Stranica 141 od 189 PrviPrvi ... 4191131139140141142143151 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,001 do 7,050 od 9402

Tema: Kako steci dobru formu - vjezbaci/ce

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam jucer uslijed obaveza i mastitisa imala rest day. Danas cu w9, ako mi se prehlada ne pogorsa.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cure, evo i ja sam vam se odlučila pridružiti ovdje:
    molim za vašu podršku.
    vježbala nisam do sada nikad jer sa linijom problema nemam, a jednina mi je rekreacija do sada bilo
    trćanje za djecom i to je bilo dovoljno.
    no djeca su mi malo poodrasla i ja se našla u situaciji:
    kuća-auto-vrtić/škola-auto-posao-auto-škola/vritić-auto-kuća
    i baš sam si nekako omlohavila, i sad je još došlo ljeto, i kako se
    još uvijek smatram mlađom ženskicom (srednje 30-te) volim nabaciti
    mini i otvorenije stvari, odlučila ja nešto poduzeti.
    imate li kakvih savjeta za mene.
    našla sam neku teretanu u kvartu, pa bi vas molila kakve vježbe da
    uzmem za početak? i koliko?
    Posljednje uređivanje od krojachica : 04.07.2013. at 15:05

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pozdrav krojachice i dobro došla

Pozitivan utjecaj vježbanja je mnogo dalekosežniji od dobrog izgleda... ali ni zategnut trbuh i lijepe noge nisu na odmet

Ako nemaš iskustva s vježbanjem i spravama u teretani, bilo bi dobro da zamoliš trenera da ti pokaže kako se ispravno radi sa svakom spravom. Možda bi mogla razmisliti i o fitness programu s voditeljem (plesni, vježbe snage, pilates...što ti više odgovara). Ako si prepuštena samoj sebi, a ne znaš mnogo o vježbanju, lako je izgubiti motivaciju prije pojave prvih rezultata...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

krojachica, mi ti ovdje većinom vježbamo doma po nekom programu, možeš probati za početak 30 day shred od Jillian Michaels, imaš na you tube

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

super, tnx cure

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

slazem se,dok se ti obuces i dodjes do teretane i jos natrag doma vec si mogla odvjezbat neki od programa kod kuce....
    (ima programa od svega 20-25min)

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam odvjezbala w9. Svidja mi se! Tocno je ono sto je, mislim zhang, jednom rekla- vjezbanje pomaze protiv prehlade. Jos da hoce pomoc protiv mastitisa.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cure moje ja sam danas odvozila 40km sa bicom i osjecam se odlicno. Jedino kaj su me koljena pocela boljeti,kako vi to rijesavate???
    Lijep pozdrav svima

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja nikao da pohvatam sve vaše kratice.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    super, tnx cure
    Takodjer, ako ti vise pase plesno, mozes i Shaun T. - Hip Hop Abs.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nikao da pohvatam sve vaše kratice.
    Bio je topic na Zdravlju odraslihs linkovima i svim kraticama.

Sasa, hug, proci ce, samo treba par dana. Kako si sad?

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Sven&iva, dva glupa pitanja:
    1. da li je visina sica dobra?
    2. koliko obrtaja pedala napraviš po minuti?
    Izvini, ne znam koliko iskustva imaš u vožnji bajsa, možda sam pitala gluposti, ali to su prve dve stvari koje mi padnu na pamet. Bicikl je u principu dobar za kolena i kukove i štedi ih.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    Sven&iva, dva glupa pitanja:
    1. da li je visina sica dobra?
    2. koliko obrtaja pedala napraviš po minuti?
    Izvini, ne znam koliko iskustva imaš u vožnji bajsa, možda sam pitala gluposti, ali to su prve dve stvari koje mi padnu na pamet. Bicikl je u principu dobar za kolena i kukove i štedi ih.
    Visina sica mi je ok,koliko puta okrenem u minuti neznam. (nisam brojila). vježbam uz jillianku pa me i od skakutanja bole koljena,neznam

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala Anci na podrsci. Mislim da je mozda malo bolje.. Nisam sigurna. A druga stvar koja me muci- jedna mi je ruka osjetno slabija od druge, zahvaljujuci frakturi, a takodjer i nesto kraca jer ju ne mogu izravnati do kraja. I sad to ovim intenzivnim vjezbanjem dolazi do izrazaja, vjerovatno ja sama to potpimazem jer sigurno u planku vise opterecujem zdravu, ali danas u w9 ima vjezba koja se radi u side-planku, na zdravoj ju radim bez problema, a na ovoj slaboj jedva ili nikako. Imate savjeta kako da to malo izjednacim?

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Odoh tražiti kratice.

Danas samo 3 km. Večernje trčanje mi baš ne odgovara.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sasa,ja bi na tvom mjestu posla do fizioterapeuta,mozda bi trebala prvo raditi na tome da ju mozes sto vise istegnuti i ispraviti pa tek onda ojacati!

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj sven&iva prvotno napisa Vidi poruku
    Visina sica mi je ok,koliko puta okrenem u minuti neznam. (nisam brojila). vježbam uz jillianku pa me i od skakutanja bole koljena,neznam
    Jedan moj poznanik koji se ranije bavio biciklizmom takmičarski, mi je ovako objasnio kako treba pravilno voziti. Pri vožnji trebaš da napraviš 70-90 obrtaja pedala po minuti. I ta frekvencija bi trebala da bude konstantna, nezavisno od terena po kome voziš (ravno, uzbrdo...). Da bi to mogla da postigneš moraš da voziš u odgovarajućem stepenu prenosa. Npr kad počinjem sezonu vožnje namestim da mi je napred lanac na srednjem zupčaniku, a pozadi recimo na 4 (imam 9 i 9. je najmanji). Tako vozim po ravnom, uzbrdo naravno pređem na manji stepen penosa. Kako sezona odmiče i noge jačaju polako prelazim i na više stepene penosa. Caka je u tome da osetiš tu frekvencu od oko 80/min i da ti je noge zapamte. Onda voziš samo u onim stepenima prenosa gde možeš da održiš taj ritam. Naravno, uz neku tešku uzbrdicu to je nemoguće, tu malo popustiš.
    Ljudi obično prave grešku da nameste najviši stepen penosa (najveći zupčanik napred, a najmanji pozadi) i onda polako okreću. Pri tome stradaju kolena.
    Od skakutaja svakako mogu da bole kolena, ali obrati pažnju na ritam kad voziš bicikl i to će ti biti super terapija za kolena, jer noge rade, ali zglobovi nogu ne trpe opterećenje.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sven&iva, mislim da te koljena bole od Jillian. Ja sam već zaboravila da su me boljela prvih mjeseci vježbanja, a i mnoge cure su se žalile na Jill i bol u koljenima na početku.

IvanaR, wow, super informacije. Svašta ćemo mi ovdje saznati jedni od drugih Meni sad bude neobično koliko ljudi malo znaju o vježbanju i zdravoj prehrani, a ni sama nisam znala mnogo do unazad pola godine.

sasa, ja bih obavezno do fizioterapeuta prvo, možda si još više štetiš ako vježbaš nezacijeljenu ruku. Md-u je tako jedna potkoljenica duplo tanja od druge jer se samo na jednu oslanja dok hoda.

Dodirko, koje te kratice muče? Ovo w (w1 - w12) ti je od Body Revolutiona.

Anči, nadam se da će oporavak biti brz i bezbolan i hvala ti na pokretanju teme dijastaze! Meni se znatno povukla od kada pazim što vježbam i da uvijek stisnem mišiće prema unutra. Sad kad se nagnem unatrag s opuštenim mišićima jedva da se išta izboči, a prije bi mi bio popriličan trokut.

zhang, što vježbaš u zadnje vrijeme?

zasad skulirana, jesam ja nešto krivo pohvatala ili ti vježbaš u teretani/klubu? koliko dugo? (ako sam pobrkala, zanemari pitanje )

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam tu ruku polomila prije 20 godina, i onda sam dugo dugo išla na vježbe i istezanja. mislim da je ovo naprosto njen maksimum... ne boli me niti išta, samo sam mislim naučila više raditi s desnom..

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ahaaa,ja mislila da je to nesto novije...da,nakon 20g sto si istezala istezala si...
    problem je podjednako opterecivat ruke ako je jedna malo kraca,a da postavis nesto ispod te ruke kad si u planku? dosta bi bilo poduplat podlogu za vjezbanje isl....

Kavofob,da ja idem u gym,sad ce skoro 2g,prvo je to bio pilates ali smo prije cca 7-8mj presli na neku verziju cross-fita/funkcionalnog treninga...
    mala smo grupica od 5-6 cura,vodi nas fizioterapeut i gym mi je 2min pjesice ispod kuce.... da mi nije sve tako poslozeno skakutala bi i ja uz Shauna....
    mada,3x tjedno mi je postalo malo pa sve gledam jos doma nesto radit,provala malo callanetics ali mi je dugo,nemam sad toliko vremena,mozda zimi kad okraca dan....

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    sven&iva, mislim da te koljena bole od Jillian. Ja sam već zaboravila da su me boljela prvih mjeseci vježbanja, a i mnoge cure su se žalile na Jill i bol u koljenima na početku.

IvanaR, wow, super informacije. Svašta ćemo mi ovdje saznati jedni od drugih Meni sad bude neobično koliko ljudi malo znaju o vježbanju i zdravoj prehrani, a ni sama nisam znala mnogo do unazad pola godine.

sasa, ja bih obavezno do fizioterapeuta prvo, možda si još više štetiš ako vježbaš nezacijeljenu ruku. Md-u je tako jedna potkoljenica duplo tanja od druge jer se samo na jednu oslanja dok hoda.

Dodirko, koje te kratice muče? Ovo w (w1 - w12) ti je od Body Revolutiona.

Anči, nadam se da će oporavak biti brz i bezbolan i hvala ti na pokretanju teme dijastaze! Meni se znatno povukla od kada pazim što vježbam i da uvijek stisnem mišiće prema unutra. Sad kad se nagnem unatrag s opuštenim mišićima jedva da se išta izboči, a prije bi mi bio popriličan trokut.

zhang, što vježbaš u zadnje vrijeme?

zasad skulirana, jesam ja nešto krivo pohvatala ili ti vježbaš u teretani/klubu? koliko dugo? (ako sam pobrkala, zanemari pitanje )
    Sama slazem treninge. Prvi dio budu 2 vjezbe po tabata protokolu. I onda vjezbe snage for time.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Npr:
    1. Dio, tabata: 20sec rad, 10 sec odmor
    A) mountain climbers on med.ball
    B) kettlebell swings

2) dio: snaga, 1 runda, for time
    A) 30 dive bombers
    B) 20+20 bulgarian split squat
    C) 20 pull ups (negative, jos uvijek)
    D) 30 goblet squats

I tako, ili ovaj drugi dio slozim da je manji broj ponavljanja, ali vise rundi.
    Presla sam na vjezbanje 3x tjedno, ovi dugi dani su mi sve malo pomaknuli: budem duze budna pa se ne mogu rano probuditi. Pa pokusavam ugurati trening nakon posla. Ma grrrr..
    Ali, jos malo ce pravi godisnji pa cu se i odmoriti..

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku

Molim

Da mi muz nije hipohondar, tko zna, mozda bih za koji mjesec bila na puno kompliciranijoj operaciji

Ja vas i dalje pratim i iscekujem da budem opet stara pa da vam se pridruzim. Danas mi je mama dosla i drzala predavanje o sklekovima :D i da ih vise NIKAD ne smijem raditi :D
    Moram to detaljno provjeriti s doktorom kad budem isla na kontrolu. Tj.prvo vadim konce, sad jos hodam s tuferom i glavna mi je preokupacija - kako se uspjesno otusirati
    Sva sreca, iskustvo steceno s dva CR se ne zaboravlja

Sasa, vjerojatno je to sto i sama kazes, jedna ruka ti je jaca, sad to najvise primjetis. Nemam ti savjet, nazalost.
    Posljednje uređivanje od Anci : 04.07.2013. at 23:30

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

OMG, pod dojmom sam. Nevjerojatan je!

Što znači "negative, još uvijek"?

zasad skulirana, dobro sam pohvatala onda. Ja sam počela razmišljati i o teretani, ali ne znam je li izvedivo još nekoliko mjeseci.

Anči, samo ti slijedi upute liječnika, mi te čekamo kad budeš spremna da se vratiš

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

odradila C1, bila sam uvjerena da neću moći sve ali jesam(ok nisam sve,99% ali to je stvar prostora)...baš mi je jučer trebao taj cardio.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sven&iva kod Jillian pazi na vjezbe, lako ti koljeno predje preko prstiju u nekim vjezbama, ali na to jako jako pazi.

sasa ja sam svoju ruku slomila u laktu prije 34-35 godina, cak mi ni kosti nisu ispravno srasle, pa neke vjezbe napraosto s tom rukom ne mogu ispravno napraviti npr: http://www.youtube.com/watch?v=lxlX8hW2Inw na 19.22 to je level 2 i vjezbe snage treci krug. tu vjezbu s desnom odradim skroz OK, a lijeva mi steka.
    Nadam se da je tvoj mastitis danas zaboravljena stvar.

Anci
    drzi se

vidi se da sam manje opterecena na poslu, sad pocinjem opet s pametarenjem na ovom topicu kao i svake godine u ovo doba

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mene uz Jillian ne bole koljena, već samo boluckaju mišići, to je valjda dobar znak

sviđa mi se 6w6p i bolje mi izgleda trbuh, ima efekta

jedino sad kad vježbam ujutro Jillian imam užasan apetit, stalno bi nešto jela

btw. počela sniženja a ja razmišljam kako bi si mogla nabaviti između ostalog i nove utege

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cure veliko vam hvala na savjetima . ljbim vas sve a sad odoh na bicikliranje pozz

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Takodjer, ako ti vise pase plesno, mozes i Shaun T. - Hip Hop Abs.
    WoW! to je to!
    Zasto meni nitko nikada do sada nije rekao za ove vježbe koje
    vode super zgodni frajeri!
    To je dakle mala tajna vas veselih cura s ovog topica!
    Tnx Elly

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da vas pitam cure, koliko su važne dobre tenesice kod vježbanja.
    Ima doma neke no name za trčanje i onak služe svrsi, da li bi mi bilo lakše/bolje/zdravije da kupim kvalitetnije čitaj skuplje tenesice i da li kičma pati ako nisu vrhunske?
    Willow meni je baš suprotno, kad dobro odvježbam nisam opće gladna dobrih 2-3 sata iako sam vježbala na recimo prazan želudac.
    Zhang ne vjerujem, mislim da tvoje vježbe neću moći ni za 10 godina; 30 dive bombers ja nakon 10 pušem i stenjem i umirem.
    Kosjenka, Sven&iva drži te se i dan za danom.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ribice, pa sad su sniženja, da se naći kvalitetnih tenisica po ok cijeni

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

WoW! to je to!
    Zasto meni nitko nikada do sada nije rekao za ove vježbe koje
    vode super zgodni frajeri!
    To je dakle mala tajna vas veselih cura s ovog topica!
    Tnx Elly
    Nis skuzila nase osmijehe?
    On je stvarno odlican. Vjezbe su super i sto je vazni, ucinkovite.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    On je stvarno odlican. Vjezbe su super i sto je vazni, ucinkovite.
    Čuj, dragi će mi 100% biti ljubomoran kad vidi s kim vježbam, pa mi je
    i bolje da su učinkovite.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    ribice, pa sad su sniženja, da se naći kvalitetnih tenisica po ok cijeni
    ma zato i pitam, jel ima razlike ili da koristim ove kaj imam, jer su skroz nove.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobre tenisice za trčanje su mast have - razlika je ogromna! Isplati se investicija u njih. Ja imam dva para: Mizuna za trčanje vani (inače su oko 950 kn, ja ih kupila na 50% snizenja) i za dvoranu Nike one nove za trcanje.
    I jedne i druge se puno laganije, a da ne pricam o zracnim jastucima i boljoj amortizaciji. Prije sam vjezbala u obicnim Nike tenisicama, sad ih vise ne zelim obuti niti za najobicniju setnju.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Fala Roza baš mi je to trebalo, škicam jedne Nike free pa ću si ih ipak kupiti

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čuj, dragi će mi 100% biti ljubomoran kad vidi s kim vježbam, pa mi je
    i bolje da su učinkovite.
    Ne treba biti...on ima decka.
    Osim ako mu Scott nije cura

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

sto se tice BR
    ovaj tjedan sam napravila w1, w2, c1, w1, w2 (po danima pon-pet)
    znaci sutra jos jednom c1 i onda nedjelja odmor?
    s obzirom da mi je prvi tjedan, sljedeci tjedan to isto?
    a tjedan nakon toga?
    mislim da nemam sve epizode skinute pa ne mogu pohvatati raspored

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nemojte se svađati oko Shauna, on je moj

Zhang, pravit ću se da nisam pročitala zadnji post

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    skužila sam, ali ipak...
    bio je ljubomoran na dr. Housa, a kak nebu na ovog

nego, u kojim tenkama da ja skakučem sa Shaunom?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Guglala
    Oni su se vjencali

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

vidjeh na forum.hr da se već naveliko nabavlja T25

a ja se nisam pohvalila da mi je stigao skupo plaćeni kaliper (platila ga 1 $ )

mm me izštipao sa svih strana ali očito je nešto krivo izmjerio jer je na 2 formule ispalo da mi je body fat 22% a na jednoj formuli 30%

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mm me izštipao sa svih strana

ja nikako da si naručim kaliper...lijena za slogirati se na ebay, ali sad si me sjetila pa idem

što se rezultata tiče, vjerojatno neka metoda više uzima u obzir mjesto gdje si malo potkoženija, a manje gdje nisi pa je zato tako ispalo...ili tm krivo štipa

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kavofob

btw. jel planiraš vježbati T25?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni zanimljivo izgleda, ja volim te polusatne. taman mi je, a i drugi su naucili da me se tih pola sata nit sta pita, nit sta trazi.

samo sad ga treba nabaviti.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 05.07.2013. at 14:18

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je pola sata cardio/snage taman da ih mogu izdržati

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

kavofob

btw. jel planiraš vježbati T25?
    Planiram, poslije Insanityja, baš mi je odlično vježbati uz Shauna

Sad sam napravila pauzu dok mi se ne smiri krvarenje (stavila sam mirenu prije 3 tjedna), jako sam smršavila u kratkom vremenu, valjda kombinacija s mirenom i Insanityjem pa sam morala malo usporiti...

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

@willow ja upravo planiram poceti tedvadesetpet . Nasla sam program

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •