednosti prepisala sa stranice Breyer laboratorija Zagreb, i ustvari su gotovo iste kao i tvoje. Uvijek mora biti od-do. Nismo roboti da svi imamo iste vrijednosti.

veci-veci fali srednja vrijednost i druga je preniska, pa mislim da je krivo prepisala, ali sam joj napisala da se javi liječniku.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ali, ovako:
    0.sat MANJE od 5,3 ( iako se sve do 7 tolerira)
    1.sat MANJE od 10
    2.sat MANJE od 8,5 mmol/L
    ma da, da, promaklo mi napisat da su to granicne vrijednosti za dijagnozu, al zato sam stavila link.

Ja sam referentne vrijednosti prepisala sa stranice Breyer laboratorija Zagreb, i ustvari su gotovo iste kao i tvoje. Uvijek mora biti od-do. Nismo roboti da svi imamo iste vrijednosti.
    ma naravno da govorimo o vrijednosti "do" .
    samo me zanimalo otkud te brojke, jer sam se jako namucila oko pronalazenja relevantnih informacija, preporucenih vrijednosti i smjernica kojih se lijecnici drze (ovo zadnje mi ni sad nije jasno, svak ima svoje kriterije izgleda), a svaki put kad vidim neke "nove" brojke zanima me izvor.

Prema WHO je granicna vrijednost nakon 2 sata u OGTT-u 7,8mmol/L, kod trudnica (za GDM) i ne trudnica (za intoleranciju glukoze) - isto na linku iz prethodnog posta.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj veca-veca prvotno napisa Vidi poruku
    pomoc ja sam danas dobila nalaz ogtt-a
    glukoza 0h - 6.1
    glukoza nakon 2h 3.5

molim ko se razumije za brz odgovor

nije da se ja razumijem ...ali baš sam došla škicnuti da vidim ima li koji slučaj kao moj...da nakon testa je nalaz manji od startnog.
    meni je tako bilo i u prvoj i u drugoj trudnoći.
    nakon što sam prvi put radila test, i dobila rezultate...sva sam u strahu zvala doktora da su krivi ili??? takvih nema na netu....
    pa mi se smijao i rekao da razloga za paniku nema.
    uglavnom, u obje trudnoće meni su pod opterećenjem vrijednosti bile snižene i sve je bilo u redu...čak ni pretjerano komentirano.

veca-veca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

hvala vam na odgovorima

trudnica sam u 24.tjednu(zaboravila sam to napomenuti

nisam zaboravila srednju vrijednost tako pise na nalazu, a sad se vise ne daje urin nego samo rade iz krvi.....
    al sutra idem svakako na redovnu kontrolu pa cu svoju ginek.pitati...

Nadam se da ce biti sve ok
    pozdrav

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo da i ja dam svoj doprinos ovoj temi. Ginekolog me poslao na OGTT, ne znam da li rutinski ili zbog toga sto mi je baka imala dijabetes tipa II ili zbog mojih godina ili zbog cega. Citajuci malo o tome mislila sam da se OGTT radi od 24. do 28. tt, ali kako sam ja uputnicu dobila prije uradila sam ga sa napunjenih 22. tt.

Rezultat je sljedeci:
    GUK nataste 4.6 (ref. 4.4-6.4)
    GUK nakon 2h 9.5
    GUM nakon 2h 2
    Ask. kis. nakon 2h 1

Na prvu bih se zabrinula zbog ovakvog rezultata, ali nakon iscitavanja raznih iskustava zakljucujem da je ovakav nalaz zapravo dosta cest kod trudnica. Prema tome uopce ne brinem i bas me zanima sto ce na to reci moj ginekolog.

Ako netko zna ima li kakvo znacenje pojavljivanje ove ask. kiseline nakon opterecenja glukozom rado bih cula objasnjenje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam Aurora što će tvoj reči, ali meni je bio nakon 2 sata GUK manji od ovih tvojih 9,5 i vodili su me kao gestacijski dijabetes.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Anemona znaci li to da si morala na inzulin ili samo na dijetu?

Kada pogledam ovu dijetu mogu samo reci da ja dnevno pojedem barem upola manje od svega u njoj navedenog!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Ako netko zna ima li kakvo znacenje pojavljivanje ove ask. kiseline nakon opterecenja glukozom rado bih cula objasnjenje.
    Askorbinska kiselina je bila pozitivna u urinu, to nije nikakva patologija. Radi se o vitaminu C i u urinu je prisutan nakon što se jede hrana koja ga sadržava.

Pozitivan nalaz askorbinske kiseline u urinu može utjecati na očitanje koncentracije glukoze uz pomoć trakice (rezultat je lažno niži).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dobro je sto askorbinska kiselina u urinu sama po sebi ne znaci nista lose, samo mi stvarno nije jasno odkuda se tamo nasla ako sam bila nataste i barem 10 stati nista nisam stavila u usta?

Osim, ako to nije bilo zbog onog jednog limuna sto sam ga imala sa sobom da ga iscjedim u onu preslatku otopinu! Makar se na kraju to nisam usudila i moj limun je ostao netaknut (a ja jedva izbjegla povracanje), jer su mi u labu rekli da se to kod njih ne radi...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

koliko ja znam, tek vrijednosti iznad 11 se računaju kao gestacijski dijabetes. sve ispod je intolerancija na glukozu, ali također zahtijeva dijetu...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

niti granične vrijednosti ne zahtijevaju dijetu ako su druge stvari prilikom pregleda trudnice bo. barem meni nije rečeno da moram na dijetu, a vrijednosti su mi bile granične... nisam dobila puno kg od zadnjeg pregleda, ostali vanjski parametri su za mene u redu i to je to.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod mene je to odmah značilo dijetu. Da ne misli sad netko da sam bila ogromna, pa zato dijeta. Nisam.
    Do trenutka kad je rađen OGTT (28. tjedna) dobila sam cca 4 kg (ukupno 9 kg do kraja).
    Mislim da je kod mene bio pojačan oprez, jer mi je mama dijabetičar, a i pola familije zajedno s njom.

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

molim za vaše mišljenje,
    dr. mi je sada dao uputnicu za OGTT jer sam dobila 19kg, od toga 7kg u posl. 7 tt, gležnjevi i ruke otečeni, nisam podbuhla u licu, nemam druga oticanja, visoka sam 173cm i sad sam na 83kg
    s obzirom da sam u 37tt trudnoće ja sam mu rekla da ga sada ne želim raditi već da želim roditi jer mi ionako nikakve dijete sada nemogu biti od presudne važnosti
    niko u familiji mi nema dijabetes, čak ni onaj starački
    ustvari, sama pomisao na vađenje krvi tri puta mi je tlaka
    šta vi mislite, trebam li otići ili da i dalje nastavim meditirati o što skorijem porodu ???

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

cure da li je netko nedavno bio na velikom profilu u Petrovoj? zanima me što ti daju za jesti...ne zbog same hrane i da li ću biti gladna nego što se jede jer sam čula da se dobije svašta za jesti pa profili ne budu dobri pa cure ostaju danima tamo dok ne budu dobri...

ja sam inače već 3 tjedna na dijeti VV i prvi profil je bio uredan, kad god se doma kontroliram na aparatić je dobar, ali kako ću ipak roditi u Petrovoj preuzeo me drugi doktor koji inzistira na profilu kod njih...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jesen82, mislim da se ne trebaš sekirati oko hrane. Ja sam bila na strogoj zdravoj i uravnoteženoj prehrani, a u Vinogradskoj sam na profilu prvo dobila puricu s masnim mlincima, ali je profil bez obzira bio ok.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Jesen82, mislim da se ne trebaš sekirati oko hrane. Ja sam bila na strogoj zdravoj i uravnoteženoj prehrani, a u Vinogradskoj sam na profilu prvo dobila puricu s masnim mlincima, ali je profil bez obzira bio ok.
    znači ako sam već mjesec dana na strogoj dijeti od 1800kcal i to mi daju, misliš da mi neće takav skok u kalorijama pokvariti profil? jer meni nije jasna ta logika.... da li se to namjerno daje takva prehrana jer je kao jedna vrsta opterećenja ili što? jer kada sam posjećivala prijateljicu u Petrovoj vidjela sam da to jedu trudnice s dijabetesom i ništa mi nije bilo jasno

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni isto nije bilo jasno, nemam pojma.
    Ja sam i zbunjeno išla pitati, da li su se zabunili, jer sam na dijabetološkoj dijeti, rekli su mi da je ok, da to jedem.

Stranica 8 od 23 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •