Citiraj Marsupilami prvotno napisa
Ima li koja trudnica ili bivsa trudnica da je imala gest. dijabetes i da se kasnije povukao?
Naime u petak sam radila ogtt i imam jako los nalaz

Nataste je bio 8,9 a dva sata nakon probnog dorucka 13,1.
Nalaz je radjen iz venske krvi, ima li to kakvog utjecaja na ref. vrijednosti?

Moram se javiti u bolnicu da mi naprave profil pa cemo vidjeti kako dalje, nadam se samo da necu morati na inzulin.
Tko zna sto me ceka nakon trudnoce.

Huh samo da mi bebe bude dobro
bome, to je zaista loš nalaz

ja sam u prošloj trudnoći vodila se kao trudnica sa gestacijskim dijabetesom, mada mi nikada vrijednost nije prešla 8,7 - kod nas valjda to nekako rigoroznije kontroliraju.

uglavnom išla sam na dijabetičku dijetu 1600 kalorija i pravila si profil uredno svaki dan na tašte i prije i dva sata nakon jednog od obroka (jedan dan doručak, drugi ručak, treći večera, a četvrti sve tri mjere) i zapravo je sve bilo pod kontrolom. rodila bez problema zdravog dečkića i sve ok. bitno je da to ne zanemariš u svakom slučaju

nakon prve trudnoće pratila sam šećer i sve je bilo ok

sad u drugoj trudnoći, odmah su me bacili ponovno na tu dijetu, jer mi je nalaz nakon ogtt-a bio 6,0 natašte, a nakon opterećenja 10,1.

iako i dalje mjerim i vrijednosti ne dolaze niti nakon obroka do 7,00, vode me opet kao gest.dijabetes. jednom mjesečno kontrole, svaka 2 mjeseca vadim Hba1c i to je uglavnom to.

ovaj put su mi dali i 24 satnu proteinuriju i albuminuriju, te KEK, i nalaz je uredan.

dakle, pratimo, pazimo i ne bi trebalo biti problema

da te utješim, nije sve tako crno, ali opet velim, tvoj je nalaz ipak malo lošiji, pa postoji mogućnost da ti daju inzulin, a o tome zapravo nemam pojma, kao niti o tome što se zbiva nakon trudnoće

pazi se, čuvaj i kontroliraj i mazi svoju bebu