Page 181 of 189 FirstFirst ... 81131171179180181182183 ... LastLast
Results 9,001 to 9,050 of 9402

Thread: Kako steci dobru formu - vjezbaci/ce

Inesica's Avatar

Quote Originally Posted by kavofob View Post
    Inesice, kud odmah 100 više

Ako možeš 60, možeš i 70. Sa 160 se baš ne bih složila... ali ja se i odmaram kad mi je teško, švercam pauzama za brisanje znoja, pijenje vode i tak
    ma da pričamo o jedva 10 čučnjeva, onda kad bi netko napravio tih 10, ja bi rekla, može i 20.
    ali 60 je velika brojka. i ako napraviš 3 serije po 20, onda siurno možeš i 4 serije po 20. to je 80. polovica.

onda malo odmoriš. i sigurno možeš još jedan put 80. čučanj je nešto što često koristimo u danu. skoro pa ćeš ih napraviti i da se ne vježba.

ja sam jednom zinula kad je trener izustio brojku 300 i ona rekao 'nije to puno'. i onda izračunala kako smo mi taj dan napravili 250, a to je bio dio treninga. znači da je cijeli bio posvečen čučnjevima, bilo bi ih i 300.
    ok, najvjerojatnije nakon što se tako neki put ganja neki broj, slijedeći dan ima se upala mišića. pa nije da je nešto neophodno.

al je zgodno znat da najčešće možemo više nego što mi računamo. no, to što nešto možemo ne znači da i trebamo radit.
    isto tako, nemojmo govoriti da ne možemo nešto napraviti samo zato što ne radimo. za takvu tvrdnju se ipak prvo trebamo uvjeriti. a onda se najčešće iznenadimo

gdje stavljate svoje fotke ? :znatiželjnababa:

A istina je, kad rastegneš po serijama može se puno više nego što možeš zamisliti

Quote Originally Posted by Vrijeska View Post
    gdje stavljate svoje fotke ? :znatiželjnababa:
    Na nekoliko tajnih lokacija... ali prvo ih treba zaslužiti vježbačkim prijavcima

sasa's Avatar

u zwow 57 radi se 4 serije po 40 čučnjeva. to mi je lako bilo. i climbersi. ali sklekovi uz burpeese sa sklekovima, nakon treninga u kojem su bili sklekovi na jednoj nozi- smrt!

Inesica's Avatar

Na nekoliko tajnih lokacija... ali prvo ih treba zaslužiti vježbačkim prijavcima

Ako ću morati zaraditi ulaz po broju sklekova, onda ću se javiti tamo negdje za godinu dana (sklekove do sada NIKADA nisam znala, niti uspjela raditi... i tek sam na 30sc planka)

Ostalo: 8km trčanja, 10km bicikla...
    Imam i dokaz na ručnom satu za trčanje...

Superman's Avatar

uh, betty, meni je "Jillian look" baš mrak, ali ja tako nikada nisam izgledala (a desetak i više godina sam prilično intenzivno radila razne programe aerobica)... pa me sad zanima može li se to postići na svakom tijelu, ili ipak neku ulogu igra genetika? i još nešto: za takav, "isklesani" look, jeli se potrebno potpuno odreći slatkiša, nezdravih grickalica i druge vrste junka? ja definitivno ne pretjerujem s ničim, ali dozvolim si sladoled, kolač, prutić čokolade, palačinku... kako vi?

definitivno genetika i tjelesna konstrukcija broj jedan u svemu
    onda na drugom mjestu je puno rada
    Last edited by Vrijeska; 14.08.2013 at 13:14.

Inesica's Avatar

Quote Originally Posted by sasa View Post
    u zwow 57 radi se 4 serije po 40 čučnjeva. to mi je lako bilo. i climbersi. ali sklekovi uz burpeese sa sklekovima, nakon treninga u kojem su bili sklekovi na jednoj nozi- smrt!
    da odlično mi je kad završi neku seriju sklekova i onda su slijedili climbersi a ona komentira u stilu 'climersi, to će biti lako'

inače, kada sam kretala sa 30DS i susrela se sa tim mountin climbersima u nekom levelu, mislila sam da ću dušu ispustit. nisam ih ni uspjela odrađivat. oni su mi bili smrt. nda, sad više nisu. fakat ih mou štancat ko ona krakata. jel se natali zove? mislila sam da je to nemoguće

Optimisticna's Avatar

Quote Originally Posted by Inesica View Post
    no dobro 60 čučnjeva, 160 čučnjeva. ne treba cjepidlačit

al stvarno. al ja sam sigurna da ako se može 60 da se može i 160

Ako ću morati zaraditi ulaz po broju sklekova, onda ću se javiti tamo negdje za godinu dana (sklekove do sada NIKADA nisam znala, niti uspjela raditi... i tek sam na 30sc planka)

Opa, bravo Vrijeska!

Sklekovi su užasno teški jer cijelo tijelo mora biti u solidnoj formi. Prije 8 mjeseci kad sam krenula vježbati nisam mogla napraviti NITI JEDAN JEDINI. I to ne muški, nego ženski. Ok, lažem, mogla sam pola - onu lakšu polovicu, ofkors, uz pomoć gravitacije

Dugo su me frustrirali ti sklekovi jer mi se činilo da nema pomaka... ali sad mogu 10 pravih sklekova u jednoj seriji Ima još prostora za poboljšanje tehnike, ali okrugla brojka od 0 do 10 mi se jako sviđa

uz pomoć gravitacije
    ovo si dobro rekla - gravitacija

baš sam neki dan gledala na youtubeu filmiće kako pravilno raditi sklekove jer očito nešto krivo radim kada baš niti jedan jedini normalan ne mogu

ovo si dobro rekla - gravitacija

baš sam neki dan gledala na youtubeu filmiće kako pravilno raditi sklekove jer očito nešto krivo radim kada baš niti jedan jedini normalan ne mogu
    Možda ne radiš. Ja nisam mogla jer jednostavno nisam bila dovoljno snažna. Većinu težine sam htjela da ponesu ruke, ali nisu surađivale. Sklek se ne radi samo iz ruku nego iz ruku, trbuha, nogu. Sve treba stisnuti i doslovno ponijeti tijelo gore-dolje

E da, i disanje je bitno. Nemoj prestati disati kao što ja imam običaj

Inesica's Avatar

Quote Originally Posted by Superman View Post
    uh, betty, meni je "Jillian look" baš mrak, ali ja tako nikada nisam izgledala (a desetak i više godina sam prilično intenzivno radila razne programe aerobica)... pa me sad zanima može li se to postići na svakom tijelu, ili ipak neku ulogu igra genetika? i još nešto: za takav, "isklesani" look, jeli se potrebno potpuno odreći slatkiša, nezdravih grickalica i druge vrste junka? ja definitivno ne pretjerujem s ničim, ali dozvolim si sladoled, kolač, prutić čokolade, palačinku... kako vi?
    isklesano tijelo može biti svatko tijelo.
    onda genetika određuje kako će isklesano tijelo izgledat, odnosno gdje će biti izraženije, gdje manje.
    mislim da kad se jednom dođe do isklesanog tijela da prestaje biti važno jel guzica ta koja je veća ili manja. isklesano je isklesano.
    pogledajte vježbače u jillianovom body revolutionu. svih veličina i oblika. a ma nema niti jednog tijela jednakog. svaka svoj tip, a žene tip top. i dečki, jel

što znači potpuno odreć se slatkiša, grickalica, junka?
    ako se misli na svaki dan po nešto sitno i onda svaka neka kava sa nekim ili gosti sa nekim još nešto pride, da onda se misli odreć se skroz.
    ako se misli na svakih 2-3 dana, jedna čokolada, čips - da isto bi se trebalo odreć
    ako se misli na poneki izlet u mjesec dana, a da računamo na njega i razmišljamo što ćemo nakon, onda nije problem. na sreću, tada će i komadičak biti dovoljan i tijelo će najvjerojatnije burno reagirat jer je dobilo junk.

eto, teta jill kaže 'if you want results, they don't come for free'

aries's Avatar

mislim da Vrijeska s 8 otrčanih km zaslužuje fotke

cure,imate li kakvih prijedloga za te vježbe snage o kojima govorite, a da se špara koljeno pritom? Ja ga pokušavam non stop lagano razgibavati, onako baš do granice bola i imam par vježbica koje radim dok sjedim ili ležim. Ma nadam se do sutra,prekosutra da će biti sve ok,tako je uglavnom dosad bilo. A onda nastavljam - neće motivacija ispariti, bez brige! Dotad vas čitam

Inesica's Avatar

Možda ne radiš. Ja nisam mogla jer jednostavno nisam bila dovoljno snažna. Većinu težine sam htjela da ponesu ruke, ali nisu surađivale. Sklek se ne radi samo iz ruku nego iz ruku, trbuha, nogu. Sve treba stisnuti i doslovno ponijeti tijelo gore-dolje

E da, i disanje je bitno. Nemoj prestati disati kao što ja imam običaj
    kad gravitacija pomogne prema dolje, zamislite da morate gurnut pod, dok gurate pod, izdahnite do gore.

i krenut sa varijantom na koljenima, ako je i to preteško od zida, pa stolice, pa stepenice, pa koljena, pa sklek

Quote Originally Posted by aries View Post

mislim da Vrijeska s 8 otrčanih km zaslužuje fotke
    ako može 8, onda može još 8... i još 8 :Inesica:

Inesica's Avatar

ma kakav crni broj sklekova

ovo JE prijavak

Inesica's Avatar

ako može 8, onda može još 8... i još 8 :Inesica:

ma dašta
    i maraton nek odvali

Inesica's Avatar

cure,imate li kakvih prijedloga za te vježbe snage o kojima govorite, a da se špara koljeno pritom? Ja ga pokušavam non stop lagano razgibavati, onako baš do granice bola i imam par vježbica koje radim dok sjedim ili ležim. Ma nadam se do sutra,prekosutra da će biti sve ok,tako je uglavnom dosad bilo. A onda nastavljam - neće motivacija ispariti, bez brige! Dotad vas čitam
    ovo je prvo što sam naišla. recimo prve 3 bi možda mogle proć:
    http://followpics.net/which-upper-bo...love-the-most/

aries's Avatar

ma dašta
    i maraton nek odvali
    može i ironman nakon toga

Inesica's Avatar

Inesica's Avatar

može i ironman nakon toga
    e onda mi nju prvo tražili fotke i razmišljali jel da joj uopće pokazujemo svoje

e onda mi nju prvo tražili fotke i razmišljali jel da joj uopće pokazujemo svoje

Dosta mi je ona jedna fotka koju sam vidjela.
    Ostale stvarno moram još zaslužiti... Javim se za mjesec dana kad postignem cilj: napraviti JEDAN pravi sklek.

aries's Avatar

uuuuuuu, ovo je dobro. proradila malo.Žena na youtubeu kao da je na fastforward opciji
    http://www.youtube.com/watch?v=LtrciwU4Fbo
    Last edited by aries; 14.08.2013 at 14:37.

Cubana's Avatar

Ne mogu kvotati, mislim na one zelene sokove koji se doma miksaju, nešto voća i sirova zelenjava.
    Jel to prihvatljivo ili u onoj "bolje ne" listi? Zajedno s mojim pohanim patliđanima

Inesica's Avatar

uuuuuuu, ovo je dobro. proradila malo.Žena na youtubeu kao da je na fastforward opciji
    http://www.youtube.com/watch?v=LtrciwU4Fbo
    odlično da si isprobala
    sad vidim kako se kavofob pali lampica

Anci's Avatar

Quote Originally Posted by Superman View Post

Složila bih se s odgovorom koji ti je dala inesica.
    Iako nemaš viška kilograma, mislim da je 30-60 dana premalo za postići "isklesano telo" uz još pokoju palačinku. Osim ako je to, kao što inesica kaže, jednom mjesečno : okrutna: :D

Ja isto "zgriješim" češće, rezultate neke imam, no nisam kao Jillian, to mogu odmah reći
    Također mislim da nemam nešto viška kila (trenutno 55 na 170 cm)

Pročitaj post koji je zhang ostavila jučer i vježbaj redovito.
    Last edited by Anci; 14.08.2013 at 14:52.

Inesica's Avatar

Quote Originally Posted by Cubana View Post
    Ne mogu kvotati, mislim na one zelene sokove koji se doma miksaju, nešto voća i sirova zelenjava.
    Jel to prihvatljivo ili u onoj "bolje ne" listi? Zajedno s mojim pohanim patliđanima
    smoothie?

pa niš njima ne fali. mislim, ovisno što unutra potrpaš.
    meni recimo, baš pašu neki put, onak ko užina. zeleno, crveno, ljubičasto, bobičasto, banana, jogurt, mlijeko, voda, kokos ulje, kokos, jaje...
    ma nemam pojima. štapni mikser svašta trpi. vjerujem i onaj stojeći.
    ko neki brzinski doručak isto pali

Inesica's Avatar

Quote Originally Posted by Anci View Post
    Ja isto "zgriješim" češće, rezultate neke imam, no nisam kao Jillian, to mogu odmah reći
    Također mislim da nemam nešto viška kila (trenutno 55 na 170 cm)

Pročitaj post koji je zhang ostavila jučer i vježbaj redovito.
    potpis na post od zhang. eto recept

a što se isklesanosti tiče i ja sam o ho ho daleko. isto ne mislim da me kile muče 164/60, kilavim se svako tolko ko ninja, a opet nikakvog klesanja. al nije da ne mogu. samo ne znam još što bi sa isklesanim i jel mi treba. al sad baš da si poželim, trebala bi se opako disciplinirat. a ja jedino što si priuštim je poneka čokolada (tamna), neki paleo kolač, muffin, domaći sladoled. sve zalogaji bez smeće sastojaka. ok, ako dođem kod nekog onda ne kompliciram pa se ponudim. al takve situacije su rijetke.

sasa's Avatar

Koliko cesto sad vjezbate cure? Ja sam i dalje na 6 dana tjedno. Sutra mi je recovery day- uvijek jako jako osjecam zamor nakon 6,7,8 dana neprekidnog treninga.

Inesica's Avatar

Koliko cesto sad vjezbate cure? Ja sam i dalje na 6 dana tjedno. Sutra mi je recovery day- uvijek jako jako osjecam zamor nakon 6,7,8 dana neprekidnog treninga.
    ja sam na svaki drugi dan
    sasa, odmor je potreban. pogotovo ako se žele mišići graditi. ako radiš vježbe koje uključuju cijelo tijelo (a ovi zwowi su većina takvih kolko sam skužila), onda bi bilo zgodno da imaš odmor češće.
    probaj malo više odmorit pa odvalit neki trening od prije pa usporediti. i pomislilo bi se da se nešto gubi sa danom pauze, ali zapravo ne. tijelo se odmori i onda kad se slijedeći put krene vježbat ide se sa 100% snage i često ispadne bolji rezultat.
    BR je takav zapravo da jedne mišiće odmara 2 dana

Inesica's Avatar

da ne ispadne da ganjam neki rezultat

al ako je bolji rezultat onda je vježvanje bilo intenzivnije pa je time veći učinak

sasa's Avatar

Znam- ali zuzka kaze minimum 4 dana tjedno, a jos bolje 5 ili 6...mada ja sam tek ovaj tjedan krenula i radila po dva zwowa dnevno, jednog za drugim. I mislim da sam se tu tako jako iscrpila.

Anci's Avatar

Mislis?

Ja mislim da je to planirano kao jedan na dan. Mozda zhang zna bolje.

Inesica's Avatar

Quote Originally Posted by Anci View Post
    Mislis?

Ja mislim da je to planirano kao jedan na dan. Mozda zhang zna bolje.
    ha ha
    da, jedan na dan. prije se zagriješ i onda jedan. pa onda redaj dane sa 2 dana pauze u tjedan dana. onak, nekak si rasporediš.

ali da, 2 taka pa još dan za danom pa naš uobičajeni dan, uf.

(sad kad se sasa odmori, razvalit će i mene i slatkicu )

zhang's Avatar

Zwow su predvidjeni 1 dnevno, 6x tjedno.

Mislim da se svi u pocetku nekako bojimo uzeti taj dan pauze jer misilimo da cemo otici 100 koraka unazad. A necemo. Samo cemo se odmoriti i nastaviti gdje smo stali. Samo sa malo vise energije.

Tatiana cak preporucje par dana odmora svakih 6-8 tjedana, negdje sam nabasala na informaciju da si Shaun uzme jedan mjesec (lipanj) slobodan..

Moje iskustvo je da mi svaki 2-3 dan odgovara pauza i isto tako svakih cca 8 tjedana. Nekad vise, nekada manje, ali svakih toliko uzmem pauzu od tjedan dana.

zhang's Avatar

Malo o demistifikaciji i de-demonizaciji inzulina: http://www.fitness.com.hr/prehrana/n...icne-mase.aspx

Storma's Avatar

Focus, Alpha, dan treći, Total Body circuit. Lijepo pratim, sklekovi me ubiju. Moram poraditi na njima.

Sanja79's Avatar

Jutros sam jedva odvježbala (još uvijek 30ds)- jedva. I sada sam smorena. Na poslu mi je ludnica pa me to dodatno iscrpljuje.
    Što se ishrane tiče- trudim se da jedem što zdravije iako osjećam da mi se najviše traže "brzi" uh (sokovi, slatkiši) pa se trudim da to preduhitrim normalnim (bila sam smanjila) unosom uh u vrijeme obroka. A užina je najčešče voće (svježe ili orašasto).
    Mene sklekovi ubijaju i prosto ne mogu da vjerujem da ću ikada biti u stanju da ih dobro odradim (sad radim skoro kao Anita s tim da uradim 1 pošteno i 2 onako-onako) i s lakoćom. Začudo, vježbe za stomak mi idu bolje nego očekivano. A kardio me razvali (ali na dobar način).

Curke, bravo svima

Jel kužite vi uopće koliko smo svi napredovali? Meni se skroz perspektiva promijenila i granice pomaknule. Ostanem skroz zatečena kad na fejsu objavim neku transformaciju i uvijek se nađe netko tko misli da je montaža ili nije ista osoba. Ili kad pitaju kako? Što kako pa zna se valjda kako

Quote Originally Posted by zhang View Post
    Malo o demistifikaciji i de-demonizaciji inzulina: http://www.fitness.com.hr/prehrana/n...icne-mase.aspx
    Hvala zhang! Sad me više neće peći savjest zbog banane nakon vježbanja
    Last edited by kavofob; 14.08.2013 at 19:16.

zhang's Avatar

Dapace, sto su treninzi intenzivniji (pogotovo treninzi snage) to vise se glikogenske rezerve iz misica prazne, i tim vise ih treba nadoknaditi.

Evo jos jedan clanak zasto je dobro uzeti uh nakon treninga:
    http://www.bodyrecomposition.com/mus...nutrition.html

Nadam se da vam nisam dosadna sa linkovima
    Last edited by zhang; 14.08.2013 at 20:21.

Quote Originally Posted by zhang View Post

Nadam se da vam nisam dosadna sa linkovima
    Nikako! Posebno kad su na njima odobrenja za papanje finih stvari

Danas sam s lakoćom odradila Speed 1.0, bila uvjerena da je Cardio na redu pa sam se ugodno iznenadila s lepršavim speedom

Happy sam jer sam vidjela da su me ono vrućine usporavale, a ne da mi je pala kondicija, dapače, sve je bolja

E da, ja sam primijetila da uzimam pauzu u prosjeku 2x tjedno, nekad i 3 ovisi. Idealno bi mi bilo 1-2, ali obično nešto iskrsne pa bude 2-3.

Anci's Avatar

Zhang, zanimljivi su clanci. Moram priznati da dosad nisam razmisljala o vrsti namirnica prije i poslije treninga. To valjda dodje kasnije

Nakon treninga mi pase tekuci jogurt, nekad frape od banane.

Ako sam ja sad to polovila prije treninga je dobro pojesti nesto u kombinaciji uh niskog GI i malo proteina (2 sata prije), a poslije moze nesto uh veceg GI i opet nesto proteina koji su zasluzni za izgradnju misica. Misici ih upijaju kao spuzva, pise :D

Kupit cu si Veronikinu sirutku :D
    To se pije samo tako, direkt iz one boce?

Optimisticna's Avatar

Jutros smo spominjale čučnjeve. Pohvalila sam se bila kako sam napravila 60 čučnjeva kroz dvije ture (30-30). Inesica je imala pravo. Može se. Večeras sam nakon silnih čučnjeva kroz ripp30 slistila još 70 čučnjeva u komadu s utezima na ramenima. Mogla sam možda i do 90 ali već danas mi je guzica skoro otpala od muskulfibera. Očekujem kroz tjedan dana laku stotku.

sasa's Avatar

bravo optimistična!!