-
OGTT je u Americi obavezna pretraga za sve trudnice izmedju 24. i 28. tjedna trudnoce. Ukoliko se pokaze povisen secer, ide se i na vadjenje hemoglobina. Kao sto je MBee napisala, veca je opasnost za bebu nego za mamu - vece bebe se teze poradjaju, cesce su intervencije tipa forcepsi i/ili vakuum pumpa, cesci hematomi na glavi, cesce slomljena kljucna kost kod bebe itd. A takodjer cesce se javlja dijabetes u djetinjstvu kod takvih beba; i opasnost od niskog secera nakon poroda.
Ja sam sad tocno 28 tjedana, i pratim secer nataste kod kuce vec 3 tjedna (varira izmedju 5.5 i 6) i znam da cu pasti na testu jer je ovaj put i pored dijete gore nego u prosloj trudnoci (kad je secer nataste bio oko 5 nakon dijete). I u prosloj trudnoci sam imala gestacijski dijabetes. Bila sam na strogoj dijeti (nikakav secer ili skrob, od ugljikohidrata samo zeleno povrce i malo voca) i nisam dobila niti kile zadnja tri mjeseca. Na uzv su procijenili bebu preko 4kg, pokusali smo indukciju, nije uspjelo i isla sam na carski. Beba je bila 3380g, znaci sasvim prosjecne tezine.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma