Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: trudnoća nakon IVF-a - mirovanje

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno trudnoća nakon IVF-a - mirovanje

Nakon godina borbe i svega mogućega nisam mogla vjerovati kad mi je beta pokazala broj 993! Odmah mi je doktor rekao "Pa izgleda da vas ima više!" na to smo i bili spremni jer smo išli na ET sa 2 blastocista.Ja nisam to držala mogućim dok nisam par dana nakon toga na ultrazvuku dobila dvije "točkice" i 1. sliku. Ali i dalje mirovanje i nikakvo sunce mi je rekao. E sad,prošli vikend smo bili na otoku,istina ja sam provela dane u hladu.Sad za vikend namjeravamo ponovit put ali nekako su me svi isprepadali da li sam ja normalna vozit se u autu,pa to je sve jako friško....Uhvatila me najednom panika! Jer totalno sam disciplinirana- po cijele dane ležim,lagana šetnja uvečer,svekrva kuha,muž čisti i odlazi u nabavku...a ipak tek za tjedan dana ponovo je UTZ kad bi se trebala čuti srčeka pa sad ne znam...da li da sjedam u auto na tih sat vremena ili me...?! Može li me tko malo savjetovati i ohrabriti?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da sam ja u pitanju ostala bih ležati - ali to sam ja, mislim da je odluka isključivo na tebi.... ~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Draga mala garava, nemoj se dati preplasiti - samo ti uzivaj! Ja sam ti nakon transfera otisla na Krk, setala, vozila se s barkom i uzivala kao prasica i eto nasa cudesna mrvica skoro pa ima 5 mjeseci ...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Odluka je osobna. Ovisno o preporukama lijecnika i o tome kako se sama osjecas radi sve ono za sto si sigurna da si neces predbacivati (osobna filozofija nakon 3 missed ab - sada znam da sve sto sam radila nije moglo stetiti, no bilo je perioda kada sam samu sebe dodatno i nepotrebno opterecivala jer u neke stvari nisam bila sigurna)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

odluka je osobna, ja ne bih riskirala

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala vam cure. Odlučila sam još tih 8 dana do slijedećeg UTZ-a ovim tempom,dakle bez izlaganja suncu,odlazaka na barku pa ću onda biti mirnija kad čujem što kaže doktor. Ja se super osjećam,danas sam prvi put imala vrtoglavicu a sada sam u 6.tjednu. Ipak je još cijelo ljeto pred nama,a ako bude sreće i cijeli život za uživanje pa se mogu "žrtvovati" tih par dana...Ipak jako duuuugo čekamo naše bebice

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ponašaj se normalno dok doktor ne kaže drukčije. Nemoj radit teške poslove ni dizat teško ali sve ostalo radi normalno. Šetaj, uživaj... nemoj se tako rano zatvorit u kuću jer nema potrebe.
    Ja isto nosim blizance i danas nam je 20 tjedana, ulazimo u 21 i prije 3 tjedna nam je doktor rekao da malo usporimo a do tada sve normalno.
    Čestitam!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mala garava, vidiš kako je to sve od doktora do doktora. meni su moji - priv. ginić i dr. u CITO-u i u Mariboru - rekli - sve normalno. Mariborčani su mi rekli normalno nakon transfera na posao (išla ja), još po kući redila - bili radovi u kupaoni - i na moj šok ostala trudna, a nikad nisam manje mirovala nego sad. ST doktor i priv. gini i nakon pozitivne bete rekli sve normalno, Mariborčani isto ništa specijalno - od vožnje autom, do plivanja itd. Normalno, izbjegavat najjače sunce i ne ludovat po vrućini.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, ja zbog bolesnog kuka ionako ne radim ništa teško ni inače (tj. dizanje teških predmeta, trčanje, pilates i takve stvari), ali sam u svojim okvirima bila rel. normalno aktivna - posao, lagane šetnje, ležanje u hladu, lagano kupanje, vožnja autom (naravno, ne po makadamima).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    I da, ja zbog bolesnog kuka ionako ne radim ništa teško ni inače (tj. dizanje teških predmeta, trčanje, pilates i takve stvari), ali sam u svojim okvirima bila rel. normalno aktivna - posao, lagane šetnje, ležanje u hladu, lagano kupanje, vožnja autom (naravno, ne po makadamima).

Draga ina od srca ti čestitam na tvojoj sreći i želim ti kao i sebi mirnu i bezbrižnu trudnoću.Naravno da sam pomalo u grču jer ipak smo mi to postigli na teži način od običnih ljudi.Vjerojatno će mi biti lakše kada čujem ta dva srčeka.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I meni isto! Meni je nakon 5 godina MPO-a, a sve skupa smo lagano po doktorima od 2000.-te. Ali, ja se nekako mislim - ako mi je suđeno da bude OK, bit će, ne mogu se sad mumificirat baš skroz, to mi je za psihu još i gore. I ja se ne usudim otvorit topic dok ne čujem srca !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •