Stranica 30 od 189 PrviPrvi ... 2028293031324080130 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 9402

Tema: Kako steci dobru formu - vjezbaci/ce

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ustvari se brat kuži u treninge, jer se djelomično time bavi (on se svime bavi, jako je svestran), pa mi i on sastavlja trening. Tako da bi to moralo biti ok.
    Danas ručam kuhanu piletinu i vjerojatno opet neko kuhano povrće (omiljenu cvjetaču, još mi je ostao komad, ili može kombinacija mrkva, poriluk,...) salata vjerojatno zelena.
    Možda si uzmem i malo kuhanog kiselog zelja, mama bude kuhala klasiku za maškare. Sušeni buncek sa zeljem i pireom.

Ja sam si dala rok mjesec dana, dakle do 14.03. onda imam ponovno mjerenje struka, bokova,... kilaže, pa da vidimo.
    Samo se nadam da ne odustajem.
    Ajde mi sad molim te reci kako se poriluk, mrkva i karfiol mogu najukusnije spremiti. Malo si me natjerala na razmišljanje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde mi sad molim te reci kako se poriluk, mrkva i karfiol mogu najukusnije spremiti. Malo si me natjerala na razmišljanje.
    Ustvari teško pitanje, ako ne voliš povrće.
    Ja svo povrće skuham u slanoj vodi i pojedem, znači bez uljepšavanja okusa. Meni je odlično svako, ali tako sam navikla.
    Ovisi što voliš.
    Ako voliš bijeli luk, možeš njime popraviti okus, mrvicu maslinovog ulja i bijeli luk.
    Ako kuhaš saft jednostavno ga zaliješ saftom kao prilog umjesto krumpira, makarona, špageta,...
    Možeš napraviti i nekakav preljev. Npr. nemasni jogurt, peršin, češnjak crveni luk i zalijati povrće.
    Možda netko još nabaci kakvu ideju, meni je teško savjetovati kad je meni fino u svim oblicima.

Meni je ustvari zdrava prehrana puno bitnija od vježbanja. Jer ona je uvijek prisutna u životu. Npr. kad si bolestan ne vježbaš, kad si u velikoj gužvi ne vježbaš, u trudnoći ne vježbaš, ili vježbaš smanjenim intenzitetom, a prehrana je ono što ostaje.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 16.02.2010. at 09:16

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Super je tema
    Evo ja prije trudnoce imala 76 a visoka sam 170, dakle oduvijek koja kilica too much, a u trudnoci sam dosla na 90. Odma na porodu izgubila sve, a 3 mjeseca poslije imala 70 i sad sam jos uvijek na tome i jaaaako zadovoljna!
    A kako? Voznja kolica, nosanje bebe, setnje i izbacivanje vecere iza 18 sati! Jedem ama bas sve, samo u normalnim kolicinama, mada mi se desi kad me uvati PMS da smlatim cijelu cokoladu! Ali zato par dana poslije ne jedem slatko nego samo voce.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    spajalica, plivanje ni super zvuči, ali nema šanse da stignem ujutro. Plivam, nažalost, samo na moru.
    ma daj to ti je prakticki u kvartu, a moze se i vozac naci u jednom smjeru, ja sam na poslu vec u 7.30

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj to ti je prakticki u kvartu, a moze se i vozac naci u jednom smjeru, ja sam na poslu vec u 7.30
    Baš bi bilo super da možemo zajedno! Možda iduće godine, ako budu M. i E. išli u kvartovski vrtić pa ćemo onda lakše koordinirati školu i vrtić. Sada stvarno ne stignem ujutro pa ću nastaviti s trčanjem.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hehe ja sam jučer pripremila robu i tenisica da jutros idem trčat jer radim popodne, ali su me vremenske prilike/neprilike iznenadile...hahah koje opravdanje...

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj zvjezdicaZG prvotno napisa Vidi poruku
    hehe ja sam jučer pripremila robu i tenisica da jutros idem trčat jer radim popodne, ali su me vremenske prilike/neprilike iznenadile...hahah koje opravdanje...
    Joj ne pričaj mi. Jutros sam dobila slom živaca. Vidim kiša je (znači danas ništa), sutra znam da ne mogu jer nemam vremena. I tako da ću stvarno danas i ja požuljat malo lešo karfiola.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čini mi se da ću i ja morati početi trčati. Ovaj mjesec me strefilo toliko neočekivanih troškova da ću morat malo pauzirati s aerobicom
    A što se tiče povrća i ja imam isti problem, sve mi je fuj i ne mogu se natjerat da ga jedem. Šteta.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja moram izbacit slatkiše i čekat bolje vrijeme da mogu trčat, rolat , tj bilo što na svježem zraku...a ovaj snijeg me stvarno ubija, odvratan je...a mislim da ću se i ja osjećat odvratno ovo ljeto, jer 2 puta ću bit kuma, a izgledam gore nego ikad...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a da probate s trčkaranjem?
    iliti joggingom?
    pa možete jesti što hoćete i koliko hoćete......

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tema Mršavljenje je spojena sa već postojećom temom na temu mršavljenja

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Tema Mršavljenje je spojena sa već postojećom temom na temu mršavljenja
    Žao mi je što ste mi spojili temu "Mršavljenje" sa temom "Ajde na dijetu" jer sam zamislila da ovo ne bude još jedna u nizu tema o dijeti, jer nije, nego o zdravom mršavljenju BEZ dijete. I logičnije je bilo da ste je spojili s nekom temom o trčanju ako takva postoji, jer smo uglavnom o tome govorili.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve naše teme o mršavljenju se trude biti "zdrave" i bez dijete

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo promijenila sam naslov

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa Vidi poruku
    iliti joggingom?
    Ja sam več spomenula da meni nema smisla jesti ko manijak i onda vježbati ko manijak da se potroši pojedeni višak. Meni je najbitnije prvo ustabiliti prehranu, na normalnu zdravu prehranu u kojoj je naglasak na voće, povrće, i druge zdrave namirnice, i uz to uključti fizičku aktivnost, da se pomogne otapanju viškova, da se učvrsti tijelo, da se dobije kakva takva kondicija.
    Jer prehrana je zauvijek, a vježbanje, trčanje, ne mora biti zauvijek.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čarobna dijeta ne postoji, to svi znamo. Postoji jedino promjena lifestyle-a (prehrane prvenstveno) kao jedine opcije za održavanje dobre forme u budućnosti. Da je lako, nije. I možda čitajući ovu temu KONAČNO odem na trening danas (nikako krenuti).

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

iliti joggingom?
    ja nema šanse da potrošim onoliko koliko mogu pojesti,
    a tako i bilo tko od nas.
    za 1 h trčkaranja/brzog hodanja izgubiš oko 350-400 kcal al to podeš dok trepneš okom.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja svaki put padnem u depresiju kad vidim kojom (ne)brzinom odlaze kalorije na stazi za trčanje... izbjegavam to gledati jer me izbedira. Najbolji trening dugoročno je povećanje mišićne mase, jer onda i tijelu treba više kalorija da prehrani te mišiće. Trčanje sprinteva je super

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo jedna jako dobra tema na kojoj smo puno toga pretresli i dobrih savjeta udjelili jedni drugima http://www.roda.hr/forum/threads/40397-Vježbate-li

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vježbali ili ne, bez discipline za stolom nema ništa.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj monax prvotno napisa Vidi poruku
    ja nema šanse da potrošim onoliko koliko mogu pojesti,
    a tako i bilo tko od nas.
    za 1 h trčkaranja/brzog hodanja izgubiš oko 350-400 kcal al to podeš dok trepneš okom.
    To se ne gleda tako. Većina kalorija odlazi na bazalni metabolizam i osnovne životne funkcije.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma da, trošiš i ako nevježbaš
    ali bezveze bi bilo jesti ko lud jer ćeš poslije vjezbati i sve potrošiti, pa i ako se prejedeš kolača/ćevapa, nema veze optrčiš još jedan krug.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo ja sam današnju rundu odvježbala, a nisam se niti prejela.
    Sutra preskačem vježbanje, u dogovoru s "trenerom" - kaže da kod ove vrste vježbanja ne bih trebala više od 3 dana za redom bez pauze. Danas je u principu bio treči dan za redom, ali nema veze. Prekosutra nastavljam s vježbanjem. Sutra je ionako post i nemrs, pa su mi male šanse da pretjeram s hranom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Anemona bas mi je drago da si krenula i nasla termin.
    ja danas preskocila plivanje, jer sam gosta vozila na vlak . sad iskreno ne znam na koju stranicu pisati.
    inace prica o jelu kod mene nije prloblem jelo vec, cascenje s slatkicima. ali i u tom smjeru mi ide na bolje, vec treci dan na poslu imam kraj sebe cokoladna srca (poklon za valentinovo) i jos su sva srca na broju. jedino su me malo jucer dotukle one krafne po Anemoninom receptu
    inace nisam debela, visoka sam oko 169, a imam 60 kg, ali sam mlitava i dobila sam one leptirice na ledjima, kojih se grozim. dakle ono sto je zelim je da se ucvrstim, ali gubitak od bar 3 kg cinio bi me jos sretnijom.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Anemona braaaavooo. Ma ti ćeš to bez problema, a ja sam jela kuhanu mrkvu i kuhanu blitvu i kuhanu škarpinu. Napeta sam kao zapeta puška. Jučer ništa od trčanja i sad ću danas ipak nać pola sata oko podne stavit neku staru kabanicu i idem kako god. Blato ne blato baš me briga.

Nitko se ovdje ne prejeda jer misli da će trčanjem ionako to anulirati. Iako je činjenica da osobe koje vježbaju i trče smiju jesti više od onih koje to ne rade. Iz nekoliko razloga ja ću navest dva u koja sam sigurna. Jedan je jer ćeš stvarno to potrošit. Znači ako je više unešeno taj ću višak na taj način potrošiti. A drugi veliki razlog zašto je vježbanje i trošenje kalorija povezano jest sljedeći, uvježbani i aktivni mišići sami po sebi troše više kalorija dnevno pa i u stanju mirovanja. Jer su veći, aktivni i svega im treba više. Dakle jedna izvježbana osoba će sjedeći 8 sati u uredu potrošiti više kalorija nego osoba koja se ne bavi ničim i odsjedi istih tih 8 sati. Mišići koji su zapušteni i okruženi masnim naslagama ili salom ne troše toliko energije (kalorija) sami po sebi.
    Možda bi koja DIF-forumašica to znala bolje objasniti.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam jučer sva ponosna obukla tajice,majicu za vježbanje, izvukla prostirku staru s fitnesa i krenula, napravila sam nekih 200 trbušnjaka i malo sam noge vježbala, i da danas se jedva mičem...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam jučer sva ponosna obukla tajice,majicu za vježbanje, izvukla prostirku staru s fitnesa i krenula, napravila sam nekih 200 trbušnjaka i malo sam noge vježbala, i da danas se jedva mičem...
    Kad budem ja mogla napraviti 200 trbušnjaka, mislim da će moje vježbanje biti dovedeno do savršenstva.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

wow 200 trbušnjaka. Dobro je da se uopće mičeš.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

iliti joggingom?
    Prilicno netacno, narocito za zene
    Sto se ovog tice, muskarcima je stvarno lakse.
    Ide i vise na bazalni metablizam, brze se stvara nova misicna masa, a i brze tope kalorije aerobnim vezbanjem.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hehe nenaa prije mi je rekord bio 600 iz 3 serije a ovih 200 je bilo iz 10

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hehe nenaa prije mi je rekord bio 600 iz 3 serije a ovih 200 je bilo iz 10
    Meni je ovo totalni SF. Moja "ploča" to ne bi izdržala. Svaka ti čast. Mora da ti je trbuh ludnica. Moj je sa svim vježbama grozan. Porodničkog visećeg podtrbuha imam i za jedan dobar kožni kaputić. Tretiram ga starim jogurtom (alias Activiom), jogurt je jeftiniji, a učinak isti

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovo totalni SF. Moja "ploča" to ne bi izdržala. Svaka ti čast. Mora da ti je trbuh ludnica. Moj je sa svim vježbama grozan. Porodničkog visećeg podtrbuha imam i za jedan dobar kožni kaputić. Tretiram ga starim jogurtom (alias Activiom), jogurt je jeftiniji, a učinak isti
    Ja sam uvjerena da su meni prilikom rođenja zaboravili ugraditi trbušne mišiče.
    S nogama mogu kaj hoču, ruke su mi obično bile mrvicu slabije, ali nakon što skoro 3 godine svakodnevno nanašam dijete i one su relativno ok, ali trbušni mišiči koma živa, jednostavno kao da ih nemam.

Zna netko kakvu dobru vježbu za njih, osim klasičnih trbušnjaka i onih sa spuštanjem nogu?
    Posljednje uređivanje od Anemona : 17.02.2010. at 13:42

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj raditi klasične trbušnjake... omjer koristi i potencijalne štete (opterećenje su za leđa) nije baš naj, velike su šanse da ak ih ne radiš pravilno da će raditi sve samo ne oni. Rađe lezi na leđa, noge savini u koljenima, ruke iza vrata, pogled U STROP, diži samo lopatice od zemlje i zadrži u tom položaju par sekundi. Koncentriraj se na trbušnjake dok to radiš. Ne trebaš raditi neznam koliki broj, ako ih se radi pravilno ubitačni su

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj raditi klasične trbušnjake... omjer koristi i potencijalne štete (opterećenje su za leđa) nije baš naj, velike su šanse da ak ih ne radiš pravilno da će raditi sve samo ne oni. Rađe lezi na leđa, noge savini u koljenima, ruke iza vrata, pogled U STROP, diži samo lopatice od zemlje i zadrži u tom položaju par sekundi. Koncentriraj se na trbušnjake dok to radiš. Ne trebaš raditi neznam koliki broj, ako ih se radi pravilno ubitačni su
    E baš me to zanimalo, jer ja niti ne mogu klasićne baš radi problemima s leđima. Hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je odlična vježba za trbušne mišiće bila ova: legneš na pod, koljena savineš, ruke imaš uz tijelo. Duboko udahneš i u onda "stiskaš" trbuh prema podu (ih, koje objašnjenje). I to ponoviti 15 puta.
    Kada sam vježbala te vježbe redovito (prije 100 godina), imala sam prave trbušne mišiće.
    Nikad ih neću prežaliti.
    Trajali su dok sam vježbala.
    Kada sam prestala, i oni su nestali.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

trbuh mi je bio ludnica, prije jedno 3 godine, sad je koma, kad sjedim visi preko traperica i onda podižem trapke jer ga pokušavam utrpat unutra a kad hodam on hoda komad ispred mene sram ga bilo...baš sam jučer kopala po slikama i našla jednu s mora od prije 3-4 godine nadam se da ću ove godine barem ličiti na to...a znate kaj je meni najveći problem, onaj špekec sa strane, uff, to mi je grozna stvar, ježim se od njega, a on se neda...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Za žene, najbolji trbušnjaci se rade na pilates lopti-zato jer se ne ispupče van, nego se lepo učvrste, a ostanu ravni

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih rado da su mi "ispupčili" i da su se ikad u životu vidjeli (u jednom trenu sam trenirala ko životinja i radila stotine trbušnjaka).. no nema šanse, masno tkivo radi svoje.. a smršaviti toliko da ni cice nemam - trbušnjaci mi nisu baš toliko dragi

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pratim vas ali ...nikako se motivirati. Da mi je jedna od vas u RL pa da bar skupa krenemo valjda bi bilo lakše.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa reci di si, mozda se i nadje neka

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ajd da vidim jel me hoće sreća - ako ima netko tko bi trčao ,hodao, vježbao, vozio bicikl ili bilo što drugo na području brezovice/n zagreb/ nek se javi,može i na pp.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja otpadam, nisam ti u kvartu

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam krenula na bazen. ujutro na ono plicvanje za zaposlene. super mi je jer me razbudi, jer ne oduzimam vrijeme familiji, tocnije ne molim nikoga da mi cuva djecu u tom i tom treminu, jer teta igralica ima termin koji njoj pase. nije tako skupo, u danicicevoj je 20 kn, a na utrinama 10 kn. idem tri puta tjedno. za pocetak mi je dovoljno..
    Ako ideš u Utrine, je li gužva tamo negdje oko 6? Koliko ljudi bude u traci? Ja sam išla preko ljeta i bilo je podnošljivo. A s obzirom da ja plivam totalno penzionerski, svi me oni super plivači oko mene bacaju u bed.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne, idem u danicicevu. u prvoj traci u danicicevoj plivaju uglavnom tako kako ti sebe opisujes. i ja sam prvi dan tamo plivala. uglavnom u danicicevoj ti je po traci dva do tri plivaca. meni to nije guzva, pogotovo ako nadjes traku s plivacem/ima koju imaju tvoj ritam ni ne primjetis ih.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da, po tri plivača mi je skroz u redu. Ja ću ići u Utrine. I najbolje da krenem što prije, bez ovakvih silnih premišljanja, jer onda neću otići nikad. Ako mi paše nastavit ću, ako ne, nikom ništa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo mene s vježbanja. Malog sam uspavala i otišla 30 minuta vježbati. Super!!!
    Vidim da se i vrijeme popravilo, mislim da ću ubaciti i trčanje, imam u blizini zgodnu dionicu za trčanje (krug oko parka u kojem je nogometno igralište), tu inače trče i naši atletičari. Samo da se otopi snijeg na tom dijelu. Tu nije očišćeno, pa se nije sad moglo niti hodati. Ako ovako nastavi temperatura, več za dan dva bude ok za trčanje.
    Cure kak vama ide?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Anemona wow. Bravo. Pa ti si baš krenula. Jesi li ti to spomenula trčanje draga? samo napred. Ja isto, žuljam po kuhanoj zelenjavi. Jupi (moš mislit). ali napreduem i ja, a trčanje naravno svaki dan pa tako i za pola sata danas.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prijavljujem da je prva kila otišla dolje (počela sam prije 4 dana). To najviše pripisujem izbacivanju slatkiša i nejedenju iza 18h. U ovih 4 dana sam samo jednom stigla na trčanje jer mi malena ima dosta tešku enterovirozu pa je ne ostavljam.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čini mi se da si na nekoj izgladnjujućoj dijeti barem po tome što si rekla 1 kg u 4 dana. To je puno i naglo. Opasno je da odustaneš pa ćeš dobit sve i još više. Kako jedeš ta 4 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne mora biti, mozda je razila u vaganju (jutro/vece), potom kolicina vode u organizmu. meni varijacija od 1 kg u 4 dana ne govori nista. sorry laumi ako ovo djeluje ne stimulirajuce.
    inace ja i dalje na bazen, sto se tice ostalog ne vazem se , pa to ni ne gledam, a zanima me samo zateglnutost. jer gubitak ne vidi se samo na vagi vidi se i na onim mjestima di se nakupilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •