Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1135

Tema: Nalaz OGTT

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Komentirala sam buckin dnevni profil, onaj test sto su joj u bolnici radili nije ogtt jer pravi ogtt prati vrijednosti secera u intervalima a ne "evo vam glukoza i vidimo se za 2 sata"

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Komentirala sam buckin dnevni profil,
    ok, ali ne mozes onda za nalaze profila glukoze reci da prema kriterijima za ogtt, bucka nema GD . mijesas kruske i jabuke.

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    onaj test sto su joj u bolnici radili nije ogtt jer pravi ogtt prati vrijednosti secera u intervalima a ne "evo vam glukoza i vidimo se za 2 sata"
    sto je to po tvom "pravi ogtt"?
    na linku koji sam dala lijepo detaljno pise kako se radi ogtt. sto se sve radi po nasim bolnicama, a pogotovo po domovima zdravlja i pritom naziva ogtt-om, bolje da ne komentiram. kako je na VV, ne znam. po onome sto sam ja vidjela, vecinom se radi ogtt iz kapilarne krvi, a lijepo pise u ovim novim smjernicama da se radi iz venske plazme.

profil je samo pokazao da se s prehranom moze secer dobro drzati pod kontrolom.

i stvarno mislim da ne bi trebalo usporedjivati kriterije za dijagnozu dijabetesa kod trudnih i kod netrudnih osoba.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa Vidi poruku
    ok, ali ne mozes onda za nalaze profila glukoze reci da prema kriterijima za ogtt, bucka nema GD . mijesas kruske i jabuke.

sto je to po tvom "pravi ogtt"?
    na linku koji sam dala lijepo detaljno pise kako se radi ogtt. sto se sve radi po nasim bolnicama, a pogotovo po domovima zdravlja i pritom naziva ogtt-om, bolje da ne komentiram. kako je na VV, ne znam. po onome sto sam ja vidjela, vecinom se radi ogtt iz kapilarne krvi, a lijepo pise u ovim novim smjernicama da se radi iz venske plazme.

profil je samo pokazao da se s prehranom moze secer dobro drzati pod kontrolom.

i stvarno mislim da ne bi trebalo usporedjivati kriterije za dijagnozu dijabetesa kod trudnih i kod netrudnih osoba.
    ogtt sam prvi put vidjela da rade 2 vadjenja u DZ kad sam bila trudna.
    da se ne ponavljam, procitaj koju stranicu nazad.
    i u zivotu nisam radila iz kapilarne krvi, a samo sam u prvih 15g zivota radila ogtt svaka 3mj.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 21.07.2012. at 00:04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •