Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1135

Tema: Nalaz OGTT

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Po čemu su posumnjali da imate problema sa šećerom? Ili se sada OGTT stvarno radi obavezno svima?
    Mene stalno ispituju da li sam imala prije problema sa šećerom jer je beba konstantno veća od tjedna trudnoće,ali me još nikamo nisu slali (22 tjedan).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa Vidi poruku
    Po čemu su posumnjali da imate problema sa šećerom? Ili se sada OGTT stvarno radi obavezno svima?
    Mene stalno ispituju da li sam imala prije problema sa šećerom jer je beba konstantno veća od tjedna trudnoće,ali me još nikamo nisu slali (22 tjedan).
    Moj dr. je prije slao sve koji imaju u obitelji nekog s povišenim šećerom.
    Tako da ja sam kontrolirala radi toga, a i sama sam pretpostavila, jer su mi počeli neki specifični problemi, kao nagli pad šećera, pa mi pozli,... Onda sam izmjerila na maminom aparatiću doma i dobila čudne vrijednosti.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

OGTT test se sada radi obavezno, između 24 i 28 tjedna.
    Radi se i ranije ukoliko ima nekakvih indicija (obiteljska dijagnoza, velika težina, velika beba,...).

Ok, povlačim što sam napisala na ovoj temi o Petrovoj, ali kao što su mi rekli, danas se svašta proglašava gestacijskim dijabetesom i ono što je i ono što nije.
    Na žalost, to nam je sudbina sa svim dijagnozama, kao da ima onih realnih i onih koje naginju i onih koje bi se mogle svrstai tako. Pa se onda šelje na pregleda i svakakve lijekove, po meni savsim nepotrebno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, povlačim što sam napisala na ovoj temi o Petrovoj, ali kao što su mi rekli, danas se svašta proglašava gestacijskim dijabetesom i ono što je i ono što nije.
    Na žalost, to nam je sudbina sa svim dijagnozama, kao da ima onih realnih i onih koje naginju i onih koje bi se mogle svrstai tako. Pa se onda šelje na pregleda i svakakve lijekove, po meni savsim nepotrebno.
    Za većinu trudnica s dijagnosticiranim gestacijskim dijabetesom jedina terapija je kontrolirana prehrana, što uopće nije loše bez obzira na dijagnozu. Tek manji dio trudnica mora dobivati inzulin. Inzulin nije lijek (zapravo nije lijek uopće) koji se može davati tek tako - ako ga ne trebaš, tijelo će prilično burno reagirati. O kakvim ti lijekovima pričaš?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •