Ustvari teško pitanje, ako ne voliš povrće.
Ja svo povrće skuham u slanoj vodi i pojedem, znači bez uljepšavanja okusa. Meni je odlično svako, ali tako sam navikla.
Ovisi što voliš.
Ako voliš bijeli luk, možeš njime popraviti okus, mrvicu maslinovog ulja i bijeli luk.
Ako kuhaš saft jednostavno ga zaliješ saftom kao prilog umjesto krumpira, makarona, špageta,...
Možeš napraviti i nekakav preljev. Npr. nemasni jogurt, peršin, češnjak crveni luk i zalijati povrće.
Možda netko još nabaci kakvu ideju, meni je teško savjetovati kad je meni fino u svim oblicima.
Meni je ustvari zdrava prehrana puno bitnija od vježbanja. Jer ona je uvijek prisutna u životu. Npr. kad si bolestan ne vježbaš, kad si u velikoj gužvi ne vježbaš, u trudnoći ne vježbaš, ili vježbaš smanjenim intenzitetom, a prehrana je ono što ostaje.
Posljednje uređivanje od Anemona : 16.02.2010. at 09:16
Super je tema
Evo ja prije trudnoce imala 76 a visoka sam 170, dakle oduvijek koja kilica too much, a u trudnoci sam dosla na 90. Odma na porodu izgubila sve, a 3 mjeseca poslije imala 70 i sad sam jos uvijek na tome i jaaaako zadovoljna!
A kako? Voznja kolica, nosanje bebe, setnje i izbacivanje vecere iza 18 sati! Jedem ama bas sve, samo u normalnim kolicinama, mada mi se desi kad me uvati PMS da smlatim cijelu cokoladu! Ali zato par dana poslije ne jedem slatko nego samo voce.
hehe ja sam jučer pripremila robu i tenisica da jutros idem trčat jer radim popodne, ali su me vremenske prilike/neprilike iznenadile...hahah koje opravdanje...
Čini mi se da ću i ja morati početi trčati. Ovaj mjesec me strefilo toliko neočekivanih troškova da ću morat malo pauzirati s aerobicom
A što se tiče povrća i ja imam isti problem, sve mi je fuj i ne mogu se natjerat da ga jedem. Šteta.
ja moram izbacit slatkiše i čekat bolje vrijeme da mogu trčat, rolat , tj bilo što na svježem zraku...a ovaj snijeg me stvarno ubija, odvratan je...a mislim da ću se i ja osjećat odvratno ovo ljeto, jer 2 puta ću bit kuma, a izgledam gore nego ikad...
a da probate s trčkaranjem?
iliti joggingom?
pa možete jesti što hoćete i koliko hoćete......
Tema Mršavljenje je spojena sa već postojećom temom na temu mršavljenja![]()
Žao mi je što ste mi spojili temu "Mršavljenje" sa temom "Ajde na dijetu" jer sam zamislila da ovo ne bude još jedna u nizu tema o dijeti, jer nije, nego o zdravom mršavljenju BEZ dijete. I logičnije je bilo da ste je spojili s nekom temom o trčanju ako takva postoji, jer smo uglavnom o tome govorili.
Sve naše teme o mršavljenju se trude biti "zdrave" i bez dijete![]()
Ja sam več spomenula da meni nema smisla jesti ko manijak i onda vježbati ko manijak da se potroši pojedeni višak. Meni je najbitnije prvo ustabiliti prehranu, na normalnu zdravu prehranu u kojoj je naglasak na voće, povrće, i druge zdrave namirnice, i uz to uključti fizičku aktivnost, da se pomogne otapanju viškova, da se učvrsti tijelo, da se dobije kakva takva kondicija.
Jer prehrana je zauvijek, a vježbanje, trčanje, ne mora biti zauvijek.
Čarobna dijeta ne postoji, to svi znamo. Postoji jedino promjena lifestyle-a (prehrane prvenstveno) kao jedine opcije za održavanje dobre forme u budućnosti. Da je lako, nije. I možda čitajući ovu temu KONAČNO odem na trening danas (nikako krenuti).
Ja svaki put padnem u depresiju kad vidim kojom (ne)brzinom odlaze kalorije na stazi za trčanje... izbjegavam to gledati jer me izbedira. Najbolji trening dugoročno je povećanje mišićne mase, jer onda i tijelu treba više kalorija da prehrani te mišiće. Trčanje sprinteva je super![]()
Evo jedna jako dobra tema na kojoj smo puno toga pretresli i dobrih savjeta udjelili jedni drugima http://www.roda.hr/forum/threads/40397-Vježbate-li
ma da, trošiš i ako nevježbaš
ali bezveze bi bilo jesti ko lud jer ćeš poslije vjezbati i sve potrošiti, pa i ako se prejedeš kolača/ćevapa, nema veze optrčiš još jedan krug.
Evo ja sam današnju rundu odvježbala, a nisam se niti prejela.
Sutra preskačem vježbanje, u dogovoru s "trenerom" - kaže da kod ove vrste vježbanja ne bih trebala više od 3 dana za redom bez pauze. Danas je u principu bio treči dan za redom, ali nema veze. Prekosutra nastavljam s vježbanjem. Sutra je ionako post i nemrs, pa su mi male šanse da pretjeram s hranom.![]()
Anemona bas mi je drago da si krenula i nasla termin.
ja danas preskocila plivanje, jer sam gosta vozila na vlak. sad iskreno ne znam na koju stranicu pisati.
inace prica o jelu kod mene nije prloblem jelo vec, cascenje s slatkicima. ali i u tom smjeru mi ide na bolje, vec treci dan na poslu imam kraj sebe cokoladna srca (poklon za valentinovo) i jos su sva srca na broju. jedino su me malo jucer dotukle one krafne po Anemoninom receptu
inace nisam debela, visoka sam oko 169, a imam 60 kg, ali sam mlitava i dobila sam one leptirice na ledjima, kojih se grozim. dakle ono sto je zelim je da se ucvrstim, ali gubitak od bar 3 kg cinio bi me jos sretnijom.
Anemona braaaavooo. Ma ti ćeš to bez problema, a ja sam jela kuhanu mrkvu i kuhanu blitvu i kuhanu škarpinu. Napeta sam kao zapeta puška. Jučer ništa od trčanja i sad ću danas ipak nać pola sata oko podne stavit neku staru kabanicu i idem kako god. Blato ne blato baš me briga.
Nitko se ovdje ne prejeda jer misli da će trčanjem ionako to anulirati. Iako je činjenica da osobe koje vježbaju i trče smiju jesti više od onih koje to ne rade. Iz nekoliko razloga ja ću navest dva u koja sam sigurna. Jedan je jer ćeš stvarno to potrošit. Znači ako je više unešeno taj ću višak na taj način potrošiti. A drugi veliki razlog zašto je vježbanje i trošenje kalorija povezano jest sljedeći, uvježbani i aktivni mišići sami po sebi troše više kalorija dnevno pa i u stanju mirovanja. Jer su veći, aktivni i svega im treba više. Dakle jedna izvježbana osoba će sjedeći 8 sati u uredu potrošiti više kalorija nego osoba koja se ne bavi ničim i odsjedi istih tih 8 sati. Mišići koji su zapušteni i okruženi masnim naslagama ili salom ne troše toliko energije (kalorija) sami po sebi.
Možda bi koja DIF-forumašica to znala bolje objasniti.
ja sam jučer sva ponosna obukla tajice,majicu za vježbanje, izvukla prostirku staru s fitnesa i krenula, napravila sam nekih 200 trbušnjaka i malo sam noge vježbala, i da danas se jedva mičem...![]()
hehe nenaa prije mi je rekord bio 600 iz 3 serijea ovih 200 je bilo iz 10
![]()
Meni je ovo totalni SF. Moja "ploča" to ne bi izdržala. Svaka ti čast. Mora da ti je trbuh ludnica. Moj je sa svim vježbama grozan. Porodničkog visećeg podtrbuha imam i za jedan dobar kožni kaputić. Tretiram ga starim jogurtom (alias Activiom), jogurt je jeftiniji, a učinak isti![]()
Ja sam uvjerena da su meni prilikom rođenja zaboravili ugraditi trbušne mišiče.
S nogama mogu kaj hoču, ruke su mi obično bile mrvicu slabije, ali nakon što skoro 3 godine svakodnevno nanašam dijete i one su relativno ok, ali trbušni mišiči koma živa, jednostavno kao da ih nemam.
Zna netko kakvu dobru vježbu za njih, osim klasičnih trbušnjaka i onih sa spuštanjem nogu?
Posljednje uređivanje od Anemona : 17.02.2010. at 13:42
Nemoj raditi klasične trbušnjake... omjer koristi i potencijalne štete (opterećenje su za leđa) nije baš naj, velike su šanse da ak ih ne radiš pravilno da će raditi sve samo ne oni. Rađe lezi na leđa, noge savini u koljenima, ruke iza vrata, pogled U STROP, diži samo lopatice od zemlje i zadrži u tom položaju par sekundi. Koncentriraj se na trbušnjake dok to radiš. Ne trebaš raditi neznam koliki broj, ako ih se radi pravilno ubitačni su![]()
meni je odlična vježba za trbušne mišiće bila ova: legneš na pod, koljena savineš, ruke imaš uz tijelo. Duboko udahneš i u onda "stiskaš" trbuh prema podu (ih, koje objašnjenje). I to ponoviti 15 puta.
Kada sam vježbala te vježbe redovito (prije 100 godina), imala sam prave trbušne mišiće.
Nikad ih neću prežaliti.
Trajali su dok sam vježbala.
Kada sam prestala, i oni su nestali.
trbuh mi je bio ludnica, prije jedno 3 godine, sad je koma, kad sjedim visi preko traperica i onda podižem trapke jer ga pokušavam utrpat unutraa kad hodam on hoda komad ispred mene
sram ga bilo...baš sam jučer kopala po slikama i našla jednu s mora od prije 3-4 godine
nadam se da ću ove godine barem ličiti na to...a znate kaj je meni najveći problem, onaj špekec sa strane, uff, to mi je grozna stvar, ježim se od njega, a on se neda...
Za žene, najbolji trbušnjaci se rade na pilates lopti-zato jer se ne ispupče van, nego se lepo učvrste, a ostanu ravni![]()
Ja bih rado da su mi "ispupčili" i da su se ikad u životu vidjeli (u jednom trenu sam trenirala ko životinja i radila stotine trbušnjaka).. no nema šanse, masno tkivo radi svoje.. a smršaviti toliko da ni cice nemam - trbušnjaci mi nisu baš toliko dragi![]()
Pratim vas ali ...nikako se motivirati. Da mi je jedna od vas u RL pa da bar skupa krenemo valjda bi bilo lakše.
pa reci di si, mozda se i nadje neka
Ajd da vidim jel me hoće sreća - ako ima netko tko bi trčao ,hodao, vježbao, vozio bicikl ili bilo što drugo na području brezovice/n zagreb/ nek se javi,može i na pp.
ja otpadam, nisam ti u kvartu
ne, idem u danicicevu. u prvoj traci u danicicevoj plivaju uglavnom tako kako ti sebe opisujes. i ja sam prvi dan tamo plivala. uglavnom u danicicevoj ti je po traci dva do tri plivaca. meni to nije guzva, pogotovo ako nadjes traku s plivacem/ima koju imaju tvoj ritam ni ne primjetis ih.
Da, po tri plivača mi je skroz u redu. Ja ću ići u Utrine. I najbolje da krenem što prije, bez ovakvih silnih premišljanja, jer onda neću otići nikad. Ako mi paše nastavit ću, ako ne, nikom ništa.
Evo mene s vježbanja. Malog sam uspavala i otišla 30 minuta vježbati. Super!!!
Vidim da se i vrijeme popravilo, mislim da ću ubaciti i trčanje, imam u blizini zgodnu dionicu za trčanje (krug oko parka u kojem je nogometno igralište), tu inače trče i naši atletičari. Samo da se otopi snijeg na tom dijelu. Tu nije očišćeno, pa se nije sad moglo niti hodati. Ako ovako nastavi temperatura, več za dan dva bude ok za trčanje.
Cure kak vama ide?
Anemonawow. Bravo. Pa ti si baš krenula. Jesi li ti to spomenula trčanje draga? samo napred. Ja isto, žuljam po kuhanoj zelenjavi. Jupi (moš mislit). ali napreduem i ja, a trčanje naravno svaki dan pa tako i za pola sata danas.
prijavljujem da je prva kila otišla dolje (počela sam prije 4 dana). To najviše pripisujem izbacivanju slatkiša i nejedenju iza 18h. U ovih 4 dana sam samo jednom stigla na trčanje jer mi malena ima dosta tešku enterovirozu pa je ne ostavljam.
Čini mi se da si na nekoj izgladnjujućoj dijeti barem po tome što si rekla 1 kg u 4 dana. To je puno i naglo. Opasno je da odustaneš pa ćeš dobit sve i još više. Kako jedeš ta 4 dana.
ne mora biti, mozda je razila u vaganju (jutro/vece), potom kolicina vode u organizmu. meni varijacija od 1 kg u 4 dana ne govori nista. sorry laumi ako ovo djeluje ne stimulirajuce.
inace ja i dalje na bazen, sto se tice ostalog ne vazem se, pa to ni ne gledam, a zanima me samo zateglnutost. jer gubitak ne vidi se samo na vagi vidi se i na onim mjestima di se nakupilo.