-
Dorice, ništa se drastično ne mijenja u prehrani, osim što trebaš smanjiti unos ugljikohidrata, odnosno koristiti one "kvalitetnije" iz čistih žitarica ili prerađene ali opet punozrnate i naravno, najbitnija stvar - jesti više manjih obroka dnevno. Ali to i tako u trudnoći vrijedi pa ti neće teško pasti.
Isto vrijedi i za voće, pojesti po jednu voćku između obroka kao užinu, a ne više voćkica kako sam ja znala raditi. Slatkiše bi bilo dobro skroz izbaciti, što naravno ne znači da si ne možeš pojesti par kockica tamnije čokolade ili kakav punozrnati keksić 
Meso i povrće (krumpir nešto manje) možeš jesti u neograničenim količinama i na 1000 raznih načina, za kruh treba birati crni, raženi, kukuruzni, punozrnati i slično. Bijela peciva, pizze i slične stvari treba potpuno izbaciti. U juhama kuhati žitarice, a ne tjesteninu - meni su super npr. proso i heljda u juhi. Ako tjestenina onda 1-2 puta tjedno i to punozrnata naravno. Za doručak je ok npr. kaša od zobenih pahuljica umjesto kruha svaki dan.
Svježi sir, sirni namazi, jogurti, to sve možeš normalno jesti, izbjegavati one masnije sireve za rezanje: gauda i slične, ali naravno i njih se može pojesti, ali u manjim količinama.
Od pića - čista voda, nezaslađen čaj, sokovi - zaboravi na njih.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma