Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 201

Tema: Karlovac - kolko ima forumasa/ica iz Ka i okolice??? - 2

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

u rodilištu, s pogledom na tri zida,
    po svim terminima sam prenijela, no nemam ni trudova nit se otvaram, a voda je mliječna ali čista i zato iz dana u dan samo - čekam

sutra ću navodno na probni drip, iako sam to htjela izbjeći, ali toliko mi je već dosadilo čekati da se nešto dogodi, da mi je svjedno, samo nek konačno krene

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajoj, to je ona mračna depresivna soba.
    Nitko nema lijepa iskustva u boravku u toj sobi, jedino što je dobro po ljeti jer nije vruće.

Ajde, drž se. I javi ako što krene.
    A za drip iako si prešla očekivani datum poroda, on je "očekivani" do 42. tj. si još uvijek u terminu.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubamarka rodila. :D

Čestitke su ovdje

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I jedna novost.
    Ne znam bih li se smijala ili plakala!
    Posebno što se tiče problema vrtića.

Karlovac postao Grad - prijatelj djece

KARLOVAC - Veseli nas povelja Karlovcu "Grad - prijatelj djece", iako ona nije iznenađujuća; bilo bi iznenađujuće da je nismo dobili jer sigurnost djece i mladih naš je strateški projekt broj jedan – rekao je gradonačelnik Damir Jelić na današnjoj pressici na kojoj je obznanjeno da je Karlovac jučer u Zagrebu, kao jedan od 6 gradova u Hrvatskoj, dobio počasni naziv grad prijatelj djece, te povelju za uzorno provedenu akciju "Priča o dječaku Nikoli Tesli".
    Kazao je kako je u Karlovcu 17 programa namijenjenih djeci i mladima, od prevencijskog, Centra za mlade, predškolske nastave, produženog boravka, jedinstvene stipendijske sheme do nogometnog centra, odnosno projekta "Štedim i darujem", pokrenutog zajedno s Karlovačkom županijom i Karlovačkom bankom.
    - To su samo neki projekti koje smo pokrenuli i koji se sustavno vode; oni ni na koji način ne pretendiraju na neke nagrade, niti nam je to cilj. Ali, jednako tako, lijepo je vidjeti kad i šira društvena zajednica, na nacionalnoj razini, uistinu prepoznaje i nagrađuje taj rad - napomenuo je Jelić.

Dogradonačelnik Josip Zaborski pojasnio je kako grad, što je veći, mora ispuniti strože kriterije kako bi dobio počasni naziv prijatelja djeteta, ali i kako ta povelja i obvezuje Grad da nastavi raditi u korist djece.
    - Dakle, to je rezultat politike ovog Gradskog poglavarstva i Vijeća, a i naših ustanova koje zaista imaju kvalitetan kadar. Naravno, mi smo preuzeli sad na sebe i obvezu da i dalje radimo na korist djece u našem gradu. Naši projekti, naši programi idu ka tom cilju - istaknuo je Zaborski.

Pročelnica Hrvojka Božić je podsjetila da se Karlovac u akciju "Gradovi i općine prijatelji djece" uključio 2000., među prvima u Hrvatskoj, te pojasnila kako u akciji treba sudjelovati 5 godina da bi se uopće moglo kandidirati za počasni naziv prijatelja djeteta. Kako jednu godinu Grad potrebno izvješće nije dostavio, za ovu se titulu kandidirao lani.
    - Kandidatura je prihvaćena, provedena telefonska anketa na tisuću ispitanika koje se pitalo jesu li zadovoljni radom lokalne samouprave i njihovom brigom za djecu. Grad je pozitivno ocijenjen, a nakon toga smo morali ispuniti detaljno završno izvješće, na 100-njak stranica u kojem je obrađen petogodišnji rad svih gradskih ustanova, udruga i Gradske uprave vezan uz rad s djecom. Nakon toga, pred dva tjedna, prosudbena komisija je bila u gradu, obišli su punktove koje su izabrali, razgovarali sa školama, učiteljima, djecom, bili u vrtiću i nakon te pozitivne ocjene, grad je dobio ovu titulu - ispričala je Hrvojka Božić.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kak sve super izgleda na papiru.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, u lipnju je ostalo oko 400 neupisane djece u vrtiće, preko ljeta ko čarobnim štapićem je 200 djece "nekako" ugurano u vrtiće, a još 200 je ostalo na cesti.

Eto prijatelja djece.

A igrališta se uređuju samo pred izbore.

Igralište kod Edisona dobilo je tobogane pred lokalne izbore prije par godina.

Sad su se političari naslikavali pred igralištem u Grabriku koje je konačno dobilo tobogan (a bile su 4 ljuljačke i pješčanik).

Lako se hvaliti uređenim dječjim odjelom kad je šaka entuzijasta i roditelja došla na ideju i ostvarila to, lako je olakšati bolničke dane djeci kad se angažiraju obični ljudi, volonteri.

Ma neću dalje, porodit ću se.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I koji su to uvjeti u tim preguranim vrtićima? Moje dijete još ima noćne more od jaslica, gdje su bile prezaposlene tete i cry-out adaptacija. Išao je tamo 2 i pol mjeseca, od onda je prošlo 5 mjeseci
    A ovo za uređenje bolničkog odjela, nemam riječi... Hvaliti se tuđim trudom, to je najlakše :/

Ma neću dalje, porodit ću se.
    Pa i vrijeme ti je uskoro

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

http://www.radio-mreznica.hr/vijesti/?v=20449

u prvom planu je moj nasljednik

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidi mamu što se hvali.
    Tako i treba!

honey,
    ja ću preformulirati onaj naslov crnogorske serije o kravi Đekni: Matilda još nije rodila, a kad će, ne znamo.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Maria, baš je sladak

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    ja ću preformulirati onaj naslov crnogorske serije o kravi Đekni: Matilda još nije rodila, a kad će, ne znamo.

joj, Đekne sam se i ja sjetila svako jutro u bolnici kad bi se budila bez naznake trudova i odgovarala na SMS-ove "ima li što novog?"

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bubamarka, tako i ja prošli puta u predrađaoni. Tri dana slušanja kako u boxu do mene žene uzdišu i vrište.
    Samo sam mislila: I ja bi tako, samo da odem više iz te sobe
    A kad bih čula bebin plač, samo bi mi se suze pojavile u očima, jedva sam čekala da primim svog miša u ruke, a on nikako van.

Btw. Matilda, jel misli sinčina uskoro ugledati svjetlo dana? On se fino tu ugnijezdio čini mi se

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Btw. Matilda, jel misli sinčina uskoro ugledati svjetlo dana? On se fino tu ugnijezdio čini mi se
    Izgleda da je njemu unutra dobro kad se ne da van.
    Sutra mi je termin. Krećem se, malo vježbam polučučnjeve (tako me leđa malo manje bole), danas sam se s nećakinjom i M igrala na podu (na sve četiri), u petak mi je otišao dio sluzavog čepa, od jučer non-stop idem na WC (prirodni klistir), kontrakcija malo i nepravilno, malac se javlja, ali uglavnom nogama pod rebra (tu još valjda ima mjesta).

Bubamarka, glavno da ste vi stigli doma, očekujemo izvještaj s poroda.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Malo ću se ugurati između dva poroda sa zamolbom!

Pošto ne znam staviti link, jelte, molim sve da pogledaju temu "Darivanje dječjeg doma Vladimir Nazor" na pdf-u Udruge i pojedinci u akciji.

Matilda kaj čekaš? trebam te u ovoj akciji, ajde , brže malo tiskaj!

Mukica ubacila link

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Matilda, kako je?

Jel se šta događa?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Matilda je u "mojoj" sobi u rodilištu i povijest se ponavlja; čeka trudove ili pucanje vodenjaka

nadam se da će to kod nje ići brže nego kod mene jer ja nisam mogla dočekat ni jedno ni drugo pa sam pristala na induciranje trudova - i požalila

dakle, Matilda još nije rodila, a kad će - ne zna se

kaže da šeta po hodnicima pa moram spomenuti jedan biser s odjela;

cura je bila u 41. tjednu, čekala porod i stalno osjećala bolove u križima koji nisu bili pravi trudovi pa si je to olakšavala šetnjom po hodnicima, a ruke si je držala pod stomakom jer joj je tako bilo lakše
    jednu večer dok je tako šetala čekajući na ctg ne bi li se konačno ukazali trudovi viče na nju sestra u prolazu: " A što se vi gospođo stalno držite za stomak? Hoćete si izazvat trudove? :? "
    Jadna, samo se je nasmijala i rekla "Da barem..."

uh, mogla bi se napisat knjiga o onome što čovjek čuje i doživi i od osoblja i od pacijentica

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Bubamarka, ništa me više ne može iznenaditi na Švarči.
    Kaj misliš da ti kao meni dopeljaju cijeli razred medicinske škole na porod, a da me nitko ništa nije pitao.
    Trudovi me peru, ja tiskam a klinci se ruše, prestrašno.

Nego, javljaj nam i dalje kako naša Matildica!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Roooodilaaaaa je!!!
    Evo upravo mi se javila. Rodila je prije sat vremena, sve super, bez dripa. Ima mali rez ali niš strašno.
    Mali Jan ima 3950 i 51 cm i za sada uspješno doji.

Bravo Matilda!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: re

Citiraj maxovamama prvotno napisa
    Roooodilaaaaa je!!!
    Evo upravo mi se javila. Rodila je prije sat vremena, sve super, bez dripa. Ima mali rez ali niš strašno.
    Mali Jan ima 3950 i 51 cm i za sada uspješno doji.

Bravo Matilda!!
    čestitam još jednom,

glavno da je ona zadovoljna kako je prošao porod
    i budući da me maxovamama preduhitrila s viješću, ja ću samo napisati da je rodila u 10:50

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Maxovamama je bila brza, odmah je otvorila i Čestitke Matildi! :D

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bravo Matilda!Čestitke!!!! :D

andjelak avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Matilda čestitke i ovdje.Nisam ni sumnjala da će sve ići po ps-u kad im roda dođe na stol
    Inače kad sam ja bila u travnju na porodu manje više sve bilo ok(posebno hvala dr.G. i dr.Š.)Išla sam na drip(39+59 iako sam bila protivnik toga sad bi opet pristala, bilo je brzo i manje bolno nego 1.put kada sam imala prirodne plus drip.nisu me rezali i mališa je odmah išao na prsa i bio cijelo vrijeme samnom.

Smjestili su me u apartman, koji je ok,Ružno je bilo od dr.L. ispitivanje gdje radim i sl. kao zašto sam dobila tu privilegiju, a meni se dopalo radi moje havarije da malo uživam i samo sam se smješkala.
    zadovoljni su bili dojenjem ali nije mi se svidjelo kad je mali bio na grijanju kad sam ga vidjela s dudom od flašice u ustima obljepljenom selotejpom da ne ide odozgo zrak
    odmah sam reagirala i samo je išao na dojenje ili sam ja tamo dolazila.

Inače minus je bio wc zajednički gdje nije bilo vode pa si žene nisu mogle prati ruke nakon wc :shock:
    Maxovamama imaš pp

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ubacit ću se s jednim pitanjem jer vjerujem da ću ovdje prije dobiti odgovor nego na dotičnoj temi;

Karlovčanke, kod kojeg ste pedijatra, koga bi preporučile,
    dobila sam preporuku za dr. Došen pa me zanima je li netko kod nje

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kod dr. Došen smo bili jednom kad je naš ped. bio na godišnjem, ona mu je zamjena. Bila mi je super.
    Mislim da ćemo novu bebačicu upisati kod nje.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pardon, zanemari moj prijašnji post. Bio je dugi dan, pobrkala sam pedijatrice.
    Nismo bili kod nje, ali za dr. Došen sam čula sve najbolje.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, premjestila sam vam price o rodilistu na Rodilista tj. evo ga tu je --> Karlovacko rodiliste

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Primjetili smo da se neki topici o podruznicama pocinju koristiti u krive svrhe, pa stavljam ovu opomenu u nadi da ce se topic vratiti na dobar smjer i da necemo morati ukidati podruzne topice.

Topici o podruznicama su prvenstveno otvoreni da bismo vas informirali sto se desava u podruznicama, da biste vidjeli tko je sve tamo od cura s foruma, da biste se vi mogli prikljuciti i pomoci u nekim akcijama u podruznicama

Te teme nisu tu za lokalne razgovore tipa gdje kupiti rukavice za skijanje, cipele na snizenju itd. (karikiram no nadam se da razumijete sto hocu reci).

Molim da u buducnosti ne bude chatanja, te da zaista topic sluzi svrsi – priblizavanje Rodinih aktivnosti vama

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da bismo vas informirali sto se desava u podruznicama
    A eto cure, trenutno se razmnožavamo
    U proljeće su nam u planu još neke aktivnosti :D

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure,

ima vas dosta na popisu i zanima me nesto.

Koliko od vas je zainteresirano da na bilo koji nacina sudjeluje u rodinim aktivnostima? --> nije nuzno za sve biti clanom da bi se sudjelovalo

Npr. mozete se javiti na edukaciju sa za savjetnike za AS (kada je bude) pa nakon sto je zavrsite i odradite par pregleda da steknete praksu u vasem gradu moze biti znatno vise pregleda AS godisnje jer ce i savjetnika biti vise...

Ili se mozete na neki drugi nacin ukljuciti u rodine aktivnosti - mozda samo skidanjem s portala i printanjem obavijesti o MŠD ili nekim drugim aktivnostima u vašem gradu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Evo ja se javljam, rado bi pomogla ako mogu. Jedino što sam sa slobodnim vremenom na "vi", pa ne znam da li ću baš uvijek moći.
    Rado bi na edukaciju o AS, ako bi bila u Karlovcu.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maxmama, jel koristiš platnene pelene?
    Imamo i radionicu za platnene pelene.
    Što se tiče edukacije o AS, morala bi završiti tečaj u ZG (traje1 dan za vikend). A da je još više educiranih autosjedaličara, imali bismo preglede AS u Ka kad god poželimo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

sa pelenama smo sada pri kraju. Valjda mi više neće trebati :/

Za autosjedalice bi mogla odvojiti jedan dan za obuku, to nije neka frka.
    Joj, samo kad vidim pred vrtićem koliko djece dolazi bez sjedalice

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da bez sjedalice, ngo tati u krilu dok on vozi....katastrofa

ja rekla i stekla neprijatelja , sad me više ne pozdravlja

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    I ja se opekla nekoliko puta

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas ujutro naš grad Karlovac osvanuo je okupan friško nalijepljenim jumbo plakatima Autosjedalica-uvijek i bez iznimke.

I to na 9 lokacija: 2 na plitvičkoj cesti (Mostanje), 2 prema Dugoj Resi, Tomislavova, Smičiklasova, Većeslava Holjevca (kod željezničkog kolodvora), Meštrovićeva i Krešimirova (meni ispod prozora

Na portalu Radija Mrežnice je i Rodin banner Autosjedalica-uvijek i bez iznimke.

Krećemo u akciju. :D Po svim vrtićima županije bit će distribuirani manji plakati i leci o AS, također i u pedijatrijskim i ginekološkim ordinacijama, bolnicama, gradskim knjižnicama, itd.
    U veljači će biti i jedno predavanje o AS (u vrtiću Tintilinić i dobrodošli su svi! svakako ćemo vas obavijestiti o točnom datumu
    ).
    Također tražimo volontere koji bi nam mogli pomoći u postavljanju plakati i letaka. Javite se ovdje ili meni na PP.

Da bez sjedalice, ngo tati u krilu dok on vozi....katastrofa
    Ih, ja bih ga pri svakom susretu pitala: O, gospon XY, vežete li dijete u AS?
    Bila bih dosadna do bola! Sanjao bi me po noći.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

javljam se :D

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Možda bih ovdje mogla dobiti odgovor na pitanje:ima li u Karlovcu privatni labos?Karlovčanke,javite se!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam sigurna, mislim da je onaj na Dubovcu privatni, ali s ugovorom s HZZO-om.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tako je

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala cure!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tiče se novčane pomoći za drugo dijete od Županije (3000 kn).

Danas mi poznanica koja čeka treće dijete kaže da ta pomoć ne vrijedi za treće i svako naredno dijete, nego samo za drugo.

Znači rodiš prvo, ne dobiš ništa, rodiš drugo, dobiješ lovu, rodiš treće, opet ništa. Pa ne mogu vjerovati!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja gledam avatare, i mislim si - ko se to dopisuje sam sa sobom... :?

valjda ću vas opet jednom razlikovati

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Znači rodiš prvo, ne dobiš ništa, rodiš drugo, dobiješ lovu, rodiš treće, opet ništa. Pa ne mogu vjerovati!
    Tak sam i ja čula. Ali ništa me ne čudi za Karlovac :/

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tako je,samo za drugo dijete,a obrazloženje je da je puno o bitelji samo sa jednim djetetom pa da se potakne da se odluče i na drugo.
    A valjda misle da se oni koji imaju dvoje lakše odlučuju na treće

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U petak 22.2. u 17 sati u DV Tintilinić (Šulekova 13) održat će se predavanje o autosjedalicama "Autosjedalica-uvijek i bez iznimke".

Svi zainteresirani su dobrodošli.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako želite treće dijete+novčanu pomoć, treba samo razraditi taktiku

Dakle, treba seliti u KAMANJE: 10 tisuća kn za treće, a 20 za četvrto i svako iduće dijete

Ne znam točno di je to, ali je u Ka županiji. Znači nije daleko.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kak ne znaš di je Kamanje. Pa tam ti je Račanova vikendica.
    Mislim da je Kamanje najrazvijenija općina, imaju 0 nezaposlenih.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sad znam, često sam tuda prolazila. Baš je lijep kraj, ali nisam znala ovo za Račanovu vikendicu.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao što sam gore već rekla, trenutno provodimo kampanju Autosjedalica uvijek i bez iznimke.

Nakon predavanja u DV Tintilinić, ovaj tjedan imali smo dvije blic kontrole s policajcima ispred DV Tintilinić i DV Grabrik. Još uvijek ima djece koja služe svojim roditeljima kao test lutka.
    Roditelji, na vama je odgovornost.

Blic kontrole se nastavljaju. Te kontrole su samo savjetodavne i upozoravajuće. Policija kažnjava nevezanje djeteta, tj. ako dijete nije u autosjedalici.
    Kazna za nevezanje je 500 kn.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Te kontrole su samo savjetodavne i upozoravajuće. Policija kažnjava nevezanje djeteta, tj. ako dijete nije u autosjedalici.
    Kazna za nevezanje je 500 kn.
    Nisam shvatila da li policija samo upozorava ili i kažnjava?
    I super za akciju! :D Da li se zna hoće li se akcija iz PU Karlovac možda širiti i na ostale policijske postaje u županiji?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •