Ajd da vam ja napišem svoje iskustvo,pa možda čujem koju pametnu jer ih bome od doktora nisam dobila...uglavnom, mi smo sad 36tt i sve je OK. Ušla u trudnoću s nekih 10ak kg viška i dobila 9 do sad ali pravilno raspoređenih i sad sam 1kg u minusu. Beba je normalnih dimenzija i sve kak treba. Radila sam običnu KKS i vadila GUK kroz sva 3 tr. i bio je nizak, 3,9.-4.1 Dakle, nikakvih indikacija za profile nije bilo.
Jučer sam prvi put bila u TA i liječnik me pitao zašto me doktorice (išla kod dvije ) nikad nisu slale na OGTT a kada sam mu objasnila da nije bilo indikacija jer je sve bilo OK- njemu to nije bio dovoljno dobar razlog. Kaže da je to jedna od najvažnijih pretraga u trudnoći???Pitam ga želi li da sad napravim-kaže mi-sad je kasno, što je tu je.

Pa dobro, tko je tu lud? Koliko sam shvatila OGTT nije rutinska pretraga ako trudnica ima urednu trudnoću u smislu dobivanja na težini i nekih drugih pokazatelja, ako je dijete normalnih dimenzija obzirom na gestacijsku dob te ako nema obiteljsku anamnezu dijeabetesa ili sama boluje i ako su nalazi GUKa uredni.