Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Povraćanje u autu

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Povraćanje u autu

F. ima 13 mjeseci i povraća u autu (geni su geni - zlato mamino)
    Snalazimo se tako da nosim hrpu tetra pelena koje u kriznoj situaciji stavljam pred nju tako da povraća u njih. Zaustavljanje i vađenje iz sjedalice je predugačak proces i obično je dok se mi zaustavimo sve gotovo. Zanimaju me iskustva drugih na ovu temu, kako bebačici pomoći da joj olakšam putovanje???
    U nedjelju putujemo na more pa me hvata panika, ne idemo jako daleko, samo do Biograda i to autocestom ali ipak me frka. Obično na autocesti nema problema, do bake u Karlovcu nikad nismo povraćali, kad smo išli na Rab rigoleto je bio na onim serpentinama do Senja, ali kad smo prošli vikend išli na Sljeme počeli smo u Gračanima....

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a dramine?? :?
    jel ih smije uzimati bebach od 13mjeseci??

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vozite sporije i ne naglo u zavoje...

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da Dramamine ne mogu, a što se vožnje tiče - mislim da sporije ne može...(govorim o zavojitim cestama)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

http://www.medicina.hr/clanci/bolest...a_kinetoza.htm
    tu piše da ih djeca od 2 god mogu!!
    vjerujem da mogu i manja samo u manjoj dozi!

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne bi baš isporobavala...zanimaju me više praktični savjeti kod takvih situacija....tipa koliko vremena treba proći od jela prije nego krenemo na put. U šta hvatati bljuckanje....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Inače ko klinac nisam s tim imao problema osim kad je bivši očuh vozio ko manijak... pa sam pretpostavio...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Praktične savjete nemam, imala sam taj problem dok nisam dospjela da uzimam Dramine (4. osnovne). Ništa mi nije pomagalo, ni rano jedenje, ni ne jedenje, ni samo pijenje, ni ne pijenje, ni sjedenje na prednjem sjedištu. Za hvatanje predlažem kanticu u koju ćeš svaki put staviti plastičnu vrečicu da je lakše odstraniš (može ona dječija kantica za plažu). Hvala Bogu da je E. na svog oca, zaspe i drinca do zaustavljanja (to za sad).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

nemam savjet, osim da je to kod mene trajalo od negdje 3-10g i to iskuljcivo u autu. S voznjom u autobusu nisam imala problema.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sa svojim djetetom nemam takvih iskustava (srećom), ali imam vlastitih - povraćala sam u autu do 14. godine.
    Sjećam se da je bitno ne piti u vožnji (i neposredno prije vožnje). I, ako možete izbjeći serpentine, tim bolje. Možda bi mogle pomoći i pauze u vožnji (meni to i dan-danas koristi, promjena zraka, pa makar vani bilo i vruće).

A što se tiče uspona autom na Sljeme, meni je i dan-danas malo mučno na toj cesti (dobro, ipak ne povraćam), a i Andrej zahtijeva bar 2-3 zaustavljanja (zato i izbjegavamo Sljeme autom). Tako da me ne čudi da je kod vas počelo već u Gračanima...

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

OK, thanks svima...ma ja sam povraćala dok i sama nisam počela voziti
    ali drugačije je kad je odraslom zlo, potpiš malo pa izletiš iz auta van, a ovako sa malenima. Uvijek me frka da se ne uguši - ne možeš ti nju dovoljno brzo izvaditi iz sjedalice ili nagnuti naprijed da izbaci sve van a da joj se nešto slučajno ne zaleti...a zamislite tek da smo same u autu, ja naprijed a ona iza??? Užas....

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

prakticni savjeti koji su kod mene palili: grickanje slanih stapica po putu i mirisanje svježeg limuna!
    toplo preporucam!!

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U kakvoj AS se vozi?
    Meni je Dina znala povratiti u AS 0-13 i jedva čekam da se počne voziti u smjeru vožnje, samo zbog toga!
    Da mene voze u autu u smjeru suprotnom od smjera vožnje, i ja bih povraćala... :/

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vozi se u AS okrenutoj u smjeru vožnje...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi zbog toga ne putujemo. Par puta se ispovraćala, kad idemo do grada (5-10 min. po Rijeci) se nakašljava onako pred povraćanje, ne da mi se maltretirati je jer imamo takvu muku s vožnjom da mi je dosta svega (ima me na nekoliko takvih autosjedaličarskih topika). Nema nikakve razlike s obzirom na smjer vožnje. Idemo na male rute, na nešto za što je jaaako motivirana, nagrađujemo je pljeskom svaki puta kada se vozi. Malo nam pomaže slano i krušasto, pa joj kupimo slanac. Ako možete, neka prespava vožnju (noć, hladnije i sl.)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Jeste probale narukvice protiv mučnine? Znam da ima i za djecu i za odrasle. Za djecu , fala Bogu, nisam trebala, ali mene su u trudnoći spašavale :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Povraćanje u autu

Citiraj ivano2 prvotno napisa
    F. ima 13 mjeseci i povraća u autu (geni su geni - zlato mamino)
    Snalazimo se tako da nosim hrpu tetra pelena koje u kriznoj situaciji stavljam pred nju tako da povraća u njih. Zaustavljanje i vađenje iz sjedalice je predugačak proces i obično je dok se mi zaustavimo sve gotovo. Zanimaju me iskustva drugih na ovu temu, kako bebačici pomoći da joj olakšam putovanje???
    U nedjelju putujemo na more pa me hvata panika, ne idemo jako daleko, samo do Biograda i to autocestom ali ipak me frka. Obično na autocesti nema problema, do bake u Karlovcu nikad nismo povraćali, kad smo išli na Rab rigoleto je bio na onim serpentinama do Senja, ali kad smo prošli vikend išli na Sljeme počeli smo u Gračanima....
    Bočna stakla zasjeniti da dijete ne može gledati na stranu. Sat vremena prije vožnje nikakva masna, slatka hrana. Za pice iskljucivo voda. I svakako izbjegavati zavoje nagla ubrzanja i kočenja. Provjetravati kabinu ili lagano ukljuciti klimu. A, Dramine sam davao svojem djetetu i nije bilo problema....

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

O da, imamo jednu takvu doma! Bio je problem proći 5 ili 10 km jer je već sve bilo vani, a do njene pedice putujemo 25 km!
    Pola Dramine ili žličica Claritina (za tako malo dijete provjeri doziranje, više se ne sjećam), jako joj pomaže kad legne na sjedalo, ali tvoja je bebica mala da bi bila izvan AS, nas je to ležanje spasilo. I još nešto: isprobali smo i to i palilo je - na gol trbušak staviti list novinskog papira, ne znam zašto topomaže, ali kome god sam to preporučila, napravila, palilo je! A kad sam čula, rekla sam svašta, bapske priče!

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Boris je počeo ovog leta da reaguje na vožnju pa je i pored mojih mera opreza (neprestano provetravanje auta, zamračeno staklo, ništa konkretno u usta tog dana dok se ne stigne na odredište - samo slani štapići i keks, voda po potrebi i u manjim i češćim gutljajima, odmaranje kad god naiđemo na zgodan parking...) povraćao do mora nekoliko puta.

Tamo smo konsultovali priv. pedijatra koji je rekao da sa 2.5 godine već može uzimati Dramamine ili neki drugi lek protov bolesti vožnje i to 1/4 tabletice pola sata pre polaska. I upalilo je! Naspavao se dasa do babe i dede pa je posle divljao isto toliko koliko se i vozio (9h )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prije dva tjedna išli smo iz Varaždinskih toplica, kad je Tea pobljuvala sebe cijelu zajedno sa sjedalicom. Naravno izvadili smo ju van skupa sa sjedalicom, skinuli odjeću, sve potrpali u prtljažnik i ja sam ju do doma čuvala u krilu i bilo je ok.
    Od tada kad sjedne u auto uvijek veli: Nebum bluvala!
    Bogec mali, očito joj se zamjerilo.... Baš si je jako to zapamtila. Ja se isto bojim kak bumo do mora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •