Stranica 45 od 189 PrviPrvi ... 3543444546475595145 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 9402

Tema: Kako steci dobru formu - vjezbaci/ce

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma, mišići su čudo. Ja sam išla kod nutricioniste i poslije prvog djeteta imala sam 22 kg viška, a sad poslije drugog porođaja kad sam otišla imala sam 19, ali manje mišićne mase, a više masti. Dakle - propast! I to najstrašnija moguća. Razlog - sjedenje na poslu, cjelodnevno, i nevježbanje. Užas!
    (Inače, zatrudnila drugi put sa jednu kg manje od idealne, rodila prije nepuna četiri mjeseca; I još nisam počela vježbati, aaaaaaaaaaaaaaj )

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije lako krenuti nakon trudnoće.. samo polako Šampita, sad ćeš ti

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su jedne od najucinkovitijih vjezbi bile one od Cindy C. osobito ona zadnja, New Dimension ili nekako, gdje vjezbaju ona i jedna trenerica. Dosta brzo se vide dobri rezultati, a nekako su mi ipak bile laganije vjezbe (izvedljivije) nego ludjacki tempo Jillian Michaels. Tipa, sa Cindy C. se zapusem, puls mi podivlja, otpadaju mi od bolova dijelovi tijela, ali odradim. Sa JM mi ide pjena na usta i povremeno mi dodje da se izvrnem na bok i pravim da sam mrtva.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su jedne od najucinkovitijih vjezbi bile one od Cindy C. osobito ona zadnja, New Dimension ili nekako, gdje vjezbaju ona i jedna trenerica. Dosta brzo se vide dobri rezultati, a nekako su mi ipak bile laganije vjezbe (izvedljivije) nego ludjacki tempo Jillian Michaels. Tipa, sa Cindy C. se zapusem, puls mi podivlja, otpadaju mi od bolova dijelovi tijela, ali odradim. Sa JM mi ide pjena na usta i povremeno mi dodje da se izvrnem na bok i pravim da sam mrtva.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobar opis

Da, nema baš smisla krenuti prejako, pa odustati jer je too much. Bolje polakše i lagano podizati nivo kondicije.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ha, ha, ha. Biće da je onda to razlog zašto odugovlačim. Kad sam vidjela patnju, sve izmišljam neke druge poslove

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

odrađen 1 day 1 level s jill...
    nije mi bilo preeeeteško, jedino me muče sklekovi...
    valda mi je ova mala od 3 mjeseca nabila kondu, evo danas se od jutra nosi na rukama al doslovce, ukrala sam pol sata za vježbanje i 5 min za ručak, ali i za to vrijeme je plakala...
    hmm, kolko se kalorija troši cijelodnevnom šetnjom s 6 kilnim utegom?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma bitno je u glavi usporediti što bi napravi da uopće ne vježbaš i polako si dizati ljestvicu, ja sam godinama počinjala prežestoko, slamala se i odustajala, sad vježbam puno češće ali stvarno svojim tempom i nikad nisam brže napredovala iako sam na prvim treninzima izgledala kao penzionerka na sedativima, sad vježbam kao vitalna pedestogodišnjakinja - glavno da napredujem

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bravo cure!!!

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

pozz

ujutro oko 9 banana

i sad odmaram od day 2 level 1...
    malo me boluckaju mišići, ali nis strašno

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kokice, preporučam vijaču. Ne treba puno priprema i logistike, a niti puno vremena za početak, ali je odlična aerobna vježba. Jedino ne znam kako djeluje na koljena ako imate malo više viška kilograma

I ja vježbam i dalje, ali i papam.....

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ametist prvotno napisa Vidi poruku
    pozz

ujutro oko 9 banana

i sad odmaram od day 2 level 1...
    malo me boluckaju mišići, ali nis strašno
    Samo je bitno tu bol ne percipirati kao problemom, nego kao znakom da tijelo napreduje ) Mene to tjera da nastavim dalje

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo je bitno tu bol ne percipirati kao problemom, nego kao znakom da tijelo napreduje ) Mene to tjera da nastavim dalje
    ma da naravno, samo keep going

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Aaaaaaaaaj, ja sam najgora! Još nisam počela. Doduše, mnogo šetam. Kad je lijepo vrijeme sa bebačom, a kad je ružno, sa starijim u šprint. Borba je, nemiraaaaan, skida kile, ali ne definiše mišiće Sinoć smo skakali po lokvama
    Ali, Ametist će me natjerati sigurno!

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ma gle, šampita, ti si već pol posla napravila, skinula si neke kile :9 sad još samo 30 min dnevno vježbe i da vidiš koke
    ja sam na težini od prije trudnoće, ali to je 7 kg više nego bi htjela...i sad ti meni reci kak to istopiti

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Moram se pridružiti...nakon poroda "planiram" svakodnevno na plivanje,meni osobno plivanje najviše pomaže...vježbanje uz dvd cindy crawford vrijedi pokušati,čula sam da se isplati...a niti trčanje nije loša opcija...sve sam lijepo isplanirala ...živi bili pa vidjeli moje uspjehe !!!!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

andjela, jel ti to prvo dijete? ako je, probaj si postaviti prioritete: prvo beba, onda ti pa tek onda kucanske obaveze.
    kad sam prvi puta rodila, sve sam pokusavala stici kao ranije, da mi je kuca cista, da je sve tip top. naravno, prije svega toga da je dijete sretno i zadovoljno... to je rezultiralo time da nikad nisam stigla do nekog vremena za sebe..a to je dovelo do viska kila.

nakon druge trudnoce sam znala sto me ceka, pa sam u glavi drukcije poslozila prioritete. prvo su klinci, pa onda ja. to znaci da me zabole ako je sudje u sudoperu, drlog od igracaka po sobi. samo ih posutam nogom da si napravim mjeste za vjezbanje
    sredim kad odvjezbam, ili kad se mali zaigra, ili navecer... i opet je sve sredjeno, ali sam i ja odvjezbala..

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

slažem se sa zhang!

imam pitanjce...
    jučer sam brojala unos kalorija i sve se vrti oko 1500 dnevno ... moji menii zadnjih par dana)
    imam 73 kg na 167 cm i htjela bi bar na 65 doći, vježbam uz jill za sad onih pola sata 30 day shred
    jel moguće po tom principu smršaviti?

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

edit: odrađen day 3 level 1...keep going

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ametist, trebala bi si izracunati BMR (basal metabolic rate). Imas dobar unutar Fit Day stranica.
    Najjednostavniji, koji ne ukljucuje stil zivota (koliko se kreces u zivotu, ne ukljucujuci vjezbanje) kaze da je tvoj BMR otprilike 1.500 kcal (+- 50ak kalorija, u ovisnosti o godinama, koje nisi navela), tako da, ako zaista jedes 1.500 kcal i vjezbas, mrsavit ces, ali vrlo sporo.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mislim da nece mrsaviti presporo. 1500kcal je minimun ispod kojeg ne bi trebalo ici (pogotovo ako doji) jer se organizam prebacuje u mod gladovanja, sto ce reci da sve pohranjuje. po meni je 1500-1700 dnevno taman da s mrsavi zdravom brzinom. pogotovo ako uz to vjezba nesto poput jillian. ne treba niti organizam iscrpiti pa onda odustati.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj BMR je vrlo nizak, i to me izluđuje već neko vrijeme... Trener u fitnesu pao u nesvijest skoro kad je vidio na prvom mjerenju da mi je BMR oko 1250. Tad sam bila uvjerena da sam si usporila BMR neurednim stilom života ne tako davno prije tog mjerenja (čitaj:puno puno kave, vrlo malo spavanja, minimalan unos količine hrane - samo da baš ne umrem ), no 4 mjeseca poslije (uz prehranu sve 5), moj BMR za samo 100 kalorija veći - aj mora biti nešto veći, 2 kg mišića sam nabacila u tom periodu - al samo 100 kalorija veći! Trener kaže da bi moj BMR morao biti oko 1800 i ako ga dignem na 1500 da ajd, to bi već bilo ok. Ponestaje mi ideja kako da ga dodatno ubrzam...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad već googlam, da stavim i tu..

http://www.myfit.ca/metabolism_BMR_checker.asp

What Factors Influence/Increase or Boost Metabolism or Basal Metabolic Rate?

-. The amount of lean body mass (LBM) has the greatest influence upon Basal Metabolic Rate. Increase your overall muscle mass and increase or boost your metabolism.

- A hyperactive thyroid has a large effect on metabolic rate.

- The younger you are the higher your metabolism. Metabolism declines with age.

- Having the appropriate amount of water will increase or boost metabolism and regulate body temperature.

- The more frequently you eat, the greater the metabolism fire is to burn fat and calories. Aim for 6-8 small meals with protein, veggies and good fats high in DHA and EPA.

- Breastfeeding increases BMR.

- Ingesting complete protein, whole wheat and spicy foods increase BMR

- Cold and Hot Hydrotherapy boosts or increases BMR

- Caffeine, nicotine and some fat burning supplements will increase metabolism.

- Heredity plays a major role in BMR or RMR, some people are born with a slower or thrifty metabolism than others. This makes it a lot easier to gain weight. However, there are many other ways to combat a thrifty metabolism which are mentioned above.

- The wheather plays a role on your metabolism as well. Shivering causes your body to expend energy, thus increasing your metabolism or BMR.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.fatfreekitchen.com/weight...etabolism.html

Causes of slow metabolism

- Fasting
    - A low calorie diet
    - Snacking throughout the day on high sugar foods (candy, colas, cakes, gum).
    - Eating or drinking too much sugar containing foods.
    - Lack of physical activity.
    - Under active thyroid.

How to Increase (speed up) Metabolism

- To boost metabolism, do not skip any meals. Eat 5-6 small meals during the day. Starving will slow down your metabolism.
    Exercise daily
    - Build your muscles. Do you Know: 1 pound of fat burns only 2 calories a day while 1 pound of muscle burns 50 calories a day !!! The more muscle you build, the faster your metabolism will be, and the more calories you will burn while at rest. When muscle mass decreases, the metabolic rate also drops.
    -Avoid alcohol, sugar, and fastings
    -Drink 8-10 glasses of water daily.
    -Eat foods with high nutrition values
    -Take apple cider vinegar+honey+garlic. It is good for increasing metabolism.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Počinjem s prežderavanjem

http://www.joyfulaging.com/HungerRegulation.htm

Basal Metabolic Rate (BMR) determines the pace at which your body uses energy, and therefore, it affects your total energy requirement. BMR is based on heredity, height, body composition, and age. A lower BMR makes it easier to gain weight. A person's BMR can change in response to certain conditions. For example, starvation or very low-calorie diets decrease a person's BMR. Overeating increases BMR, as do fever and severe physical stress, such as recovery from surgery or from extensive burns.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 18.05.2011. at 10:57

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mislim da sam prema onoj tablici koju sam našla za računanje između 1200-1500 dnevno, ispod toga fakat nebi išla, mala je cijelči dan na rukama, s malo većom ima dosta posla, i vježbam, nebi da se srušim od gladi
    bumo vidli kroz ovih 30 dana vježbanja kak bu išlo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ametist, oprosti, nisam skuzila koliko ti je maleno dijete.
    Ako dojis, mislim da trebas unijeti +500 kcal dnevno na racun dojenja (produkcija i samo dojenje isto i trose kalorije). ALI, toga nema cesto u kalkulatorima i uputama za mrsavljenje jer ni jedna stranica iole ozbiljna ti nece preporuciti mrsavljenje uz dojenje tako malog djeteta.

Po meni, ti ne bi smjela krenuti s manje od 1800 kcal, osobito uz vjezbanje. Ako iskljucivo dojis.
    Ako ne dojis, to je druga prica. Svakako trebas uzeti dovoljno da imas dovoljno energije izdrzati dan uz jedno sasvim malo i drugo malo dijete. I uzeti si vremena da "izbazdaris" kolika je to kolicina kalorija (i, jos vise, kvaliteta i vrsta namirnica koje klopas) koja ce ti dati dovoljno energije za cijeli dan, a omoguciti i da polako, ali sigurno mrsavis.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 18.05.2011. at 11:43

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Odradila day 1, level 1!!! Bravo jaaaaaaaa! Crkla sam, ali nije toliko baš nemoguće!
    Ametist, hvala, ti si me inspirisala!

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Šampita prvotno napisa Vidi poruku
    Odradila day 1, level 1!!! Bravo jaaaaaaaa! Crkla sam, ali nije toliko baš nemoguće!
    Ametist, hvala, ti si me inspirisala!
    bravooo!!!!
    mala je, ima 3 mjeseca, ali zasad imam dosta mlijeka i previše...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo šampita

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ametist prvotno napisa Vidi poruku
    mala je, ima 3 mjeseca, ali zasad imam dosta mlijeka i previše...
    Količina kalorija nema veze s količinom mlijeka koju proizvodiš. Busy priča o malom smanjivanju unošenih kalorija jer ako ih smanjiš dosta, otrovi koji se nalaze u masnim stanicama će se naći u mlijeku - a to ne želimo. Zato je bitno da ne gubiš kilažu naglo, nego vrlo malo po malo

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ametist, je l' nema baš nikakve šanse da odeš kod nutricioniste? Pitam te zato što sam ja bila debeljuca cijeli život do prije nekih pet godina, uz neke dijete stalno, i samo sam jedan dan poludila i riješila da tako više ne može.
    Dr te lijepo izmjeri, izmjeri ti količinu masti i mišića, čuje tvoje navike u ishrani, život koji živiš i aktivnosti, lijepo kažeš da dojiš i to sve uvrsti u plan ishrane samo za tebe.
    To baš motiviše, a znaš da mršaviš zdravo, jer kontrolišeš i krvnu sliku. To je jedino pravo mršavljenje. Ja sam opet pod njenom kontrolom. Btw, moja vaga pokazuje još dvije kile manje

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

a nemam pojma dal uopće ima toga tu kod mene i di ako ima...vidjet ću zasad ovako sama, jedem zdravo, izbacila sam slatko, ubacila voća i povrća, smanjila UH pa ćemo vidjet...
    ne trebam puno, nekih 7-8 kg, i učvrstit se, a to ne može preko noći...
    vidla bum kak bude išlo, kojim tempom...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Poslaću ti kako otprilike izgleda jelovnik zdravog mršavljenja, a da nisi gladna. Sad spremam ručak, ali čim stignem - šaljem!
    (Hvala još jednom za motivaciju)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zdravo mršavljenje = povećati unos proteina, ukinuti rafinirane šećere, jesti voće i povrće i kompleksne ugljikohidrate (integralne).

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Zdravo mršavljenje = povećati unos proteina, ukinuti rafinirane šećere, jesti voće i povrće i kompleksne ugljikohidrate (integralne).
    slažem se!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Šampita prvotno napisa Vidi poruku
    Poslaću ti kako otprilike izgleda jelovnik zdravog mršavljenja, a da nisi gladna. Sad spremam ručak, ali čim stignem - šaljem!
    (Hvala još jednom za motivaciju)
    Šampita, ako ti nije problem, možeš li mi na pp poslati broj/adresu nutricionistice i spomenuti jelovnik? Pliiiiizzzz! Tnx!

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

moj tdee je 2381 kalorija, minus 500 bi bilo 1881, a ja tolko ne pojedem nema šanse...

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

odrađen day 4 level 1

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo ametist

Ja jučer odradila teretanu i 30 min trčanja poslije

I vezano za moj BMR, jučer ja kažem dečkima da vidim svoje brojke da vidim točno koliko mi se ubrzao BMR.. ajme... na prvom mjerenju krajem 1. mjeseca je bio 1293, sada je 1310 Drugi trener je isto bio u nevjerici... pa mislim 2 kg mišića dobila u međuvremenu, BMR se ubrzao za 17 kalorija metabolizam mi naprosto luduje od brzine

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pozdrav svima!

Nisam iščitala cijelu temu pa je možda netko prije mene već spomenuo - jeste čule za LCHF prehranu? Nije dijeta već način prehrane. Na netu ima dosta štiva o tome pa svakako pogledajte da ja sad tu ne filozofiram. Poanta je u izbacivanju loših ugljikohidrata i povećanom unosu korisnih masnoća. Kile idu dolje samo tako a što je najbolje takva prehrana sprečava nastanak brojnih bolesti današnjice (dijabetes, krvno žilne itd).

Klonite se dijeta, nemaju smisla, vježbanje je ok i treba ga umjereno provoditi ali tako nećete smršaviti (barem neće većina).

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ako se više ne javim, Jill je ubila Odrađen day 2, level 1. Mrtva. Mislim se šta će biti kasnije...
    Plus, šetala dva sata sa kolicima, brzinom svjetlosti.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Šampita, ako ti nije problem, možeš li mi na pp poslati broj/adresu nutricionistice i spomenuti jelovnik? Pliiiiizzzz! Tnx!
    Poslaću u toku dana, ne da mi se sad kuckati. Čekam muža da dođe s posla, pa odoh u vrtić po starijeg, pa kod frizera

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    haj i meni jelovnik, baš me zanima kaj ti je to dala, možeš na pp ili javno

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tnx, Šampita! Moraš tipkati s finom frizurom! Kill Jill!

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

danas sam vježbala natašte i od jutra mi se vrti

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja ponosno prijavljujem -2 cm u guzi i bokovima (od kad brojim kalorije, ne samo vježba)
    sve ostalo isto

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ametist, bravooooooooo!
    Ja upravo odradila day 3, level 1!
    Jutros opet puno šetala sa kolicima, a opet odoh spremati ručak za velike dječake, pa ne stižem da ispišem pravila ishrane. Znam, znam, kriva sam!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Day 4, level 1. Odrađen.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ovako, ništa ona nije propisala bogzna šta novo. Samo, drugačije je kad te doktor sjedne ispred sebe, tebi se obraća, tebe važe, tebe mjeri i ti dolaziš na kontrolu. Ne možeš od sramote da ništa ne smršaš.
    Dakle, osnova je ono što već znamo. Ali je poenta da svako sebi prilagodi način na koji mu odgovara i da nije gladan.
    Ja konkretno sad ovako to radim.
    Ujutru pojedem pahuljice sa jogurtom (po kašiku zobenih i ječmenih pahuljica, najobičnijih, i nepuna kašika lanenog sjemena).
    Nakon 2-3 sata uzmem neko voće, pa nakon 2-3 sata ručak. E tad se ja moram najesti. Komad mesa, oko 100-120 grama, povrće bareno ili dinstano sa malo masnoće, puuuno salate i šnita hljeba. Zelena salata i supa bez tjestenine je dozvoljena neograničeno.
    Najbolje bi bilo da se jede dvaput sedmično riba, dvaput teletina i triput piletina. To je kad je idealno.
    Nakon 2-3 sata opet voće za užinu i za večeru (koja je obavezna, ali najkasnije dva sata prije spavanja, jer unošenje pažljivo birane hrane ubrzava metabolizam) pojedem šnitu hljeba i salatu sa mladim sirom, ili papriku i jogurt ili šolju mlijeka ili komadić piletine (ali mali!).
    To je otprilike to.
    Dozvoljeno je uzeti do 100 kalorija slatkog, ako se baš, baš, baš mora. Ako ne mora, bolje neko voće.
    Poenta je da ne budeš gladan.
    Obroci se mogu i obrnuti ako se radi.
    Kad sam radila, pošto veoma kasno dolazim, obrtala sam užine, večeru jela za ručak, a ručak na kraju. Kako god, bitno je da to bude količina koja se dnevno pojede.
    Eto. Srećno!
    (Ja znam uzeti i komad torte baš kad moram, ali onda samo nastavim. U tome je poenta, da ne budeš pod pritiskom. Polako, ide to, sigurno)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •