bome, to je zaista loš nalazMarsupilami prvotno napisa
ja sam u prošloj trudnoći vodila se kao trudnica sa gestacijskim dijabetesom, mada mi nikada vrijednost nije prešla 8,7 - kod nas valjda to nekako rigoroznije kontroliraju.
uglavnom išla sam na dijabetičku dijetu 1600 kalorija i pravila si profil uredno svaki dan na tašte i prije i dva sata nakon jednog od obroka (jedan dan doručak, drugi ručak, treći večera, a četvrti sve tri mjere) i zapravo je sve bilo pod kontrolom. rodila bez problema zdravog dečkića i sve ok. bitno je da to ne zanemariš u svakom slučaju
nakon prve trudnoće pratila sam šećer i sve je bilo ok
sad u drugoj trudnoći, odmah su me bacili ponovno na tu dijetu, jer mi je nalaz nakon ogtt-a bio 6,0 natašte, a nakon opterećenja 10,1.
iako i dalje mjerim i vrijednosti ne dolaze niti nakon obroka do 7,00, vode me opet kao gest.dijabetes. jednom mjesečno kontrole, svaka 2 mjeseca vadim Hba1c i to je uglavnom to.
ovaj put su mi dali i 24 satnu proteinuriju i albuminuriju, te KEK, i nalaz je uredan.
dakle, pratimo, pazimo i ne bi trebalo biti problema
da te utješim, nije sve tako crno, ali opet velim, tvoj je nalaz ipak malo lošiji, pa postoji mogućnost da ti daju inzulin, a o tome zapravo nemam pojma, kao niti o tome što se zbiva nakon trudnoće
pazi se, čuvaj i kontroliraj i mazi svoju bebu![]()